Cum adică am dat share și nu s-a rezolvat nimic!?!?!?

Bășina asta de status circulă de câteva zile în diverse forme pe net. E nasol. Arde lumea. Se topesc vulcanii și ghețarii. Rușii răspândesc poze false cu animalele alea fugind de flăcări, dar oamenii sunt prea imbecili să se uite la ele.

Dar…

OK. E nasol. Facem ceva sau doar like și share? Doar ne dăm cu fundul de pământ și când e vorba de reciclat, plângem că avem de mers cu punga până la tomberon?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. Care reciclare ma nene ma ? Strada e scrumiera si tomberonul multora si noi vorbim de chestii d astea care implica civilizatie . Huooo!

    00
  2. După 2 săptămâni de cărat un bidon și niște bonuri fiscale azi le-am aruncat și eu din mașină, că făcea bidonu zgomot.
    Vrem o țară ca afară, dar noi să nu mișcăm ceva.
    Yep

    00
    • Deci sa mor, nu are nici un sens comentariu tau ce bonuri ce bidon?De ce le carai in masina?

      00
    • poate îl căra ca să le arunce la tomberoanele de reciclabile, că poate n-are lângă casă. și tot uita când trecea pe lângă unele….
      habar n-am, zis și eu.
      sau strânge bonuri fiscale (mai știu eu pe cineva) și le tot uita în mașină…

      00
    • la mine in masina e mereu o intreaga colectie de pet-uri, bonuri, diverse ambalaje. pentru ca nu intotdeauna am treaba prin sate in care a ajuns si conceptul de tomberon sau oricum nu e nici unul prin preajma iar de luat toate alea in brate si sa ma apuc sa caut de nebun un tomberon prin sat sigur nu o s-o fac si cu atat mai putin o sa opresc in mjilocul drumului pe avarii, doar 5 minute boss, langa primul tomberon intalnit in cale.

      asa ca orice chestie d-asta care nu se impute ajunge pur si simplu pe jos in masina. cand ajung langa un tomberon unde pot opri legal langa un tomberon, reciclare orice, deversam recolta si mergem mai departe.

      cat despre chestiile care se imput, nu ajung in masina in primul rand.

      00
    • unii cred ca arunca un pet la tomberonul special si gata, salveaza planeta. pai deja daca te-ai deplasat cu masina pana acolo ai depasit amprenta de carbon pe care o salvai prin reciclare. trebuie sa nu mai luati sacosa de la mega, sa purtati mai mult hainele inainte sa le spalati sau aruncati, schimbati mai rar incaltamintea, telefonul, calculatorul.. da stiu, viata e naspa cand faci ceva concret.

      00
    • Eu as adauga la ce a zis manole.

      Cand va cumparati haine nu le mai cumparati de la magazinele de duzina, gen HM(nu va cramponati pe HM). Cumparati o camasa mai de calitate, sau un tricou de calitate. Astea va tin mai mult in timp fac fata la mai multe spalari si ajung mai greu la gunoi.

      Am un tricou de la Massimo de 5 ani, acum il port prin casa/gratare/activitati fizice si inca arata okey. (Again nu va cramponati pe brand).

      Nu va mai luati ultimul rahat de telefon ca oricum face fix aceeasi chestia ca penultimul. Nu va schimbati calculatorul anual (am acelasi calculator de 9 ani, Witcher3, MH World,BF1, emulatoare, server de plex no problem).

      La fel cu incaltarile, mergeti pe incaltari de calitate. Robinetii la baie, nu va luati robineti de 40 de lei tot ansamblul. Si exemplele pot continua la prize, acoperis, etc etc etc.

      Incercati sa cumparati mancare produsa local. Rosia aia transportata din Polonia iar produce poluare si oricum rosia romaneasca are total alt gust fata de ce gasesti in Auchan.

      Si number 1(ONE) nu fiti mizerabili. (Nu cred ca e cazul celor de aici)

      00
    • ionuto – cu hainele joci la loterie. Am tricouri de 100+ lei, mai mult de un an nu rezista… incep sa puta, sa se scamoseze si unele chiar intra la apa dupa cateva luni fara motiv. Adica 100+ lei/tricou ce isi face treaba la fel de bine precum unul de 30 lei… incaltarile mele sunt toate din piele cumparate de la pantofari(4 perechi, una este de rezerva intotdeauna -prin orasele mari se mai gasesc pantofari dar ii numeri pe degetele de la o mana), pc-ul este de 7 ani, inca isi face treaba(FHD, netflix, office, tv-tuner), laptop-ul este SH antic si de demult, isi face treaba la ce imi trebuie mie(inca este pe DDR2), robinetii la baie sunt ieftini. Eu sunt mai descurcaret aici, cumpar o baterie ce imi place si cand se strica armatura o schimb cu una scumpa, adica am o baterie ce imi place dar este la jumatate de pret…

      00
    • @ionuto – e complicat sa te gandesti sa cumperi mai putin si mai bun. Romanii sunt inca obsedati de cantitate si de reduceri/ soldari, din pacate. Vedeti asta in orice magazin.

      00
  3. Texas sub ape :))

    20 hours ago – After a relatively cool, wet spring, hot and dry temperatures throughout July and August have led much of the state to shift into drought conditions, according to the latest U.S. Drought Monitor.

    00
  4. Cum adică să plângeți după Notre Dame și să nu băgați în seamă Amazonul? Păi nu vă e rușine?

    00
    • gen colectiv.

      acum te-ai prins cat de ipocriti sunt oamenii? mediatizezi in draci un accident nefericit si gata, toti plang cu curu de pamant si se cred parte… iar cand in alta parte se intampla chestii mai nasoale, n-au nimic ca nu e langa ei.

      00
  5. In ani 90 asteptam 2000 sa dea eroare calculatoarele si sa fie lansari de rachete nucleare si alte balarii. Apoi prin 2004 se termina petrolul si incepea haos ca nu avem petrol. In 2008 a fost criza financiara si deja unii cumparau conserve, canistre de benzina si case in munti. PRin 2012 multe atentate, se bat americanii cu rusii pt Siria, soc si groaza. Prin 2015 a inceput incalzirea globala grava. Din 2019 au inceput cu plasticul din oceane. In astia 20 de ani au mai fost candva Antihristul, Nostradamus, meteoriti. Plm, cand se termina ? Ne place sa ne speriem dampulea ca sa ne aflam in treaba ? Putem sa stam si sa ne gandim logic ca nu se intampla de fapt mare cacat ce nu se intampla in trecut ?

    00
    • Gresesti punand in aceeasi oala teoriile conspiratiei cu datele stiintifice.
      Nici macar nu ai nevoie de sateliti pentru a observa impactul incalzirii globale sau mai corect spus al schimbarilor climatice. Fenomenul poate fi confirmat de orice om de pe planeta asta, oriunde ar trai, orice limba ar vorbi sau oricarui zeu s-ar inchina.

      00
    • @ciocanul Fenomenală teorie a conspirație când ploioasa și cețoasa (lol) Mare Britanie a avut un de seceta , urmat de o alta vara friguroasă la patruj de grade.

      Ai comentat și ai rezolvat toate problemele păcat ca nu pot să-ți dau share sa rezolv și celalalte probleme conspirationale

      00
    • Intre 1550 si 1850 a fost un frig de te cacai pe tine. Recolte intregi au fost compromise si in multe zone foamea a facut ravagii. In 1816 in Anglia a fost zapada in iulie. Impactul pe atunci al oamenilor era mic, anumite situatii nu le poti controla. Nu zic ca nu sunt ok anumite masuri insa trebuie sa fim foarte atenti la sarlatani ce imping anumite industrii in fata altora prin masuri legale impuse in urma unor alarmisti. Padurea va arde si incalzirea va continua si daca maine trecem toti pe biciclete si plantam copaci pe blocuri.

      00
    • Da dar putem sa limitam cu cate grade se produce incalzirea aia globala. 1 sau 2 grade in plus sa stii ca se remist nasol la comfortul termic si la factura de electricitate(daca vrei sa te ating si pe partea asta)

      00
    • Pai daca alarmistii nu s-ar alarma, aia ar da foc la toata padurea Amazoniana sa-si faca teren agricol. Daca tu ai stat cu curu in mana si totusi lumea nu s-a dus de rapa, nu inseamna ca daca si ceilalti ar fi stat impasibili lucrurile ar fi fost la fel.

