Android vs. iOS – cum e Android mai bun

Cinci clipuri făcute de un băiat despre cum Android e un sistem de operare mai bun şi mai uşor de folosit decât iOS.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

67 comentarii

  1. Exemplele sunt de cacat… se pot contra-argumenta foarte usor.

    Acum depinde ce doreste fiecare.

    Din punctul meu de vedere ca dezvoltator de aplicatii, nu se poate compara iOS (de la 4.3-5.x in sus) cu Android (mai ales versiunile 2.X si 3.x./ 4.x e mai decent).

    00
  2. Ce-ti mai place sa arunci bezina pe foc :D

    00
  3. :)
    eu am apple si imi place, dar tipul are dreptate :))

    00
  4. nu ma mira….. dar sincer ma incanta faptul ca folosesc android
    zoso , care este parerea ta ?

    00
  5. Genial tipul! Acum astept replica.

    00
  6. Omu’ a dus toata filmarea in directia pe care a urmarit-o el. In plus, in multe comparatii se contrazice. Ne arata el cum e greu sa accesezi Youtube, cand el a tras widgetul intr-o fereastra, a stat 10 secunde sa se incarce si apoi a inceput cu clickurile. Inca ceva: sticla de pe Samsung e „coaja de portocala”.

    00
  7. drag and drop pe touch.
    omu’ asta habar nu are ce e aia usability si cu ce se mananca…
    la capitolul trolling insa… e extrem de bun.

    00
  8. pretenasi nu-i mai cere-ti opinia lui zoso legat de ce sa va alegeti. Omului ii place iPhone-u, a zis ca i se pare dimensiunea ideala pt utilizarea cu o mana si ca asta e un punct important peste care aparent nu poate sa treaca. jucati-va cu amandoua, luati de la unu de la altu si vedeti cum e

    am avut un iphone, prima generatie, si l am dat in 2 luni mai departe ca n aveam ce face cu el. Cand a fost vorba sa l vand, am realizat ca nu copiasem toate contactele noi in SIM. pauza, nu exista optiunea asta… da-i si scrie le pe post-it-uri ca-n evu mediu de fata cu cumparatorul…

    android e mai versatil, mai ieftin, si un pic (poate) mai greu de stapanit.. fiecare cu pro si contra. pentru mine, pretul si versatilitea m au facut sa mi iau galaxy.

    da, galaxy s3 arata jenibil. in poze. Cand am pus mana pe el m-am razgandit

    00
  9. @oprea

    Are un screen protector. Cum naiba sa-ti dea prin cap ca asa arata sticla?

    00
  10. Tipul vorbeste de parca e angajat la Google. Orice propozitie cu context pozitiv incepe cu „On Android”.
    Omul uita (ignora) faptul ca sunt doua platforme total diferite, realizate pentru a servi doua concepte diferite. E ca si cum ai compara Mercedesul cu Dacia. Fiecare marca e buna, dar numai pentru ce a fost proiectata.

    00
  11. aparent tre sa mai dau o tura pe la scoala, pentru „cere-ti”. jenant, recunosc

    00
  12. Adevarul e ca Android e mai complex decat iOS, dar si se incarca mai greu. Am „butonat” si un iPhone 4 (eu am HTC) si mi s-a parut mult mai lejer la incarcarea unor aplicatii si prin meniu.

    00
  13. Disputa nu e Android vs. iOS. E intre Apple si handicapatii care fac telefoane cu Android. Sistemul e ok, integrarea si hardware-ul dezastru. Sunt prea putine telefoane functionale cu Android

    00
  14. @oprea: aparent utilizatorii (exclusiv) de ios nici macar nu isi dau seama ce e widgetul si ce vrea el.
    Omu’ nu iti arata ca e usor sau greu sa intri pe youtube, iti arata o chestie banala pe android, dar inexistenta pe ios: pui direct pe desktop un widget cu un canal youtube la alegere (de exemplu canalul lu’ Bahoi, lol) si widgetul ala se actualizeaza singur fara sa deschizi aplicatia. Arunci o privire spre telefon si vezi, FARA sa deschizi vreo aplicatie, ca Bahoi tocmai a mai incarcat un clip in care sare de pe pod (amintiri din copilarie, facea suedeju’ sute de mii de vizualizari cu panaramele alea de clipuri). Deci repet, widgetu de youtube te ajuta pentru ca NU trebuie sa mai deschizi aplicatia de youtube, decat daca ai cu adevarat ceva interesant de vazut. Compara asta cu aplicatia ios: ce faci? deschizi si incepi sa cauti?
    Widget de facebook: curg notificarile alea in timp real. nu trebe sa deschizi feisbucu , pur si simplu se actualizeaza patratelu’ singur.
    widget de reader: idem, vezi mereu cele mai recente 5-10 stiri.
    widget de vreme: vezi temperatura, daca urmeaza sa ploua.
    widget calendar: urmatoarele 5-10 evenimente (repet, in timp real).
    si tot asa … pe android nu trebuie toata ziua sa ma infund in aplicatii, sunt toate informatiile concentrate si distilate direct pe desktop.
    dupa ce te obisnuiesti cu widgeturile, aifonu’ ti se pare un televizor vechi: doar daca schimb canalu’ (aplicatia) pot vedea ce e dincolo. Androidul in schimb este televizor cu PIP-uri multe.

    00
  15. Omul e subiectiv. Nu o să aplaud omul pentru că i se pare Android mai bun, îmi place să văd niște lucruri pozitive zise despre sistemul pe care îl folosesc. Dar subiectivismul nu pot să nu-l observ.
    Singurele motive reale pentru care nu am iPhone sunt atitudinea firmei (îmi amintește de Microsoft prin 98-04), atitudinea fanilor (absolut toxici) și produsul în sine ca prezentare generală (hard, nu soft, parcă e o chinezărie ieftină cînd îl compar cu HTC-ul meu). Restul sunt chestii subiective. Nu-mi place Objective C, nu-mi place XCode, nu-mi place Mac, nu-mi place cum fac oamenii lucrurile pe iPhone, etc. Dar cele de mai sus mi se par adevăratele motive pentru care nu merită să cumperi Apple.
    (Da, seriously, iPhone looks and feels cheap. This is how they ‘improve’ every release).

    00
  16. dorin, sigur, looks cheap, in schimb, plasticul de la samsung e atat de…cool. banuiesc ca ultima oara cand ai vazut un iphone era intr-o poza pe net.

  17. @Manole
    Daca e atat de usor de combatut tipul, ia, hai vino cu niste contra-argumente. De exemplu, explica-ne cat e de usor sa-ti pui un ringtone custom pe iphone.

    00
  18. Eu îmi cumpăr telefon pentru a-l folosi ca și telefon. Nu îmi pasă ce fac alții cu el, cât de virulenți sunt suporterii, cât de „customizabil” este și nici nu fac software pentru el.
    Eu folosesc telefonul pentru vorbit, mesaje (SMS, e-mail), browser și foarte rar (o data, de două ori pe an) ssh/rdp/team-viewer. Foarte rar video, câte o poză din când în când (și atunci fără pretenții), muzică de câteva ori pe an (în avion) și cam atât.
    Schimb telefonul cam o dată la doi ani, și acum ar cam fi cazul să o fac (deși nu prea am multe motive).
    Am cumpărar aplicații cam de 50EUR, așa că nu ar fi deloc o problemă să schimb platforma.
    Doar că nu o fac pentru că cea pe care sunt acum este foarte predictibilă și stabilă. Atât software cât și hardware. Vă las pe voi să ghiciți ce telefon am.

    00
  19. Acum vad ce am scris :lol:

    „Din punctul meu de vedere ca dezvoltator de aplicatii, nu se poate compara iOS (de la 4.3-5.x in sus) cu Android (mai ales versiunile 2.X si 3.x./ 4.x e mai decent).”

    Ma refeream la iOS ca e mult mai ok decat Android. Strict vorbind despre performanta.

    In aplicatii am observat ca iPad 1 cu iOS 5.1 se misca mult mai bine decat un Galaxy Tab cu Android 2.3 si chiar decat 4.0.

    Sa nu mai vorbesc de aplicatii web…

    00
  20. @arhi: dupa parerea ta, care e mai ieftin: sticla sau policarbonatul? Ma refer la bani, stii tu, chestiile alea cu care cumperi lucruri: dai mai multi dolars of money (citat din Arthur) pe capacul aifon sau pe capacul samsung?
    2. ne-am lamurit ca e mai scump policarbonatul, intrebarea care se ridica este: arata cheap? nu zau! si lumia arata cheap, nu? e tot policarbonat.
    3. cand va pune aifon nfc, ce va folosi? tot sticla? nu cred, s-au spart cateva milioane de aifoane din sticla ieftina in ultimii 3 ani. Metal?exclus, nu merge nfc-ul.
    Intrebare cat se poate de serioasa: ce o sa spuneti voi, mactarzii, peste 3 ani, cand Apple va folosi policarbonat la iPhone 6S? Faceti un exercitiu de imaginatie. Nici nu e greu. O sa spuneti ca iPhoneul este superb, ca policarbonatul nu e policarbonat obisnuit, e iPolicarbonate, patent Apple, si ca se vede de la distanta ca e mult mult mai frumos decat policarbonatul de pe alte telefoane.

    00
  21. Stau si ma distrez uitandu-ma cum se naruieste lumea pe iphonisti :))

    00
  22. @Dorin
    Asta cu iPhone looks and feels cheap e….. „priceless”. Inseamna ca tu n-ai pus mana pe un Galaxy mini, LG Optimus one, Samsung Galaxy Ace, sau multe altele.

    00
  23. @Arhi…discutia se reduce de la care sistem de operare e mai bun, la care are carcasa mai frumoasa?!…Patetic…

    00
  24. Arhi si iPhone 3G/3GS erau facute din plastic „cool”. Am lucrat si detinut produse Apple inca de pe vremea cand Apple isi producea procesoarele, la fel am detinut si iPhone-uri.
    Din punct de vedere al finisajelor si materialelor iPhone nu se poate compara cu nimic (iPhone 4&5), bineinteles si calitatea are un pret.
    Momentan Android se potriveste mai bine nevoilor mele si detin un Samsung cu spatele din „plastic cool” care nu are nici o zgarietura :). Pana la urma totul tine de gusturile si nevoile fiecarui individ.

    00
  25. @Dorin: cutia de la un iPhone e mai finisata decat un Htc, de samsung nu mai zic nimic. Sa ne revenim.

    00
  26. Quod erat demonstrandum

    00
  27. Arhi, lasă-mă cu Samsung, eu ziceam de HTC. One X e o bijuterie. Desire a fost la vremea lui și el o plăcere să-l folosesc. Oricum, în discuția asta e mai puțin relevant cum arată, poți să elimini ceea ce am zis de cum arată.
    Și da, arată a ieftineală. Nici nu e de mirare că e așa ușor să facă clone foarte ieftine chinezii. Sau poate avem păreri diferite de ce înseamnă finisaj.

    00
  28. Atentie! Sa ofticat Arhi omul din turma lui Apple! Degeaba faceti comparatii peste comparatii caci in ochii iphone-istilor telefonul lor e cel mai tare din galaxie oricine iar contrazice cu orice!

    00
  29. subscriu @Valeriu, iOS vs. Android absolut doua sisteme foarte diferite; vorba lui Arhi: „Apple are fani, nu clienți.”

    00
  30. Apple your move. Omu’ argumenteaza ce zice. Nu-i inteleg pe cei care zic ca nu se pot compara mere (sic!) cu pere sau Dacia cu Mercedes sau iOS cu Icecream sandwich etc. Se pot compara foarte bine, se pot pune in balanta ce face unul si ce face celalalt, cu ce resurse de timp, bani si energie, etc. Cred ca se poate face „comparatie” intre foarte multe lucruri care au acelasi scop. Sau chiar este necesar. Doua metode care au in final acelasi scop pot fi comparate. Chiar si medicina alopata sau acupunctura de exemplu. Ca nu seamana in particular metodele respective, ca la una iti baga un supozitor iar la cealalta iti baga un ac in cur, nu inseamna ca nu le poti compara, sau mai mult de atat, cu ce diferente ajung sa indeplineasca acelasi scop si cu cat succes. Chiar fascinant cum ajung la acelasi scop prin metode foarte diferite. Dar asta nu inseamna (dimpotriva) ca nu le poti compara gradul de succes, resursele, etc.

    Cele doua sistemele de operare au acelasi scop: sa vorbesti la telefon si sa-ti ofere o platforma de aplicatii suplimentare. Comparatia este mai mult decat binevenita si chiar necesara dupa cum spuneam.

    00
  31. @Arhi Iphone=IOS, Samsung =/ Android

    00
  32. Cum va mai agitati ca maimutele… Baiatul asta isi bate joc de voi…si voi puneti botu’ de fiecare data. A vazut ca titlurile iphone vs. samsung, android vs. ios sunt productive pentru prosti, si cum – din fericire – romania e plina de prosti, face si baiatul ceva extra trafic „sa manance si gura lui o maslina in plus”

    00
  33. esti cam Jerry Springer zilele astea :)))))

    00
  34. Sabotor: Compari un telefon high-end cu alt telefon high-end.

    Nu un iPhone de $600 cu un Galaxy Ace de $200 :)

  35. De ce sa nu poti compara doua TELEFOANE ? Le compari, ce dracu e asa greu. Sunt diferite, pai duh, pai de aia le compari, plusuri si minusuri.
    Tipul pune de cateva ori foarte bine punctul pe i, ca ne convine sau nu.
    Si ca o perspectiva, am ambele modele de „varf”, Samsung Galaxy S3 si Iphone4s.
    Abonamentele costa cam la fel, deci egalitate.
    In rest, cand am de folosit S3 la aproape orice (inclusiv vorbit), il folosesc usor si cu placere !
    In schimb, cand trebuie sa fac ceva, orice, pe 4s, ma apuca groaza. Inclusiv tampenia aia cu butonul back la 4s, de fiecare data trebuie sa ghicesc unde o sa apara, in functie de aplicatie.
    Asta lasand la o parte ca sunt la al 3-lea Iphone 4s, primele doua functionand 1 saptamana respectiv 2 minute. Noi, cu garantie, de la Orange.
    Ah, pe S3 schimb ringtonul cu ce am chef, cand am chef, 4s este pe default, ce dracu.:)

    00
  36. @zet (#21):

    Intrebare cat se poate de serioasa: ce o sa spuneti voi, mactarzii, peste 3 ani, cand Apple va folosi policarbonat la iPhone 6S? Faceti un exercitiu de imaginatie. Nici nu e greu. O sa spuneti ca iPhoneul este superb, ca policarbonatul nu e policarbonat obisnuit, e iPolicarbonate, patent Apple, si ca se vede de la distanta ca e mult mult mai frumos decat policarbonatul de pe alte telefoane.

    Vor face cum fac azi cu iPhone-ul de 4″ dupa ani de zile in care ne explicau ca 3.5″ e marimea ideala/perfecta pt un mobil. Acum 2+ ani auzeam ca HTC Desire (3.7″) e muuuult prea mare, dupa aia am auzit ca S2 (4.2″) e muuuuuuult prea mare. 4″ era prea mare pina a venit si Apple cu ecran de 4″.

    Martorii lui Steve Jobs sunt la fel ca Martorii lui Iehova: indoctrinati si repeta ca papagalii orice le zice popa/Apple CEO.

    Cu din astia nu ai ce sa incerci sa rationezi, ca-s drone spalate pe creier. Si-s din astia si de partea Android, dar parca nu la fel de multi ca la Apple, ca Android n-au factorul cool, nu prind asa bine la hipsteri si alte animale de turma.

    00
  37. Un exemplu de ce ziceam mai sus e Razvan (#12):

    Sunt prea putine telefoane functionale cu Android

    Nu stiu ce vrea sa zica cu asta, el in mod sigur habar nu are cite telefoane cu Android exista si ce poate fiecare din ele si ma indoiesc ca a testat functionalitatea tuturor (sau macar a unei mari parti).

    Dar vorbeste si el, ca deh, are iPhone si trebuie sa-si justifice singur alegerea si incearca sa nu ajunga la concluzia ca a fost prost.

    00
  38. Va lamuresc eu cum e cu Android vs ios printr-o comparatie cu niste jucarii.
    ios e ca o masinuta. Simpla, merge bine si stii exact ce face. Dar dupa un timp te plictisesti de ea.
    Androidul e ca un set smecher de lego. Il faci azi o forma, si cand te plictisesti construiesti altceva. Poti sa-l faci si o masinuta daca vrei :).

    00
  39. Am trimis link-ul mai departe…sper ca asta il va convinge si va arunca pe geam iphone 3-ul.

    00
  40. Ca să nu-mi săriţi în cap, am şi eu nişte probleme cu iPhone-ul:
    1. pentru unele site-uri, mai ales cele mici, simt lipsa Flash-ului
    2. mă deranjează puţin că nu au şi ei conector universal, gen microUSB.

    00
  41. Apropo, aţi observat în al doilea filmuleţ (15:30) cum repetă că „toate telefoanele de pe piaţă au mufă standard micro SD”. Repet, microSD !

    00
  42. Nu iti explicam tie, ii explicam lui Oprea, care Oprea nu a inteles despre ce vorbeste omul ala in prezentarea lui, ia si citeste postarea lui oprea si abia dupa aia raspunsul meu.
    Notification centre din iOS: fain tare trebuie sa mai fie: vezi ultimele fotografii postate pe instagram, vezi screenshot la ultimul video uploadat de canalul preferat youtube (este chiar fix exemplul prezentat de baietul asta, in clipul 1, cu widgetul youtube: cum posteaza un nou clip pe youtube, cum widgetele din androizii „around the globe” abonati la canalul lui se actualizeaza cu un thumbnail mititel), vezi daca ploua in urmatoarele ore, ce s-o mai lungim, are si iOS widgeturi. Cu exceptia faptului ca nu are.

    00
  43. @ zet (16) – te chinui în 20 de rânduri să-mi explici ce e „notification centre” în iOS.
    @ Saboto (18) – https://iringer.en.softonic.com/? =>> drag and drop în iTunes

    Nu înţeleg de ce, toţi cei pe care-i cunosc cu telefoane care rulează Android, îşi ţin luminozitatea la minim, wi-fi off, etc, iar după aia vin şi-mi spun că pe ei îi ţine 2 zile bateria.
    De asemenea, în comparaţie cu toate telefoanele scumpe cu Android, care au culori frumoase pe ecran (gen HDR), ecranul de 4/4s este de genul „what you see is what you get”.

    00
  44. Daca e flame, eu zic sa fie complet. Personal, sper ca Micro$oft sa isi fi scos capul din fund, astfel incat sa vedem un windows phone 8 peste asteptari. Si hai cu Nokiile Lumia :d

    00
  45. @Costy
    Parca tot e mai complicat decat sa copiezi pur si simplu mp3-ul pe sdcard. Sau sa-l salvezi cand e atasat la un email. Sau sa-l primesti prin bluetooth. Ma rog, intelegi ideea. Si nici eu nu inteleg cum de-i tin numai 2 zile bateria, cand pe mine ma tine 2 zile lejer, cu wifi on, bluetooth on, etc (luminozitatea pe auto, sa nu-mi rupa ochii pe intuneric). Eu cred ca tu cunosti oameni cu ZTE-uri. Ah, si notification center ala de zici tu (pe care Apple, compania inovatoare l-a copiat cu nesimtire de la Android) e echivaletul notificarilor din Android, ceea ce nu e ce zet explica. El explica de widgeturi, adica altceva.

    @Znuff
    era doar o replica la afirmatia aia cum ca iPhone looks and feel cheap. Am dat niste exemple de telefoane care chiar arata ieftin.

    00
  46. IOS =>objective c, android =>java = masina virtuala. Acum teoretic vorbind, un soft care ruleaza direct cu procesorul e mai rapid decat unul care ruleaza intr-o masina virtuala care lucreaza cu procesorul. Practic…
    Mie cel putin mi s-a parut ca androidul sacadeaza f tare. IOS-ul se misca mai fluent. Plus bounce-ul cand ai ajuns la capatul paginii este mai organic, pe android ai un zdrang sec…

    00
  47. @ Sabotor – într-adevăr, în unele situații, unele operațiuni sunt mai complicat de executat pe iOS, dar nu imposibil. Aici mai pot adăuga alt text des folosit de „androizi”: „Trimite-mi ceva pe bluetooth ! Ia vezi, poți ?” Într-adevăr, nu pot decât pe mail sau prin wi-fi.
    @ Zet – Da, nu e același lucru, dar de notificări tot ai parte.

    00
  48. Un coleg de-al meu vrea sa-si schimbe telefonul vechi de nu stiu cati ani, un HTC HD2. A pus pe el toate versiunile posibile de Android, telefonul fiind original cu WinMobile 6.5 si nu a fost multumit. Adica nu i-a functonat nici o versiune de OS cum ar fi vrut el (nu se stie precis cum), desi hardware-ul nu a fost construit pentru Android in primul rand. Asta cu toate ca ultima versiune era atat de optimizata incat il tinea bateria 4 zile dupa 3 ani, desi original cu WinMo6.5 il tinea o zi. Bun, ramane fara el (furat) si se apuca baiatul sa citeasca pe net ce telefoane ar fi candidate: Sony Xperia U, P, S, HTC X One, Samsung Galaxy S2, S3, in fine, toate sucks, de fapt ar fi incantat de iPhone. Nu se stie de ce, dar iPhone se pare ca pana la urma just works. Eu am Galaxy S2 si chiar just works, nu e ceva ce nu-mi merge pe el (sincronizare pe bluestutz la serviciu, net, mail, filme si carti prin metrou, ce altceva poti face pe un telefon?). Eu am dat 1600 lei pe el. Cand l-am luat, exact inainte de lansarea S3, toti colegii imi spuneau ca nu sunt intreg la cap sa iau modelul vechi, din moment ce tocmai se lanseaza unul nou. Acuma colegul e cam parlit, ca nu avea bani de un telefon decent cu Android, de aia tragea de HD2-ul ala, dar dupa un lung proces de gandire se arunca la iPhone 5, clar ca lumina zilei. Nu are bani sa-l cumpere de pe piata libera, dar cumva gaseste o solutie, cu abonament ceva…

    Uite asa se formeaza fan base-ul Apple, oameni care nu au neaparat niste pareri pertinente in materie de user experience, dar ajung sa creada reclamele si parerea lor conteaza la statistica.

    00
  49. @renderman: bănuiesc că vrei să zici ‘mai fluid’, nu mai ‘fluent’. Și da, se mișcă. Suportul pentru accelerare grafică e destul de slab în android 2.x – dar lucrurile s-au schimbat cu 4.0.

    Tehnic vorbind, mașina aia virtuală nu ia decît un 3-4% cînd au loc foarte multe calcule, iar cînd ai procese I/O bound, overheadul e neglijabil. Da, sunt niște lucruri care ajută în cazul lui IOS, dar nu asta e problema. Sistemele Android au obiceiul să fie de două ori mai puternice decît iPhone, de exemplu, și totuși asta nu ajută. Problema e în altă parte, iar explicațiile sunt mult prea lungi pentru a putea fi expuse aici.

    Problema, pe scurt, e că Android e un sistem generic, ca Windows, pe cînd iOS e un sistem puternic integrat cu hardware dedicat.

    00
  50. Concluzia mea: Asa cum BMW-ul a ajuns sa fie identificata ca masina de cocalari, asa si Iphone-ul e telefon de bashini. Daca iti iei un S3 si il pui pe masa in birt nu stie nici dracu ca e un telefon scump de 25 de milioane, dar daca pui Iphone-ul stie toata lumea ca e un telefon de 30 de milioane si pe tine te intereseaza, ca pe cei cu BMW, sa stie lumea ca ai dat o palarie de bani pe el, nu ca e bun sau ca faci ceva cu el.

    00
  51. @Zoso, eu vorbesc de cozile de mii de oameni care saliveaza dupa un Iphone…exista si exceptii, doar ca ele confirma regula

    00
  52. @Costy
    Comentariul meu initial era un raspuns la primul comentariu, in care un cititor ne spunea ca exemplele sunt de cacat si se pot contraargumenta foarte usor. L-am rugat sa contraargumenteze ceva ;)

    00
  53. @c3 Ce iti mai place sa faci presupuneri. Am LG Optimus Black care cica era un telefon bun. In 12 ani de cand am telefon mobil nu am avut niciodata tendinte de a sparge un telefon dar pe asta l-as da de pereti de cel putin 2-3 ori pe saptamana. Avand Android am inteles replica andoitarzilor ca la Iphone nu ii poti scoate bateria. Se blocheaza f des si urat si singura modalitate de a il reseta e de a o scoate. Eh problema asta apare nu apare la Iphone (am avut si 3 generatii de Ipod Touch si stiu ce vorbesc). Asta ca sa nu mai vorbesc de degradarea in timp a hardwareului si ca ecranul nu mai raspunde f bine. Iar vizavi de cate am testat pot sa iti zic ca am suficienti prieteni cu Android, modele diverse (inclusiv SII) la care problemele de mai sus nu sunt straine. Asa ca daca ai chef sa te mai bagi in seama incearca sa te concentrezi pe subiect si nu pe atac la persoana

    00
  54. @dorin : fluent = „Care se produce ușor, fără efort; curent; curgător; cursiv” ;).

    00
  55. @Razvan
    Sincer, eu tot citesc despre faptul ca Android-ul se blocheaza, dar culmea, nici mie si nici prietenilor nu ni s-a blocat vreodata.. Eu am o teorie: probabil asta se intampla numai fanilor apple, cand pun mana pe un android. In plus, mai e si asta: https://www.forbes.com/consent/?toURL=https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=http://www.forbes.com/sites/tomiogeron/2017/02/02/does-ios-crash-more-than-android-a-data-dive/&refURL=https://www.zoso.ro&referrer=https://www.zoso.ro

    Ah, si faptul ca poti sa schimbi bateria nu e un avantaj pentru ca – vezi dom’le – il resetezi numai scotand bateria. Nu, e un avantaj pentru ca dupa 2-3 ani (hai, 4, daca ai grija) cand te lasa bateria, poti s-o shimbi usor, fara sa colinzi service-urile.

    00
  56. @Razvan…telefonul tau este de 3 ori mai ieftin decat un Iphone…nu dori sa mearga la fel de bine…nu e vina sistemului de operare cat poate fi vina hardware-lui…totusi ce arata ieftin si e ieftin e foarte posibil sa fie prost.

    00
  57. man, eu mai dumb de felul meu, am inceput cu video-ul 5 sperand sa vad un rezumat. chiar de la inceput vine tipul sa-mi spuna ca nu poate plimba cursorul intr-un cuvant pe ios, moment in care am stins tab-ul din chrome si mi-am vazut de treaba.

    concluzia celor 5 video si celor 62 de comentarii? lumea cu android e din ce in ce mai frustrata si mai amenintata de apple.

    00
  58. @didi & sabotor: ca sa va scutesc de efortul de a da o pagina inapoi si sa imi vedeti primul comentariu, ce am spus:

    Disputa nu e Android vs. iOS. E intre Apple si handicapatii care fac telefoane cu Android. Sistemul e ok, integrarea si hardware-ul dezastru. Sunt prea putine telefoane functionale cu Android

    Adica in traducere:
    1. Android este un sistem bun
    2. Exista telefoane bune (seriile Nexus cu Android curat sunt telefoane bune)
    3. Imaginea proasta a Androidului este data de handicapati gen LG care fie scot telefoane ieftine fie isi baga coada prea mult in softul de baza sa introduca functionalitati care nu trebuiesc nimanui (vezi aplicatia Facebook a LG-ului) sau interfete custom care incetinesc sistemul

    Putem sa ne concentram un pic sau doar ne place sa comentam ca sa ne vedem numele?

    Ah si presupun ca urmatorul joker o sa imi explice de avantajul de a imi pune ce ROM vreau. Il invit anticipat sa gaseasca un ROM compatibil cu LG Optimus Black. Problema e ca un custom ROM nu va merge decat pe anumite modele

    00
  59. @Razvan
    Avand Android am inteles replica andoitarzilor ca la Iphone nu ii poti scoate bateria. Se blocheaza f des si urat si singura modalitate de a il reseta e de a o scoate.
    Poate-mi scapa mie, dar eu nu vad aici ca te referi numai la *un anume telefon*. Eu vad ca te referi in general la Android. A, ai mentionat cu o fraza mai sus ca ai avut LG? N-ai spus niciunde ca numai LG-ul tau se bloca. Sau macar ca numai telefoanele de 2 lei se blocau. Nu, ai spus ca ai avut un telefon de 2 lei, apoi ca Androidul se blocheaza, d-aia au nevoie androitarzii de o baterie pe care o pot scoate cand li se blocheaza telefonul. Deci, putem sa ne concetram putin, sau ne contrazicem singuri? – si nici nu trebuia sa dai inapoi o pagina, comentariul tau e pe aceeasi pagina ca si acest comentariu.
    In rest, da, mie-mi place sa-mi vad numele :P

    @kodeina
    Tipul a facut 5 filmulete in care explica tot ce nu-i place la iOS. Punctual. Ca tu nu vezi alea ca dezavantaje, ca tu asteptai o concluzie, e treaba ta, fiecare isi alege telefonul ce-i place mai mult. Si da, se simte amenintata lumea Android de iPhone, dupa ce a lasat in praf iPhone-ul (vorbesc din punct de vedere al cotei de piata) si are undeva la de 2 ori cota de piata a iPhone-ului. Makes sense.

    00
  60. ios=android=mizerie… eu raman la nokia 3310…

    00
  61. Si daca vrei sa rulezi o pagina încet ce faci???am avut si android si când vroiam sa rulez puțin direct la sfârșit ma trezeam…+ca din câte imi amintesc cei de la Apple au fost cu primul calculator…iar tot iei cu prima tableta

    00
  62. Ca prim smartphone am galaxy s3. Inainte sa ma gandesc la el, vroiam un S advanced. Dupa ce am avut posibilitatea si oportunitatea de un galaxy s3 complet echipa, inclusiv 2 huse, pentru doar 800 de lei, de 3 luni folosit, am zis ca asta e momentul meu. Si nu regret nici pana in prezent. M-a tentat iphone dar dupa ce am vazut tot youtubul de revieweri comparabile dintre iphone si galaxy s3… am mers pe mana s3-ului si as merge oricand. Da, uneori se poate bloca sistemul, uneori se poate misca sau incarca mai greu, dar ti-l customizezi absolut cum vrei tu. Eu asta am vrut, asta am luat. :)

    00
  63. ba voi toti sunteti contra iphone dar vb ce nu nu stiti eu am un prieten care a avut samsung s+ si il enerva incontinu pana ce a dat cu el de pamant dupaia si-a luat s3 si cu asta tot la fel o facu si acum de vreo 6 luni are iphone4 si nu are treaba cu el mio spus ca nici nu se compara s3 cu ip4 si acuma vreau sa-mi iau si eu ip4 ce ziceti?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile