Femeile găsesc soluții la orice

Iată o doamnă care a găsit o metodă să-l pedepsească pe nenorocitul care a fugit cu inima ei. La oaste cu el, că nu e bărbat adevărat!

Altfel, ce povești ați mai auzit de la oameni care vor să fenteze armata?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

141 comentarii

  1. Mirela are nevoie de ajutor, de urgenta.

    00
    • Penisilina mai exact

      00
    • Mirela – Career Consultant / Evaluator etic de competente.

      00
    • @G.
      Mirela Minciu mai exact, asta daca vrei sa ii dai swap right pe linkedin unde e prietna cu Butunoi, deci poate are insigna cu culoarea corecta. Ceea ce o ajuta direct la tratamentul prescris mai sus, dar foarte posibil sa nu aiba culoarea potrivita de unde genereaza si aceste apucaturi

      00
    • Din comentarii îmi dau seama că sînt mulți delicați pe blog.
      Hai să trecem peste exprimarea nefericită a autoarei și să încercăm să ne gîndim puțin la miezul problemei. Vine războiul peste noi cine ne apară? Aramata de profesioniști a lu peshte? În nici un caz. Sînt prea puțini, unii incapabili, alții dezertori, alții nu au ce le trebuie. De undeva trebuie să luăm ajutoare. Marea majoritate a politicienilor și oamenilor de afaceri vor fi fugit demult din România la vilele și casele lor din Monaco sau Madagascar, împreuna cu tot cu copiii lor de peste 18 ani. La fel ca ăia din Ucraina. Vor fugi și mulți din conaționalii noștri. Vor fugi la rudele din vest sau de peste ocean.
      Să zicem că eu ramîn să lupt. Eu lupt să îmi apăr proprietățile, familia, lupt mînat de ură și răzbunare și împotriva nedreptății aduse de inamic. După terminarea războiului și după ce situația se calmează, mulți din cei care au fugit se vor întoarce și își vor relua vechile activități și obiceiuri, scăpți de grija războiului, a distrugerii și morții. Eu poate nu o să mai apuc sfîrșitul războiului, sau poate o să ramîn invalid și traumatizat. Statul are datoria să mă ajute sau să îmi ajute familia dacă eu nu mai sînt. Evident că după război situația economică nu e chiar roz și statul nu prea are bani. Soluția ar fi ca cei care au fugit să contribuie material la efortul de război, la reconstrucție și la ajutorarea celor care au luptat și în locul lor.
      După cum ziceam, HR-ista scrie la mișto, dar întrebarea ramîne. E normal/corect/moral
      ca Vali Petcu să-și ia geanta de scule, să iasa pe teren să repare un tanc în timp ce Dorian Popa deplînge soarta țării pe Instagram din Dubai?
      Mulți se vor simți lezați și vizați de ce am scris, dar, undeva în sinea lor, știu că e nedrept ca altcineva să lupte și să moară aparîndu-le și proprietățile și familiile lor.
      Habar n-am ce aș face în caz de război, nu sînt chiar așa viteaz și nici curajos. În cazul în care aș fugi nu mi s-ar parea anormal să platesc 50 000 EUR compensații celor care au rămas să lupte.
      Altfel, cel mai ușor mod de a fenta armata e să fugi în Anglia și să stai pe la prieteni. Nu știe nici dracu unde ești și generalii români sînt prea incompetenți să te găsească.

      Ultima observație. Citesc în comentarii niște glume sexiste și absolut grețoase. Zicea Vali saptamîna trecută că ucrainienii se vor intrgra în societățile vestice pentru că [motive]. Tare-s curios cum se vor integra românii aștia cu mentalitate de talibani.

      00
    • Deci pe tine te deranjeaza ca vine Ivan sa-ti fure lucruri si sa-ti dea in cap, dar cand venea Ion si facea asta nu ziceai nimic? Iar acum imi zici ca ce e al meu devine al tau ca ai decis tu si pentru mine cine sa ne conduca? Ia zi, cu cine ai votat, ca daca nu sunt aceiasi cu care am votat eu, ce e al tau devine al meu.

      Razboiul e simplu de rezolvat fara distrugere. Te predai si gata. De ce e macel in Ukraina? Cati civili nu ar fi murit si cate cladiri nu ar fi fost distruse daca armata se preda din ziua 1? Nu tin partea Rusiei, putin e un labagiu trist si Zelinsky are coaiele cat Marte, iar ukrainienii de rand si mai mari, dar in secolul 21 razboiul e o aberatie si nu are ce cauta intr-o societate civilizata.

      Din punctul meu de vedere, cat timp Rusia sau oricare alta tara e condusa de labagii tristi ca si putin, ar trebui izolata de orice interactiune cu vestul. Si da, la asta as fi dispus sa contribui prin preturi marite la orice si impozit progresiv ca sa ma asigur ca toata lumea poate supravietui.

      00
    • @Martha Logu postare a fost scrisa pe Linkedin cum sa zici ca „HR-ista scrie la mișto” ? am ajuns sa trollam si pe Linkedin :D ? oricum nu ma mira , de la shareuirea de meme-uri „corporatriste” la politica si alte subiecte care nu au legatura cu cautarea unui job mai era doar un pas.

      00
    • Mirela are nevoie de un sot si vrea ca statul sa-i faca trierea.

      00
    • @martalogu

      „Hai să trecem peste exprimarea nefericită a autoarei și să încercăm să ne gîndim puțin la miezul problemei”

      Tu esti ca tancul rusesc. Poti sa treci peste orice, daca poti trece si peste exprimarea „specialistei in evaluarea competentelor”. Eu unul nu am reusit.

      00
    • @Andrei „Razboiul e simplu de rezolvat fara distrugere. Te predai si gata.”
      Oook, Andriusa. Adica, de ce sa nu deschidem casa oricarui dement care are toporul in mana, sa nu ne strice bunatate de usa cumparata cu efort de la pinum… Sanatoasa mentalitate, care da free oricarui dictator cu tendinte revizioniste de teapa lui Putin.
      De ce sa nu emigram preventiv ca refugiati de razboi si sa-i lasam atacatorului tara cu totul? Doar avem adn-ul inaintasilor nostri de la 1940. Ne dam cocosi si patrioti doar cand e liniste si pace.
      Slava Rumunii!

      00
    • Tu ai vazut cat de polivalenta e duduia? Cred ca poate fi si prim-ministru daca ii cere cineva.

      00
    • @Mihai
      Comentariul ăla a fost ceva gen „Hoo bă, că nu sunt nefutută. Am glumit.”

      00
  2. Si ne mai miram de ce HR-ul e asa cum e…

    00
    • Nu știu dacă eu am ghinion, dar am întâlnit adevărate cazuri patologice în rândul HR-ițelor, de-a lungul anilor. Nu de mers la psiholog, ci direct psihiatru.

      00
    • Ma asteptam ca la final sa zica „In afara de full stack developeri, care sunt rugati sa aplice aici…”

      00
    • Am o ipoteză și, ca orice ipoteză, nu pot s-o demonstrez, doar s-o bănuiesc: departamentele HR sunt formate din staliniste/staliniști. În sensul cel mai propriu posibil al stalinismului.

      00
    • @Boros cu riscul de a fi catalogat misogin, sexist si alte adjective aruncate degraba de neo-feministele interesate doar de drepturi si beneficii dar nu de responsabilitati, cred ca raspunsul e altul : astea sunt hr-itele care si-au inceput cariera pe pisicit pe la un manager si altul, si pana pe la 30 si un pic au avansat doar in modul asta, mai un decolteu, mai un zambet la un superior etc. De la un punct incolo, proastele astea avansate nemeritat incep sa aiba idei ca sunt intelectuale si ca stiu ele cum sta treaba si emit pareri dintr-astea fara sa se intrebe „bah sigur nu ma fac de ras daca zic/postez asta?!”
      Hr-itele alea ok : 1 sunt mai tacute si nu ies in evidenta pentru ca sunt ocupate sa munceasca mai mult/mai eficient, ca trebuie sa fie mai productive decat media ca sa acopere si partea mizdelor ca asta de mai sus am explicat deja de ce.
      2. le vezi dupa cum se imbraca, mai concret nu vin imbracate ca in club sau cum mai vedem prin serii gen Naughty office sa isi mai clateasca managerul ochii sau altceva :)))

      00
    • @Boros nu esti departe. La HRizde pe vremuri le zicea „cadristi” (de la incadrarile pe post). Toti, dar TOTI cadristii erau activisti de partid, majoritatea fiind si turnatori platiti. Detestabile creaturi.

      00
  3. Sunt puțin confuz. Acum ca e război, nu se mai dorește egalitatea între sexe?

    00
  4. Cred că era în perioada nasoală a lunii când a scris mesajul .

    00
  5. Wtf ! O sa se inroleze ea daca barbatii nu vor…yep….

    00
  6. Iar dupa ce se termina razboiul toate aceste femei cu pareri sa treaca la cratita si sa nu mai iasa din vorba barbatului.

    00
  7. Hmm, vad ca lucreaza in HR unde #feminismul si „egalitatea in drepturi acolo unde vrem noi” sunt in floare. De ce s-a folosit doar de genul masculin? De ce nu pune si femei? Gen: ok, nu ai copii de crescut copii ca sa justifici iesirea din tara, stai si apara glia.

    #unii-sunt-mai-egali-ca-altii
    #curajosi-doar-din-gura

    00
    • Stiti de ce a prins curentul asta neo-feminist axat exclusiv pe drepturi si benefici da ? ca sunt o gramada de barbati care le canta in struna ca poate, poate pica ceva, ca vorba aia nimanui nu ii place un hater sau un party-pooper. Avea vali acum cateva saptamani o mema in sectiunea „alte linkuri”. O tipa ii spunea unui tip: „your arguments are making sense, but i have a hole and guess what, you wont fuck it … incel”

      00
    • Barbatii aia sunt foarte prosti..exista prostituate…care merita mult mai mult respect comparativ cu tampitica asta…peste tot in lume si la toate preturile…daca vrei doar sa ti-o bagi intr-o gaura…

      00
  8. Am găsit-o pe Facebook, femeia are ceva probleme psihice, inclusiv a fost internată la psihiatrie.
    Postează într-o veselie acte cu adresa ei, conversații dubioase, visează că toți o sabotează. Din păcate e un om bolnav care nu își urmează tratamentul.

    00
    • Merci ca m-ai scapat de un comentariu lung. CHiar ma intrebam ce dobitoc nu stie ca in caz de razboi exista termenul „rechizitie” care inseamna ca oricum poti ramane fara bunuri, delicat sau nu.

      00
    • Ar fi de apreciat sa stergi postare @zoso.

      00
  9. Astept si varianta pt. validarea femeilor in caz de razboi.

    Care raman in tara sa ofere servicii sexuale armatei pt. ridicarea moralului?

    Care gatesc si ce/cum anume gatesc?

    00
    • Nimeni nimic la comentariul asta? Ok , bine, fie, o fac eu. Maica-ta sper ca gateste bine, altfel nu o vad bine.

      00
    • Ok, bine, fie, iti explic eu ca te nu vad bine.

      Comentariul era ironic si coborat la nivelul tutei sa continue ideea.

      Dar pt. oameni ca tine se pun mesaje de atentie fierbinte.

      00
  10. Sa stim la ce companie e doamna HR Manager ca sa stiu cum abordez interviul: „Buna ziua, ma cheama X-ulescu si sunt barbat adevarat. Vreau sa razboi!”

    Sa nu se mai planga fetele de la HR cand sunt luat la misto de candidati.

    Jesus.

    00
  11. Mă ofer s-o regulez pe doamna până-i pun pizda la boloboc. Când pizda-i la boloboc, atunci creierul se resetează la valorile optime. :D

    00
  12. Ce s-a stricat si LinkedIn-ul asta.

    00
  13. M a sunat aseara un amic si mi-a zis ca divorteaza si trece copii pe numele lui ca sa scape de armata!

    00
  14. „Altfel, ce povești ați mai auzit de la oameni care vor să fenteze armata?”

    Am un tovarăș… toată ziua la sală…acum 25 de ani și-a scos scutire de armată pt că s-a tăiat la mâna când avea 15 ani…el la incorporare având 18. Acum se bazează tot pe acea scutire. Dar în rest la sală mergem… armă nu putem ridica…

    Altu’ a zis că -si trimite nevasta afară și el va declara că e părinte întreținător.😂
    Bineînțeles că și ăsta el tot cât ușa și nelipsit din sala de forță.

    De fapt ce am observat că majoritatea bombardierilor sunt niște femei cu p…ă când vine vb de război. Am prieteni în IT de 1.60 și 65 de kg care au spus că s-ar înrola mâine. Bombardierii caută scuze.🤭

    00
  15. It-isti se duc ca sa faca putina miscare pentru ca stau toata ziua cu capul in calculator :)))

    00
  16. She has daddy issues.

    00
  17. Eu, eu, aici, si eu am idei.

    Sa le fie interzis dreptul de a candida la functii publice, de a ocupa posturi la stat, sau de a avea contracte banoase cu statul, celor ce se sustrag de la armata.

    Sa nu mai pupi bani de la stat fara certificat de voluntar in armata!

    A fost razboi si ai luptat? Recompensa macar 50hectare de padure.

    00
    • Si certificatele astea de voluntar in armata sa fie cam ca alea de revolutionar?

      00
    • Banuiesc ca e mai usor sa verifici pe cineva trecut prin armata decat pe unii care au fost intr-o piata haotica, la gramada…

      00
    • Doar 50ha? Macar 500, pentru el si rudele de grad I.

      00
    • @Claudiu, haide sa presupunem ca maine se duc 4 milioane de barbati sa se inscrie voluntari in armata. Cu ce ii hranesti pe toti, cu ce ii echipezi pe toti?
      Sau ii trimiti la lupta in pantofi sport si cu pistoale de airsoft.

      In plus, presupunem ca avem nevoie de cel putin 100.000 de soldati, asta inseamna 5 milioane de hectare de padure, adica 20% din suprafata tarii. De unde scoti atatea paduri ca sa le dai veteranilor?

      @ion, ai idee cam cati romani mai au certificate de revolutionari? Si ochiometric, daca te uiti la orice poza din Piata Revolutiei o sa-ti dai seama ca erau mai multi oameni acolo decat cei care mai au in continuare certificat.

      00
    • STARSHIP TROOPER?

      00
    • @Andrei G

      Pui niste varste de inrolare rationale, copii de 18 si batranii de 50+ mai mult de incurca… 22-45 si ai maxim 3 milioane de barbati. In cel mai bun caz daca vin jumate.

      Am specificat ca recompensa sa fie data daca au parte de lupte, nu doar pe certificat, iar daca mor sa o mosteneasca familia.

      00
    • @gicu : „Service guarantees citizenship !”

      00
    • @Claudiu, eu ti-am facut calculul la 100.000 de soldati. Cred ca putem sa fim de acord ca in caz de razboi vor fi cel putin 100.000 care vor fi implicati in confruntari (intr-un fel sau altul).
      Si ti-am aratat ca si la numarul asta destul de restrans, suprafata de padure necesara este egala cu peste 20% din suprafata totala a tarii. Mai taie ceva din hectarele alea.

      PS: te-ai inscris ca rezervist in armata? Daca nu, atunci tot comentariul tau legat de obligativitate nu are nici o valoare.

      00
    • Ultima data cand am verificat erau disponibile foarte putine locuri(400)si doar in cateva judete… nu am avut cum.

      00
  18. „Wali”, cel mai faimos lunetist din lume, a sosit în Ucraina pentru a lupta împotriva ocupanților ruși
    Potrivit sursei citate, productivitatea medie a lunetistului este de 7 ucideri pe zi. Pe front, cum este situația din Ucraina, productivitatea poate ajunge până la 10. „Wali” poate ajunge până la 40 de persoane ucise pe zi, mai arată sursa citată.

    Veteranul lunetist al Forțelor Armate Canadiene s-a alăturat legiunii străine din Ucraina, răspunzând, astfel, apelului președintelui Volodimir Zelenksky ca luptătorii străini să vină în sprijinul combaterii asaltului rusesc, scrie The Independent
    Povestea lunetistului, învăluită pe alocuri în mister, este una impresionantă. Din câte se știe până în prezent, „Wali” este un informatician franco-canadian care a servit de două ori în războiul din Afganistan în timpul operațiunilor de la Kandahar

    Sa mai ziceti voi ceva de ITisti

    00
  19. apropo de mirela, voi ati agatat ceva pe acest reverse tinder ?

    00
  20. Never stick you dick in crazy

    00
    • Cam greu… m-am uitat la poze, se tine bine, deci in tinerete sigur arata prea bine ca sa mai tii cont de sfatul ala.

      00
  21. Eu zic sa inrolam intai femeile sa nu facem discriminare.

    00
  22. Mai bine sa avem o armata cu voluntari in batalioanele de lupta decat fricosi. Nu te poti baza la nevoie pe un cacacios care nu stie cum sa scape mai repede de primejdie. Razboiul este o treaba haotica, unde coaiele joaca un rol major. Aia fara pot sta in spate, la logistica. Dar afara nu vor fugi prea multi, oricate scutiri legale sau medicale isi gasesc.

    Nu inteleg panica cu vin rusii. Rusii au treaba in Ucraina, iar un razboi cu NATO ar insemna ca noi mergem in Ucraina, eventual Crimeea. De 12 zile rusii duc un razboi mai ales impotriva civililor. Atat pot ei. Rachete. Golani cu rachete. Aia nu e armata, e gasca gen cartel mexican.

    00
  23. SKIN IN THE GAME!

    00
  24. Puteam sa jur ca lucreaza in HR

    00
  25. De acord, cu condiția să mărim gender pay gap-ul în favoarea bărbaților

    00
  26. o cititoare de Lorena Lupu, #femei independente.

    00
  27. Muiere bărbată, nu muiere-fătălău.

    00
  28. Domnișoară bătrână.

    00
    • Adaugă și ”frustrată”. Sunt multe femei care nu s-au căsătorit însă nu au deloc absolut nici cea mai mică ură pe bărbați, lucru evident din acea postare. Nici față de alte femei, nici alte devieri.
      Doamna sau domnișoara trebuie să își facă un control, este evident că are o mare problemă.

      00
  29. 3 chestii :
    – nu cred ca femeile ar trebui sa-si dea cu parerea despre ce ar trebui sa faca barbatii in situatia asta, poate doar daca vor si ele sa se inroleze. N-as putea sa am idei despre cum ar trebui sa-si riste viata altii sau chiar sa moara pentru interesul public

    – cozile la pasapoarte, sondajele de opinie au demonstrat ca barbatii sunt niste lasi in general, le e frica de moarte. N-ar fi asta o problema, voiam doar sa evidentiez cat de falsa e imaginea aia cu barbatul strong, neinfricat etc. imagine pe care o flutura unii si altii ca justificare pentru inegalitatile de gen.

    – eu nu ma inrolez ca n-am de ce.

    00
    • Te-ai duce pe front stiind ca rostul tau explicit este sa fi carne de tun, echipat cu resturi din anii 60-70 ?

      Armata Romana abia are echipament complet pentru personalul activ. Daca se ajunge la incorporare din rezerva generala multi „soldati” vor fi trimisi pe front cu geci kaki de la Decathlon si bete, ca nici pistoale Carpati nu cred ca avem destule.

      00
    • @vosidit98 , nu cred ca dotarea soldatilor cu arme mai performante ar schimba in mod semnificativ datele problemei. Mai este si lipsa de motivatie, dar e si multa frica. Si repet, e de inteles.

      00
    • @voisidit98: pe langa echipamente, cum ar fi sa nimeresti pe front cu unul ca asta, analfabet functional? tu sa ii zici sa scoata cuiul si sa arunce grenada spre inamic, si el sa ti-o arunce tie? https://www.youtube.com/watch?v=tTrYzBhvaQ8&ab_channel=Recorder

      00
    • Ena, feminizda de serviciu, strikes again.
      Ba, uite, io mă-nrolez doar dacă o faci și tu. Tu vei fi asistenta mea personală, iar după o zi lungă de luptă, o să-mi faci un masaj și un oral.
      Uite că acum ai de ce.

      00
    • @John Temple – vad ca ma tot urmaresti cu replica aia de agatat, mega originala. Probabil ca ai un succes notabil cu ea (tuse seaca instanta).
      Daca-i musai, vin si ca asistenta ta personala. In definitiv, tre sa am si eu o tinta pentru a invata cum se trage cu arma. Orale si masaje o sa-ti faca rusii pe urma, cred. Eu nu voi mai fi acolo.

      00
    • @Ena: păpușe, tu trebuie să mai întâi premiul întâi la „olimpiada de futut, etalat și supt” ș-apoi vedem noi la ce și cum te pricepi sau nu. 😉

      Relax, nu te urmăresc pe persoană fizică, pentru că nu ești tu cea mai cea dintre toate cele. Nu te flata singură. 🤣

      00
  30. Mirela e de obicei feminista, dar nu acum, poate la anul cand se mai calmeaza cu raboiul, atunci sa o vezi cum vrea ea drepturi egale.

    00
  31. Intre timp si-a sters profilul de pe Linkedin.

    00
  32. Din paragraful de dupa punctul 5 aflam ca Mirela se considera o femeie “bunicica”. Ea macar recunoaste.

    00
  33. Eu zic sa punem toate mamiciile de genul lui Mirela ce o ard toata ziua pe grupuriile de parinti de pe whatsapp sa scrie la mama lui Putin, ca baiatu ei este rau cu colegii si impertinent si ca ele nu accepta asa ceva.

    00
  34. Unde o gasesc pe Mirela asta ca vreau sa ii explic ca e „egala” cu un „delicat”. Si pentru ca o banuiesc de feminism urat mirositor nu cred ca se referea la plicurile de sare cu gust de pui „delikat” si o tastat gresit.

    00
  35. mai oameni buni, cititi va rog frumos si celelalte postari ale ei tot de pe linkedin ca sa vedeti cu ochii vostri ca nu e sanatoasa la cap, are probleme psihice. scrie pagini si pagini intregi cum sotul vrea sa o omoare, tatal ei ii pune semne (???) la usa masinii, ii defecteaza masina intentionat ca sa o omoare etc.
    pai in gura acestei femei ne uitam noi?
    ori nu e adevarat nimic si e schizofrenica si isi imagineaza lucruri, ori e adevarat ce i se intampla si tot nu e sanatoasa la cap, pt ca nu ai de ce sa scrii asa ceva pe linkedin.

    00
  36. Egalitatea dintre bărbați și femei se dorește doar la nivel salarial. În rest nu.

    00
  37. Pai si daca nu am chef sa ma duc la razboi ca ma doare capul?

    00
    • Stai liniștit, la război se vor înrola primii cei 1,5 milioane de bugetari. Bugetari plătiți cu 10.000 RON net pe lună ca să plimbe hârtii dintr-un raft în altul.
      Cine crezi că sunt primii care vor să apere statul român dacă nu ei?

      00
    • @Stanciu

      Sincer dacă stai să te gândești pragmatic cam așa e. În general ăștia sunt oameni care n-au skilluri reale, iar în alte țări n-o să te ia nimeni la stat ca imigrant :))

      Oamenii de rând cu cariere care cât de cât se pot translata în alte țări sunt mult mai relaxați.

      Dar ăștia dacă-și pierd privilegiile…?

      00
  38. Daca postarea vulvei HR nu este la misto , atunci are nevoie urgent de consult psihiatric.
    Va dati seama ce misto este sa traiesti cu un asemenea exemplar , este de vis…

    00
  39. Raspunsul majoritar la „vreau o scoala mai buna” este „muta-te”.

    Raspunsul general cand se plange cineva ca „afara e mai bine” este „muta-te”

    Raspunsul general cand cuiva nu-i convine ceva este „muta-te”.

    Parerea generala despre cei ce au emigrat e ca s-au dus la mai bine.

    Raspunsul general cand vine razboiul e „Stai”.

    00
    • Oooooo bun!

      Andrei, dacă ai văzut-o altundeva, scrie sursa originală.

      Dacă ai gândit-o singur, felicitări, foarte bun comentariul.

      00
  40. Multi uitati ca pe langa cetatean roman mai suntem si cetateni europeni. Nu cred ca iti pot impune inrolare obligatorie in armata si nici restrictionarea circulatiei in spatiul european – nici macar prin lege martiala.

    00
    • Iti pot impune ce „vrea muschiu’lor” . Optiunea ta fiind fie de a te supune, fie de a incerca sa „te descurci”, fie legal – sa ii dai in judecata … candva … cand se gata razboiul (daca mai are cine si unde sa te judece)…Ia sa te vad pe tine ca mergi la granicerul care sta cu AK in mana ca sa nu te lase pe tine sa iesi din tara, ca tu vrei sa iesi ca esti cetatean european … si el o sa zic „ma cac pe cetatenia ta…”…si atunci o sa faci ce ? o sa dai din gura pe facebook ca vad ca asta ii „trendu” .. mai un #, mai un desen colorat si ne-am facut partea. Eu is unu dintre aia delicati . Nu zic ca as fugi de incorporare , da nici cu inima usoara nu m-as duce sa lupt pentru Iohannis si pentru cei 1800 de generali (toti cu doctorate), care stau si se scarpina in cur….Bah …Ilie Nastase ii general … cred ca spune cam tot despre serparia de la varf. Zic doar, „doamne feri’ sa trebuiasca sa aflu din ce is facut”…

      00
  41. „La finalul razboiului (daca doamne-fereste va fi unul)”..
    Daca doamne-fereste va fi ce? Razboi sau final?

    00
  42. Dacă ți-e frică de moarte sau război nu ești laș, ești perfect normal, e chiar invers, dacă vrei să lupți fără ezitare și să riști totul, adică viața, ai probleme la bibilică. Uitați-vă la toți care predau reguli de apărare, supraviețuire, zic că trebuie să încerci să eviți prima dată conflictul.

    00
  43. Nevasta intra in lista de proprietati ?

    00
  44. Este incredibil cum s-a trecut de la să renunțăm la multe, la libertate, la tot pentru a salva o singură viață sau câteva luni din viața unei persoane foarte vulnerabile sau la o vârstă înaintată la a sări să îi sacrificăm pe alții pentru … pentru exact ce anume? Deciziile greșite ale unor politicieni români?
    Mă uit în jur la poziția multor țări și văd că își pun cetățenii pe primul loc, păstrând alianțele, dar având în primul rând în vedere interesul național.
    Este ceea ce fac țări bogate, cu economii puternice, sau țări mai mici. De la Franța, Austria, Ungaria, India, Israel, Franța, Germania și multe altele, toți se gândesc cum să protejeze cetățenii de creșterea galopantă a prețurilor și cum să evite să se angajeze într-un război care ar fi devastator pentru poporul lor.
    Noi ce tot dorim să fim ăia care să repetăm experiența Ucrainei? Chiar ne dorim asta cu adevărat? Înțelegem ce înseamnă războiul? Dorim să ajungem pribegi pe te miri unde? Împinși de cei care vor fugi primii?
    Puteți să mă înjurați cât doriți și să îmi spuneți că vreau să pup nu știu ce cizmă, dar pe aceștia care fac aceste afirmații false vreau să vă văd ce veți face în caz de război: veți fi primii care fug, n’est pas?

    00
    • NOU
      #118

      țara noastră nu este renumită prin curajul locuitorilor, noi nu suntem o națiune de war hawks. toți cei care au o părere în legătură cu războiul de tranșee nu pot să ignore faptul că este extrem de improbabil să verificăm vreodată pe viu cum stau lucrurile. dar dacă atât de mulți oameni au o părere, ei bine, asta poate spune altceva: o nevoie generală de reset al unui sistem în care cei mai mulți sunt (se simt) left behind.

      00
    • Ca de obicei punem carul înaintea boilor. Înainte de a merge la un război, orice război, nu mai bine ne înarmăm, tragem puțin la țintă, ceva mișcare, vitamina D? Pe urmă am putea observa că nu avem la ce, de ce război să mergem sau că nu vrea nimeni să se joace cu noi, și nu din cauza curajului fără limite. Poate ne explică hr-ul de ce nu e voie cu arme la birou.

      00
    • NOU
      #120

      am găsit azi.dimineață o relatare din Kiev făcută pentru un public care nu are vreun interes anume în conflict. în orice caz, este o relatare care bate cam cu ce îmi închipuiam și eu despre situația de acolo. merită o lectură, zic eu, măcar așa, ca lucrurile să fie și mai cețoase decât până acum.

      https://www.singaporenews.net/news/272373171/right-wing-nationalist-groups-playing-major-part-in-ukraine-war

      00
    • @VP ne mutăm ușor spre Asia? frumos. Pentru un indian stângaci cu studii în China totul e de dreapta.

      00
  45. De aceea nu s-a vrut ca femeile sa poata vota.
    Pentru ca propun sa mergem la razboi, dupa care voteaza cine sa mearga la razboi: toti barbatii, mai putin delicatele de ele.

    Jegul uman nu are sex.
    Patriotismul nu are sex.

    00
    • Stai liniștit că majoritatea femeilor nu ar vota așa ceva. Toate cele care au frați, soți, copii pe care îi iubesc și nu doresc să îi piardă. Și multe altele.

      00
  46. Oamenii care ar lua arma-n mana si s-ar duce la razboi cu pieptul dezgolit (pe timp de pace) sunt aceiasi care ar lua fara sa clipeasca un credit de 200k pe 30 de ani pentru un apartament de 60 mp la margine de oras.
    Daca ar vedea cum arata o arma/200k euro, cred ca n-ar mai fi asa viteji.

    Cred ca nu doar doamna este cu probleme psihice, ci in general toti cei care se dau viteji. E usor sa te bati cu pumnu-n piept cand nu esti la un glont/obuz distanta de moarte. Oamenii uita ca au o singura viata care e foarte fragila.

    00
  47. Joke’s on her, majoritatea bombardierilor au proprietățile pe mame, soții, mătuși, sore etc. Deci va trebui să le confiște statul de la niște femei cuvioase, sensibile și nevinovate…

    E o problemă foarte complicată, e greu să ceri unora care sunt călcați de controale abuzive odată pe lună să dea șpăgi sau amenzi de minim 5 cifre, să lupte pentru țară…

    Cei care au conexiuni politice n-au probleme din astea și chiar ar avea pentru ce să lupte, ăia trăiesc într-o altă Românie, cu alte oportunități, alte posibilități de a face bani, cu privilegii, tot felul de chestii pentru care ar merita să lupți.

    Dar ca bărbat care n-are acces la nici una din chestiile alea…își ia familia și pleacă undeva unde va fi apreciat și probabil pentru țara aia ar lupta fără comentarii.

    Nu asta a fost mantra emigranților prin toată europa? Acolo plătesc taxe pentru că li se merită și se simt respectați pentru taxele alea (chiar dacă da, sunt mai mari) pe când aici doar probleme și scandal.

    00
  48. Vad ca se aminteste in mai multe comentarii despre compensarea celor care lupta, dupa ce se va termina razboiul. Ce fel de compensare, ramane de vazut: bani, improprietarire cu terenuri, facilitati fiscale.
    E interesant cum acum in prag de razboi, cand sunt sanse ca tot omul de rand sa fie nevoit sa puna mana pe arma, se vorbeste de compensare si beneficii.
    Dupa, revenim iar la injurat „grasii din armata” si de ce au ei sistem de pensie special si diferit de al celor din privat, de ce ies mai repede la pensie. Nu-i asa ca in prag de razboi, cu perspectiva mortii in fata, aceste beneficii care vin la pachet cu meseria de militar nu mai par atat de exagerate?

    00
    • Atunci normal ar fi sa va cheme doar pe voi , adica militarii profesionisti la razboi si atunci da ,rationamentul tau este corect dar vad ca in caz de razboi cheama toti barbatii de 18-63 de ani.

      00
    • @gigi, realist nu cheamă pe nimeni mâine la instrucție (sper sa nu fiu bou peste o săptămână și să comentez in pauză dintr-un boot camp). Avem o propunere de lege, care va ajunge sau nu să fie aprobată.
      Armata va fi oricum prima in lupta in caz de război, nu e ca și cum au de ales.
      Însă daca vrei și voluntari, cred eu că ai nevoie și de un cadru legal. Daca mâine începe războiul și se prezintă 1000 de civili și spun: noi vrem sa luptăm, oare nu e necesar un cadru legal prin care sa gestionezi asta? ce îndatoriri vor avea: civilii cu stagiu militar dar în rezervă, civilii fara stagiu militar, civilii care nu sunt apti pentru câmpul de lupta etc, cum se alocă resursele? Își asumă cineva: șefu, mai da-ne o cutie de muniție că uite la noi au venit câțiva civili și le-am dat și lor puști.
      Daca se va ajunge la incorporare generala a tuturor bărbaților 20-65 de ani cu scopul de a lupta cu arma în mână, probabil că prea multe nu vor mai conta și situația va fi scăpată de sub control.
      Altfel, poate nu sunt necesari neapărat soldați cu arma în mână. Ar putea fi instruiți civilii pentru prim ajutor, triaj răniți, gestionarea rănilor împușcate.

      00
    • deci militarul profesionist freaca duda 20si de ani pe salariu bunicel, pensie speciala la 45 de ani si restul minunilor, si cand incepe razboiul ma cheama pe mine care n-am pus mana pe arma (nici macar de airsoft) in viata mea sa lupt si sa apar tara?

      daca asta nu se cheama analfabetism functional nu stiu ce….

      00
  49. E comod să emiți idei din sufragerie, din spatele tastaturii, când nu explodează bombe dincolo de geam. Inovație mentală +2, vitejie +9.

    00
  50. Stati asa, voi ati prestat 100+ de comentarii la postarea asta cu un text scris de o tipa cu evidente probleme de sanatate mintala. Vali, no offence, te citesc si pe tine si pe Cetin de mult timp si cu derapajele de rigoare si episoadele ocazionale de chef de hranit trolii rar mi-a fost dat sa dau peste o postare atat de gresita din toate punctele de vedere. Tipa asta are o postare alaturata in care discuta despre semnale secrete si mesaje primite de la sri, esti un tip destept si nu esti nascut ieri, cred ca ti-ai facut o idee si despre numele posibilei afectiuni. Ai un psiholog care isi mai scrie guest posturi si care vad ca a si comentat aici, si el inistit fara o tresarire. Aici am ajuns? Facem postari din teste scrise de bolnavi psihic pentru a scoate reactii din frustrarile altora? Serios acum. Ce se intampla?

    00
    • toți avem probleme de sănătate mentală, mai ales în perioada asta. nu știam ca tipa e caz.

    • NOU
      #137

      axiomă: oricine poate așeza într.o propoziție cuvintele pe care le dorește, în ce ordine dorește; și dacă nu respectă regulile gramaticale, nu va fi înțeles și aia e, endgame. mai exact, cum faci distincția între mental disorder și imaginație prea bogată sau umor negru, doar pe baza a ceea ce se știe despre „caz”? umorul este umor, poate fi și nesărat, și de prost gust, și inadecvat, și tâmp, și cum vrei tu, dar de aici până la terapii de șoc, hmm, teoretic ar trebui să fie un drum foarte lung.

      00
    • NOU
      #138

      @Cristina: dacă semnalele secrete nu-s pe bază de fum, atunci tot degeaba. :D

      00
  51. Io am fentat armata acu vreo 20 si de ani. initial am vrut s-o fac ca nu ma angaja nimeni imediat dupa faculta daca nu aveam armata facuta. si i-am zis unui amic de la CMJ sa-mi scoata dosarul din fundul sertarului, unde-l avea cantonat. intre timp imi depusesem ceva CV-uri si un antreprenor m-o angajat chiar si fara armata. mi-a zis doar, – ” zi-mi daca nu vrei sa faci armata ca-ti rezolv eu”. n-o fost nevoie ca amicul meu de la CMJ mi-a si dosit dosarul inapoi in fundul sertarului unde o stat pana cand armata a devenit optionala….20 de ani mai tarziu, si fara armata facuta si nemailocuind in rom, banuiesc ca nu voi fi acuzat de lipsa de patriotism daca n-o sa zic prezent la chemarea la oaste…drept ii c-as avea ceva padure si o casa a bunicilor intr-un sat uitat de lume din fundul tarii.

    00
  52. NOU
    #140

    „You said dongle, you’re fired! Credeai ca nu stiu engleza? Sexistule!”

    Duamna de la HR Cum O Cheama Pe Ea

    00
  53. NOU
    #141

    Propunerea Dnei Mirela e sexista pentru ca sunt excluse femeile carora li se refuza dreprul la egalitate cu barbatii, corect ar fi ca si toate femeile intre varstele 18-100 ani sa primeasca exact acelasi tratament descris mai sus de Dna Mirela.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.