Etnobotanicele sunt pentru fraieri. Hipsterii adevăraţi beau absint. Nu pentru că e greu de găsit, ci pentru ca are 70 de grade, modafocas! Nu ştiu care e statusul băuturii în România, dar ştiu că la Berlin se găsea la magazinele de cartier.
Etnobotanicele sunt pentru fraieri. Hipsterii adevăraţi beau absint. Nu pentru că e greu de găsit, ci pentru ca are 70 de grade, modafocas! Nu ştiu care e statusul băuturii în România, dar ştiu că la Berlin se găsea la magazinele de cartier.
Cu siguranta e mai buna decat etnobotanicele sau decat praful de spalaturi vaginale. Si nici nu cred ca e importat la 75 de grade, sau daca e, costa cam mult pentru amatorii de Tantum Rosa.
@Cata: da, dar o sticluţă te ţine câteva zile, cred.
chiar am o sticla in fata din care beau de juma de an.
e ceva mai putin de jumatate.
la noi se aduc, dar fara thc. acu cativa ani era ilegal sa aduci orice varianta.
Bea cineva chestia aia la 70°? De obicei se servește diluată.
@Me Again: mă gândesc că ar trebui să fie mai bună decât tantum rosa sau ce mai beau idioţii.
@ Zoso: depinde cat de betiv este subiectul :))
@Radu: alcoolul rafinat nu este totuna cu absintul –
În România nu se găsește Absinth în magazine. Dar în duty-free este destul de prezent.
Am vazut intr-un supermarket de origine germana din Romania alcool de 96 de grade imbuteliat in sticle de 0,5 litri. Costa aprox. 39 de lei.
Cin-cin!
In loc de absint, daca nu se gaseste, va recomand cu placere lichidul de frana. Este bun, aluneca pe gat si … dilata si sabotul.
@tizu: La metrou au alcool etilic de 60 si de 95 sau asa ceva. Cel de 60 e in jur de 35roni, cel de 95 este cam 65 roni. Stiu ca am luat pentru visinata. Visinata rulz, home made fuckin absinth, esti muci dintr-o ceasca mare de visinata facuta ca lumea. Plus ca stii ezact ce pui in ea, visine, zahar, alcool de cereale si ceva viermi (tequila style) daca nu ai ochii buni cand cureti visinele.
Ba nu stiu ce gust au mizeriile alea etnobotanice, sau ce mai spui tu acolo, dar absintul asta este efectiv infect. Pe langa asta, Clorocalcinul este prajitura.
@waven: exista si la Billa, costa cam 1 mil sticla de 700ml
Mi-ai citit gandurile, ma intrebam oare unde gasesc ceva tare de baut? ca merg in excursie in weekend si o sa fie frig. Ma gandeam la absint, c-am auzit ca incalzeste de numa’
Clubberul roman bea absinthul in shot-uri(eventual flambate). Si cu asta am spus tot despre bautorul de absinth mioritic.
Nu stiu cati il consuma asa, cum ar trebui(diluat, indulcit): https://youtube.com/watch?v=57V1ukdo5fM
La noi se bea pt. ca-i tare. Tipic.
@Dorian: ai idee cât costă linguriţa aia? e scump nene, mai bine imi iau un aifon!
Cum zic aia : nu ne pune apa in vin ca ne otravim!
sau : ‘nu fi scartar, mai toarna vodka ca e prea tare sucu!’
Ca orice spirtos trebuie baut sec.
Are efecte ciudate, un amic era deja matol cand a mai bagat 2 shoturi de absinth, pur si simplu a luat-o razna, la un moment dat si-a adus cainele in casa, la mansarda (carat in brate ciobanesc de vre-o 60 de kile) sa stea de vorba cu el. A 2 a zi nu isi mai amintea nimic nimic.
Nu am exact sursa, dar ceea ce se gaseste in proportie de 99% in Europa, este sub denumirea de absint, dar nu si sub aceleasi ingrediente sau reteta!
Se gaseste peste tot. Inclusiv la cash&ca. Cel facut de Pernod e mai aproape de original si se gaseste doar in magazine specializate sau pub-uri. Se serveste in pahare de 25-30 ml flambat, motiv pt. care va ajunge spre 50 grade. mie personal imi place, de startup.
Dacă aveți prin apropiere magazine de băutură trebuie să aibă Absinth. La Cluj este Top Drinks care au vreo 2-3 mărci.
Orice ar fi, nu luați absinth care să aibă sub 70 de grade, veți fi dezamăgiți. (este și ceva variantă light de 55) . Nu recomand să beți pe termen lung așa ceva. Chiar dacă nivelul de tujon e limitat de normele europene la o cotă destul d emică, pe termen lung te afectează destul de rău.
Dacă aveți prin apropiere magazine de băutură trebuie să aibă Absinth. La Cluj este Top Drinks care au vreo 2-3 mărci.
Orice ar fi, nu luați absinth care să aibă sub 70 de grade, veți fi dezamăgiți. (este și ceva variantă light de 55) . Nu recomand să beți pe termen lung așa ceva. Chiar dacă nivelul de tujon e limitat de normele europene la o cotă destul d emică, pe termen lung te afectează destul de rău.
Incercati-o diluata cu suc de portocala, e foarte buna.
Vreţi absinth? Peraud 0,7litri – 170 lei în Boutiqueduvin.ro
În Timişoara se mai bea Stroh, care e fie de 50 de grade, ăla soft, fie de 80, pentru cei puternici. Şi se găseşte în barurile la modă, nu doar la buticuri.
Absinth ? Naspa ! Recomand pentru zilele racoroase STROH…e un rom adevarat de 80 grade !! Sa moara Tanta daca atunci cand am luat prima data o dusca am zis ca mi-am parlit esofagul…
Bravo, Corina tata…am zis-o la aceeasi ora ! Aleluia !!
la The Store am vazut cateva variante de absint. am baut mai demult, impreuna cu sampanie sau filtrat prin zahar. primisem o sticla si am cautat pe internet retete ca de baut pe sec e prea hardcore. asta a fost acum 2 sau 3 ani, inca mai am un sfert de sticla.
La noi , Absinth-ul se bea ca pe palinca…
Oricum ,altfel n-ai cum sa-l bei avand in vedere ca nu gasesti absint cu thc
[troll mode=”on”]
Grad alcoolic reprezintă proporția de alcool absolut, exprimată în procente volumetrice, conținut în soluțiile apoase de alcool (vin etc.).
Deci 70% sau 70 grade alcoolice
[troll]
Mi-am luat din Praga lingurita de absint si o sticla de 0.7, zahar cubulete, si din cand in cand imi mai fac cate unul ca la carte. Gustul e bun daca stii sa-l bei.
aseara in club am cerut un red bull si un whysky, ma intreaba barmanu „separat?”, dupa ce imi toarna alcoolu ma mai intreaba odata „nu le amestec?”
PLM, mai bine spirt tras prin paine… Scandic !!
Nefiind bautor de alcool, intreb si eu, cum rahat sa fie buna o chestie de 70 de grade?
In Mega Image gaseai absinth acu 2-3 ani, nu stiu daca mai exista dar bautura nu este pentru hipsteri, merita sa bei din ea dar nu mereu ca are un gust aiurea si iti vine sa vomiti.
Un Absint bun, importat se gaseste in Brasov la un mic magazin specializat. E undeva pe langa Aula Universitatii Transilvania si aduc 3 variante. 70%, 80% si 85%(arata cam creepy asta totusi ca e un negru verzui). Cat despre consum…cam toti il beau „shot” sau flambat, nu prea am auzit pe nimeni sa-l combine. Unii pot considera ca are un gust nasol dar sa nu uitam ca nu e o bautura pe care sa o bei cu sticla, deci se poate ignora acest aspect…..
150 RON – absinth 66 – selgros pantelimon
Absintul isi are locul lui, are un gust aparte si e cel mai bine a se servi asa cum e indicat, in AMESTEC cu apa rece, cand devine un lichid incețoșat. (a se vedea clipul pe youtube, postat la comentariul #19)
Nu inteleg prostia unora in a zice ca sunt dusi cu pluta aia care beau alcoolul sec; Pe aceeasi logica, daca in magazin se gaseste alcool aproape pur (90%-95% alcool) inseamna ca si ala se bea sec ? NU, se foloseste pentru visinata, caisata, zmeurata … si deci se mai dilueaza cu apa din fruncte…
Din aceeasi categorie recomand cel putin o data sa se incerce din cele de mai jos, asa cum se servesc ele (hint: wikipedia en):
– Ouzo (din Grecia)
– Sambuca (din Italia)
Ultima mi se pare delicioasa pt 1, max 2 shot-uri la ocazie…
Ceea ce stiu foarte putini barbati este ca absintul consumat in mod regulat duce la impotenta.Ca si fumatul de altfel…
in romania se gaseste destul de greu. iar cand am luat 5 sticle de la megaimage a venit toata paza si directorul magazinului sa se uite la noi ca suntem ok la cap :)))
Se gaseste si pe la noi din cate am vazut in supermarket’uri gen kaufland..la 60-70 de ron…dar nu prea contine ce trebe…ala facut dupa reteta originala, de care beau Van Gough si altii mai demult, poate costa undeva la 400-500 de euro sticla
Avem si noi ceva asemanator, i se spune horinca, triplu distilata, de obicei are 55-60 de grade dar poate avea in unele conditii si 70.
Reteta originala de absint contine matraguna…de aici si halucinatiile.
Eu beau absintul in combinatie cu apa. Exista o lingurita speciala in care se pune un cub de zahar si apa se toarna peste lingurita si ajunge in absint schimbandu-i culoarea in alb.
Gustul este asamanator cu UZO, adica „Liquorice”
@user & @dstefan: Absint cu THC, interesant ce ziceti voi, da’ nu tocmai corect. Totusi astept cu nerabadare comentarii si eventual articole despre marijuana cu si fara hasis sau cocaina cu fenobarbital.
Si-n caz ca vreunii nu stiati : https://youtube.com/watch?v=P3NQYAoc2uY
Prin cluburi e vedeta serii de fiecare data… mai ales in formula „amnezia” sau „flamming lamborghini” shot bineinteles. Pare ca absintul e preferat asa :D. Daca vrei sa te imbeti rapid incearca un shot de absint sub orice forma . Eu prefer orice altceva
Stroh e baza daca vrei senzatii tari. Si daca vreti sa ti se taie genunchii, domnule Valentin, iti propun o combinatie din 2 parti Stroh, o parte triplu sec si o parte sambuca. Se pun toate intr-un pahar, se da foc, se toarna in alt pahar arzand si se acopera cu paharul celalalt ca sa se stinga din lipsa de oxigen, apoi se bea dintr-o inghititura. Din 3 shoturi dastea…esti miel (maxim 80 ml au astea toate). Daca vrei sa fi lemn doar din 2, cauta-ma pe mail.
Sunt cateva variante ilegale, din cauza ierburilor incluse in reteta – adica e absinth + ceva droguri.
In Romania se bea ca esti hipster si esti cul, ca sa impresionezi ce mascul feroce sau ce curva literata esti.
Se găsește în lanțul de magazine The Very Shop !
In timisoara se serveste la majoritatea barurilor frecventate de studenti.
Sau poti trece direct la Stroh – are 80 de grade: https://en.wikipedia.org/wiki/Stroh