Scăderea populației: importăm 100.000 muncitori

Deși o deplâng cu toată gura, politicienii români nu sunt deloc impresionați de scăderea populației. Da, unii dintre ei își vor mai pierde locurile de parlamentari, dar de furat vor fura în continuare.

Și aprobă 100.000 muncitori din afara UE ca să suplinească forța de muncă.

Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre privind stabilirea contingentului de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2022, informează Ministerul Muncii (sursa)

Pentru că muncitorii străini nu cer justiție, autostrăzi, grădinițe și alte prostii pe care le cer românii care pleacă din țară. E mai ușor să aduci asiatici să muncească decât să înveți românul să muncească bine sau decât să îndrepți țara. Mult mai ușor.

Așteptăm referendumul, deși nu știu de ce e necesar. Evidența Populației ar trebui să aibă cifrele exacte, că doar ei eliberează buletine. Ăia 300 ciobani sau oameni care trăiesc prin munți și nu au acte nu contează.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Noi traim acum Germania anilor ’90.

    00
  2. Asteptam recensamantul.

    00
  3. Am intrat intr-o zi pe forumuri unde discutau indienii despre locurile de munca din Romania si ziceau pe acolo ca ii costa 3000 euro/pers. Pentru ca googleTranslate sucks nu am inteles clar daca acei bani erau spaga pentru ceu care recruteaza sau erau cheltuieli cu viza, transport, etc.
    Oamenii aia se imprumuta ca sa ajunga si sa minceasca intr-o tara din care toata lumea vrea sa plece. Oarecum chestia asta ma face sa privesc cu alti ochi tara asta. Cat de rau poate fi acolo prin Bangladesh, Nepal, ‘Nam ?

    00
    • NOU
      #8

      Cam asa de rau: https://www.youtube.com/watch?v=8UbKpTwGuSs
      Un documentar bun pentru moral.

      00
    • Pai sunt luati de firmele lui Erbasu ca sa izoleze blocuri, cat au fost pe la mine prin zona se drogau baietii din sticle cu Ayahuasca produsa de ei, dupa juma’ de ora ii vedeam tranchilizati prin gradina. In afara de asta mai au si bucatarul lor pentru ca nu se arunca toti la covrigi si pateuri, vor mancarica de acasa. Asa reusesc lunar sa trimita acasa cate 500 euro caci oricum stau cate 10 intr-un apartament si nu prea consuma bani pe aici.

      00
    • Nu doar la Erbasu, sunt deja in multe locuri. Lucreaza multi si in Horeca la bucatarie si am vazut si ospatari vorbind stalcit dar facandu-si treaba bine. Bone, oameni la curatenie, meseriasi, sex slaves… bring it on ! :D

      00
    • Cat de rau ? Hah, tin sa te anunt ca noi o ducem FOARTE bine.

      00
    • Îmi spuneau mai mulți ”bangladeshi” că salariul unui om calificat, pe uscat, este 50 de dolari, de aceea aproape să mă pupe de bucurie că i-am lăsat unuia un multimetru cînd s-a vîndut nava. Nu-i de mirare, din moment ce aveam salariul mai mare decît al căpitanului (”livrat” direct de companie, nu întocmit la bord), fiind un vapor mai vechi și cu ceva probleme pe electrică.

      00
    • Charles Dickens & 50 shades of shit bad

      00
    • @Psionics, intrebarea asta poate ar fi fost legitima inainte de inventarea Google (sau chiar a internetului). Dar acum, cand efectiv dureaza maxim 10 minute sa afli informatii despre viata din orice tara a lumii…

      00
  4. cum se intoarce roata
    asa cum s-au plans cei din Italia, Spania sau UK ca vin romanii sa munceasca pe salarii de nimic doar ca sa nu le mareasca proprilor cetateni asa am ajuns si noi cu muncitori din asia pentru ca nah…suntem cea mai saraca tara din UE(sau la acelasi nivel cu bulgarii) si nu pot sa vina muncitori din alta tara din UE

    00
    • Cum se intoarce roata?

      00
    • @Bruta
      Italieni/Spanioli dupa 2007: „Angajatorii sa ne mareasca salariile si sa nu mai aduca romani care sa munceasca pe salarii de nimic -> Romanii: ce salarii bune au in occident, cu banii stransi traiesti foarte bine, trimiti bani acasa, iti faci casa etc”

      Romani dupa 2019: acelasi mesaj doar ca inlocuieste in fraza de mai sus cuvantul „romani” cu indieni, pachistanezi sau ce natie mai vrei tu din cei care vin sa munceasca la noi

      Eu nu zica ca e rau sau bine ce se intampla dar nu poti sa te bucuri ca pleci in alte tari si faci mai multi bani in detrimetul cetatenilor acelei tari dar in acelasi timp sa spui ca nu e corect cand ti se intampla tie.

      Poate e semn ca am depasit un nivel in care ne permitem sa aducem muncitori din alte tari si noi aspiram la joburi mai bine platite dar asta nu inseamna ca nu exista lenesi sau oameni care traiesc bine mersi din ajutor social cu toate ca nu-l merita/au putere de munca.

      00
    • NOU
      #18

      Da si nu. Diferenta ca occidentalii chiar nu aveau oameni sa lucreze din cauza natalitatii scazute zeci de ani, a comoditatii si a stagnarii veninturilor in unele cazuri. Noi am avea cu cine, dar piata muncii din Romania nu-i in stare sa ofere 600-1000 de euro cat ar vrea marea majoritate a celor ce ar putea sa ocupe locurile de munca ale asiaticilor.
      La noi chiar se importa forta de munca pentru ca NU vor sa mareasca salariile.

      00
    • @gigi
      Mai e o chestie: la noi cei care importă muncitori străini sunt tot firmele străine.

      „Noi” nu prea „ne permitem”: Gelu nu o să aducă indieni, vietnamezi sau srilankezi să muncească la alimentara lui de la bloc.

      Chiar nu am văzut ospătari indieni în restaurante cu patroni români.
      Bucătari si ospătari turci, in restaurante turcești, asta da.

      Oameni care trăiesc „bine mersi” din ajutor social în România n-ai sa vezi prea des.

      00
    • Cel mai ipocrit popor cred ca suntem.
      Doar sa ne văităm ca niște pizde obosite ….

      00
  5. E foarte bine, eu vreau sa incurajam treaba asta cu relocare permanenta si cetatenie. Ganditi-va acum sincer: copii nu facem destui, s-a si plecat in masa, cine o sa ne plateasca pensiile ?

    00
    • O sa iti plateasca bombardierii si ciorile.. Pe astia îi vad dominanți peste 30 ani, si o mana de romani înstăriți, ascunsi prin zonele bune din sectorul 1. In restul capitalei, este evident fenomenul de ghetou, de tiganizare masiva a populației. Cine crezi ca a construit dubaiul, englejii??

      00
    • Va fi o ciocnire intre civilizatii, ciorile si bombardierii autohtoni vs chinezii negri(parca asa arata multi, corcituri intre rasa neagra si galbena) de import. Greu de prezis cine va triumfa. :D

      00
    • ăia care au antrenament cu săbiile, nu ai noștri care se bat juma de oră și nu e nimeni rănit.

    • NOU
      #25

      Tot astia, dar fara relocare permanenta. Apropo, ai fost prin cartiere de bengalezi in Londra? Ia da o tura la ceas de seara si vezi daca iti mai trebuie relocare permanenta.

      00
  6. Da, sunt unii mai prapaditi ca noi. Vietnamezii adusi sa lucreze in constructie lucreaza 6 zile pe saptamana 10-12 ore, ca sa poate trimite $500 acasa. Asta cand sunt platiti, ca unii patroni isi bat joc de ei la greu fiindca pot sa ii abuzeze fara consecinte (vezi cazul Hidroconstructii, unde nu le-au platit salariile cu lunile).

    00
    • Nu-s singurii. Cînd lucram la Eastmed filipinezii se plîngeau că le întirzie salariile chiar și o lună, iar eu le spuneam că-mi intră instant, a doua zi cînd verificam după informarea de transfer. Problema? Grecii aveau un birou la Manila, firma livra acolo imediat banii de salarii, dar ”derectorul” îi mai ținea în bancă (pe numele lui), la 2-3 mii de angajați se strîngea ceva dobîndă, bani la care nu investea nimic, doar ceva nesimțire.

      00
  7. Vali, cam cum trebuie sa inveti romanul sa munceasca (si sa nu fure)? Am un amic care a adus 6 muncitori din Columbia pt. instalatii/constructii. Ii plateste cu 2500 de lei net (+ cazare) si muncesc de rup normele. Romanii de la el din firma iau chiar si 4000 de lei in mana si o freaca sau ameninta des ca pleaca. Cand au mers romanii in Europa de Vest si faceau munca localnicilor pe bani mai putini era bine dau acum nu mai e?

    00
    • Scenariu similar la o firma care face sandwich-uri (sau cum plm s-o mai scrie corect acum). Pe patron nu îl deranja neapărat faptul ca cer 4-5000 de lei, ci neseriozitatea – dispar in neant la doua zile de la angajare sau nu se prezintă la munca după recrutare. Fluctuația de personal îl omora. Acum 50 de sri-lankezi lucrează fără probleme.

      00
    • Adevarul e ca Nimeni nu munceste in tara lui asa cum o face cand pleaca sa munceasca afara. Romanii care ziceti ca in ro fac nazuri, ca vor libere s.a. cand ajung afara se metamorfozeaza:muncesc mai mult de 8 ore/zi pe mai putini bani adeseori la negru si apoi doar se duc la somn. Sunt disponibili si vin la munca si sambata chiar si duminica.. autohtonii tarilor respective au viata lor sociala si nu pot egala asta.

      00
    • @Rumbu, salarii de 5000 de lei la firma care face sandwich-uri? Pare cam mult pentru piata din Romania.

      00
  8. Și peste 2000 de ani, istoricii se vor scărpina adânc în creștet sa găsească o explicație pentru aceasta insula de limba tamil în mijlocul unor popoare slave.

    Tamilopatii vor emite din tuneluri teorii conform cărora aici s-au născut vorbitorii de tamil adevărati și cum si-au răspândit ei cultura, limba și obiceiurile pana la Oceanul Pacific.

    00
  9. Și muncitorii străini nu fac greve, nu cer protecție socială, nu se organizează în sindicate că-s fericiți că au scăpat de sărăcia lucie de acasă.

    00
  10. Dap, total pe langa e toata lumea, multumesc de minusuri.
    Problema aici tine de demografie, toata lumea ‘civilizata’ are populatia imbatranita cu ritm spre imbatranire: cautati piramida populatiei pentru tari din europa, japonia, vs Africa (ex: nigeria), Asia (Laos etc).
    Ceea ce au facut ‘anumite’ state (nu dam nume, dar se vorbeste franceza, neamta etc), a fost sa fure startul la intinerire, unii vrand altii nevrand.
    Pe scurt, trebuie intinerita populatia, la fel cum se face la gaini la tara cand imbatranesc si nu se mai oua, cate una doua, ideal sa se pastreze obiceiurile, altfel, iese shitshow in domeniul oamenilor.

    Cei ce vin la noi in RO acum din tarile ‘exotice’ se simt exact cum se simteau rudele noastre in Italia acum ~30 ani, munceau acolo 2-3 luni si aveau echivalentul a salariul pe 2 ani din tara.

    00
  11. Consiliul Concurenţei a declanşat, în premieră, o investigaţie ce vizează un posibil
    comportament anticoncurenţial al unor companii pe piaţa forței de muncă
    calificată/specializată din domeniul producției autovehicule şi/sau altor activităţi conexe
    (e.g. componente şi sisteme pentru autovehicule, testare, proiectare) din România.
    Companiile investigate sunt: Renault Technologie Roumanie S.R.L., Alten Si-Techno Romania
    S.R.L., Akka Romserv S.R.L., Bertrandt Engineering Technologies Romania S.R.L., Expleo
    Romania S.R.L., Fev Ece Automotive S.R.L. și Segula Technologies Romania S.R.L.
    Astfel, autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă coordonare a
    comportamentului unor companii concurente cu scopul de a-și împărți piața forței de
    muncă calificată/specializată în domeniul activităților de inginerie automotive și de a
    impune un nivel minim al drepturilor salariale.
    Practicile, numite „no-poach”, prin care companiile se înțeleg să nu contacteze, recruteze
    şi/sau angajeze persoane care lucrează şi/sau care au lucrat la vreuna dintre firmele
    implicate, elimină concurența reală între companii pentru atragerea angajaților, creând
    bariere artificiale pe piață, scăzând mobilitatea forței de muncă, chiar ținând-o captivă.
    Practic, aceste acorduri au drept consecință menținerea nivelului salariilor pentru
    respectivele specializări la un nivel artificial, inferior celui real.
    Tot comunicatul pe:
    consiliulconcurentei.ro

    00
    • Francezi jegosi,toate sunt firme conectate la robinetul de bani renault,asta e modus operandi pentru ei si in tara mama….se mai mira unul ca nu gasea ingineri pt pitesti/bucuresti,si ca de ce nu vine lumea de la continental de la sibiu la ei,pe bani mai putini,ca ei ofera pe viitor posibilitati de dezvoltare :)…..lol.

      00
    • no news here…Renault face asta de ani de zile, cu nesimtire. eu am lucrat la banca franceza ce are parteneriat cu Renault si mizeriile astea se intamplau inca din 2011-2012, chiar si mai inainte. Unii dintre angajati aveau stipulat in contract chestia asta, si semnau, desi stiau ca e abuz si cu un avocat mai bun, ar fi avut castig de cauza.

      sotul unei mame de la gradinita fiicei e ceva inginer la Renault, pe digitalizare pe masinile electrice sau hibrid si are o intreaga sectiune in contract de no poach.

      si daca derulez nitel in timp, prin 2008-2009, cand lucram in PR, stiam de cateva firme care aveau politica asta: angajatii nu aveau voie sa plece la clienti pe o perioada de 2-3 ani dupa demisie.

      00
  12. @Pisionics „Cat de rau poate fi acolo prin Bangladesh, Nepal, ‘Nam ?”
    Foarte rau. Am vazut recent un documentar despre situatia din Bangladesh.
    Taranii vin sa munceasca in orase pe sume de nimic. Aratau cazul unui baiat, muncea intr-o tabacarie, in conditii grele, cu toxicitate. Castiga echivalentul a vreo 40 de dolari pe luna, dintre care 30 ii dadea pe chirie, pe o camaruta mizera dintr-o mahala insalubra. Avea colegi de munca inclusiv copii minori. Toti lucrau fara acte, asigurari etc.
    Alt caz, o femeie care strangea resturile textile aruncate pe camp, primea echivalentul a 2 centi pentru fiecare caruta cu carpe stransa. Femeia avea vreo 27 de ani, dar ii dadeai lejer 40. Era ajutata de doi copii ai ei, care, evident, nu frecventau scoala.
    Aratau si o doamna doctor dintr-un cartier de asta defavorizat din Dhaka (aia e capitala Bangladesh-ului) care spunea ca sunt foarte multi oameni cu boli grave cauzate de mediul toxic in care lucreaza in fabricile de incaltaminte, imbracaminte etc.
    Documentarul era despre industria modei, care isi castiga banii producand in tari foarte sarace, calcand peste cadavre la propriu uneori.

    00
  13. „Da, unii dintre ei își vor mai pierde locurile de parlamentari”
    Sau nu… ca deja suntem putini. Nu-mi amintesc sa se fi redus numarul de parlamentari dupa recensamantul trecut

    00
  14. off-topic: până să îți dau like la comentariul postat la statusul tipei de la Hotnews… l-a șters :))

    00
  15. Am avut colegi din Sri Lanka in Italia, unul dintre ei mi-a arătat poze cu casa lui de acolo, o super vila cu piscina.
    L-am intrebat daca e nebun sa sufere aici pentru 1500€.
    A spus ca muncitorii care au lucrat la casa lui câștiga 1.5 $ pe ziua de munca.
    Parca nu e asa rea Romania cu 5-600€, nu ?

    00
  16. Cine imi explica si mie de ce cresc imobiliarele in halul asta cand populatia e in scadere? Se construieste in draci si inteleg ca sunt multi care cumpara ca investitie iar asta creste pretul, dar ce o sa se intample pe termen mediu-lung cand acesti investitori vor vedea ca nu au cui sa inchirieze sau sa vanda mai departe?

    00
    • l-am pus pe mogulul milionar imobiliar să se ocupe. o să avem articol curând, că dacă scriu eu, o să aibă iz de sărăcie…

    • Imobiliarele pentru multe persoane reprezinta o investitie de tip refugiu. Si daca se intampla vreun crash financiar ai sanse sa ai o casa si sa nu dormi pe strazi. La asta adauga si faptul ca pandemia a peturbat multe comportamente umane, iar anumite parti ale societatii s-au trezit brusc cu mai multi bani in cont. Bani care daca ii ti in cont se devalorizeaza foarte repede. Prin urmare au cumparat ceea ce parea simplu de inteles si cam aia e. Cum nu toti inteleg diferenta intre pret si valoare ai aceasta „crestere” pe care o vezi in anunturile de vanzari, dar cand privesti la chirii vezi cum lucrurile sunt cam triste pentru anumiti investitori.
      Nimeni nu prea stie ce o sa se intample pe termen lung, dar in general piata le va regla. La nivel de imobiliare si tot ce inseamna reglementare Romania este inca in epoca de piatra si este clar ca o lege a chiriilor plus simplificarea birocratiei pe partea asta este necesara pentru ca sa nu se ajunga la un blocaj.

      00
    • Cine imi explica si mie de ce cresc imobiliarele in halul asta cand populatia e in scadere? Se construieste in draci si inteleg ca sunt multi care cumpara ca investitie iar asta creste pretul, dar ce o sa se intample pe termen mediu-lung cand acesti investitori vor vedea ca nu au cui sa inchirieze sau sa vanda mai departe?

      Spălare de bani.

      00
    • in cele cateva orase etalon ale tarii populatia nu e in scadere, ba din contra inca vine lumea, ba la studiu, ba la munca, de aici si cererea. ca altfel nu cred ca e interesat restul poporului sau ziarele economice de fluctuatia piatei imobiliare din Vulcan, Rosiori sau Tecuci ca exemple aleatorii

      00
    • Boros, exact asta intentionam sa scriu. Cunosc medici care cumpara cate o garsoniera pe an. Si este vorba de medici care pe langa salariul de spital, mai colaboreaza la o clinica (sau doua). Aceia care si-au deschis cate o clinica deja cam intorc banii cu lopata.
      A doua categorie (pe-aici, prin Oltenia) sunt familiile de functionari publici, care acum vreo doi ani marturiseau in soapta cum pun deoparte in fiecare luna cate „o suta de meleoane”

      00
    • Lumea fuge din orase mici/mediul rural spre cateva orase din Romania,investitii sentimentale ale celor plecati peste hotare,multi bani negrii,multi bani cash din trafic droguri,proxenetism,multa lipsa de cultura financiara,impozit pe proprietate cat un plin de motorina la tedei,samd.
      In cativa ani se vor regla lucrurile,deja sunt multe locuinte goale,si in 10 ani vor muri multi batrani,ceea ce va elibera/goli multe case,vor aparea multi mostenitori cu chestii de vanzare.

      00
    • cel putin prin zona Iasi, Moldova, „investitorii” sunt basarabeni si cati IT-isti de buzunar care au aparut in ultimul timp

      00
  17. Sunt doua chestiuni pe tema importului de forta de munca aici. Prima o reprezinta faptul ca populatia reala a Romaniei s-a tot imputinat din diverse cauze. A doua o reprezinta specificul angajatului roman in anumite domenii de care ne place sau nu fiecare s-a lovit.
    Daca problema scaderii populatiei este una sistemica si care nu poate fi combatuta decat in vreo 10-20 de ani cel mai bun caz. Specificul angajatului roman pe anumite domenii o sa se schimbe ca-i place sau nu odata ce va avea concurenta reala, iar emigrarea nu o sa mai reprezinte o solutie. Stiu o sa reapara extremismul si alte nebunii, dar realitatea dura este ca foarte multi patroni prefera angajati din alte tari fix din cauza faptului ca sunt mai seriosi decat romanii si-si isi fac treaba mai bine. Cunosc oameni care sunt dispusi sa plateasca bine pentru oameni seriosi si care-si fac treaba, dar din pacate ajung sa importe oameni desi incearca prima data cu romani. Este trist ca se intampla asta, dar este rezultatul educatiei multora si a felul in care ei au o etica a muncii.

    00
    • „Sunt doua chestiuni pe tema importului de forta de munca aici. Prima o reprezinta faptul ca populatia reala a Romaniei s-a tot imputinat din diverse cauze.”

      „Diverse cauze”, eufemism pentru corupție, stat capturat pe talibanism politic, pile, combinații, relații, famiglism, securism…

      dar realitatea dura este ca foarte multi patroni prefera angajati din alte tari fix din cauza faptului ca sunt mai seriosi decat romanii si-si isi fac treaba mai bine. Cunosc oameni care sunt dispusi sa plateasca bine pentru oameni seriosi si care-si fac treaba, dar din pacate ajung sa importe oameni desi incearca prima data cu romani. Este trist ca se intampla asta, dar este rezultatul educatiei multora si a felul in care ei au o etica a muncii.

      Cine vrea să muncească pentru „capitaliștii comuniști”, formatorii afirmației „Sunt 100 ca tine care așteaptă la poartă”? Vor s-o facă străinii orientali? Baftă.

      00
    • @Boros
      Perfect de acord cu partea diverse cauze, doar ca as mai adauga si faptul ca multi au o viata foarte buna fara copii si sunt mai egoisti de fel. O buna parte dintre acestia aleg sa se ascunda dupa cauzele enumerate de tine. Asta e un subiect mai sensibil, dar sunt foarte multi oameni care au o viata linistita in acest moment si realizeaza ca a avea un copil le poate strica feng-shui-ul. Ca nimeni nu recunoaste asta din cauza cliseelor inradacinate e absolut normal, dar acestia exista si s-ar putea sa fie mai numerosi.
      Cliseul cu sunt 100 ca tine s-a cam evaporat la nivelul pietii muncii atat in Romania cat si la nivel european. In acest moment orice om cat de cat competent pleaca de pe o pozitie mult mai buna in negocierea salariului si a conditiilor de munca fata de ce era acum 10-15 ani. Ca sunt multi care aleg sa se complaca e o alta discutie, doar ca mai toate afacerile care prospera isi platesc bine si foarte bine angajatii indiferent de nationalitate conditiile de baza fiind simple:competenta si seriozitatea la locul de munca. Chestii foarte simple de spus, dar complicate pentru multa lume.

      00
  18. 100.000?
    Ce sa facem cu 100.000?
    E gresit ordinul de marime.
    In Romania avem nevoie de un ordin superior de marime. Gen milion, si cu un numar in fata.
    Cine ne va plati pensiile? Milionul de imigranti.

    Va fi simplu? Nu.
    Va fi complicat? Al dracului de complicat.

    Macar „sistemul” sa inteleaga ca pensiile lor „de serviciu” nu vor fi platite de romani, ci de imigranti.
    Daca nu vor intelege, ii vom bate pana mor de foame.

    00
    • NOU
      #62

      Da de ce nu 100 de milioane? Numarul e gandit in baza nevoii de pe piata de munca nu dupa premonitiile unui gigel de pe internet.

      00
  19. NOU
    #63

    Nu stiu ce vad pozitiv multi comentatori de aici in a avea o piata a muncii atat de defecta incat sa nu poata oferi la 100.000 de mii de oameni 3000-4000 de lei salariu. 600-800 de euro nu sunt o suma astronomica la 15 ani de la intrarea in UE!?! Daca platim lu alde Astaldi, Engie, Eon, Carrefour gazul, mancarea si autostrazile la pret de occident si calitatea e a doua, macar oamenii sa ni-i plateasca la nivel de Europa anii ’90.
    Altfel, ce facem noi e solutia mai buna la alternativa de a oferi cetatenie sau rezidenta permanenta. S-a vazut asta in Uk, au iesit din UE si tot romani, bulgari, polonezi cauta sa le conduca tirurile ca nigerienii, pakistanezii si nepalezii lor nu se omoara cu munca nici macar cat englezoiul autohton, de la a doua generatie e nevoie de alti imigranti sa le plateasca si lor pensia.

    00
    • Vezi ca se supara businessul romanesc,eu nu ii vad pe marii afaceristi sa investeasca in scoli profesionale,nu se uita la mediul rural,la zonele defavorizate,la copiii fara familii.. cu mici exceptii,angajatul in ochii lor e un animal nerecunoscator care pleaca la o viata mai buna.
      Am intalnit intamplator romani ce muncesc in abatoare in bretania,cu contracte dubioase,munca fff multa,conditii grele si proaste,si totul pentru 1300 euro pe luna,pai daca i-ai plati cu 800 euro,le-ai asigura conditii,ai avea un business cu flux clar….ar constitui muncitori seriosi,dar daca tu le dai minim pe economie si restul firimituri la negru,si ii injuri de mame si familie,cum vrei sa stea??

      00
  20. Nu inteleg legatura intre text/stirea cu 100mii si memele astea 6 de troleala socialista. ok, a 4-a, aia cu WFH e cumva mai aproape de adevar.

    00
  21. Nu ai sa auzi de politician mufat la ban public sa iti zica de populatie ceva… cifre si texte precum „aproape 1 milion de cereri de rezidenta in UK”, „in 2020 s-au nascut mai multi copii romani in afara Romaniei ca-n Romania”, „peste 5 milioane de romani plecati in UE”… sunt ca un ciocat in tampla pentru politicianul roman, pentru ca-i arata zi de zi cat de nesemnificativ devint incetul cu incetul… ok, ne fura acum, dar maine oamenii vor crea sisteme paralele cu ei, vor da cu ei de Pamant de fiecare data… pentru ca exact asa cum azi sunt mufati si taie si spanzura, maine vor fi ilegitimi si vor zbura din orice discutie de bun simt.

    PS: Astia cu AUR la 30% … vedeti ca Simion a adunat 10-20 de tristi prin municipiile pe unde a mers sa faca tur in forta, 50 din cei de pe acolo erau cei plimbati de el cu autobuzul.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.