Știrile zilei – 10 noiembrie 2021

  1. Apus . Mov . Brașov . Șatenă . Brunetă . Lac . Brunetă . Brunetă . Apus .
  2. A fost promulgat proiectul cu tăierea de hârtii
  3. Ce vrea PSD de la guvernare
  4. Top vânzători de smartphone în România
  5. Să cumpărăm mai multe haine
  6. Nelu Iordache, condamnat definitiv
  7. I got nothing
  8. Sting vine la București
  9. Jumătate din casele din România se încălzesc cu lemn
  10. Capidava, un IFN dubios
  11. A decedat actorul Dean Stockwell
  12. Ce credeți, îl știa juma de sat că bea de rupe?
  13. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Altex au reacționat exact ca un copilaș care face o boacănă, și când e certat zice ca și Gigel a făcut la fel.

    00
    • Dacă tu trebuia să îl supraveghezi pe Gigel, l-ai văzut ce face (sau ai aflat de la alții) și nu i-ai atras deloc atenția de ce ai pretenția ca restul să nu facă boacăne?

      00
    • Aia 50k amenda sunt spaga in plic pt 2-3 vizite ale cinstitilor inspectori Anpc, ansvsa si alte institutii de stat de control capusate de politicieni cu rude.

      Si da, argumentul Altex este penibil pt ca sunt un jucator mare pe piata. Dar ar fi un raspuns absolut legitim pt un mic business. Si chiar daca este penibil, este adevarat. Zici ca ANPC azi a aterizat in tara, nu ca pastoreste sistemul asta putred de ani de zile.

      Mizeriile astea de PR anuale ale diferitelor agentii de control sunt pur si simplu scarboase. Pt ca toata lumea stie ca in restul anului ard gazul si colecteaza pliculete de pe la businessuri intr-o veselie.

      STATUL a cauzat problema si se fac ca o rezolva prin „propuneri de inchideri” o data pe an ca sa o impresioneze pe leana Maria din Potcoava de Sus, comuna Sloboz.

      00
    • Apropo. S-au mai inchis Mega-urile alea, Auchan, Cora? Alea care au fost controlate de bravii inspectori si unde au gasti praf pe un raft si un tantar neconform.

      Sau cumva „propunerea de inchidere pe 6 luni” doar a ingrosat nitel pliculetul pentru urmatoarele vizite?

      00
  2. 10. Păi cine să ne păzească de ei, Veorica & co ?

    00
  3. 3. Good times ahead

    00
  4. 34% cotă de piața pentru Crapsung, în picaj liber. Și înțeleg de ce. Când am cumpărat S10-le avea o funcție ce pe ecranul de apel îmi arăta dacă și când am mai interacționat cu apelantul. După actualizarea telefonului s-a dus dracului funcția.

    00
    • Hă hă hă, ai zis crapsung în loc de Samsung, hă hă hă! În loc de cuvântul corect ai zis altul greșit care sună asemănător, hă hă hă hă hă!

      00
    • @flowww, zici ca Samsung a pierdut cota de piata din cauza ca a scos optiunea asta de pe telefoane? Asta ar fi singurul motiv, nu?

      00
  5. Din 8 decembrie cine vrea e Suveran pe banii lui . Nu la noi in tara desigur dar se apropie
    https://www.channelnewsasia.com/singapore/covid-19-unvaccinated-choice-pay-own-medical-bills-moh-2298601

    00
    • Ai noștri politicieni nu au c*aie să facă așa ceva din păcate…

      00
    • Sunt pro vaccinare, dar nu stiu cat de corecta si de eficienta ar fi o astfel de masura. Daca nu mai oferi tratament medical, automat nu mai oferi nici concediu medical persoanelor nevaccinate. Asta inseamna ca cei care se imbolnavesc vor incerca sa ascunda si se vor duce in continuare la munca, riscand sa imprastie si mai mult virusul.

      Daca tot dam o astfel de lege, de ce nu o facem si pentru alte situatii?
      – ai avut un accident auto fiindca erai beat, platesti spitalizarea;
      – ai plecat la munte iarna cu incaltaminte de strada, ai alunecat si ti-ai rupt piciorul, platesti spitalizarea;
      – te-ai drogat, ai intrat in depresie si au vrut sa te sinucizi, platesti spitalizarea;

      PS: daca mai citim si alte articole legate de Singapore, aflam ca:
      – oricum ei au o rata de vaccinare de 85%;
      – legea se aplica doar pentru cei care sunt eligibili (deci se scad copii sub 12 ani si cei cu diverse probleme medicale);
      – 2 treimi din populatie oricum beneficiaza de asigurari private de sanatate;

      Daca luat in calcul toate aceste detalii, rezulta ca vor fi afectati maxim 2-3% din locuitorii tarii.

      00
    • @Florin ca se stie, politicienii intotdeauna doresc binele populatiei si actioneaza ca atare.

      00
    • @Andrei G
      Din câte știu se plătește spitalizarea dacă faci accident auto din vina ta. Iar dacă ești beat nici rca-ul nici Casco nu te scapă.

      Accidentele auto nu sunt incluse în cas de mult. Știu cine a făcut accident cu ATV, chemat ambulanță, dus la spital, asigurat CAS tot tacâmul, la final a primit factura de vreo 10k eur.

      00
    • @manu144x, este bine ca stii, doar ca nu este asa. Cine ti-a spus povestea asta, te-a pacalit. In plus, la un spital de stat din Romania factura ar fi fost in lei, nu in euro.

      Singurul lucru corect este ca cei de la Casco pot sa nu-ti plateasca reparatia masinii, iar cei de la RCA este posibil sa se indrepte impotriva ta in instanta ca sa-si recupereze sumele platite ca despagubire,

      00
  6. 7. Faza cu Altex sucks, nu stiu cine i-a invatat sa raspunda asa dar e clar ca erau disperati ca vor fi inchisi in cea mai buna perioada a anului. DAAAARRR, daca suntem baieti mari si ascultam ce zice Altex, ne dam seama ca au dreptate. Si nu doar in domeniul lor, peste tot. Rezultatul autoritatilor corupte si lenese asta este. Aproape in orice domeniu, daca vrei sa tii o firma 100% in cadrul legii, o sa iesi de pe piata din caza competitorilor descurcareti care stiu ca oricum nu patesc nimic, sau bugeteaza cateva amenzi pe an. Sa fii 100% legal inseamna costuri mai mari si timp de livrare mai mare in orice domeniu.
    Pe langa asta, legile sunt prost facute si sunt greu aplicabile. Uneori sunt atat de exigente in mod inutil, incat lumea le ignora partial.

    00
    • Teoria geamurilor sparte aplicată. Sparge unul un geam și nu iei nici o măsură, vei ajunge să rămâi fără geamuri, cu graffiti pe pereți, pișat pe ziduri și seringi prin interior.

      E valabil peste tot și în trafic și în cazul pădurilor tăiate și în cazul ANAF și în cazul poliției și la școală.

      00
    • ubercool
      Trebuie reguli, legi si amenzi aplicate, nu teoreii.
      Faza asta cu teoria geamurilor sparte nu prea functioneaza peste tot desi suna frumos si da bine.
      Legi si amenzi mari. Aplicate. Atat.

      00
    • ubercool
      Trebuie reguli, legi si amenzi aplicate, nu teoreii.
      Faza asta cu teoria geamurilor sparte nu prea functioneaza peste tot desi suna frumos si da bine.
      Legi si amenzi mari. Aplicate. Atat.

      00
    • @dny nu știu ce ai înțeles tu din ce am zis eu, dar pare că nu ai înțeles.

      00
    • @dny, asta este teoria gemurilor sparte, exact ce spui si tu.
      Trebuie sa dai amenzi din momentul in care prima firma a facut o magarie, indiferent cat de mica este aceasta. Daca nu iei masuri lucrurile se vor agrava din ce in ce mai tare.

      00
  7. 7. Cine i-a lucrat pe Altex? Eu m-as gandi la un on-liner mare din patru litere, incepe cu E

    00
    • Da ma, i-a lucrat de 10k euro la o CA de 100 milioane pe luna. I-a rupt.

      00
    • Hm, nu cred că-i Enel…mai de grabă eMAG

      00
    • Scipio, dacă ar fi doar amenda, as zice ca Vali, că este taxă de protecție. Dacă vor să le închidă site-ul exact într-o perioadă de vânzări mari, mă gândesc la un mafiot care transmite un mesaj folosindu-se de ANPC

      00
    • @scipio. Da frate, fix asta e problema, amenda. Eticheta de tepar pusa chiar in prag de Black Friday nu inseamna nimic.

      00
    • @Kilroy, ce inseamna ca vor sa le inchida site-ul? Vad ca momentan functioneaza fara probleme si fac vanzari in continuare. Si de niste hipermarketuri se zvonea ca vor fi inchise pentru 6 luni, dar din cate vad si acolo au s-au razgandit.

      00
  8. 2. Foarte mulți parlamentari au arătat însă că noua lege nu va putea fi aplicată, ținând cont că aparatul administrativ din foarte multe zone ale țării nu are capacitatea logistică, atât de personal, cât și tehnică, de a pune în practică aceste prevederi, în special de a transmite documentele respective prin poșta electronică.
    QED..

    5. O poză cu muntele n-ar arăta și ei..

    00
  9. S-a anunțat ieri o inflație de aproape 7% (pe hârtie) la leu.
    Ray Dalio crede că bitcoin va fi interzis. Aceeași idee am mai auzit-o venind de la americani. Plus prețul care sare în aer la energie electrică și toate scumpirile în lanț provocate de aceasta.
    Din ce în ce mai mulți americani se lasă de serviciu și trăiesc din ajutoarele de la stat. La toate astea se adaugă și ideile comunistoide de taxare a bogaților răi în favoarea săracilor puturoși și buni, idei promovate și aici pe blog și care sună bine în teorie doar că în practică vor fi taxați tot ăia care au muncit și au strâns un bănuț și l-au pus deoparte în detrimentul bogaților la care vizează ei și care se vor da cu sistemul, că așa-i în fotbal.
    Ideile comunistoide încep să apară și în UE cu taxarea bogaților răi prin taxarea corporațiilor cu cota unică dar și cu confiscarea la propriu a apartamentelor din Germania deținute de bogătași americani și naționalizarea acestora.
    Viitorul nu sună prea bine.
    S-ar putea ca Romârlania să intre înapoi în rahat, acolo unde îi e locul și de acolo de unde a ieșit acum 30 de ani. Bineînțeles că la conducerea noului sistem vor fi tot cei de acum și averile confiscate vor fi tot depozitele voastre bancare și ce mai aveți că doar nu ale lui Țiriac sau ale lui Becali care vor fi finanțatorii noului sistem de taxare a bogaților răi, ironic, nu?
    La toate astea se adaugă și faptul că chiar ieri PSD-ul propunea eliminarea cotei unice de impozitare și taxarea progresivă.
    The „future” is now!
    Fugiți cât mai puteți fiindcă acuși se vor închide și granițele fiindcă va fi UE cu 5 viteze despre care se vorbea și țările sclave vor vrea să-și păstreze sclavii lor acasă la ei.

    00
    • Am uitat să mai adaug la toate astea și faptul că SUA își vor pierde din influență și se vor scufunda în propriul rahat că au și ei propriile probleme, să nu uităm că erau gata să iasă din NATO pe vremea lui Trump și acest lucru devine din ce în ce mai probabil având problemele grave cu care se confruntă și care stau să apară.
      În condițiile astea nu ar trebui să ne mai întrebăm dacă nu cumva Rusia va găsi o hartă în care România era pământ rusesc împreună cu partea aceea din Ucraina și/sau impunerea la loc a comunismului care să ne ajute să scăpăm de bogații cei răi.

      00
    • S-ar putea ca Romârlania să intre înapoi în rahat, acolo unde îi e locul și de acolo de unde a ieșit acum 30 de ani.

      nu ne lasă patrioții Iohannis, Ciolacu, Dragnea…

    • @Crimsonware, doamne, deci, hai să îți spun ceva. Cred că multora de aici le place capitalismul și libertatea. Însă, ca orice sistem economic care trebuie să evolueze, nici capitalismul nu e exceptat. Nu spune nimeni să îl aruncăm la gunoi. Sper să nu greșesc, dar Hayek, parafrazându-l, spunea ceva de genul, când laissez-faire a dat greș cu marea criză din perioada interbelică, că nu trebuie stârpit totul și pus ceva în loc, ci luat rotițele care nu mai merg și schimbate. Nu mai provădui tu apocalipsa, nu ai cum să ai o cunoaștere a viitorului. Iar, ca orice națiune, și SUA își are problemele ei, precum Germania, Spania, România.

      00
    • Mulțumim Nostradamus.

      00
    • @Marian: Vom vedea. Din cele ce se întâmplă în zilele noastre sunt semne că mai degrabă pare că se va întâmpla ce zic eu, adică să sărim în extrema cealaltă și nu spre „un picuț de corecție/moderare” cum sugerezi tu.

      00
    • NOU
      #40

      @Marian. și SUA și Germania au și posibilități și chiar le place să.și exporte problemele pe restul planetei, de la inflație la rasism sau polarizare socială extremă. țări ca Spania sau România nu pot face asta. pentru ideile bizare ale celor din prima ligă, plătesc toți; pentru erorile celor din liga 2 și 3, plătesc doar cetățenii acelor țări. e o diferență.

      00
    • @crimson
      Socialiștii au câștigat cam peste tot în ultima perioada chiar și prin SUA dacă vrem sa fim sinceri. Asa ca pe următorii ani soluțiile vor fi din în ce mai socialiste peste tot.
      Referitor la discuția impozitului progresiv propusa de P$D. Problema se împarte în doua:
      1. Avem deja impozit pe venit diferențiat în sensul ca unii îl plătesc sau nu. La mod idealistic asa s-ar dezvolta România, doar ca nu toată lumea are încredere în statul roman. Pana acum sistemul curent de taxare al veniturilor a mai oprit din hemoragia numita emigrare. Și da din momentul introducerii acestei modalități de impozitare doua chestii se vor intampla: salariul la gri, respectiv migrație în alte țări.
      2. Ciolacu a spus ceva de marile averi semn ca se dorește stabilirea unui moment 0 privind caracterul averii anumitor oameni. Acum oare cine s-ar simți asa de vizat?

      00
    • @ValentinP: România nu este decât o piață de desfacere ieftină și un hub al forței de muncă ieftine și prost plătite din care și exportă, iar la export putem adăuga și producția de păsărică ce se poate servi și local și pentru care suntem cunoscuți în întreaga lume deci aici ne-am putea lăuda că deținem monopulul.

      00
    • @Asdad2005: La asta mă gândeam și eu că se va accentua migrația fiindcă abia atunci îți pui întrebarea dacă taxe plătești ca în țările cu apă caldă atunci de ce nu ai apă caldă.

      00
    • Statul nu ar fi „confiscat” apartamentele din Germania (care e de fapt Berlin in stirile de care ati auzit), ci ar fi platit bani pentru fiecare dintre ele. Asta a votat boborul (56.3%) din Berlin la un referendum organizat de verzi. Dar nu se va pune in aplicare, politicienii alesi pe 26 septembrie zic deja ca nu e bine pentru bobor. Asta pe langa faptul ca decizia de a plafona chiriile din Berlin in cladiri construite dupa 2014 (deci nu in toate) a fost declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala, ca au si ei din astea.

      Deci calmati-va protuberantele ca nu e chiar asa de rau cu comunismul in Germania pe cat cititi pe bula facebook.

      00
  10. Nimic despre moartea indragitului cantaret Mitu Stoian ? Blogul ăsta devine nefrecventabil….jurnalele principale ale TV serioase au inceput cu asta….ce coaliție pro-furt, de ce a murit nea popularu,asta interesează ….

    00
  11. NOU
    #49

    aia de la 6 cu Nelu Iordache, e chiar cea mai tare. la prima vedere ai zice că ceva nu e deloc în regulă: pe același dosar și cu aceleași probe, achitare la tribunal, 6+ ani cu executare la curtea de apel; acuma, eu înțeleg că este posibil din x motive să confunzi o femeie bătrână cu una tânără, este ceva mai bizar când confunzi femeia bătrână cu un tramvai. pe urmă vin micile detalii care mai limpezesc cât de cât scena: omul este deja închis pentru 11 ani, așa că pentru inculpat sentința de față are importanță doar la palmares (contopiri, răsuciri, so on). și atunci de ce tot circul? eu zic că cea mai probabilă explicație este că instanța de apel a avut de plătit ceva polițe celei de fond și dată fiind notorietatea inculpatului era păcat să lase să se piardă o asemenea ocazie. mission accomplished.

    00
  12. 5. Rog sa-mi explice cineva la ce draq se folosesc 7500 litri de apa pentru o pereche de jeansi?

    00
    • Se spala banii din buzunarul de la spate ;-)

      00
    • Pai tu de ce crezi ca le spune unora „pre-spalati”?

      00
    • Se calculeaza de la samanta de bumbac plantata pana ii imbraci.
      Nu stiu tot procesul de obtinere al bumbacului dar intr-un timp procesul de vopsire al fibrelor era f poluant si consumator de apa. Poate lucrurile au mai evoluat.

      00
    • Cea mai mare parte din apă este consumată la irigarea bumbacului (o singură plantă are nevoie cam de 500 l de apă, pentru o pereche e nevoie de mai multe plante).
      Vopsitul pânzei: dizolvi vopseaua în apă multă, vopsești după care speli de mai multe ori pânza.
      Procesele chimice pentru obținerea vopselei – chiar dacă e puțină pentru o pereche, tot e nevoie de o mulțime de apă pentru reacții chimice și curățat containerele de amestecare.
      Astea ar fi chestiile unde se consumă cea mai multă apă. Mai e apa consumată pentri a spăla pe jos, producție curent electric, nasturi…. Dacă la fiecare subansamblu măsori cât consumă fabrica și împarți la numărul de piese și aduni pe fiecare iese o cantitate mare.

      00
  13. 8) Niciun clujean ofuscat?

    00
    • Nu-s clujancă, da-s ofuscată. că sperasem şi eu niţel când am văzut titlul şi m-am dezumflat ca un balon înţepat cu acul. că la cluj mai greu de ajuns. pt bucureşti mai făceam un triplu-exel, ceva.

      00
  14. 7). Acum aproape un an am luat un Motorola G100 de la Altex. Era reducere, l-am luat la o promotie. Reducere de 2400 RON la 1800 RON. Acum, de Black Friday, este iar la ”reducere”. Costă 1850 RON, lol.

    00
  15. La 2:

    Foarte mulți parlamentari au arătat însă că noua lege nu va putea fi aplicată, ținând cont că aparatul administrativ din foarte multe zone ale țării nu are capacitatea logistică, atât de personal, cât și tehnică, de a pune în practică aceste prevederi, în special de a transmite documentele respective prin poșta electronică.

    Gata, nu se poate. E scump netul, spatiul si educatia analfabetilor.

    00
  16. 10. Dacă nu sunt românii cei mai șmecheri la „inginerii financiare”, care alții ar mai putea fi? Ce m-a dat pe mine peste cap, de nu-mi revin de ieri, este alt articol de pe site-ul respectiv, cel cu rectorul. Respectivul mi-a fost coleg de armată, (de pluton, mai exact, eram vreo 20 de toți) și nimic nu prevestea o carieră așa de fulminantă, if you know waht I mean. Dar, bravo lui că a făcut performanță.

    00
  17. #2 – dosar cu șină…

    din păcate textul este redactat cu picioarele, dosar cu șină se va cere în continuare în multe locuri fiindcă textul publicat în Monitorul Oficial – Legea 267/2021 publicată în M.O. 1076/10 nov 2021 – se referă doar la instituțiile publice din cadrul administrației centrale.

    Folosirea conjuncției „și” în loc de „sau” în expresia „Se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale” indică faptul că textul se aplică doar la același tip de instituții – cele centrale.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile