Angajatori serioşi şi mai puţin serioşi

Zilele trecute m-a abordat un băiat care imi cerea părerea despre una din companiile despre care scriu des pe aici. Voia să se angajeze la ei şi întreba dacă ştiu cum se poartă cu angajaţii.

Răspunsul e simplu: dacă firma la care vrei să te angajezi are reputaţia că face tot felul de mizerii, ce garanţii ai că nu se va purta la fel cu angajaţii? Adică patronul are destulă nesimţire să nu fie deranjat că lumea îl consideră jegos, dar va se va purta ca un domn cu subordonaţii săi şi îi va trata ca pe fiinţe umane?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Nu generaliza.Tu poti sa lucrezi cu „fetele” de la PR, care sunt niste bine crescute, si patronul sa fie un jegos. Deci poti indruma omu aiurea… :D

    00
  2. O alta abordare ar fi ca 50 la suta dintre barfele despre o firma sunt adevarate. Daca barfele sunt rele, iti dai seama ca exista un adevar pe acolo si nu e recomandabil sa traiesti realitatea cruda pe propria piele.

    00
  3. Sunt si unii care fac diferenta, adica pe de o parte fac „mizerii” cum zici tu dar isi respecta angajatii, pt ca ei sunt cei care il ajuta sa faca mizerii. Deci tratamente diferite. Dar banuiesc ca aceste lucruri difera de la o firma la alta.

    00
  4. din pacate in cele mai multe situatii angajatii nu prea au de ales…sau de unde alege

    00
  5. In articol zici de angajator , Dar in foto cine e ? Nevasta-sa facandu-si copie la certificat ?
    Nebunule ! Ai inceput sa umbli pe sub ferestre .

    00
  6. Aș putea fi luat drept un idealist, dar eu nu prea aș vrea să am de-a face cu o firmă de genul celei pe care o descrii tu, indiferent de banii pe care să presupunem că i-aș câștiga. În plus, oamenii au tendința de a fi consecvenți cu ei înșiși, deci cel mai probabil respectivul patron se poartă „jegos” și cu nevasta lui! :)

    00
  7. NOU
    #7

    Se simte nevoia de profesioniste la xerox. Da-mi numarul ei. O angajez :P

    00
  8. zoso, tu ca şef al acestui blog, în ce categorie de angajator te-ai înscrie?

    00
  9. desprefirme.com daca si-ar scrie obiectiv pe acest site fiecare angajat parerea personala despre firma unde lucreza sau a lucrat, probabil s-ar vedea si la noi o mica schimbare in mentalitatea angajatorilor.

    00
  10. @ Danyzus: ce-i aia, frate, „unii care fac diferenţa”? o fac dând din glezne, sau clipind cu genele? eşti cap spălat? ce vii cu romglezismele astea?

    00
  11. Cred ca sunt si exceptii…patroni cu renume in treburi murdare dar care apreciaza lucrul bine facut de angajatul lor (ce-i drept, sunt f rare cazurile acestea)…

    00
  12. Nu e obligatoriu sa se poarte urat cu angajatii doar pentru ca in alte medii se comporta oricum numa sa le mearga bine. Depinde de la caz la caz.

    00
  13. @windfast: tipa isi face copie dupa cartea de munca

    00
  14. In orice firma sunt parti bune si parti rele…
    Astea nu le afli neaparat din zvonuri, sau de la interviu…
    Sigur, daca se duce buhu ca un anumit patron/firma se pisa de sus peste angajati, probabil ca este si adevarat…
    Insa totul depinde atat de patron/patronat (politica lor generala de tratare a angajatilor) cat si de seful direct ( un sef cretin iti poate face viata amara chiar si intr-o firma de nota 10) cat si de angajat ( daca esti loaza, prost etc… nu te astepta la un tratament misto din partea nimanui).

    Parerea ramane insa ca in orice firma sunt parti bune si parti rele… si tre sa fii pregatit pentru alea rele atunci cand iei decizia sa te angajezi.
    Deci, iti negociezi la sange pachetul salarial de la inceput, ca sa stii pe ce bani/beneficii vei futut ulterior… ca de futut , tre sa fii sigur ca vei fi…

    00
  15. Cam mananc cuvinte in dimineata asta… sorry for that…

    00
  16. Angajatorul poa sa fie de nota 10 si firma de cacat, sau invers, am intalnit n cazuri. Destul de rar sa fie un echilibru.

    00
  17. @Rasta Man: Asta fiindcă structura companiilor din România este de aşa natură, chiar şi a celor care sunt transnaţionale. Şi depinde ce înseamnă „de căcat”. Că nu te-a angajat? Sau că a luat o decizie proastă? Dacă o luăm subiectiv, toţi angajatorii sunt „de căcat”, că niciunul nu o să-ţi acorde un salariu de 2 ori cât patrimoniul companiei, deci e „de căcat”..

    00
  18. …altii in schimb iau teapa cu perioada de proba. Noua metoda : hai cateva zile in proba la noi (dupa interviu) sa vedem daca te potrivesti si asa o poti tine tata pana la adanci batraneti ca , nu-i asa , nimeni nu cere plata pe 1-2 zile.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile