Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. Eu le-as zice la aia care se plang de Microsoft sa faca produse mai bune si sigur vor fi folosite.
    Ma intreb de ce Google, Amazon si Oracle, care sunt tot mari pe Cloud nu se plang.
    Mai mult decat atat, sa faca un sistem de operare mai bun ca Windows, mai usor de folosit/instalat si sa puna in el produsele lor.

    00
    • Da domnu’ Bill, am înțeles, ‘trăiți!

      00
    • „În urmă cu mai mulți ani, Microsoft a integrat OneCloud în Windows 10, iar acum, compania americană a făcut un pas mai departe, integrând și soluția de comunicare Teams.”

      Eu de ce am OneDrive ??

      00
    • @Serj K
      N-ai inteles prea bine ce scrie in articol, asa-i? Vezi ca se vorbeste de lucruri putin diferite.

      00
    • NOU
      #5

      avem două categorii de hateri la adresa MS. 1. specialiștii care lucrează 95% din timp pe alte sisteme de operare/platforme și în 5% folosesc android de pe telefon pentru browsing și chestii uzuale – ei au dreptatea lor că Linux o fi bun PENTRU CE FAC EI. 2. utilizatorul sub-basic, care știe doar aplicațiile de FB, Instagram și se descurcă greu chiar și cu un browser – el a auzit că Linux si alte chestii sunt cool și aderă la ce scriu cei de la categoria 1. nimeni nu se gândește la utilizatorul basic, pentru care tot ce oferă MS e extrem de accesibil și practic. atât timp cât la toate alternativele accesibilitatea este o glumă proastă, nu are rost să ducem discuțiile în zone elitiste cum că toată lumea ar trebui să folosească linux, IOS sau mai știu eu ce.

      00
    • @android
      Arguably macOS si iOS sunt mai usor de folosit decat orice a scos MS in viata lor, iar un macbook air cu M1 la 1000e bate orice alt laptop din categoria aia de pret.
      Anyway partea funny e ca si apple face cam acelasi lucru in macos, mai nou poti face meetings in facetime si poti invita si oameni de pe alte platforme.

      00
    • @androidul cu sobolani
      Problema e mai delicata. Din punctul meu de vedere, e ok daca un OS vine cu tot felul de… unelte (One Drive, Teams, Web browser). De fapt, ar trebui sa vina cu uneltele astea, ca odata ce-ai instalat OS-ul sa fie functional complet, sa nu mai stai sa instalezi X, Y si Z. Asa mi se pare mie normal; daca nu sunt suficient de bune pentru tine, ai optiunea sa instalezi altceva mai bun. Insa, cand ai 90% cota de piata si majoritatea userilor nu sunt tehnici si habar n-au de NextCloud ei vor ramane legati de OneDrive, asa ca integrand uneltele astea in OS ii cam excluzi pe aia care fac NextCloud, chiar daca softul lor e mai bun si mai ieftin. E o sabie cu 2 taisuri.

      @VladM
      Desigur, doar ca nu:

      https://photos.app.goo.gl/3Q14VjdWJwX2EsmC7
      https://photos.app.goo.gl/N9WkPZGhoutpdr7JA
      Si stii ce fain e sa dai jos o aplicatie, sa dai dublu click pe ea si sa-ti zica doar, meh, nu rulez aplicatia asta pentru ca nu e de la un developer pe care-l stiu. Bine, eu am aflat de control click, da’ utilizatorul atehnic, ala pentru care se fac lucrurile „usor de utilizat”, nu. Sau daca esti mai tehnic asa si vrei sa faci un script simplut in python care sa nu faca altceva decat sa iti arate un mjpg stream care merge pe http, dar macos sa zica nu, du-te dracu, fa neaparat https – (Python[15183:1317810] App Transport Security has blocked a cleartext HTTP (http://) resource load since it is insecure. Use HTTPS instead or add Exception Domains to your app’s Info.plist.)? Dar hei, usor de utilizat.

      Ma rog, daca te referi la faptul ca-l instalezi si poti apoi sa dai un click pe Safari si sa te dai pe net, da, e usor de folosit. La fel de usor ca si Windows sau Linux.

      00
    • Subiectul e discutabil. E cam bizar sa ii ceri unui sistem de operare din 2022 sa nu aiba un serviciu on-cloud pentru partajare fisiere gata inclus in el. Mai ales ca aia de la Microsoft baga tare in directia asta, au anuntat acum cateva luni un sistem de operare in intregime on-cloud, adica Windows 365.

      Ca sa facem o analogie: ar fi ca si cum cineva i-ar cere lui Google sa nu mai bage implicit niciun serviciu on-line in Android.

      00
    • Toti userii de pe blogul asta sunt vajnici aparatori a concurentei si utilizatori de Linux (care nu inteleg ca cel putin pe moment alternativele la Linux NU sunt bune pentru omul de rand).

      00
    • @Serj
      Nu stiu pe ce te bazei cand faci afirmatia asta

      Asa zisa facilitate sporita a utilizarii Windows fata de Linux e de fapt … obisnuinta: obisnuinta de a avea o anumita interfata, de a gasi anume aplicatii, in anumite locuri…

      Eu am verificat asta foarte simplu: copiii mei au avut pe PCurile lor direct Linux (distributii adaptate varstei lor) si ghici ce: nu s’au plans niciodata ca Linux e prea greu de utilizat fata de Windows, pt ca nici nu il cunoasteau existenta MS.

      Si nu sunt pentru sau impotriva Microsoft sau a altui OS: sunt doar pentru existenta open source si evitareau monopolurilor care niveleaza tot si apoi iti vand produsele la preturile pe care le vor ei, ca nu mai exista alternativa viabila la produsele lor.

      00
    • @Serj K, cam ai dreptate, pentru utilizatorul de rand windows face cam orice, si simplu, ca pe mac, doar ca poate sa coste mai putin, as spune ca singura alternativa ar mai fi chromeOs, linux e in continuare pentru geekshi, majoritatea oamenilor nu sunt asa ceva si n-au chef sa devina sysadmini cand apare o problema

      00
    • @Serj K
      Maica-mea are un PC cu Linux. N-are nici o treaba cu calculatoarele, dar foloseste Linux fara probleme. O prietena, medic stomatolog, habar n-are ce-i ala Linux, Windows, MacOS, foloseste Ubuntu fara absolut nici o problema. Dar Serj K are impresia ca Linux nu e bun pentru userii de rand.

      Apropo, vezi ca te-ai incurcat in taste si in ultimul tau comentariu si ai lasat acolo taman pe dos ceea ce vrei tu sa exprimi.

      De asemenea, aici nu era vorba despre Linux vs Microsoft, nici despre Microsoft vs AWS sau GCP ci despre cu totul si cu totul altceva. N-as vrea sa te cred analfabet functional, astfel presupun ca doar simti nevoia sa te ventilezi vis-a-vis de Windows vs alt OS.

      00
  2. La punctul 6 nu seamănă cu 1929?

    00
  3. „alianţa contra naturii PNL-PSD”
    Quality press

    00
    • 1. Natura celor două partide e prea asemănătoare să stea separate. S-au luat, să fie sănătoși.
      2. Asemănarea e prea mare și există riscul de cosangvinizare. Ne luăm între noi să nu se risipească averea. Probleme de sănătate.

      00
    • @Pixel: Exact. La fel ca la rednecksi, cel mai probabil vor avea urmași cu un retard ușor. Dar, asta nu poate să ii mahneasca pe unii care au avut candidat pe Veorik 😉

      00
    • @Pixel, să fie sănătoși, până ajungi să ai tu treabă pe la spital, cu poliția sau cu justiția. Atunci o să te plângi pe facebook și pe blog că lumea e rea și viața nu e corectă.

      00
  4. Deficitul comercial depăşeşte 20 de miliarde de euro şi nu poate fi redus atât de uşor, având în vedere că mai mult de jumătate din el este generat de importurile chimice, de medicamente şi auto.

    Nu este de bine ? Nu s-au dus banii in exterior, implicit leul nu s-a vandut pe piata financiara si in acelasi timp poate nu s-a nici valuta

    00
  5. e vorba despre faptul ca un gigant (din orice domeniu ar fi el) favorizeaza puternic produsele sale (calitative sau nu, nu despre asta e vorba in mod direct) pentru a elimina alternative mici si vioaie care ii mananca din piata. Pe timp lung, suntem toti pierzatori pt ca aceste practici elimina concurenta, care concurenta e baza inovatiei.

    Daca ne luam dupa Balmer, ar fi trebuit sa eliminam tot ce e open source ca sa fim obligati sa platim monopolul lui Microsoft.

    NextCloud, care a unul din initiatorii plangerii, e un super produs!

    00
    • raspunsul meau era pt @androidul cu sobolani.

      00
    • Ok, si ce ar putea sa faca MS?

      Sa dea un OS fara OneDrive inclus, ca sa nu ii supere pe cei de la NextCloud? In 2022?
      Si sa isi faca reclama cu „noi avem un OS cu care putem sa va sincronizam fisierele online, dar numai daca va instalati voi niste aplicatii suplimentare, de genul NextCloud”?

      Pe scurt: nu e usor de gasit o linie clara intre ce ar trebuie si ce nu ar trebui inclus in sistemul de operare.

      Eu astept protestul NextCloud impotriva Google, care isi baga GoogleDrive peste tot in Android. Dar imi e ca nu se va intampla. Pentru ca ii scoate Google din store de nu se vad, ca ii gaseste fara sepcutza in doi timp si trei miscari.

      A, bestiile de la Microsoft nu pot face asta. Clientul de NextCloud e un fisier msi de 90 Mb care se descarca de pe net si se instaleaza in 30 secunde pe Windows. Fara niciun alt control sau blocaj.

      00
    • @silicon_v
      ti-ai raspuns singur cand ai adus vorba despre Google Play STore: un OS e un OS si scopul lui e sa fie interfata intre hardware si aplicatiile eventual necesare -> deci nu, nu install by defalt OneDrive , dar propus in Store ul Microsoft, alaturi de NextCloud, OwnCloud, pCloud and what the fuck else

      00
    • exact, nu vad care-i problema, daca vrea nextcloud in windows sa plateasca, microsoft asta face avand onedrive by default, google la fel.. trololol

      00
  6. @Vali. Offtopic… care e faza cu albumele PF? M-ai facut curios.

    00
  7. Stai puțin, Hoștiuc a învățat economie? ZF are opinii pertinente? :D

    00
    • As fi dorit sa raspund eu la intrebare insa cand am accesat linkul spre zf.ro am fost intampinat de o reclama full page de care nu am reusit sa scap. Prin urmare E clar ca cineva nu stie ceva de baza.

      00
  8. Referitor la punctul 4 cred ca maimutica aia botoxata este doar perdeaua de fum, probabil ea se va cere pe banca de rezerve pentru a „evita discutii inutile contradictorii care fac rau partidului” si va fi numit un sobolan de calibru unul gen tudorel toader

    00
  9. @2 daca „Explozia inflaţiei” te surprinde cand se printeaza bani (USA+EU) la foc continuu atunci clar ca nu prea ai treaba cu economia si relatiile intre capital si valoare

    00
    • Exact. Era un imbecil pe-aici acu’ 2 zile cu o perla de genul: „care inflatie daca valoarea dolarului canadian a crescut fata de ala american”? Simplu, Canada a printuit mai putina moneda decat americanii. Per total, toti G7 au tiparit si tiparesc in continuare la greu. Dar nah, e greu pt idioti-troli sa inteleaga chestii de-astea.

      00
  10. In 2009 am avut noroc cu marinarul ca si-a asumat taierile bugetare si redirectionarea banilor catre investitii (ca toate autostrazile alea de s-a chinuit PSD-ul ani de zile sa le termine au fost incepute in mandatul lui Boc), ingropandu-si partidul.

    Acum suntem cu neamtul, care si-a ingropat partidul nu pentru salvarea tarii, ci pentru propriile interese. PSD-ul va pompa bani, subventii si ajutoare catre electorat sa poata fura in liniste, colapsul ne asteapta…

    00
    • Lumea crede ca grosul banilor merge pe pomeni subventii ajutoare cand de fapt merge pentru pensii speciale si sinecuri superbanoase. A auzit cineva de Bogdan Neacsu? Cati ca el exista in Romania? „Bogdan Neacşu, membru al CA al CEC Bank şi preşedinte al Comitetului de Direcţie al instituţiei bancare, şi-a trecut în declaraţia de avere venitul cumulat de la cele două structuri, adică 1.233.000 de lei în 2020. Mai precis, Neacşu a încasat lunar 102.750 de lei pentru activitatea sa la CEC Bank.”

      00
  11. Radem si glumim, dar e trist ce se intampla la BNR, sunt curios cand o sa raspunda Isarescu pentru toate mizeriile astea pe care le gireaza si din cauza carora milioane de oameni saracesc pe zi ce trece tot mai tare.

    00
    • Când oamenii vor înțelege că misiunea lui la BNR nu e să îmbogățească cetățenii, misiunea lui e să mențină stabilitatea sistemului bancar și a statului. Adică, asta fără conspirații, scrie și pe site-ul BNR-ului.

      Și da, oricând va avea ales între cetățeni, bănci sau stat, va alege mereu ultimele 2. Problema e când e de ales între bănci și stat, și alege băncile, atunci e o problemă.

      Dar în același fel, mereu va alege veniturile bugetarilor și stabilitatea statului sacrificând economia privată în general. Asta e misiunea lui semi-oficială, nu e nici o conspirație.

      00
    • @Goldy

      Sunt exagerat de mulți care, tutuiți de anturaje și pi@de, să fie la glie timp de 30 de ani la bănci pentru un acoperiș deasupra capului.

      Dacă ridică dobânda, ridică și restul celor îndatorați dobânda, datoria.

      Go figure.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube