Se tot cere demisia unor miniștri din cabinetul Orban, se fac analize, se bla bla. Mă oameni buni, ăștia sunt ce are PNL mai bun. Dacă pleacă ăștia, vin unii care sunt mai praf. Mult mai praf. La toate partidele e așa. Aduceți-vă aminte că râdeam de Ponta și Șova și au venit Tudose și Dăncilă. Cam așa e și aici. Pleacă rupții ăștia și vin unii care sunt mult mai incompetenți, mai lacomi și mai rău intenționați.
În alte știri, Nicușor Dan dezminte ce știm cu toții că ar trebui reduse la maxim, sau verificate la sânge: subvențiile. Și normal că tuturor bugetarilor care lucrează la companii subvenționate masiv le tremură curul, că e mișto să muncești fără nici o noimă și nici o noțiune de performanță.
Eu sunt curios, ca mereu, de cum funcționează oamenii ăștia în afara muncii. Se supără când instalatorul le face treaba de mântuială? Când le pune meșterul faianța strâmbă? Când dau cu mașina luată din bani furați în gropi? Sau se prefac că nu văd și nu simt.
Il prefer pe Tudose decat Ponta
si eu il prefer mai mult!
Si mie mi se parea mai competent Tudose, Ponta zici ca era copilul ala retardat fericit ca are copiute in maneca de la macasa….
Two Doze.
*camasa…wtf? cred ca mi-a stat creierul.
Tudose a avut oo cu Dragnea cand tot partidul nu zicea nici pâs, comparativ cu Cîtu care s-a retras la presiunile lui Orban si apoi posta pe facebook cum e vina psd si termina postarea cu #RomaniiTrebuieSaStie .
I-a zis clar lui Dragnea ca nu da OUG de gratiere pe justitie. A insistat sa inceapa constructia podului peste Dunare la Braila.
Le-a dat afara din guvern pe Rovana Plumb și Shhaideh, si a plecat cand a insistat sa o dea afara si pe Da-n Carmen
Sub Ponta se fura in draci cu stirea lui si el o ardea arogant (si prost)
Să facem din Tudose un ideal vreodată … noaptea minții.
Tudose? Un prim ministru care a declarat ca nu are card si cont bancar? Pe bune? Ahahahahahaha.
In concuzie , Domnul N. Dan spune ca planul lui Firea este bun, ca doar din aceasta cauza il continua. :))
Pe Câțu, la fel de bine, l-ar putea înlocui cu Sergiu Oprescu.
„Eu sunt curios, ca mereu, de cum funcționează oamenii ăștia în afara muncii. Se supără când instalatorul le face treaba de mântuială?”
uitandu-ma la bugetarii din viata mea, ei nu au probleme dintr-astea pentru ca tot timpul cunoscut un „bun instalator”, prieten cu Georgiana, al carui fiu l-ai bagat la departamentul juridic din ministerul mediului in 2010 si uite acum ce bine ii merge, a ajuns consilier juridic la ministerul de interne.
Apoi, mesterii au tot interesul sa lucreze bine si sa nu ia niciun ban caci poate o sa aiba si ei nevoie de serviciile domnului responsabil cu colectarea taxei de gunoi la primaria de care apartine.
Bugetarul de azi e membru al unei caste alese care nu doar se bucura de privilegiile unui job caldut si bine platit dar are o retea care se intinde ca o caracatita si poate deschide usi cu ajutorul cheii: „am ajutat-o pe magdalena, responsabila de la meteorologie si hidrologie sa o bage pe nepoata ei care nu-si gasea de munca psiholog al muncii la directia controale financiare si biele manivele din ministerul turismului si sportului”.
E ca o Mafie, e ca in Rusia lui Tolstoi, slaviti fie boierii de la buget caci al lor este viitorul Romaniei.
Exact asta a fost și concluzia mea din toate interacțiunile ce le-am avut cu bugetari la viața mea. E o castă selectă care se consideră superioară omului de rând. Fantasmagoria aia cu ‘în slujba cetățeanului’ e departe, departe de ei.
sunt într-o discuție acum … ce diferențe sunt între bugetari și angajați în companiile de stat, că pentru mine e același rahat incompetent plătit din buget.
Adica cei de la Tarom sunt cei mai competenți de 10 ani și în fiecare an, statul le dă bani de salarii și uneori de cumpărat avioane.
Întreb asta fiindcă cei din companiile de stat se cred cumva la privat deși veniturile sunt tot bugetare.
Campania lu nicusor dan mi se pare foarte slaba. Si precampania a fost la fel. In 2016 a fost MULT mai vizibil. Toate astea ma fac sa cred ca nici pnl si nici usr nu il vor primar. Pnl nu il vrea pentru ca niciodata nu o sa fie al lor si lumea nu o sa l vada niciodata ca fiind penelist. Daca nu iese orban o sa zica “ noi am incercat, am facut tot ce am putut”. Barna nu vrea nici el ca ND sa castige pentru ca daca azi castiga maine Nicusor ii ia partidul si Barna e pa din politica….
eu o sa il votez dar am slabe sperante ca o sa castige. In martie eram 100% ca el o sa castige
e bot in bot cu firea. are șanse mai mari acum.
Au iesit postacii la lumina. Bagati carbuni ca ii bagati degeaba!
Ce imi plac mie postacii astia PSD-isti cu 0 imaginatie, nu sunt in stare macar sa-si gaseasca un nume care sa nu para nume generic de postac, gen „Dan” , „Adi” de mai sus, etc
Referitor la ultimul paragraf: pornești de la falsa premisă că oamenii ăia sunt conștienți că fac ceva greșit în munca lor la stat, pe când nu e așa.
Sunt convins că toți cred că mai bine nu se poate. În realitatea aia paralelă, munca lor e atât de acoperită în întreg aparatul administrativ, la oricare nivel, că nu au cum să fie arătați cu degetul pentru vreun neajuns. De unde să mai și ajungi la vreo responsabilizare…
Cred ca majoritatea se vaita ca muncesc pe un salariu de rahat si ca-si pierd viata fara sa faca ceva util. Cam cum se vaitau baietii aia care fabricau semnaturi pentru PSD, ca e mult de munca, ca nu se merita, ca la altii e mai bine, etc.
https://www.libertatea.ro/opinii/a-murit-david-graeber-ganditorul-care-a-explicat-cum-muncitul-aiurea-inutil-a-ajuns-esenta-societatii-noastre-3113461
Noi schimbam guvernele și miniștrii doar că să cădem din lac în puț, scăpăm de dracu’ și dăm de mă-sa.
Până în 2023 trebuie să renunțăm la subvenții, mă mir că matematicianul nu știe asta.
Si probabil stie ca se rezolva cu derogare sau infringement. Vezi problema poluarii si a cator altora.
2023 e deja derogare, trebuia să încheiem cu subvenția generalistă din 2018, a derogat duamna și colegii ei din pesede.
Da, sa vezi distractie la teatre cu subventiile.
Ca actorii, monumente ale valorii nationale, au salariile subventionate in proportie de cel putin 85%. Cel mult 15% din salarii provin din vanzarea de bilete.
Nu ma credeti? Luati bugetul de venituri si cheltuieli al teatrului preferat si verificati.
Aud ca un director de treatru dintr-un oras de provincie are sub 2000 de lei salariul net. Totusi ma astept ca somitati gen Maia Morgenstein sa bage 2000-3000 de euro minim. In alta ordine de idei, daca reduci cultura la bani ramai doar cu Smiley.
Păi dacă românii e inculți și nu înțelege Danaidele… (!)
D-aia era supărată Maia, mai anii trecuți, cu așa capodoperă…
problema la subvenții nu e la bugetarii care și-ar pierde slujbele în lipsa lor, că-s câteva mii, ci la milioanele de bucureșteni care nu fac legătura între lipsa apei calde și a căldurii și faptul că nu plătesc mai nimic pe ele. la fel, nu fac legătura între biletul neverosimil de ieftin la metrou sau în tramvai și starea dezastruoasă a transportului public în bucurești. și e un fapt că bucureștiul se câștigă promițănd bucureștenilor ceva mult și gratis, indiferent ce, nu arătând rezolvarea corectă a problemelor (dar da, șordan e un intervenționist care, foarte probabil, nu va tăia în carne vie în problema subvențiilor și a falimentelor perpetue cauzate de acestea)
Ai partial dreptate: pretul la caldura nu este mic, de fapt se plateste cit ar trebui sa coste daca nu s-ar risipi jumatate prin conductele sparte (bucuresteanul plateste cit consuma, iar primaria ar trebui, prin subventie, sa plateasca ce se risipeste pentru ca nu este in stare, dupa atita timp, sa termine de inlocuit tevile gaurite). In ceea ce priveste transportul in comun, daca toti calatorii ar plati biletul asta de acum (1,3 lei) nu ar mai fi nevoie de subventie. Dar nu vad nici o zecime din cei care urca in autobuz sa isi valideze vreo cartela.
Chiar așa! Dacă apare un candidat care promite apă caldă, căldură, trafic lejer cu singura condiție că locuitorii să plătească costurile REALE , pe ce loc iese la alegeri?
Țăranetele corporatist care s-a spălat doar la lighean, zeci de ani, crezi că or să-l voteze?
Ciuma roșie, ciuma roșie, dar când e vorba de dat bani până și ciuma roșie devine frecventabilă. Indiferent că ai 400, 1000 sau 4000 de euroi pe lună
A se scuti…
Faptul ca e 1.3 lei calatoria, nu inseamna ca e ieftin neaparat.
Da, e 3 lei biletul in cucuietii din deal, dar acolo ala te lasa aproape oriunde ai vrea sa ajungi. In Bucuresti, daca vrei sa ajungi dintr-un loc in altul, e posibil sa schimbi vreo 3 mijloace de transport. Asta inseamna 3.9 lei, daca esti corect. Si sa vezi ca nu mai e asa ieftin.
@elenas, economie elementară: dacă există subvenție, și aceasta vine oricum, furnizorul nu mai este interesat de calitatea serviciilor pe care le oferă și nu face nicio investiție, în cazul de față, nici în producția de apă caldă, ca să aibă costuri de producție mai mici, nici în distribuția ei, ca să nu aibă pierderi. altfel spus, existența subvențiilor perpetuează cercul vicios în care se află situația. cumpără-ți niște pilote groase!
@punkreas, de fapt, 1,3 lei pe cursă nu e ieftin, e extraordinar de ieftin. prețul unui produs trebuie să acopere cheltuielile și să aducă ceva profit pentru investiții. faptul că nu ai autobuze ecologice sau mai multe garnituri de metrou, sau că tramvaiele sunt făcute în vreme ce rusia ocupa cehoslovacia este datorat faptului că ratb nu are nicio legătură cu ideea de serviciu profitabil.
hai să-ți explic.
pentru salariile de la stat să zici merci că fac efortul de a mă trezi și a semna în condică. munca e pe măsura remunerației. statul se face că ne plătește, noi ne facem că muncim.
în privat ești plătit bine, deci am pretenția să muncești pt banii ăia, instalator sau ce ești
Si totusi salariu mediu la stat e mai mare decat la privat
@Flat, nu vrei, te rog, să nu te mai deranjezi? Serios, pleacă dom’le la privat, dacă la stat e naşpa, de ce să-ți strici fengşuiul?
Ia da-ti tu demisia bugetare, daca nu esti incantat de salariul de la stat si faci un efort de a te trezi si a veni la munca. Statul nu se face ca va plateste chiar va plateste mai bine decat majoritatea companiilor private, si nimeni din lumea asta nu este dator de a-ti asigura tie un loc de munca doar pentru simplul fapt ca faci umbta pamantului.
Sunt 2 situatii:
– esti nemultumit de salariul incasat de la stat dar tu nu pleci de acolo pentru ca pute,pute da-i caldut ? -> Esti incompetent clar si daca iesi pe piata muncii nu te ia nimeni si faci foamea.
– esti multumit de salariul incasat de la stat deoarece tu oricum nu faci nimic util, vii si semnezi condica cum scrii pe aici dar dai din gura ca e mic salariul deoarece nu ai argumente cu care sa te duci sa ceri o marire de salariu si crezi ca poate mai multi ca tine o sa sara cu aceleasi vorbe si statul o sa cedeze si o sa va dea bani mai multi asa pe vorbe ? -> Esti incompetent clar si daca iesi pe piata muncii nu te ia nimeni si faci foamea.
@Fanu Salariul mediu nu e reprezentativ. Un director care baga zeci de mii de euro lunar in buzunar ridica media pentru 100 de profesori (am luat la intamplare). Salariul median e mai semnificativ, si din ce vad la o cautare sumara pe internet ala ar fi cam egal cu salariul minim(pe romania, stat + privat): „Aproximativ 46% dintre angajaţii din România sunt plătiţi cu salariul minim pe economie” DIGI24
@aduzah Are si el copii acasa.
Deci cred ca Flat a raspuns la intrebari. Nu numai ca nu se simte vinovat, ba chiar are pretentia sa-i multumiti pentru efort.
Pai si du-te pe salariu mai mare in privat. Doar ca, nestiind sa faci nimic, vei lua tot un salariu de mizerie asa ca preferi sa ramai la stat si sa muncesti putin pentru ca nu e platit suficient.
Daca cineva ar trebui sa zica mersi, e statul Roman ca a gasit prosti sa plateasca taxa de protectie.
@Fanu „salariu mediu la stat e mai mare decat la privat”
asta este o minciună
salariile la privat sunt și de 10 ori mai mari decât la stat, post pe post.
acea medie la care faci referire este trasă în jos de salariile mici din privat pentru job-uri slab calificate, constucții, vânzatori, feliatoare salam, curățenie, horeca. job-uri ce nu există la stat. de asemenea, la privat se obișnuiește plata la gri sau manevre cu pfa și alte optimizări fiscale
@Doamna cu coasa
90% din frecătorii de mentă din corporații nu fac nimic util, câteva ppt-uri și vrăjeli în excel și gata. acum cu WFH începe managementul să constate câți middle plăteau degeaba.
:))
Da, cocos. Diferenta ar fi ca frecatorii de menta de la corporatii nu sunt platiti de la bugetul de stat. Altfel e impecabil argumentul tau
@Flat nu e treaba ta ce este in interiorul fiecarei corporatii si cati taie frunza la caini, atata timp cat ei iti platesc tie salariul.
Terminati cu paralelele astea intre stat si provat. Niciun privat nu te tine sa tai frunza la caini pe banii lui, pentru ca acolo se plateste in funtie de performanta. Nu produci, esti afara.
Pe cand la voi, 99% sunteti politic angajati si nu exista niciun criteriu de performanta in evaluarea voastra, ci doar politic, nepotism si amantlacuri.
Repet, incetati sa mai muiti pe cei care va platesc salariile. Punct!
@Fanu: Hai să nu picăm pe fenta cu media, ce zici? Iei un salariu de 20.000 lei și cinci salarii de 2000 lei. Salariul mediu este de 5.000 lei.
Probabil este mai mare salariul mediu tocmai pentru că în privat firmele mici/mijlocii sunt un pic reticiente când e vorba de…. recompensat șefi și șefuți.
(nu zic că bugetarii au salarii mari sau mici, că nu știu, mă iau strict de „salariul mediu”)
@Fanu – eh, e clar de ce, evaziune fiscala.
Bugetar roman dupa ce a dat cu masina intr-o groapa: ” Lasa ca imi iau eu alta masina daca se strica asta din spagile de la birou”
Sunt oameni ca mine si ca tine, se supara cand ceva nu merge bine sau nu functioneaza corect. La fel se bucura cand treburile funcioneaza correct. Dar aici e vorba de viata lor private. Oamenii nu se duc la serviciu dintr-o datorie civica, se duc la serviciu pentru ca au nevoie de bani ca sa isi traiasca viata asa cum vor, alaturi de familia lor. Oamenii, functioneaza dupa 2 principii:
– principiul de premiere – munca bine facuta: bonus, multumire, recunostinta, plata
– principiul de pedeapsa – daca nu faci treaba buna, te bat, te dau afara, te pedepsesc
Aceste 2 lucruri functioneaza si sunt intelese de la copii de 2 ani, pana la batranii de 90 de ani. Cand aceste 2 principii nu se aplica, se instaleaza nepasarea, incompetenta, haos.
Daca stiu ca oricat de mult as munci, oricat de bine as incerca sa imi fac treaba, la sfarist nu sunt apreciat, iar colegii care muncesc impreuna cu mine primesc acelasi salariu – atunci nu sunt motivat
Daca stiu ca pot sa dorm la birou, sa inchid telefonul, ca sa nu fiu deranjat de clienti, daca stiu ca primesc acelasi salariu no matter what – nu voi incerca niciodata sa fac performanta – whatever
Acum – gata cu teoria – hai sa va dau si un exemplu concret:
o „cunostinta” de-a mea este asistenta medicala la un mare spital din Bucuresti. A fost slaba la invatatura toata scoala a fost de un mediocru 6. Dupa liceu a facut o scoala profesionala medicala unde a fost tot asa mediocre a facut cativa ani practica, a lucata intr-o farmacie sic and in sfarist a reusit sa dea spaga cea mare – a fost acceptata in randurile “profesionistilor” de la spital
De aici a urmat un traseu fulminant in care a mutat sectiile una dupa alta, intotdeauna cu ifose, cu plans cu drame personale ca toate sunt niste nenorocite (colegele) si ca ea munceste de rupe si alea stau
Skip forward vreo 15 ani – este in continuare la acelasi spital si face acelasi lucru – in continuare se plange de nenorocirea din viata ei. La un moment dat am incercat o discutie “cu cartile pe fata” in care i-am propus sa se duca la un spital privat (a avut cateva propuneri) unde va fi platita pe masura competentelor sale. Abia atunci am inteles adevarata fata a monstrului din fata mea: pai cum sa ma duc la ala – sa ma puna sa muncesc ture de 12/24, sa nu iau niciun pic de spaga, sa stea nenorocitii aia de pacienti pe capul meu toata ziua, sa stau drepti in fata lor.
Sa ne intelegem – “cunostinta mea” ia salariu X pe luna, plus spaga de inca 2 ori salariul X in fiecare luna. Se da spaga, sa fii mutat pe sectii unde se stie ca se ia mai multa spaga – de obicei la pacientii cu traume severe, cancer, chestii nasoale
La privat, trebuie sa te imbraci frumos, sa zambesti, sa iti faci treaba bine, sa nu iei spaga – ce sa zic trebuie sa muncesti – acolo chiar conteaza performanta. Acolo sunt niste indicatori de performanta caracteristici acelui job – si daca nu ii respecti – La revedere.
La stat – intr-o tura de 12 ore ce crezi ca face “cunostinta mea”? La ora 19.00 e acolo, sta la o cafea si 1-2-3 tigari cu colegii, dupa care face ture de seara cu medical de garda si pe la 11 se retrage intr-o camaruta unde sta “de veghe”. Daca mai e vreo urgenta ceva, se termina pana pe la 12, dupa care poate sa doarma vreo cateva ore bune. Dimineata cand vine urmatorul schimb, stau la cafele si tigari, le mai predau fise cu ce s-a intamplat peste noapte si gata – 2 zile sta acasa
Ultima oara, voiau sa faca pichet in fata spitalului, ca vietile lor sunt in pericol pentru ca COVID si ca ei nu sunt platiti pentru asta.
Jegurile astea de oameni – sunt asa pentru ca li se permite: nu sunt sanctionati pentru ca nu isi fac treaba, dar sunt spaguiti ca sa isi faca treaba. Nu vor sa munceasca pentru ca nu li se poate intampla nimic rau – cand e ultima oara cand ati auzit voi ca un functionar public a fost dat afara pentru incompetenta?
Băsescu primar!
La Chisinau ar fi perfect ca tot sunt aia cu 20 de ani in urma noastra
Asta este capitala noastra, un sirag mare de pomeni. De la caldura la transport comun, tot felul de cacaturi si ajutoare sudiste ce cumpara voturi. Firea a spus de cateva ori: datoriile istorice RADET sa se plateasca prin ajutor guvernamental. Capitala cea bogata asteapta ajutor de la restul de amarati.
Fix asta ar fi culmea nesimțirii, deși sunt sigur că se va întâmpla, se va plăti de la buget până la urmă tot.
Nu știu dacă mai e așa dar știam că metroul aparține de ministerul transporturilor, deci deja pierderile sunt subvenționate de către toată țara.
Sper sa ma insel, insa la cum este situatia actuala, urmatorii 4 ani vor fi un reload al perioadei 2000-2004 cu mai mult netflix si mai multa cola.
Partea cu competentele e foarte simpla, insa nimeni nu o vrea aplicata pentru ca nu s-ar mai putea fura atat. Oamenii aia sunt pusi acolo, sa semneze cand trebuie si ce trebuie. Unu care ar fi competent odata nu ar fi in vreun partid politic, respectiv ar mirosi un tun de la distanta(cazul cu tablete scolare). Care partid ar risca asta?
Povestea cu subventiile e foarte simpla si tine de faptul ca ideea a fost prost implementata din cauza realitatilor romanesti. Merita sa pastrezi subventiile, pentru oamenii care au nevoie de ele, insa totul pe o perioada temporara. Caz concret, esti pensionar si ai apartament in buricul targului, dar nu-ti permiti sa platesti caldura, poate ca e timpul de o relocare undeva unde sa-ti permiti, sa traiesti. De asemenea esti somer sau ai salariul minim pe economie, poti sa primesti un ajutor, dar pentru scurt timp pentru ca mi se pare normal sa vrei sa treci de acest prag, nu sa te afunzi in el. Faza e ca nimeni dintre politicieni nu se poate abtine sa nu tina captiv un electorat care ii poate aduce mandate pe banda rulanta si fix din cauza asta subventiile exista.
Mi se pare, anormal ca intretinerea din Bucuresti la un apartament de 2 camere sa fie mai ieftina, decat cea din provincie desi instalatiile sunt invechite. Totul intamplandu-se pentru ca acea subventie exista.
Sa zici ca tai subventiile in campanie electorala e sinucidere curata. De aceea cred ca subiectul nu este atins. Sa spui ca cresti pretul la transportul in comun, elimini gratuitati, dai afara personal, doar daca nu vrei sa castigi faci asta.
Mai mai mai, cum lipseste usereul din poza
In poza sunt cele 2 partide care conduc Romania din 90. Partidele gen PNT si PD(L) au fost absorbite fie nemestecate fie membru cu membru de cele 2, deci si ele sunt in poza.
USR momentan nu are ce cauta in poza, dar buna incercarea.
ce treabă are USR? Cănd a fost la guvernare?
Si credeti ca USR ar face ceva mai bine ca ceilalți? Nu cred.
Merita încercat. Pe ceilalți i-am văzut de mai multe ori și…bleah…
Guvernul Ponta a fost la fel de hot și incompetent ca cel a lui Dancila, diferența a fost făcută ca primii mimau inteligenta puțin mai bine. Și totusi sa nu uitam ca și acolo era nu știu ce ministra cu Harvard, de a umilit-o pe postul public marinarul. Și cel a lui Sică e la fel, mie greu sa cred ca se pot găsi oameni mai slabi ca Anisie, care a avut 6 luni la dispoziție sa pregătească școlile sau Vela care a transformat Politia în BGS pentru interlopi (bine era deja, dar nu asa pe fata ca acum).
Numai ca, judecand dupa cat timp au avut la dispozitie sa futa tara + cata influenta au in teritoriu, ar trebui sa fie 4 PSD – 2 PNL sau chiar 5 PSD si 1 PNL. In rest, amandoua gruparile au cam acelasi ADN. Exact ca homo sapiens si cimpanzeii.
PNL e in acest moment PNL + PDL, dacă ați uitat. Boc, Blaga, Falcă sunt in PNL azi. Iar partidele astea doua au fost la guvernare în perioadele 1996-2000 (Convenția+PNL+PD), 2004-2007 ( PNL+PDL), 2007-2008 ( PNL singur), 2009 (PDL+PSD), 2010- 2012 (PDL), 2012-2014 (PNL+PSD) și 2020 (PNL singur)
Daca adunăm ne dau fix 15 ani din 30.
Poporul roman este dus cu zaharelul de securitatea care s-a metamorfozat si infiltrat in diverse partide, si pacaleste poporul, cat si partenerii straini, pe care ii tine in joc de glezne, dar le si da ce is doresc, cu scopul de a ramane la butoane.Restul sunt detalii si firimituri….iar daca va agitati pe bloguri sau credeti ca usr e altceva, va mintiti pe voi si copii vostri. In 89-90 au fost mai tari, au avut si girul marilor puteri, ce si-au dorit un stat cuminte, stabil, si au ramas la domnie.