Pentru a doua zi, Poiana Brașov este plină:
La intrarea pe DN 1E (Livada Poştei) dinspre Braşov se află un echipaj de poliţie care îi informează pe şoferi că nu mai sunt locuri de parcare libere în Poiana Braşov şi le recomandă să vină cu transportul în comun în staţiune. (sursa)
Vă dați seama, nu mai sunt locuri de parcare, stațiunea este blocată. Dar pun pariu că, în acte, gradul de ocupare este mai mic, că deh, bieții hotelieri, după ce că sunt asupriți de stat cu taxe și au și prețuri mai mari decât în Dubai, nici n-au vad turistic.
Deloc. Și o duc greu. Și turiștii sunt nașpa. Dar ei insistă să piardă bani, bieții de ei, pentru că au suflet bun și vor să facă turism. Sigur că da.
Altfel, să ne aducem aminte de ce românii preferă Revelionul în țară.
Sunt curios ce răspund șoferii la recomandările polițiștilor de a ajunge cu transportul în comun în stațiune
Deci poza asta e BESTIALĂ! Nici nu știu cum se face că e de pe vremea DDD-ului și n-am văzut-o încă.
În altă ordine de idei, cât de limitat să fii să spargi banii pe Poiană și Mamaia an de an când poți să vezi Bracelona, Dubai, Bansko, Dubrovnik, Stockholm, Egipt, Sankt Petersburg etc. dacă faci rezervare cu 4-6 luni înainte? Altă cultură, poate civilizație, alți oameni, vezi lumea dar nu. Poiană. A, stai, tocmai am văzut de ce.
Bo$$, gandesti simplu…
Cine draq a auzit de tine la Barcelona , Egipt, sau mai ales Sankt Petersburg sau Dubai…ultimele doua sunt pentru miliardarii din petrol si gaze…tu cu doar ceva meleoane stai in banca ta si te invidiaza pulimea locala.
Pai Poiana? Partie? Din ce ai enumerat tu doar Bansko e in target si e low cost comparativ cu Poiana Brasov. Puteai pune general Italia, Franta, Austria.
@Silviu Dacă te uiți la mașinile din Poiană și Mamaia eu numai lowcost nu înțeleg. Am precizat 4-6 luni înainte ca să pricepi că vorbesc de aceleași costuri sau chiar mai mici în străinătate. Că doar nu comparam București cu Madrid sau Eforie cu Antalya.
@romeo aici ai dreptate. La noi mai vezi o zdreanță de pe la TV să le zici la prieteni dacă e sau nu frumoasă și să dai la ea dacă ești vreun pseudo-fotbalist, te mai văd dușmanii că ai bani de spart la Alpin sau Aurelius și crăpa ficații în ei de ciudă chiar de sărbători.
Altă treabă, românească.
Stai calm, taranoiu roman parvenit vrea confirmarea bunastarii . Mamaia sau Valea Prahovei.. eventual Dubai,atat , asta este microuniversul lui. Cultura si civilizatia ii provoaca iritare…
Pune Antena 3 sau Romania TV în loc de OTV și ai nimerit-o.
Parca saracii se uitau la antena 3. Daca esti sarac, poiana e ultimul loc unde-ti faci revelionul.
Ha ha ha!!! Si spuneam pe o alta platforma plecati bre in plm, uite din vot se vede: procentul de imbecili/cocalari plus mafioti e peste 50%. Nuu, noi noi santem romani verzi, stam in tara si facem ce sta in puterea noastra, culegem hartii de pe jos, platim regulamentar toate taxele ca si-asa banii aia se duc pe autostrazi etc
Exact aia din Miorita, lasa ca soarele si luna/brazi si paltinasi.
La hoteluri nu stiu daca evaziunea e generalizata dar la pensiuni e jale cu J mare.Multe pensiuni nici nu sunt acreditate.Dormi acolo pe riscul tau.
Boss, vezi ca in lista aia cineva a scris A3 gresit.
„Altfel, să ne aducem aminte de ce românii preferă Revelionul în țară.”
Raspunsul e mai simplu decit crezi, a fost dat cu citva ani in urma de un chelner care lucra la unul din restaurantele din Poiana Brasov.
Suna cam asa: „Afara nu vede nimeni cu ce masina ai venit, unde te-ai cazat si citi bani ai spart.”
Mare dreptate a avut omul.
zoso..stai in brasov stii bine ca treaba cu politia care nu lasa masinile sa urce …s a perpetuat de pe vremea lui ceasca…
plus..destui soferi urca fara cauciucuri de iarna..ambuteiaje..si toate cele..au dreptate sa numai lase sa urce….au transportul in comun pana la urma..17..era pe atunci..si era mai interesant sa urc cu schiurile in autobuz decat sa le folosesc sa cobor pe drumul vechi ca nu ajungeam sus nici cu elicopterul..
si Poiana..pana la urma..e statiune montana dinaintea cocalarilor..sa o blamam acum ca e invadata de specimenul respectiv e ipocrizie
Azi am urcat cu 20 în Poiana, la 9.30 eram pe partie. Pe la 12, când a început să nu se mai poată respira la gondola, am coborât pe Drumul Vechi. Pe schiuri. Drumul liber, peisaj de vis. Jos mă aștepta un 50, am urcat în el în clăpari.
Nu m-am dat deloc pe Drumul Roșu pentru că pe el era plin ca la defilare. Nu cred să mai fi văzut așa o aglomerare de schiori cu si mai ales fără îndemânare.
În schimb cu toată coada, mai mult de 10 minute nu am stat la gondolă.
Absolut decent.
Nu inteleg de unde atata ura in comentarii. Trebuie sa intelegeti ca sunt oameni:
– care nu stiu nici macar o boaba de limba engleza, ex. un fost coleg de liceu, primar intr-o comuna cu vreo 5 sate.
– care sunt „creierul” afacerii, prezenta lor e vitala, nu pot sa plece 8-9 zile dupa cum ii taie capul. Da, crescutul de pastravi e afacere si in caz de probleme una e sa fii la 90 km, alta e sa fii la 900km.
– care au copii mici pe care ii pot lasa un weekend cu bunicii dar nu o saptamana.
– care se duc doar pentru copii, ei fie nu sunt in stare, fie nu ii atrage.
– care au „bolizi” de 50k euro, 5er, A6 luate second hand cu 8k, in rate.
– multi care se duc pentru o zi, maxim doua, Gasesti in Brasov garsoniere si apartamente in regim hotelier la bani decenti, mult mai ieftin decat o saptamana in Austria.
Si mai sunt oameni ca mine, care s-au dat luna asta prima data pe skiuri. Ce sa fac in Austria la ski, sa ma dau singur sau sa ma injure prietenii ca trebuie sa-mi stea dadaca in loc sa se dea? Luati in considerare faptul ca drumurile se inchid doar in weekend, in vacanta, in restul timpului – de ex. marti, miercuri si joi cand merg eu – e slaba miscarea.
Da, înțeleg ce ziceți, însă care e legătura cu mesajul articolului? Trebuie în vreun fel ca acești oameni de care vorbiți să fie musai prezenți în Poiana Brașov? Și chiar de anul nou??
As mai adauga ca daca vrei sa stai linistit in tara sa nu intre vreunu cu camionu in tine sau vreun barbos sa ajunga pe sus alaturi de tine stai in tara.
Nici Europa nu mai e ce era, iar pentru unii acest lucru conteaza. Sunt de acord ca in Romania sunt locuri misto, dar o rugaminte nu faceti reclama ca se aglomereaza.
Jur ca nu inteleg de ce tre sa urci cu masina pana in buza partiei? Adica ai venit la munte. Si vrei sa o arzi sportiv.Mai mult sau mai puti.Dupa posibilitati. Materiale sau de conditie fizica. Plm ia schiurile,placa,capacul la wc sau sacu de plastic si mergi un pic pana la partie. Daca ai o pb fizica care te impiedica sa faci asta atunci ar trebui sa reconsideri ideea de a te da pe partie. Poate e mai bine sa te vada un doctor. Sau mai multi. Cred ca cea mai misto rezolvare pt asta cu urcatul pana la partie ar fi sa se ceara bani. Vrei sa urci cu x5-ul l-ai luat in vara si au ras toti prietenii de tine ca te dai cu tancu in oras? Ti se pare ca acu e momentul sa le demonstrezi lor , si mai ales tie ca nu ai dat o caciula de bani pe 4×4 sa stai ca boul la semafor langa toti meltenii cu….masini mai normale(elegeti voi o marca si un model). Bine coae.Te inteleg. Costa 150 de euro accesul.Si se poate plati si cu cardul. Ori esti vip ori ce plm.Adica daca ai ceva de demonstrat nu ar trebui sa te faca 150 de euroi. Mai ales ca in multe cazuri sunt bani pe care nu i-ai muncit tu. Daca e ora pranzului si parcare de langa partie e plina ochi ,de maine cerem 200. Banii se pot dona pt ocrotirea veveritei cu barba. Sau a pitpalacului cu ciocu rosu.
Ce lege aș băga eu, dacă aș fi ministru al turismului (sau a ăluia de resort):
1. Impozit forfetar anual pe numărul de margarete. Gen, două margarete (cel mai comun) plătești X lei pe an, o margaretă – 0,3X, trei margarete – 1,9X, șamd; firește, eu am aruncat coeficienții ”din burtă”, ei trebuie gîndiți cumva pe baza statisticilor și a rezultatului dorit – iar prin ”rezultat dorit” înțeleg un plan de dezvoltare, nu maximizarea dărilor către buget!)
2. (pt că sunt destui care, cu fonduri europene, au construit vile cu statut de pensiune, dar de fapt o folosesc pt uz propriu) Ai accesat fonduri UE, apăi măcar 50 de ani TE OBLIGI ca acea construcție să facă parte din ”fondul turistic”. Adică plătești acel impozit forfetar de la pct 1 (cu nr de margarete de rigoare) și în plus, n-ai voie să scazi numărul margaretelor pe parcursul acestor ani. E treaba ta să le menții. Dacă pensiunea ta se degradează între timp, ghinion: UE nu și-a propus să-ți țină ție în mișcare afacerea ci doar să-ți dea șansa de-a începe o afacere!
3. După implementarea 1 & 2, ANAF trebuie să stea cu ochii și pe anunțurile de pe internet (căci, să fim serioși, în ziua de azi nu poți avea o afacere de anvergură fără prezență pe internet. Ăia de merg ”închis” ar trebui să aibă un cerc de cunoscuți f f larg încît să mai facă și profit după aplicarea punctului 1.).
OK, după astea, cine merită să trăiască va trăi (și va plăti și impozite) iar cine nu, nu meritau nici pînă acum să trăiască.
NB: Ca efect, ar părea apetisant ca, după un oarece interval de timp, toate pensiunile să-și declare către ANAF un nr minim de margarete (spre plătirea unui impozit forfetar mai mic). Însă sunt absolut sigur că acest ”efect” va fi sabotat cu succes prin alegerile clienților (personal, n-aș accepta să merg la o pensiune la care n-am mai fost dacă aceea se cataloghează de 2 margarete cînd, la un preț asemănător, găsesc oferte în zonă la 3 margarete!). Prin urmare, da, pe termen scurt, vor fi pensiuni care se vor ”devaloriza” intenționat, însă cu timpul își vor găsi fiecare locul lor corect în ”bussiness”.