America s-a salvat pentru moment

Celebrul 2 august, ziua in care America ar fi trebuit să cadă in haos nu va veni. Politicienii celei mai corupte stupide delăsătoare cheltuitoare mari democraţii din lume au ajuns la un acord care le permite să se imprumute iar şi iar şi iar.

Două articole pe tema asta: Keynesismul a murit şi Eliminarea buclelor din taxe.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Chiar credeai ca scenariul putea sa fie altul…?

    00
  2. Tot asa ar putea sa scape de obezitate crescand standardul de la care o persoana se numeste obeza, pana la 150 de kilograme…

    00
  3. Urmeaza revenirea burselor, intarirea dolarului si iar creste pretul la benzina ?

    00
  4. @ Florin Buda: watching Southpark, eh ?

    00
  5. Nu mai dureaza mult…dar si cand va veni….va fi jale pentru ei si ocazie pentru China

    00
  6. S-a întors Giurgea din vacanţă şi iar ne prezice că mâine dimineaţă va răsări soarele şi seara va apune. Iar gaşca de aplaudaci îi ţine isonul (deşi am un feeling că îşi mai comentează şi singur la articole, ca să pară că are susţinerea „maselor).

    E evident că economia mondială a pornit pe o spirală în jos. E evident că la un moment dat mai mulţi ameţiţi, şefi de state or something, vor spune „stop, suntem cu toţii în căcat, hai să schimbăm regulile finanţelor mondiale”. Nu trebuie să fii geniu ca să-ţi dai seama de asta. Dar de aici şi până la Apocalipsa după Giurgea, e cale lungă. Are cumva cineva impresia că ţările se vor vinde la kil în Obor?

    Individul e atâta de imbecil, încât nici măcar nu realizează că bugetarii nu înseamnă numai funcţionarii de la ghişeele finanţelor. Iar protecţie socială se face de când lumea, într-o formă sau alta. La bătut câmpii se pricepe, dar dacă-l pui să conducă o ţară probabil nu va şti pe unde să se ascundă.

    Zice toar’şu Giurgea: „Începe epoca in care firmele vor conduce o ţară, nu partidele. Patronii, nu politicienii.” Care firme? A ta? A mea? Parcă mai ieri ne căcam pe noi că lumea e condusă de corporaţii şi mafii transpartid. Îmi scapă mie ceva?

    00
  7. NOU
    #7

    Era de asteptat, parca vad ca asa se va intampla pana imi albeste mie parul, daca nu scapa cumva de datorie pana atunci.

    00
  8. Articolul din Romania Libera mi se pare cel mai cretinoid mod de a-l linge in diverse parti pe Basescu si omul care a scris articolul nu a inteles nimic din ce se intampla in SUA probabil. Era perfect logic faptul ca nu avea sa pice America azi, ba mai mult vor continua sa acumuleze datorii [ca aproape toate statele lumii] pana in momentul cand creditorii lor [tari ca Brazilia, India, China etc] vor decide ca se descurca pe o piata internationala mai vasta decat actualul beneficiar, SUA.

    Cat despre ‘statul asistential’, sa isi dea dracului o palma in cap autorul ca riscam sa ajungem de rasu Europei daca facem ce vrea Basescu in directia asistentei sociale…peste tot in tarile mari europene se vad destule dovezi ca inca e nevoie de ‘welfare state’ si ca el poate functiona foarte bine daca e administrat cum trebuie. Keynesianismul a murit acu vreo 30 de ani, nimic nou acolo…asta daca nu traduci articole obscure de undeva.

    00
  9. Nu inteleg de ce lumea se panicase… Credea cineva ca asta e momentul in care punem cruce statelor unite? Va veni si ziua aia… dar nu acum

    00
  10. Pentru moment, bine spus. Au reusit sa mai rostogoleasca un pic mingea. sa vedem cand o deveni prea mare si nu s-o mai putea rostogoli…

    00
  11. @Zambesc – da, ocazie pentru China. De aia se cacau chinezii pe ei cand vedeau ca obligatiunile lor sunt pe cale sa devina hartii igienice… E ca si cum ai spune ca falimentul meu e o ocazie pentru banca la care am credit.

    00
  12. oricum unele tari nu au probleme sa dea faliment, de exemplu somalia, deja au ajuns pe un drum mai sigur, si cred ca nu este nici stat social….

    00
  13. O da, link spre maretele pareri ale d-lui Giurgea. Pa.

    00
  14. SUA nu va cadea. Vor cadea corporatii, banci, etc, dar ca si stat inca SUA nu si-a spus ultimul cuvant.

    00
  15. Vezi, daca nu am fost cuminte si nu am stat sa imi iau si eu diploma de economist cum m-a sfatuit toata familia…acum puteam sa comentez si eu ceva inteligent. Eu nu inteleg nimic din economia mea persoonala, daramite aia mondiala. Singurul economist pe care l-am inteles eu vreodata de cate ori a zis ceva in public, de obicei preluat de New York Times, este dl. Alan Greenspan. Din pacate, dansul a iesit la pensie. Daca imi explica dansul ce se intampla, precis intelegeam si eu. (Si tata e economist, dar de cate ori il intreb si eu ceva legat de articole din astea, si el incerca sa-mi explice, dupa vreo 2 propozitii, de obicei „ma pierd” pe drum, nu mai inteleg nimic. Efectiv mi-e lene pana sa caut si pe wikipedia cuvintele specifice folosite in comentariile astea economice.

    Dar uite ca am aflat de la comentatorii tai ceva interesant: nu stiam ca SUA are datorii si fata de Brazilia, de exemplu. Abia acum incep sa inteleg un pic mai bine prietenia norvegiano-braziliana. Sa stiti ca eu, aici, in Scandinavia, mi-am facut o parere f. buna despre teoreticienii economisti academici danezi, si despre practicienii economisti proofesionisti norvegieni.

    Re. welfare state: totusi asta de tip scandinav mi se pare practic nesustenabila daca nu ar fi petrolul si cu Nokia. Efectiv, nu stiu cum se descurca danezii si suedezii. Trebuie sa mai cercetez. (Nu mai zic de efectele sociale, ca nu mi se pare OK sa mentii poplatia la varste imature, cu decalaj semnificativ intre psihologic functional si cognitiv. Ma rog, asta e ceva mai obscur, la imaturitate si la problemele de axa II contribuie si un anumit specific geografico-istoric, mai ales legat, cred eu, in cazul vikingilor, in particular, de lipsa cronica indelungata de mancare de-a lungul secolelor trecute; in Norvegia, in mod si mai particular, a fost si epidemia de ciuma medievala care a decimat 1/2 din poplatie, pe urma au fost cam exploatati de bunica Danemarca, si oarecum maltratati de sora vitrega Suedia, etc. Dar astea sunt speculatii de-ale mele, nu sunt bazate pe cifre ca economia. De aia le-am si pus in paranteza !)(NB: axa II se refera la tulburarile de personalitate.)(Mai zic ceva si mai speculativ, ca nu rezist sa nu o zic: in momentul de fata eu am cotat dezvoltarea caracterului moral in stadiu inalt evoluat post-conventional la scandinavi, adica le-am data nota mare la morala, dar in acelasi timp ma tem ca daca mentii imaturitate, la care contribuie, in afara de problemele inerente specifice personalitatii, si factorul adaugat al welfare state-ului, tare mi-e teama ca o sa scada si nota la purtare. Of ! NU e pericol imediat, insa efectiv nu stiu daca sa iau ca „sentinel event” semnificativ cazul psihopatului terorist recent, sau sa il consider doar o aberatie. Stati linistiti in privinta mea, nu trag eu concluzii chiar asa aiurea-m tramvai, la repezeala, sau cand sunt inca afectat de evenimente recente. In mod etic, eu personal recomand din orice tentativa de analiza predictiva EXCLUDEREA acestui caz si considerarea lui ca aberanta pana una alta. Mai vedem. Nu m-am uitat prea indeaproape la statisticile de criminalitate pe Scandinavia pana acum, doar problemele de securitate mi-au cam sarit in ochi la inceput. Dar astea sunt acum pe cale de imbunatatire; din pacate a trebuit sa se intample inca o tragedie ca se le bage cineva in seama. F. important: problemele de securitate NU sunt direct corelate cu welfare state, era doar o anxietate de-a mea personala legata de cazul recent despre care aberam in mod tangential aici.)

    00
  16. Articolul are link catre Giurgea => articol irelevant.

    00
  17. Printre randuri:
    – suntem in rahat pana la gat; stiam, am mai fost si o sa mai fim, probabil la scara si mai mare;
    – trebuie sa schimbam ceva; pai o sa se schimbe, tinand cont de cate reforme fiscale au fost de-a lungul istoriei, actualul sistem nu e batut in cuie;
    – trebuie sa devenim mai cumpatati daca vrem sa avem ce manca maine; stiam si asta.

    China comunista? C’mon, comunistii sunt cei mai aprigi capitalisti si capitalistii cei mai mari comunisti. Nimic nou sub soare.

    Cred ca o sa-mi redeschid si eu blogul ca sa scriu despre nimic, ca MG. ;)

    00
  18. America e pierdută de mult. Pierdută pe câmpiile cuceririlor.

    00
  19. Articolul Giurgea are un ton cel putin deplasat si cateva idei care frizeaza extremismul. Dar mi-a sarit in ochi un fragment: „Singurii “optimiști” de pe planeta au rămas politrucii români: cretinii din gașca Băsescu (care promit creșteri de pensii si salarii înainte de alegeri) si cretinii din gașca Ponta-Antonescu (care promit tot creșteri de pensii si salarii, dar după alegeri).”

    00
  20. Giurgea stă prost la geografie, „planeta” lui se rezumă la câteva ţări. Fii sigur că nu e la curent cu corupţia din Turkmenistan, de exemplu. După discurs poţi să afli marioneta cui e Mihai Giurgea dacă nu e cu Băsescu/Ponta/Antonescu. :)

    00
  21. America a stranutat, si toata planeta a racit.
    Nu vrem sa aflam ce se va intampla cand America va raci.
    (bine, unii isi doresc asta, din ura pentru america, doar ca vor pati ca in cazul politicii: oalele sparte le plateste INTOTDEAUNA pulimea).

    00
  22. Ce zicea un american pe un forum:

    I’m 65, retired and just on social security disability insurance. On Wednesday, the fourth Wednesday of the month, I hope to get my monthly check. If not, well, I spent two hundred bucks on a passport. I can always sell my one year old car and move to Cuba, sign a statement that I’m a Communist and live there with free health and dental care. I hear the music and coffee outdoors in a Cafe are pretty cool. I certainly didn’t cause this financial mess and I’ll be damned if I’m paying for it. So, start the revolution without me…

    00
  23. uf, ce bine. pt moment, cei 2-3 oameni care muncesc la imprimanta de dolari a SUA au avut emotii ca ramin fara job. bine ca au scapat…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile