Brașovenii sunt altfel pe ploaie decât bucureștenii

Mă uit la ceva, că am biroul la geam: de fiecare dată când plouă, numărul mașinilor se reduce la jumătate. Serios. Practic, oamenii se feresc de ploaie și amână drumurile și ies doar dacă e necesar. E un fel de vacanță școlară.

La București știam că e invers, imediat cum plouă un pic, toți pleacă cu mașinile, toți conduc atent, jumătate nu știu unde e butonul de dezaburirea parbrizului, jumătate nu se gândesc să aprindă luminile.

Dar am ieșit ieri un pic prin oraș cu niște treburi și am fost surprins să văd că orașul era golaș. Nu știu dacă e de la anvelopele tocite, de la dezaburirea lipsă, dar ceva îi face pe brașoveni să stea acasă pe ploaie și să nu iasă cu mașinile.

masini-ford

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. In Bucuresti in momentul in care prima picatura de ploaie ia contact cu asfaltul se prosteste toata lumea, nu lumini, nu semnal, nimic.
    Si da, cred ca e un loc special in iad pentru astia ca are au un bec ars faza scurta si merg cu faza lunga prin oras. :|

    00
    • Si nici nu trebuie sa fie apa meteo… e de ajuns sa verse unu’ niste apa in apropierea unei intersectii….. ca se umple bucurestiul de soferi retardati care uita sa conduca.

      PS: concomitent cad si semafoarele…

      00
    • voi, ăștia, bucureștenii smiorcăiți, bucurați-vă că aveți de ce vă plânge și puteți să îi judecați pe alții, e oricum la ani-lumină mai bine decât în văgăunile noroioase unde v-ați născut.
      Iar, Brașovul, da, e un model de urmat în multe, chiar dacă nu în toate.

      00
    • Anii-lumina masoara distanta, nu timpul.
      1 an lumina= 9,46 miliarde km

      00
    • Sunteti voi răutăcioși sărakilor .
      Le folosim pe post de umbrele . sic!

      00
  2. Chiar nu v-ati plictisit de comparatiile astea intre orase? Brasovenii sunt asa, Bucurestenii sunt asa etc. Ce cacat de comparatie poti face cu un oras de 10x mai mare?

    00
  3. da, pai brasov masterclass

    00
  4. Tu parca stai prin apropiere de zona aia pe unde se inunda străzile? Adică mi-ar placea sa cred că suntem noi brașovenii mai deștepți ca bucureștenii, dar poate că explicația e mai tristă

    00
  5. E de la depresie man.
    Atat de mult ploua aici incat cand se intuneca un pic ni se ia de tot.

    00
  6. Probabil pentru ca brasovenii nu mai vad bine iesirea din intersecțiile cu sens giratoriu din cauza becurilor de ceata aprinse non-stop :)))

    00
  7. Se zice ca bucurestenii folosesc masina pe post de umbrela….

    00
  8. In București dacă am de făcut 2 drumuri într-o zi așa, prin 2 puncte din oraș, bat lejer 30km. În Brașov vreo 4-5 maxim.
    Prin urmare, dacă sunt în Brașov și am treabă azi undeva și plouă, îmi pot permite să amân pentru mâine. E doar un drum de 10-12 min maxim în plus.
    În București nu-ți prea permiți că asta înseamnă o oră pe puțin pierdută a doua zi. Și dacă plouă, nici nu mai stai să mergi pe jos până la metrou (în cazurile în care ai avea intenția să mergi cu metroul).

    00
  9. Subscriu.

    Exact ca la Brașov se întâmplă și la București de sărbători.

    De exemplu când pleacă bucureștenii acasă (probabil acasă chiar în Brașov).

    00
  10. Si eu am iesit ieri in oras, si mi s-a parut foarte lejer traficul. Da, vremea a fost si este urata, insa cred ca are si pandemia (4.17 incidenta de cazuri la 1000 locuitori in municipiul Brasov) un cuvant de spus. Cauciucurile talpa si lipsa dezaburirii erau si in alti ani, insa impresia mea era ca se aglomera orasul pe ploaie.

    00
  11. Pacat ca atunci cand ploua nu mai stiu sa conduca. De regula traficul chiar e ok, pe ploaie nu se mai uita nimeni in oglinzi cand trag de volan. Probabil nici de dezaburire in oglinzi nu stiu

    00
  12. nush boss, eu cand trec prin brasov si nu am drum prin centru dau de toate gioarsele care abia isi taraie besinile pe orice panta de peste 10%. E bine ca au un pic de minte si nu le scot pe ploaie.

    00
  13. oradea este un bucuresti in miniatura, cum ploua cum se inmultesc masinile. dar si idiotii, problemele sunt aceleasi: masini aburite, fara becuri, idioti ce o ard cu 100 pe limita de 50 intre semafoare, lipsa semnalizarii si neasigurarii etc
    Cui apartine vina pentru acest haos? Militienilor ce merg cu drl-uri pe ploaie si li se rupe de ce se intampla in trafic

    00
    • Imposibil asa ceva! In Oradea ?! Vai de mine. Pai nu zic aia de la proteveu ca-i cel mai bengos oras din univers? Umbla vorba prin targ ca si dumnezeu si-ar face viza de flotant aici dar nu-si permite o chirie decenta.

      00
    • Eh, iti permiti, o chirie decenta=salariu minim pe economie asta la garsoniera/1-2 camere maxim

      00
  14. Si in TM e cam la fel.

    00
  15. Sef nu stiu dar ca un om care stie ca vine iarna( surpriza si la Brasov), vinul fermenteaza , beciul e pus la punct camara e plina. Nevasta e inca tanara…nu prea vad motive sa ies din casa. Plus curtea nu e chiar mica,,e asa cat sa nu ma plictisesc pana prin primavara.

    00
  16. Până dă zăpada, după ies păsările de la Arabesque.

    00
  17. Ai 2 semafoare si 3 crâşme n tot orasu, stai jos 🤭

    00
  18. NOU
    #33

    Ploai scoate gremlinii din mitici la iveală…

    00
  19. Soferul bucurestean e mult mai stresat pe ploaie decat pietonul bucurestean. Zici ca il ploua in masina. In loc sa chilleanu pe o muzica buna, combinata cu clinchetul picurilor pe rugina masinii, el nu, o ia razna complet. In general, orasul are o arhitectura urata, iar ploaia nu face decat sa accentueze angoasele, poate de aici meteo-isteria.

    00
    • @Dan, I fill you. nu o dată am stat pe bordură la trecerea de pietoni (sorry boys and girls, puteți să vă băgați ”angajat în traversare= un pas jos de pe bordură” unde doriți, eu nu pun pasul pe asfalt până n-au oprit cel puțin mașinile de pe sensul meu) sau chiar cu verde pt pietoni în mijlocul potopului și mașinile treceau… treceau…

      00
    • soferu bucurestean stie ca daca ploua in loc sa fac a1h face 2h si mai si ploua

      00
    • da’ pe șoferul bucureștean nu-l plouă când plouă, pe pieton da. plus:
      1. n-am citit nicăieri că regulile de circulație de suspendă când plouă.
      2. un pieton nu e exclusiv pieton, el mai și stb-ește sau metro-iește. și dacă stb-ește, face 3 ore în loc de una.

      dacă nu e trolaj, mă doare la patină că șoferul bucureștean face 2 ore în loc de 1, dacă îmi încalcă drepturile stând la căldurică uscată și confort.

      00
  20. Ca sa nu mai spunem ca da, moldovenii din Brasov sunt in general altfel decat moldovenii din Bucuresti.

    00
  21. sa vorbești despre condus când stai la țară… amazing

  22. In Iasi e ca la Bucuresti, cum ploua un pic, cum se umplu strazile de masini, mai grav e ca se conduce la fel de prost, grabit si neatent, inclusiv pe liniile de tramvai ude, depasiri prin baltoace, pietoni stropiti…Iasul, un oras de vis

    00
    • Macar aveti femei frumoase. Lasa vaicareala.

      00
    • Ai dreptate cu traficul din Iasi pe timp de ploaie, parca se reseteaza unii, incet si prost, cred ca nu e valabil doar la noi. Pe partea de grabit poate daca ai ai elicopter, ca altfel nu ai loc, desi e justificata (oarecum) nerabdarea unora.
      In alta ordine de idei, e destul de complicat pentru unii, pe langa ce spunea Vali, referitor la dezaburire. Atunci cand ploua, daca mai e si noapte, unii au probleme cu fenomenul de refractie a luminii, care le complica vizibilitatea și merg incet sa fie siguri. O sosea umeda care reflecta luminile/reclamele luminoase/etc, un parbriz cu zgarieturi fine care in combinatie cu stropii de ploaie iti difuzeaza lumina in toate direcțiile și niste stergatoare proaste sunt o combinatie destul de aiurea. Nu mai spun nimic de toate taxiurile care sunt in trafic pe o vreme din asta…

      00
  23. brașovul e oraș de blogări :)

    00
  24. asta e ca si cum ai face o compilatie video in care masinile inmatriculate in bucuresti/ploiesti/cluj/iasi/etc fac tot felul de magarii intrafic si ii judeci dupa numarul de inmatriculare fara sa te gandesti sunt masini de firma conduse de giurgiuveni/buzoieni/timisoreni/galateni/etc.

    00
  25. Vali la tine pe Moinești e ditamai groapa de 1 lună, sudează țevi de la Radet și nu e apa caldă

    00
  26. Ca șofer bucureștean trebuie să recunosc că sunt profund intrigat de traficul întâlnit în celelalte orașe mari ale țării, cum sunt Brașov, Mediaș, Sighișoara, Tulcea ori Slobozia.

    00
  27. doar eu am OCD aici? nimeni nu vede ca lipseste un m de pe masina? JEEZ!!!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.