Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. 4. “ Sistemul ar urma să fie format din dispozitive fixe și mobile prin care să se detecteze șoferii…”

    Cum naiba o sa detecteze soferii? Ajungem la teoria conspiratiei si la
    chip-uri implantate… Poate sa detecteze cel mult vehiculele.

    Dar, pentru un proces verbal de sanctionare, e nevoie ca politiatul sa stie cine conducea in acel moment. Sa vezi rasul curcilor cu trimis adrese acasa la proprietar pentru a declara intai datele soferului, proprietarul poate nu stie sigur, ca el i-a dat masina lui Marcel dar poate conducea Maricica samd.

    Probabil pentru jumatate din contraventii nu se vor putea intocmi procese verbale iar jumatate din cele intocmite vor fi contestate si se vor dovedi prost intocmite.

    00
    • Boss, se poate da amendă pe proprietar.
      Vezi că fu recent un caz unde proprietarul unei mașini fu condamnat în urma unui accident, deși nu era el la volan.
      Hai că se poate. Să vezi atunci râs, că responsabilizează proprietarii idioți să fie mai atenți cu mașinile.
      Off-topic. S-au scumpit iar asigurările RCA.
      Făcut ieri pe un an 1150 de lei, motor 1.5. :(

      00
    • Nu declari cine a condus mașina ta? Îți dublez amenda….. Funcționează în Italia

      00
    • @Vlad metode sunt, trebuie doar voință.
      Iar ajungem la vorba clasica: cum de la alții se poate si la noi nu?

      00
    • Da, doar ca… nu. Sa vedem forma finala a legii si normele de aplicare. Deocamdata nu ai nicio obligatie legala sa stii cine iti conduce masina, doar sa n-o incredintezi pentru conducere cuiva fara permis.

      Nici nu poti fi facut raspunzator pentru faptele altcuiva (care poate raspunde singur), cat timp tu n-ai participat/instigat. Amenzile si condamnarile eventuale pot fi anulate ulterior. Sigur ca se pot da amenzi “pe proprietar”, dar fara sa respecte legea valoreaza fix cat hartia pe care sunt scrise.

      Poti declara ca i-ai imprumutat-o lui X, care declara ca i-a dat-o lui Y, care declara ca i-a dat-o lui Z… si tot asa pana se prescrie contraventia. La infractiuni e mai greu, au termene mai lungi de prescriere.

      00
    • @Aderentiu: la altii poate legile sunt scrise de persoane mai competente sau bine-voitoare. In Belgia exista o comunitate online de “pricinosi” care cauta tot felul de tertipuri sa scape de amenzile de la radarele fixe: de la portite si bucle in legi, pentru a ajunge la prescriere, pana la reclamat/suspendat in instanta radarele succesiv de mai multi membri.

      La noi nici nu e nevoie sa cauti prea mult, legile sunt scrise si aplicate prost, uneori chiar cu intentie pentru a profita unii de portite.

      00
    • Nu te lasa pacalit Vlad!! Acum trebuie sa luptam cu industria Big Video care vrea sa ne faca sa nu fim niste mizerii umane in trafic. Huuuuaaaa! N-o sa mai poti domne sa calci un pieton pe trecere fara sa te inregistreze repede cineva. Asta e lumea in care vrem sa traim????????

      00
    • @Vlad. Adica tu zici ca e mai bine acum fara lege. Ceva de genul imi e sete dar poti sa-ti bagi in cur jumatea ta de pahar cu apa.

      00
    • @Vlad nu trebuie sa fii amendat pentru ceva ce nu ai facut. Doar ca refuzul de a comunica ar putea fi penalizat printr-o amenda de 10,000 de lei sa zicem. Si suspendarea permisului 3 luni.

      00
    • E ok, mergeti in continuare pe fenta. E o lege inutila si prost/incomplet facuta. Nu de legi din’astea ducem lipsa, ci de un sistem functional care sa le si poata aplica. Legi avem, mai bine vedem cum facem sa le si aplicam.

      Dar niste parlamentari s-au facut ca au muncit (aprobare tacita), o sa se cumpere niste mizerii de camere de la niste firme prietene, politia va raporta amenzi crescute la hectar, la taxe si impozite nu vor creste colectarile si, la sfarsit, rezultatul va fi zero.

      @zarax: da, s-ar putea. Dar legea noua nu prevede… asta-i problema pe care o semnalez si care scapa altora.

      Oricate legi ai avea, daca sunt scrise imbecil si nimeni nu vrea sa le aplice, sunt degeaba. Politia ar putea face multe si acum, n-au nevoie sa astepte legea minune.

      00
    • @Cristian & @AndreiofB, ce s-a intamplat cu femeia aia care a omorat un copil pe trotuar, beata fiind? Dar cu cea care a omorat o fata pe trecere, pe Kiselef? Dar cu Huidu? Ah, scuze, n-a avut politia camere si legi…

      Legi exista, daca doar camerele va opresc sa calcati pietoni pe trecere, atunci problema e la voi.

      00
    • #Vlad „pentru un proces verbal de sanctionare, e nevoie ca politiatul sa stie cine conducea in acel moment.”

      te rog sa nu platesti rovinieta.

      00
    • @zippo: te invit sa citesti legea si sa descoperi a cui este obligatia de a plati taxele de drum. Spoiler: nu este a soferului ci a proprietarului/utilizatorului din certificatul de inmatriculare.

      00
    • E posibil insa trebuie sa poata fi vizibila clar si fața șoferului, altfel nu are niciun sens, copiezi numarul unei masini si te plimbi linistit ca altu iti plateste amenda

      00
  2. 3. 7,5 lei/mc de gaz e ieftin? Pregătiți-vă de impact deoarece vor urma niște scumpiri usturătoare.

    00
    • avem stoc de plapumi, deocamdata nimeni nu se inghesuie la ele, semn ca e doar vaicareala romaneasca.

      00
    • Niște gaziere babane au pus pe drum spre Europa. Dacă ăsta e un transport ”accidental”, problema rușilor este că dacă țin prețul prea sus acestea devin mai rentabile ca țeava și să nu se facă linie de transport permanent, c-apoi au pus-o, vor avea gaze de inhalat mai ceva ca aurolacii.

      00
    • linkul cu gazierele https://archive.fo/kQwyT

      00
    • @Gigi Floyd, nu stiu daca ai aflat pana acum, dar gazele nu se folosesc doar la incalzirea locuintelor personale.

      00
    • Erau unii pe aici sau pe blogul lui Cetin care mancau ceva legat de gazele americanilor. Dar, se pare ca pana la urma tot ei ne ajuta.

      00
    • @Marin, ajuta americanii o pla. Au vazut ca e rost de bani buni, au calculat ca e rentabil sa trimita barcuta cu gaz si au trimis barcuta cu gaz.

      00
    • @jay, si ce ai fi vrut? Sa il dea gratis? Dar de ce Romania, de ex., nu-l primeste gratis de la rusi in compensare pentru tezaur?

      00
  3. Ceea ce nu inteleg la 6 este de ce se tot duc oamenii sa lucreze acolo. Nu spun ca sunt vinovati astia ca se duc sa munceasca.

    Oare nustiu care sunt conditiile si ce javre sunt aia? Pur si simplu nu pot sa inteleg de ce se duc sa munceasca acolo in conditiile alea care te imping la sinucidere.

    Inca o data, nu dau vina pe muncitori doar nu pot sa inteleg de ce aleg sa se duca acolo. Fiindca e o alegere, nu e o fatalitate.

    00
    • pentru unii nu este o alegere. au de ales între a muri de foame acasă (genul de oameni care pleacă să muncească acolo nu pleacă de prea mult bine acasă) sau a fi trataţi ca sclavi p-acolo.
      şi poate nu peste tot sunt trataţi ca sclavii, speră să nimerească bine.

      00
    • Se duc pentru ca la noi sunt tratati la fel de rau si platiti mai prost. Se duc penteu ca li se promite altceva si, ajunsi acolo, constata ca sunt captivi intr-un sistem, format de angajatori si agentii de plasament, din care nu pot scapa (li se iau actele, nu au bani de intors samd).

      Crezi ca pe nemti ii doare din cauza ca au compasiune? Prea putin, majoritatea se tem ca, odata acceptate conditiile astea de lucratori adusi din afara, vor fi nevoiti sa le accepte si ei si sa renunte la drepturile castigate cu greu de-a lungul timpului.

      00
    • din acelasi motiv pentru care cumparara apartamente in blocuri fara autorizatii, masini sh de la samsari dubiosi, carne din piata sau direct la poarta „producatorului”, medicamente la recomandarea lui gigi becali si o multime de alte achitzii „verificate” pe principiul nu mi se intampla mie, ca „io sunt jmecher, m-am prins pana si de combinatia cu prostavirusu, nu ma face pe mine un ghertoi cu bani”.

      00
    • Ce valoare mai au banii daca nu te mai intorci viu sau intreg? Stiu ca e un cerc vicios creat de diverse animale fara constiinta. Totusi, alegerea este tot a persoanelor astora sa se duca acolo dupa ce au circulat pe net si la tv tot felul de lucruri despre firmele astea.

      Nu stiu din ce medii provin persoanele astea dar sa mori de foame, sa dormi cu alti 10 in aceeasi camera si sa nu poti sa te duci la WC nu e o imbunatatire a situatiei lor.

      00
    • @AB, cum adica nu e o alegere? Nu inteleg. Nu e o alegere sa te duci de la rau la mai rau? Vine cine si i-a din casa? Nu dau vina pe ei dar cine alege sa se angajeze fix la firmele care sunt cunoscute ca fiind cu probleme?

      Vin din locuri unde nu au acces la televiziune sau nu au un telefon cu internet?

      00
    • @Daniel
      Au de ales între a fi sclavi aici pe bani de semințe sau a fi sclavi acolo pe bani mai mulți. Aici este alegerea. Foamea oricum bate la ușă, că e aici sau acolo la muncă. Încă ceva. Ăia care pleacă la muncă, nu sunt foști angajați de multinațională sau oameni cu studii și experiență pe meserii. Cel mai bun atuu al lor este cocoașa și îndurat rahatul.
      Dacă nu ai fost in situația aia, nu prea ai cum să înțelegi de ce se întâmplă așa ceva. Oamenii nu au portițe de ieșire și o perioadă acceptă să fie și sclaveți pentru bani, pentru a se ridica, pentru a ieși din cercul de sărăcie.
      Te invit sa fi fost în anii de glorie 2009-2012, să cauți un loc de muncă, unde oamenii cu studii superioare ar fi muncit orice, pentru că un loc de muncă indiferent cat de prost era plătit, reprezinta o speranță. Și patronii profitau de ocazie, ca să scoată untul din angajați. In vremurile alea de glorie am dat cu sapa in calitate de montator subansamble erudit la 2 firme. Erau oameni cu studii superioare, care au avut niscaiva funcții și băgau pe bandă cot la cot cu noi, ăștia proști, fără să cârâie, fără să zică că ei au studii and shit. Au tăcut, au băgat la bandă, iar când s-au ivit ocazia au plecat pe joburi adecvate pregătirii și experienței. Dar au fost cazuri: contabili, profesori, oameni veniți din afară că s-au împuțit treburile acolo, studenți, absolvenți de studii superioare pe perioada cat au lucrat. Au stat că nu au avut încotro. Apoi cu prima ocazie au luat-o din loc.

      00
    • Poate si pentru ca nu peste tot e la fel, iar ei au auzit si de povestile pozitive.
      Am lucrat la o firma care facea mentenenta sistemului electric la mai multe ferme si am ajuns sa cunosc sefi de la ele. Niste oameni super ok. Lucrau in general cu bulgari si romani si ii aduceau cu schimbul adica unii 6 luni apoi altii si apoi iar primii. La un momendat unul cu o ferma mare cumparase si renovase un mic bloc pentru a fi mai ieftina cazarea pentru angajatii temporari. Si era mai mult decat decent, 2-3 in camera, 2 camere cu o baie si bucatarie comuna pe etaj, adica la 3 apartamente. Oamenii erau adusi pe recomandarea celor anteriori. Se ocupau de ei inclusiv legat de chestii de sanatate. M-am trezit la un momentdat ca ma suna unul dintre nemti ca e in spital cu un angajat roman si daca nu pot sa vin sa traduc ce il doare pe asta. Deci exista si povesti bune, sunt sigur ca nu toate, dar exista

      00
    • Da, uneori vin din locuri fără acces la televiziune sau internet. uneori sunt oameni care efectiv nu ştiu să scrie şi să citească (în limba română, să n-avem discuţii).
      caută pe TELELEU, o jurnalistă şi un fotograf umblă prin europa într-o rulotă, de vreo 2 ani au o serie de articole despre oamenii plecaţi la munci în europa. inclusiv despre cazuri de genul ăsta.

      00
    • 6. Bulgari şi români, trataţi ca sclavi în… | News.ro https://www.news.ro/externe/bulgari-si-romani-tratati-ca-sclavi-in-germania-intr-un-abator-al-lui-clemens-t-nnies-dezvaluie-intr-un-documentar-postul-sat1-1922402527002021121720525352

      = Aud uneori replici de genul „Numai în România”, „Doar la noi se putea întâmpla asta” sau altele similare.
      Uite că și la alții, în Germania chiar, presa poate scrie pe un subiect și să nu se întâmple schimbări.

      00
    • Asta nu-i prietenul lui Tiriac?

      00
    • De ce nu pleaca din perioada de proba sau dupa prima luna, daca nu le convine?

      00
    • @Olivian Breda nu stiu daca ai vazut declaratia asta de pe profit :
      Laura Kovesi: Europa de Est și cea de Vest seamănă în ceea ce privește corupția. „Nicio țară din Europa nu este curată. Niciuna!” Nu stiu cat de preluata a fost si de alte ziare, ceva imi zice ca nu prea ca nu se pliaza pe fatalismul romanilor.

      00
    • @El che, pt că unii/mulți nu știu ce e ala contract de muncă, perioadă de probă, etc. Nu-și cunosc drepturile, nu au citit contractul pe care l-au semnat. Cei mai mulți nu si-ar cunoaște drepturile nici pe un contract de muncă în România. Unii au fost înșelați si li s-au luat actele de identitate. Sunt într-o țară străină, a cărei limbă nu o cunosc, de multe ori undeva nu foarte aproape de o localitate, nu știu unde să se ducă, pe cine să întrebe, ce să facă.
      Sunt oameni amărâți, cu puțină școală sau deloc, mulți de la țară care chiar și în România s-ar descurca mai greu cu propriile drepturi sau cu instituțiile care pot să-i ajute.
      Presupun că ai ceva neamuri în mediul rural, când mai ajungi acolo întreabă lumea din sat dacă știu ce e aia perioadă de probă, demisie, care ar putea fi drepturile lor într-un contract de muncă.
      Am auzit despre „aprobat demisia” de către angajator de la oameni cu studii superioare, care munceau în multinaționale.
      Demisia nu se aprobă, angajatorul ia act de ea (i se aduce la cunoștință) și atât. Este act unilateral de voință al angajatului.
      Ce pretenții să ai de la niște oameni care, poate, unii nu au fost niciodată angajați cu acte în regulă.

      00
    • @Daniel

      Prostea, li se ia actele & nu mai pot părăsi țara fără buletin, pașaport, ce dracului mai au. Nu cunosc germana, nu li s-a spus de drepturi.

      Prostea.

      00
  4. 4. Pe DN1 a mai fost instalat sistem de monitorizare video. Se mai văd înca vestigiile.
    Doar că, ce să vezi?
    În clasicul stil românesc, în bugetele anuale nu au mai fost prinși și banii de mentenanță-operare.
    Daaaar… dăm (încă) o lege.

    00
  5. @thebblack: Ce vina au oamenii care cumpara apartamentele astea, hai sa zicem ca multi considera ca-s norocosi cand prind oferte d-astea dar primaria, notarul, politia ce asteapta. Practic sunt lasati de altii ca sa comita rahaturile astea si nu e nimeni inchis. La fel exista si oameni care cumpara sacosa aia de rafie de la Balenciaga de 2000 euro, exista fel si fel de oameni care si-o fura. Aici era treaba politiei cat si a primariei, avocatului, notarului si care mai sunt in spate la tepele de genul asta.

    00
    • Oamenii au vină pentru că nu verifică și nu refuză tranzacția atunci când cumpără. Folosesc notarul dezvoltatorului, se feresc să ceară o a doua opinie sau se lasă vrăjiți de prețul mai mic și sunt dispuși să facă concesii cu privire la siguranța sau structura blocului.

      00
    • Ba as spuna ca n-au nici o vina decat aia ca nu au de ce sa se planga prea mult dar altfel ar trebui sa poata da statul sau primaria in judecata, lucrurile ilegale ce iti afecteaza viata nu ar trebui sa se intample prea des si trebuie sa fii aparat de ele, pentru ca practic aia e treaba statului, altfel de ce ai mai plati taxe?!

      00
  6. Faza cu abatorul e aceeași cu filmul The Grapes of Wrath din 40, cu tot tacâmul, inclusiv security gestapos. La fel e și filmulețul South Park cu depozitul amazon

    00
  7. Cele mai vanndute SUV-uri locul x Ford Puma…ala nu e suv arata ca o broasca infoiata ridicata pe picioare ca sa para mai mare inainte sa o manance sarpele boa

    00
  8. Să nu uităm, că românii au memoria scrtuţă, că atunci când, acum mai mulţi ani, s-a propus introducerea de bodycamuri obligatorii la poliţişti, mamă, ce s-au mai burzuluit, başca s-a pus capac la iniţiativă când un ceva şef al momentului s-a opus categoric, „că poliţiştii vor fi intimidaţi de camere”, ţin minte şi acum ce circ era, cică psihologic vorbind ar fi fost posibil să …. plm, wtf, etc Băbaeţi ….

    00
    • Au body câmpuri domnii gabori.
      Acuma întrebarea este când și cum le dau drumul? Asta e toată chestia. Când bat civili le pornesc? Eu cred că nu. Când iau șpagă le pornesc? Cred că nu. Când nu au chef de muncă și te trimit la plimbare, deși e o problemă? Cred că nu.
      Când le pornesc? Când dau de cate un prost tare in gura și știu și ei că ăla nu are dreptate? Când împart ciocolată, ceai și mărțișoare? Cam aici este schepsisul.
      Am văzut că i-au dotat cu veste, pistoale noi, body-camuri și încă 2-3 chestii. De ce au făcut-o acum? Cumva pentru că s-a întors toată crema infracționalității acasă? Că băieții au metode noi și idei de infracțiuni? Câte echipamente își cumpără gaborii din banii lor? Revenim la clasica discuție cu camerele. A făcut Tavi Perțea recent un clip cu ce-a filmat in trafic. Ok, boss, filmasi. Ce faci mai departe? Mai încolo, după constatare că aia sunt animale, ce? Rămâne la stadiul de observație? Face ceva poliția rutieră? Vai că nu e sectorul lui de acțiune. Bun, dar sunt ăilalți colegi ai lui, care au autoritate acolo. Ce-o să facă cu filmările alea gaborii? Se șterg la cur, că GDPR și echipamente neomologate?

      00
  9. 7. orice compacta mai inaltata a ajuns SUV.

    00
  10. 6. acuză Milena, care spune că are două diplome universtare în Bulgaria, dar că ”în ţara mea nu am nicio şansă să muncesc în specialitatea pe care am studiat-o”.

    Eu as lua interviuri politicienilor din România și Bulgaria despre asta.
    Năstase, ca tot e unul care ti-o sugea ieri prin presa – vai, ne-am vazut la mall! hi hi – ia zi, bă Năstase, care e treaba, cum vezi tu un „două diplome universitare” că nu își găsește nimic în țară, DE CE? Hai, că o ardeai prim-ministru, și partidul tău a condus România zeci de ani.
    Asta as face eu, as „merge la sursă”, să înțelegem totul de la sursă.

    Miliardarul ăla german are sclavi pentru ca poate. I-a sechestrat? Oamenii pot pleca oricând de acolo? Respectă contractul de muncă? (in articol se spune că da). DE CE e asa contractul? Pentru că poate. De ce vibe lumea? Ei, aici trebuie investigat și acționat, trebuie rezolvată cauza pentru care oamenii acceptă așa ceva. ÎN ȚARĂ trebuie cineva să răspundă.

    00
    • Neamțul ăla e un fel de Jeff Bezos wannabe. Sunt ferm convins că ceea ce face e perfect legal, cum și la Bezos e.
      Faptul că oamenii încă se duc la el, acest lucru trebuie rezolvat.

      00
  11. 3. Numai in povestirile crestine diavolul se prezinta amenintator. In viata reala ofera preturi atractive, sinecuri la politicienii importanti din Occident etc

    00
  12. #4 – camere video pentru amenzi – nu prea cred că are posibilitate reală să devină lege în forma respectivă fiindcă textul nu este redactat cum trebuie…

    – aviz negativ – Consiliul Legislativ – propunerea primită are formă ce este neconstituțională dacă devine lege fiindcă instituie sancțiuni separate și nu se integrează unitar cu OUG 195 / 2002 – va institui amenzi suplimentare pentru fapte ce se sancționează deja și prin OUG 195 – se va ajunge să se aplice două amenzi pentru aceeași faptă, cuprinsă simultan în cele două norme legale.
    + alte multe probleme (avizul negativ are 5 pagini principale și alte 20 pagini de explicații).

    – aviz negativ – Consiliul Economic şi Social – nu precizeaza impactul fmanciar, sursa sumelor de finantare initiale si costurile de mentenanta ale sistemului. Comunicarea prin po§ta electronica este practic imposibila, pentru ca nu se cunoaste identitatea conducatorului auto, iar, dupa stabilirea acesteia, nu i se cunoaste adresa de e-mail.

    – aviz negativ – Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital
    – aviz negativ – Comisia pentru administraţie publică
    – aviz negativ – Comisia pentru transporturi şi infrastructură
    – aviz negativ – Comisia pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei

    00
  13. 4. Imi place de voi ca ati fugit pe fenta, dar nici unul nu v-ati dat seama ca partea importanta e aia cu amplasarea camerelor se va hotara in urma unor „analize de risc”. Acestea or sa fie facute de firmele de casa ale partidului si uite asa se vor spala niste bani din consultanta.

    00
  14. Apropo de bancnota de 20 lei: au lansat-o, dar nici o banca inca nu are si softul de recunoastere a falsurilor asa ca teoretic stau cu ele in seif pana cand vine softul, practic toate caseritele din banci au schimbat deja din ei si uite asa apar pe olx :))

    00
  15. Puma e SUV?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)