      00
    • @Ciocanul, abia am început o carte („cele mai mari dezastre din istoria omenirii”- John Withington) care menționează că o parte din fenomenele meteo extreme menționate de tine (de exemplu furtuna de zăpadă din iulie) s-au datorat erupției foarte puternice a unor vulcani.
      Chiar mențiunea „furtună de zăpadă în iulie” a făcut să-mi clincăne toate beculețele din creieri.

      00
  6. Lasati, arde amazonul dar hei, cine va avea ulei de palmier… se stieeeeeeeeeee

    00
  7. NOU
    #22

    E clar că noi suntem la pământ in privința reciclării .Din pacate și ” in afară ” lucrurile sunt de multe ori făcute doar de ochii lumii . Occidentul își exportă o parte importantă din gunoaie în Asia . Normal că au început să se șucărească cei din Filipine , China ș.a.m.d. S-au săturat să-și polueze aerul arzând milioane de tone de plastic din Marea Britanie , Canada ș.a. chiar dacă primeau sume mari .

    https://www.theguardian.com/environment/2019/aug/17/plastic-recycling-myth-what-really-happens-your-rubbish

    00
  8. Meanwhile noi suntem: nu poți avea incendii de pădure dacă ai tăiat-o anul trecut!

    00
  9. Continui sa duc separat bidoanele de plastic, sticlele si hartia/cartonul. Dar oamenii din jur, parca ar fi vecinii din Sodoma/Gomora, sau autisti sau ce vreti voi. „Lasa, bah, ca nu se salveaza Pamantul, ca arunc eu la containerul potrivit. Ce masina pe benzina, coaie, poate la americani, uite dizelul asta, are treij’ da ani si merge brici (in timpul asta haragaia scoate un nor de fum). Ce daca dispare niste animale, bah, noua ne-a fost usor?” Si tot soiul de imbecilitati de genul asta.
    Ideea este ca nu le arunc separat pentru vreo recompensa, ci pentru ca asa este corect, ca nu putem sa continum sa aruncam totul gramada, ca in anii 60, pentru ca se va rezolva totul in alta parte, de altcineva, evident

    00
    • Si is tot aia – sau o buna parte – care pe timpul lui lae’ faceau reciclare ca asa vroia partidul. Cu norma. Poate ar trebui sa ale amintesti.

      00
    • Oare chinezii si indienii ce fac?!

      00
    • @Iona: Are vreo importanta? Tu nu respecti legea, daca toti indienii nu o respecta?

      00
    • @Ioana abia așteapt sa vezi un indian când se caca în strada și tu sa comentezi superior când nația ta încă are o groapa in curtea casei sa facă același lucru. O mică evoluție presupun

      00
  10. Cand nepotii de maine vor intreba tinerii de azi
    -Bunicule, pe vremea ta erau 50 de grade in iunie?
    -Nu
    -Generatia ta ce a facut pentru a evita asta?
    -Unii au reciclat, altii au iesit in strada, altii au dat share, dar in mare au dat share. Am dat si eu share, si bunica ta a dat share, am avut incredere in asta.. Tatal tau era copil pe vremea aia si a dat si el share, toti am dat share, am facut tot ce s-a putut. Acum du-te si culege niste cactusi sa faca bunu niste tuica.

    00
  11. NOU
    #36

    sa dau și eu cu bățu-n baltă ? 1. vreo 90% din fotosinteză are loc în oceane – auzeam într-o zi o activistă la radio romania actualități care la întrebarea pusă la fileu de către moderatoare – „ce impact are poluarea asupra oceanelor?” zicea vor trăi mai rău oamenii din zonele direct afectate, că se strică ecosistemul și mor pești, dar habar nu avea de chestia cea mai importantă – că oceanele sunt „plămânii” și nu pădurile. 2. era un documentar în care ziceau că, surprinzător, după incendiile masive de păduri, urmează nu doar o regenerare accelerată ci adesea o expansiunea extraordinară. e si o teorie stiintifica ce confirma acest lucru – https://en.wikipedia.org/wiki/Fire_ecology focul acela nu e neaparat un lucru rău, dar pentru asta voi fi crucificat în piața publică.

    00
    • Uiti de fumul degajat in urma arderii. Disparitia padurilor nu e neaparat un lucru rau dar arderea lor e intodeauna un lucru rau.

      00
    • NOU
      #38

      fumul da – e un factor, zice-se că dinozaurii au dispărut de la erupții vulcanice extraordinare iar cenușa a obturat razele soarelui. mult timp.

      00
    • Spuse mândru citând Wikipedia

      00
    • @Nico
      Dacă cităm NASA e mai bine, hintelectualule ?
      https://earthobservatory.nasa.gov/images/145464/fires-in-brazil

      00
    • NOU
      #41

      De aceea zic ca cei mai multi activisti sunt extrem de limitati intelectual.

      00
    • Cred ca nu stii exact despre ce vorbesti. Da oceanele sunt un factor FOARTE important in ecosistemul planetei, dar padurea aia care arde acum reprezinta 20% din oxigenul tau :) e ca si cum odata la 5 secunde trebuie sa-ti tii respiratia. Capische?

      Ai Netflix? Baga documentarul Our Planet o sa intelegi mai bine ce fac oceanele si padurile pentru noi.

      00
    • da, oceanele produc oxigen, dar il produc degeaba daca nu sunt copaci sa-l filtreze, din pacate noi ca specie n-am evoluat sa respiram aer cu praf si tot felul de particule

      00
    • NOU
      #44

      eu, progresist de fire, vad că treaba asta (neplăcută) e deturnată doar pentru a-l ataca pe trump ăla al braziliei. așa se decredibilizează orice mișcare democrată, progresistă – exagerând lucrurile. cică focul a pornit de la bolivieni, dar acolo e evo morales, bun, de stânga, poze cu obama si prostălăul ăla din canada. iar morales asta chiar indemna public in trecut la arderea padurilor ca sa-l voteze plebea care doar asa are sanse de supravietuire pe acolo. scandalul e insa doar acum, cand e de atacat un politican de dreapta. asta-i ca si cum nu ne place antena 3, dar daca b1 sau digi24 procedeaza similar e in regula. treaba asta nu va duce la nimic bun in viitor.

      00
  12. sunt cateva miliarde de ani de cand se intampla mai mult sau mai putin concomitent toate cele descrise (incendii, uragane, inundatii, caldura, cutremure) la care mai putem adauga linistiti inca cateva (eruptii vulcanice, ingheturi, valuri de frig, tornade, alunecari masive de teren) si inca cateva ceva mai rare (meteoriti, eruptii de monoxid de carbon, extinctii datorate celor anterioare sau altor motive). si toate astea se intampla in foarte mica masura spre deloc din cauza oamenilor. e adevarat ca influenta lor asupra mediului nu este una pozitiva dar este totusi una minora. nu avem tehnologia si puterea sa influentam planeta nici intr-o directie, nici in alta. tot ce putem face e sa ne ingreunam singuri viata in loc sa cautam solutii pentru a ne-o face mai usoara atunci cand planeta insasi va vrea sa se scuture de noi.

    se vorbea pe aici de cernobal… viata e bine mersi acolo, si nici macar cu 3 picioare. daca vor disparea oamenii si majoritatea speciilor existente azi, planeta va fi populata in continuare de chestii, poate incrusisarea amoroasa dintre un sobolan si un paianjen sau poate de tardigrade uriase imblanite.

    PS in poza apare unul ingrijorat de yellowstone. sa-i comunica un suflet bland ca ala e cel mai mare vulcan activ al planetei. cand o erupe ala…

    00
    • Am auzit ca sunt oferte MEGA la casele din Pripyat. E liniște, nu tu aglomerație spre munca, n-ai vecini sa dea muzica prea tare

      00
    • nico, analfabetism functional much? am zis viata, nu oameni. animale si plante care s-au adaptat mediului respectiv si care probabil in nu foarte mult timp vor elimina si ultimele urme ale locuirii oamenilor pe acele meleaguri.

      00
  13. Vesnicul „sa se faca, dar nu eu”

    00
  14. Cel mai amuzant este ca, desi statusul este in limba romana, nu s-a chinuit nimeni sa transforme grade fahrenheit in celsius.

    00
  15. Ce apocalipsă în doar câteva rânduri. Cont no name „pe persoană fizică”, multe postări fake sau randări artistice în funcție de depresii sau interese.

    00
  16. NOU
    #52

    90% din plasticul din oceane ajunge din 10 râuri (mai toate din China) dar hipsterii o ard cu paie (nereciclabile) din carton obosit. gg

    00
  17. cutremurele apare ca se fute popa cu popa

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile