- Brunetă . Blondă . Brunetă . Brunetă . Verde . Blondă . Pădure .
- Justiția pe care o apărăm
- S-a aprobat mărirea tarifelor de parcare pentru București
- Probleme de competență în bula noastră
- Ford va investi 300 milioane la Craiova
- Afacerea Herăstrău
- Foame mare
- Iarna care nu mai pleacă
- Scripcaru a scăpat de dosarul Skoda
- Noul VW Taos
- Google a făcut profit triplu
- Cronica de tehnologie
- Cronica de business
Google a ajuns la un nivel de mizerie incredibil, ca furnizor de servicii nu mai există nici o șansă să ajungă cineva la tine după 4 reclame în căutări și alte 2 reclame pe hărți. Nu plătești, nu exiști.
+ imbecili care nu știu să seteze o campanie sau cuvinte cheie negative
+ spammerii de la emag – cauți laptop cu lighioane?
Deci ce zici tu, Google ar trebui sa te lase pe tine, Gigi SRL, sa fii primul în căutări, pe platforma lor, așa pe ochi frumoși?
@Znuff pe popularitate, poate?
Lumea s-a obișnuit cu unele lucruri și au impresia că sunt gratis și trebuie să fie așa. Că doar aia de scriu cod, miile de servere și construcții se plătesc cu mulțumiri.
Nu este vorba de lucruri gratis, ci despre monopol, practici infecte și prețuri nesimțite.
Tu ca simplu furnizor de servicii, meseriaș, nea, ajungi să dai și trei lei pe un clic. De ce? E o combinație de factori, de la site-uri care fac Adsense arbitrage, la Amazon DE care are bani de aruncat pentru a promova produse ce nu le trimite în România, plus imbecili care nu știu să seteze cuvinte negative la o campanie.
Pe lângă astea adaugi analfabetism funcțional, lipsa banilor (azi intră să vadă cât il costa serviciul dar când ia salariul îți mai arde un click să-și rezolve problema), eterna căutare a prețului mic și uite așa din 50-60 de click-uri care te costă peste 100 de lei pe zi ajungi la 2-3-4 clienți finali.
Plus alte practici infecte, eu setez campania activă de la 8 la 19 dar verificând constant reclamele mele apar în intervalul 6 – 22. Fmm de treabă, ăla care intră noaptea pe site nu își notează numărul de telefon si dimineața mai intră o dată, te mai arde cu un click.
De multe ori vă mirați aici pe blog că nu mai există meseriași sau ăia care sunt au prețuri piperate. Graiul viu nu ține întotdeauna de foame, de multe ori doar din recomandări nu poți obține un flux de clienți satisfăcător așa că ajungi în suveica reclamelor unde plătești de-ți sar capacele oricât de rapid și simplu ar fi site-ul tău.
e jenantă „scumpirea” parcărilor în bucurești. 50 de lei pe lună în centru.
Nu sunt din Bucuresti sa stiu dar sa inteleg ca parcarea in centru era 84lei/an?
Cand in Iasi dau 200lei/luna in o zona ok, nu centru?
600lei pe an e boierie
Ia uite cum sar cu minus dl. „D-aia s-a murit la revoluție să plătesc pentru un serviciu?”. BA. 500 LEI. PE AN. În capitală europeană. La orice apartment nou un loc de parcare e minim 5000Eur.
Dacă facea ăla de la Sectorul 2 cu licitatie, cum zicea, cred că era spânzurat în piața publică…
Pentru ăia care se dau deștepți că în unele zone din UE se plătește mai puțin, ziceți și cât sunt impozitele pe mașină/casă acolo și mai discutăm.
@DFT Poți găsi loc de parcare la dezvoltator și pentru 2000 euro (ex. Popești Leordeni unde au cumpărat niște prieteni anul trecut). Să zicem, totuși, că ar fi 5000 euro. Locul ăla e al tău pe viață.
Dacă împarți pe 40 ani, rezultă 125 euro pe an, adică aproximativ 10 euro pe lună. În plus, îl poți lăsa moștenire sau vinde.
Locurile astea de la primărie sunt alte tale doar atât timp cât plătești sau cât vrea primăria. Peste 1 an se pot scumpi iar.
Nu vreau decât să zic că nu are sens comparația cu locul de la dezvoltator. Nu zic că e mare sau mică scumpirea.
@ubercool Am zis capitală. Cam toate ansamblurile vazute de mine sunt pe la 10k, am presupus doar ca sunt si mai ieftine, eu personal nu am vazut la 5k.
Si da, compar. Asa cum pot compara o chirie vs. pretul unui apartament, nu? Ti s-ar parea normal daca un apartament de cumparat e 100k E, chiria undeva similar sa fie 100E/an? Asta ar fi raportul la preturile trecute. Raportul actual ar fi cam 100k Eur la 800E/an. Tot mic, dar sa zicem mai aproape de realitate.
DAR. La fel ca la o chirie, am si eu responsabilitati, are si ADP. Eu trebuie sa le respect, ADP… cand are chef.
@D In ce zona dai 200 pe luna?
@Okochea Podu Ros
Unde ați găsit voi locuri de parcare în București (nu în comunele limitrofe) cu 5000 de euro, că mă duc acum să-mi cumpăr.
Terminati cu manipularile. Ghinea e foarte competent, garanteaza Barna. In plus e baiata valabil, absolvent de Stefan Gheorgiu, pardon SNSPA.
Hai ca nu e complicat de inteles: cineva a aruncat un nou subiect in presa (mai clar, ca poate nu sunt inteles = a dat banii) si bibanii s-au agatat cu dintii: „USR si Ghinea sunt incompetenti, ca nu au planul gata la timp.”
In fapt, discutam de o chestie ce va fi votata in septembrie si viteza cu care depui forma finala a dosarului e probabil ultimul criteriul in a evalua performanta. Pe scurt, nu e un concurs de viteza.
Ia uite ce pagube face incompetentul Ghinea si prin Europa:
„Finland will delay presenting its recovery and resilience plan to the European Union until 15 May. There is a lot of technical work, so more time is required to complete the final recovery and resilience plan,” told Minister of Finance, Matti Vanhanen.
ah, ma scuzi boss, eu mai jos in comentarii credeam ca intru intr-o discutie nu intr-o lupta cu o goarna.
auzi, sa zicem ca iau bani sa postacesc ca bibanul, cam cat de greu mi-ar fi sa il discreditez pe domnul asta, asa de la 1 la 10:
„Spor de 50% pentru bugetarii care lucrează la Planul Național de Redresare și Reziliență, a decis, în aprilie, guvernul, printr-o OUG inițiată de ministrul Ghinea. ”
inainte de alegeri acelasi dude:
“Au luat bani de la fondul pentru autostrăzi şi mediu (unde nu avem proiecte) ca să se suplimenteze banii din fondul consumat pe sporul funcţionarilor Ministerului Fondurilor Europene, care e folosit la asta în loc să fie folosit la dezvoltarea de proiecte“
@alxzen fătucile de la fonduri europene aveau 2500 euro în plată când d-abia apăruseră bannerele cu: în trei ani aici va fi metroul drumul taberei. Un amic itist ieșea cu o tipă de acolo, fie nu s-au înțeles la program, ăsta băga weekenduri, nopți, fie n-o scotea la plimbare suficient, fie nu câștiga suficient cât ea să nu mai muncească. Dumnezeu știe, n-au rămas împreună.
ei hai, doar daca amicul asta al tau dadea al buci la vreo secretara de stat sau functionar cu nivel echivalent (director de directie). Caz in care se intelege cum a gasit ceva mai bun
Cand am trecut eu la privat tocmai asta a fost imboldul, se platea mult mai bine.
Acum (nu asa de multi ani au inceput sa explodeze salariile, nu doar sporurile alea ca lucrezi cu fonduri europene ajuta, intreg aparatul bugetar a primit majorari serioase).
Oricum cu inca 50% bonus devine chiar un loc atractiv, desi ultima oara cand m-am uitat pe site disparuse orice referire politica de personal si angajari, cred ca acum e mai bine ascunsa ca la BNR sectiunea de posturi vacante.
la PNRR am o nelămurire. în România 3,5 milioane locuințe sunt încățzite cu lemne. procentul țărilor vestice care folosesc lemnul e infim, toți sunt pe gaz. iar acum văd că se blochează inițiativa de a extinde rețelele de gaz în toate satele și comunele de la noi. fiind direct implicat, adică am o casă la care mă mut în iarna sau anul viitor, știu că deja s-au făcut hărțile, am fost chemați la primărie să semnăm că dorim gazul, au fost topografii să măsoare. iar acum văd că vor să accepte linii de finanțare doar dacă mergem pe chestii super noi-tehnologizate, care-s rare până și prin Norvegia sau Finlanda. nu că ar fi un lucru rău, dar o pompă de căldură A+++++++++++….++++++ care chiar încălzește o casă de 150 mp așa cum trebuie (nu prostii de marketing), la un cost decent, costa în jur de 12-15.000 euro. cât s-ar putea subvenționa din costul acesta pentru fiecare gospodarie ?
da ei nu iti interzic sa isi faca satul retea, doar nu pe banii lor.
Voi tot nu ati prins spilul la programele astea, ei finanteaza ce au chef si ce da bine la PR lor. Prostalaii de la noi stiau asta, da nu o sa recunoasca Ghinea sau Paslaru ca au dat cu bata in balta, cum sa recunoasca ca au gresit?
Delicioasa postarea lui paslaru din ziua in care a fost demis VV tho, pacat ca nu am facut SS. Un paragraf despre VV omul, 2 despre cat de intens muncesc ei pe PNRR pentru propasirea neamului.
Extinderea retelei de gaz in Romania e o chestie logica si merita facuta.
Doar ca nu se va face prin PNRR, pentru ca aia nu vor sa dea banii pentru asa ceva. Ei cer ca aproape 60% din fonduri sa mearga pe economie verde si digitizare. Cum isi inchipuie cineva ca or sa dea banii pe extinderea unei retele de consum combustibli fosili? Asta e viata, aia care dau banii pun si muzica.
Dar, repet, exista alte alternative de finantare. Inclusiv fondurile europene structurale clasice. Ca toata lumea pare ca a uitat de ele, desi sunt zeci de milirade de euro si acolo.
Extinderea retelei de gaz la sat se poate face prin fonduri europene, axa dezvoltare rurala, nu prin PNRR.
Cam asta zice si UE: de ce ne cereti bani pt asa ceva prin PNRR cand ii puteti lua prin celelalte fonduri europene?
stiu ei de ce au prevazut un program mare pe PNRR, in loc de proiecte mici localizate, sa nu fim naivi.
„Inclusiv fondurile europene structurale clasice.”
Nu iti trebuie poti face tot printr-o banca de dezvoltare sau orice solutie de credit.
E o investitie lucrativa, cum plm nu poate Transgaz sa faca credit cu garantii extra guvernamentale sa puna la punct reteaua.
Distribuție hidrogen. Inițial hibrid gaze cu hidrogen, adică rețea pentru hidrogen pe care putem transporta gaze.
UE derula programe in 97 în Deltă: finanțăm noi autoutilitara frigorifică să vă duceți peștele la piață. Învățați să faceți și proiect, puneți și voi comunitatea niște bani, vedeți cum e cu obținerea finanțării. 1997. Ce e valabil la toate programele vieții? proiect, finanțare, muncă. Să muncă. Pe primarul din orășelul părinților nu îl din afară din casă nici deșteptăciunea, nici cinstea, nici bunacuvință. A făcut Gigel infrastructură cu bani europeni? A făcut. O să scape de pârnaie că o să dea în gât un pește mai mare? O să vedem. Atitudinea fiecărui politician, culminând cu șeful statului, a fost: vin baniiiii, meleardele, fără să mai explice vreunul că: să muncă.
Similar cu gazele, program pnrr: pet-scan/tricorder în toate spitalele regionale. Ghici care e problema programului. Deosebirea de fondurile structurale, unde te-ai dus(member Corina Crețu) cu 6 proiecte de transport și comisia ți-a zis: astea 5 nu, încalcă legile fizicii, și la al șaselea: ne credeți proști să dăm un miliard pe metrou până la aeroport?! este că pnrr-ul vor să îl facă rapid și în loc să îți impună standard de cost te întreabă ai estimările? Cât costă proiectul defalcat până la prize, ai măcar media prețului de la dedeman, brico și hornbach? Răspunsul nostru tradițional este: să vedem cât ne dă bancă și stați că nu ne-am făcut firmă să ne vândă țeava de gaz. Clar? Muie Ghinea. Să nu fiți surprinși când o să urmeze Drulă.
@alxzen pentru că la Transgaz principala grijă a fost să se duplice conducerea de la Mediaș la București.
@alxzen: Propunerile care nu vor trece de acceptul comisie sunt mai toate de la ministerele liberale (energie sau agricultura). Carora li s-a spus ca proiectele au sanse minime sa treaca, tinand cont de constrangerile PNRR, dar ei au decis sa mearga inainte. A, vezi ca”prostalaul” de Ghinea nu a avut drept de veto, pentru ca era nu avea suport politic pentru asa ceva. Era belit politic imediat : „usr-istul asta vrea sa taie din program proiectele liberalilor”.
Comisia nu face acum decat sa dea cu barda in acele proiecte, ceea ce era inevitabil. Discuta deci cu Oros sau Virgil Popescu daca ti se pare ca s-a facut munca in zadar.
boss, el si cu paslaru au facut campanie de imagine cat de greu muncesc ei pe PNRR, acum au solicitat prelungirea termenului cu 1 luna sa il puna la punct. Zi si mie daca e potrivit sau nu termenul de „prostalau”, cum poti sa il scoti daca toata campania lui de PR e fix pix. Vezi articolul lui vali de ieri despre campanii de kkt si asumat greseli.
Mai tii minte ”Mihaela, dragostea mea!”
sunt in domeniu de pe vremea cand romania lucra la PNR, ghinea sa incalta cu fesu’, paslaru se pupa cu nevasta in piata, si tot aud aceleasi polemici. Plm, am asistat la ele cand negociau post-aderare si fix cu aceleasi cacaturi veneau: ca PD nu lasa PNL sa faca nu stiu ce, ma lasi?
Crezi ca baietii astia sunt oameni noi in politica? Primele doua contracte pe programele 2014 semnate de domnu ghinea la cativa ani dupa lansarea prog au fost cu dedicatie pentru SRI si SIE, cateva mil de coco.
7. Unde dracu’vede toata lumea,inclusiv Politia,arme letale MILITARE????
Armele militare sunt cele care functioneaza la foc automat,pe romaneste mitralierele,sau cele semiautomate,dar de o putere foarte,foarte mare,cum ar fi celebrul PSL,sau Dragunov,arme pentru lunetisti.
Arme civile pot fi cel mult semiautomate,adica foc cu foc si trebuie sa aiba incarcator redus,cu mai putine cartuse fata de cele militare.In US poti cumpara un AK47,ROMANESC,provenit din stocurile armatei https://atlanticfirearms.com/products/aam-romy-fixed-bfpu modificat sa nu poata trage la foc automat.Costa 1099de dolari(vezi link),sunt si unele chinezesti pe la vreo 600,dar sunt proaste si de slaba calitate.
Ce se vede in filmare sunt niste revolvere civile si trei pusti de vanatoare.A patra arma este o varianta civila semiautomata pe care o poti cumpara ca civil din magazin,in tarile unde curge apa calda la robinet si este curat pe strazi.