Va spun cu mâna pe chelie, sunteti din ce in ce mai nervosi si inversunati in comentarii. Chiar si in cele in care va proclamati zen-ul, posesiunile sau ideile revolutionare despre functionarea vietii (altora) sociale. Prostii dinaintea existentei Internetului aveau de partea lor efemeritatea vorbei. Astazi e mai complicat. Dupa o perioada de acomodare, au trecut peste faptul ca sunt agramati si se proclama zilnic pe FB sau oriunde au chef.
Dac-as fi seful Guvernului, as schimba oamenii „din fata” (Arafat, Tataru etc) la fiecare 2-3 luni. Oamenii astia coalizeaza in fiecare zi o masa din ce in ce mai mare de necredinciosi in ale coronavirusului. Prin simplul fapt ca apar non-stop la tv sau sunt citati non-stop de câte o speakerita. Ar trebui la fiecare 2-3 luni sa fie alte personaje care sa iasa in fata, chiar daca Arafat ar fi coordonator (din umbra). E complicat, intr-o Românie in care narcisismul personal a fost tinut in lesa de un Narcisist Atotputernic si Unic. In fiecare zi, inclusiv aici pe blog, sunt oameni care se mira cum creste numarul celor care NU cred in corona, dar cred in conspiratii, indiferent de dovezi. Pacat, am scris aici acum vreo 2 luni. Poate sa moara si Esca de covid, conspirationistii vor spune ca nu e moarta, ca a fugit pe o insula cu Kennedy, dar virusul tot nu exista. Suntem la inceputul nervilor intinsi la maxim. Unul din fratii mei mi-a bolborosit ca el crede in ceva relatie 5G-covid, asa ca mi-a pus instantaneu creierul in „off”. Nu l-am mai ascultat, nu m-am mai vazut cu el cât am stat in România. Asteptam sa treaca. Dar inainte sa treaca, va fi si mai nasol. Vor fi si mai multi. Trebuie sa invatam sa traim cu ei. Printre noi.
Ma uit in whatsapp-ul meu si sunt dezamagit ca nu am nici macar o cunostinta care ar putea sa-mi trimita o poza cu o femeie care se caca pe iarba verde, intr-un parc. Simt ca as putea sa va atrag atentia cu ea, mai mult decât cu restul textului. Simt ca e ceva care v-ar interesa maxim. La fel cum m-ar interesa si pe mine daca cineva din cunoscutii mei mi-ar trimite asa ceva. Si ar merge la fix cu ranturile despre lipsa continutului de calitate din online-ul românesc. Sarcasm off. Niciodata, dar niciodata sa nu asumati ceva despre o persoana care face asa ceva. Chiar daca motivatia e simpla, gen „o doare-n pix de societate si de ce poate gândi lumea despre gestul ei”. Foarte rar, insist, foarte rar avem toate informatiile despre ce o impinge pe o persoana sa faca asa ceva. Poate ca avea cancer colo-rectal si n-a avut ce sa faca fix in momentul ala. Poate ca venea de la chimioterapie si nu are rude cu masina si nici aplicatie Uber, ca noi, astia autosuficientii de pe aici. Iar daca aveti prieteni/cunostinte care sunt gata sa pozeze si sa difuzeze fotografii cu femei care se caca in parc, well, imi pare rau pentru voi.
Mâine ma intorc la pasaricile mele de la Strasbourg. Am petrecut o luna in România. Am stat la tara, la Ciolpani, dar pe partea ailalta a DN-ului. In afara de doua interactiuni cu Attilla si Jules – ii las pe ei sa confirme daca sunt femeie sau barbat, desi nu ne-am despuiat – care m-au cinstit cu cafea, bere si câteva pahare de vorbe si carora le multumesc, n-am interactionat cu aproape nimeni. Am taiat lemne, am taiat fiare, am sudat (prost) si m-am bronzat tractorist. Am locuit spartan, am inspectat viata de pe strada. Am vecini inchisi in case – din motive inca neelucidate – ceea ce mi-a permis sa stau si in chiloti prin curte. In chiloti, dar cu manusi si ochelari de protectie când am manipulat unele scule! Mi-am facut prototipul de foisor pe care-l mestecasem in carantina din Franta (pun poze doar la cerere), am taiat mult lemn de mâna, desi mi-am luat ceva scule electrice. De placere. Am transpirat, m-am detoxifiat si am baut mult ceai cu suc de mere si portocale. Per total, o idee excelenta de a veni in România dupa cele 3 luni de lockdown. In fiecare zi petrecuta in România, in curte, doar cu radio-ul pe post de relationare sociala, am invatat câte ceva. Numai dupa ce pui mâna si faci, si testezi, si gresesti, si incerci altceva, numai atunci incepi sa inveti lucruri. Poti sa faci binging pe Youtube-ul lui Andrew Camarata, pâna nu bagi tu un holzsurub de 6 intr-un dulap de brad verde n-ai invatat nimic. Pâna nu pui tu mâna pe parul unei pensule sau nu-ti curge transpiratia in interiorul ochelarilor de protectie, n-ai invatat nimic. Sigur, te poti „hrani”, poti afla chestii de care nu stiai, scule, materiale, tehnici etc, dar nimic nu se compara cu tinutul in mâna a unui ciocan adevarat, if you get my drift.
TLDR
a fost o adevarata placere…pe data viitoare si multa bafta cu toate ale tale
Data viitoare pe barca
….cu totii
(B)arca lui Noe…?
Din ce in ce mai nervoși și înverșunați – nu te contrazic. Dar știi ce blog te publică, nu?
ce cauti aici?
știe, doar e acționar. el și eftimie au 50%.
vali, deci Eftimie mi-a dat teapa, mi-a zis ca ne-ai dat doar 20% la ultima negociere!!!
ne uităm și noi în contract înainte?
vali, naiv cum sunt, mi-ati parut oameni de incredere…
Eftimie merita un procent mai mare, agenda lui e dificila
De acord. El n-are voie sa se plimbe in chiloti pe bloguri. Pardon, prin curte.
50% pt fiecare din cei 3!
„You guys are getting paid…?!?”
Salut, pune si pozele cu schita de foisor, chiar m-ar interesa. Sau pe email, cum preferi.
Thanks
Done. E doar scheletul prototipului, voiam sa vad cum se comporta la asamblare si la manipularea de catre o singura persoana. Asta are o suprafata utila de vreo 2 sezlonguri-pat si masuta, sau o masa de 4 persoane. Are 90 kg si fiecare latura 2,5 m. E facut din dulapi verzi. L-am manipulat singur, cu ajutorul unor corzi (l-am rotit de doua ori) ca sa-l plasez in locul ala. Initial am vrut sa-l fac cu dulapi de 4 m, sa am spatiu mai mare dedesubt, dar era aproape imposibil sa-l manipulez singur. Asa cam taiat dulapii la 2,5 m.
Interesanta abordare si mai ales forma. La dimensiunile astea poti sa intri sub foisor?
Poti sa intri fara sa te apleci daca „sari pârleazul” peste unul din cele 3 puncte de sprijin:-) La 2,5 m elementul ai 1,55 m de la sol pâna in vârful din fata, deci nu poti intra. Dar poti ridica tot ansamblul pe niste stâlpisori (recomandat si pentru a nu lasa lemnul direct pe sol), si atunci câstigi si spatiu interior si inalti si „intrarea”. Avantajul formei e ca poti pune umbrare textile pe cele 3 fete ale „cubului” si ai umbra in orice moment al zilei.
De fapt, forma este un un cub simplu, caruia i-ai scos trei laturi convergente In afara de asta, era important sa-l sprijin doar in 3 puncte, ca sa poata fi instalat pe orice tip de sol si sa nu aiba nici o problema de stabilitate.
Salut. Ai putea sa imi trimiti si mie pozele? Multumesc
am pus poza la finalul postului
Bai ce idee cu foișorul, mulțumesc. Vreau sa fac si eu ceva in vârful dealului, rezistent la vânt. Forma ta „taie” vântul, are doar 3 puncte la sol, deci o groapă cu beton in minus si intră si mai putin lemn.
Sa fii atent la imbinari. Eu am facut cu brad verde, cel mai ieftin, dar am pus si adeziv. Structura e solida acum, m-am agatat de ea, cred ca ar tine usor doua-trei hamace, dar o sa lucreze in timp, lemnul se usuca, holzsuruburile nu vor mai sta tapene ca acum. Daca vrei sa tina bine, ia niste 60x100x3000 lemn uscat (da-l cu lazura) si holzsuruburi de 6×120.
In chiloti si doar cu masca pe fata prin curte.
Breaking Bad varianta Ciolpani 😊
:))))
Nu esti departe de „adevar”. In unele seri, ca sa indepartez animalele de companie numite si tantari, faceam foc si puneam ceai (uscat, nu pregatit cu apa) de salvie si lavanda… câteodata mirosea bine de tot
business in the font, party in the back.
sau, pe românește, cu maro-ul la spate.
Adică puneai crenguțe de salvie și lavandă pe foc? Dacă funcționează așa, merci de informație.
Neavând frunze de salvie, am luat ceai varsat de salvie. Si mai puneam pe foc ca si cum ai pune sare pe o friptura:-) si mirosea bine. Si parea ca are si efect.
Ar trebui să patentezi ideea cu umbrarul.
Cu 3 stâlpi de 1,5m, demontabil, ar fi ceva șic, foarte frumos.
Nu (mai) cred in „copyright” Am cheltuit mult prea multi bani in viata asta la OSIM. No more!
De curiozitate, ai stat singur? Nu ai vrea sa ramai aici? E suficient sa te intorci gen o luna pe an? P.s. noi vineri plecam spre Luxembourg..3 saptamani de test, apoi luam decizia. ( eu si sotia, lucram in domeniul IT).
Când exista si o alta persoana, sunt decent, trag un pantalon pe mine, nu o oblig sa-mi admire parul de pe picioare:-)
Nu sunt sigur ca am inteles intrebarea a doua si a treia:-) Vin destul de des in România, dar impozitele le platesc in Franta. As veni mai des, pe perioade mai lungi, dar am o imposibilitate „tehnica” ca sa ma exprim eufemistic. Am o senzatie de mari oportunitati in RO (in tot ce e legat de productie reala, nu intermediere sau business-uri care implica 10 ore de stat la calculator, no offence), dar imi place foarte mult si când sunt in Franta.
O sa va placa in Luxembourg. E un loc minunat de trait. Cam pentru „mosi” (Elvetia), dar daca ai venit din mizeria Bucurestiului sau altor mari orase românesti, e imposibil sa nu-ti placa calmul din Luxembourg. Acum, daca ai o viata trepidanta si vrei sa iesi in baruri si discoteci sau sa socializezi cu tot ce cine de „scena underground”, e foarte posibil sa nu-ti placa acolo
Aia am vrut și eu sa spun, dar am zis sa răspundă întâi destinatarul….
Cred ca printre principalele probleme pe care le-am întâlnit „în vest” e faptul ca oamenii sunt prea calmi pentru gustul nostru.
In partea asta de Franta, în Loiret, nu doar ca vorbim de calm, dar și de un fel de lehamite combinata cu lene. Nimeni n-are scânteia aia de „hai sa…!!!”. Adica nu stiu… Mi se par plictisitori, pe scurt. Plus ca au niște obiceiuri care mi se par cretine, precum „e duminică deci stam în casa”… Bine, de obicei stau mult în casă… Dar dacă în mod normal is străzile 80% pustii… Apai duminica nu e țipenie. E înfiorător pentru noi care fuck, da n-avem 70 de ani sa trăim precum călugării. În august mergem înspre sud sa vedem cum e viata în orașul în care avem de gând sa ne mutam. Fiindcă sincer… Viata de aici e mult, mult prea linistita, la modul ca am ajuns sa mergem prin centru doar ca să vedem și noi alți oameni. 5, 10 aia care sunt, da oameni sa fie…
Bineînțeles nu cred e cazul cu Luxemburg, dar cum a zis și fluture, dacă nu va place calmul…sau ma rog, oamenii calmi… In rest e frumos aici… Vorba aia, frumoasa tara, (Franța) păcat ca e adormita…
In sud vei gasi cam acelasi lucru. Cu exceptia oraselor/satelor turistice si cele care au plaje, restul sunt la fel de „moarte”. Individualismul a luat si forma asta, stau in casa – ca acolo e TV-ul! – si interactionez minim cu vecinii. Mai vin rudele si cei câtiva prieteni din când in când si asta e viata.
Si România are aceeasi soarta. In satele astea asezate, lumea mai sta pe la porti, dar interactiunea scade constant. Aici in Ciolpani am vazut mai multi oameni la plimbare pe biciclete decât pe jos. Iar cu vecinul m-am vazut si salutat de 3 ori intr-o luna, desi eu am stat mai mult in curte si eu am gard relativ „transparent”. Cu alt vecin m-am vazut pret de câteva secunde când am pus tomberonul la sosea. Atât. L-am mai auzit prin curte strigând la copii, dar de vazut, ioc. E adevarat, mai poti interactiona putin cu oameni la mini-market-urile din sat, dar noi, orasenii cu casa la tara, nu iesim zilnic sa ne luam ceva de la magazin…
Plecam din Bucuresti , in Fentange, un sat/comuna cu 1000 de oameni. In bucuresti nu ieseam des in cluburi, restaurante etc. Poate o data pe luna. In schimb aproape in fiecare weekend mergeam in afara bucurestiului in cautare de liniste. Amandoi mai iesim la alergat, e super sa fie libere strazile. Nu stim cum o sa fie cu familia, cu vazutul o data pe an probabil.
O sa fie bine. O sa vina si ei pe la voi, o sa mergeti si voi pe la ei, o sa gasiti un ritm. Frankfurt e aproape, au mai mereu preturi de 170 EUR dus-intors cu avionul. O sa fie bine.
Thumbs up pentru utilizarea echipamentelor de protectie
Faraoane, din prima poză am crezut că vrei să-ţi faci piramidă
Cred ca in subconstient asta e esenta. Bine ca nu-l bag in seama, ca cine stie ce alte idei crete are
Citesc peste tot pe net, la tv, etc, despre oameni care nu cred in existenta virusului. Eu cred ca exista mai multi oameni care scriu despre conspirationisti decat conspirationisti in sine. Sunt multi care refuza sa poarte masca, nu se prea feresc, dar argumenteaza cu „e doar ca o gripa mai puternica” sau cu ” daca e sa iei, oricum iei”, dar oameni care sa nu creda ca exista virusul mai putini. Sunt si ei printre noi, dar probabil astia-s cei mai retarzi dintre retarzi si nu-s chiar asa multi. Prea se vorbeste mult de ei.
chiar așteptam să apari pt că am o dilemă existențială și aveam nevoie de o opinie de la cineva care chiar locuiește în Franța.
l-am citit foarte recent pe Houellebecq cu „supunere”. și-s oarecum curioasă:
1. cam cât de prost văzută (sau cât de nasoală) e ”dreapta” franceză încât lumea să prefere să voteze un partid islamis, care, chiar dacă autodeclarat moderat, are o agendă extrem de puternică pe educație: educația trebuie să fie religios-islamică, profesorii să fie convertiți la islamism, 99% din femei au voie numai școala primară și apoi la măritat cu ele, nicio femeie nu are voie să lucreze.
2. creșterea populației islamice ți se pare c-ar sugera că așa ceva ar putea ieși efectiv printr-un vot democratic în timpul posibilei noastre vieți (următorii cca 30-40 de ani)?
ps. dacă-mi zici că nici o schimbare politică de genul ăsta nu are mare influență asupra vieții oamenilor obișnuiți (sau cca 50% din ei) eu nu mă mai joc cu tine.
Cartea lui Houellebecq este fictiune. Cu accente realiste, pe ici pe colo. Din punctul meu de vedere, un partid islamist ca cel prezentat de el in carte, ar avea undeva pe 3-4% cel mult. Si asta daca ar face multa campanie. Nu cred ca l-ar votat nici jumatate din femeile musulmane PRACTICANTE din Franta. Care sunt un procent infim din populatia totala (cu drept de vot).
Pâna la partidul islamist, cred ca Franta o s-o voteze masiv pe Mme Le Pen. Dintr-un motiv prostesc, de genul „ia hai sa vedem ce o sa se intample, ca i-am avut pe toti la putere si am vazut ce (n-)au facut”. Dreapta pe care ea o reprezinta inca are 30% din votantii totali in Franta. Ceea ce nu e putin si nu se pot eroda decât cu greseli majore ale doamnei Le Pen. Care, foarte important, e votata inclusiv de o parte din musulmanii din Franta (basca o parte din restul imigrantilor, inclusiv români). Pentru ca si musulmanii de aici (chiar cei nascuti aici) au impresia ca imigrantii vin sa le ia joburile si asa precare…
Populatia „islamica” cum ii zici tu nu are sanse sa creasca atât de mult. Nu mai crestea ea vertiginos nici in Yemen sau Arabia Saudita (scadere in 10 ani de la 5,2 copii/femeie la 2,5) nu are cum sa creasca in Franta. Femeile musulmane sunt emancipate, pentru ca legea le apara spre deosebire de alte tari, asa ca nu mai au presiunea de a face copii. Cred ca prea multa lume face confuzie intre femeile musulmane PRACTICANTE si cele musulmane traditional. Cele practicante, care „toarna” copii pentru „preamarirea lui Allah”, sunt extrem de putine (in populatia globala a Frantei). In periferiile Parisului, unde sunt cei mai multi musulmani (arabi si negri), cred ca nici 10% dintre barbati nu frecventeaza moschei, desi isi zic „musulmani”. De fapt, si-au pierdut religia, ca mai toata lumea. Prefera Playstation in locul moscheii. Si nici parintii nu mai au asa autoritate sa-i trimita acolo. Un copil care frecventeaza scolile laice (si proportia e de 99% in Franta!), indiferent ce traditii ai tu in casa, n-ai nici o sansa sa-l duci inspre moschee. Chiar si cu batai administrate „à la România”.
merci.
cand vezi o femeie ca se caca-n iarba verde, nu judeca https://www.amazon.com/Haribo-SUGAR-Classic-Gummi-Bears/product-reviews/B006J1FBLM
https://bit.ly/2ZQcz79
Sper sa scrii mai des dupa ce ai sa te întorci la cealaltă „acasă”.
Deci ala cu femeia din parc e prieten cu zoso, si tu spui practic ca iti pare rau pt cel care te plateste? 30% taiat din salariu pe 3 luni cum ar suna, tot ca o gluma asa?!
Mai ai si alte intrebari? Ca oricum nu am de gând sa-ti raspund.
Cât și ce greutate trebuie sa țină cuiele alea din scânduri?
Cuiele nu cred ca ar tine mare lucru. Sunt holzsuruburi 6×120. Ce vezi in poza are 90 kg.
sa schimbam ministrii sapatamanal, ca poporul e idiot. ai devenit prea brancusian.
Da, e mai indicat sa-l enervam pâna o sa-i explodeze mamaliga.
Construcția e interesantă, dar nu are niciun triunghi de stabilitate în componența ei. E fragilă, deși n-ar părea.
Așa cum va fi în final, în poziția pentru care ai construit-o, mai adaugă câte o diagonală paralelă cu solul în fiecare dintre cele pătrate.
Te referi la contravântuire? Latimea dulapilor si felul in care sunt asamblati in colturile triconvergente tine loc de asa ceva (ma rog, cel putin partial). Estetic, as adauga mai degraba niste coltari pe fiecare fata, sus, in vârf. Diagonala de care zici nu-mi place.
E un prototip, varianta finala va fi cel mai sigur cu imbinari metalice la colturi si cu grinda de sectiune 8×8.
De fapt am vrut să spun triunghi de rigidizare. Un paralelipiped are niște potențiale puncte de rotație la colțuri, pe când un triunghi este fix (pe principiul ăsta se bazează grinda cu zăbrele, de exemplu). Construcția ta ar fi stabilă dacă punctele de contact cu solul ar fi fixe, bine ancorate. Diagonalele ar putea fi mascate de acoperământ, probabil vizibile doar din interior.
Îmbinările metalice nu sunt suficiente. Structura va scârțâi pe la îmbinări, ca să zic așa, la niște rafale puternice de vânt. Ce-i drept, o construcție robustă strică farmecul unui umbrar de vară.
Depinde ce imbinari faci. Daca tu te gandesti la cele « clasice », folosite la acoperisuri sau, in general, de dulgheri, atunci suntem de acord. Eu o sa folosesc teava patrata care « imbraca » grinzile la colturi/imbinari.
Sigur ca structura va fi ancorata, asta din poza are 90kg, daca ii pun si panza, la un vant mai sustinut o ia cu totul. Sunt acum ancorele alea care se insurubeaza, ca un burghiu de pamant. Sunt foarte solide pentru o structura usoara ca asta.
Ti-ai donat chilotii?
https://youtu.be/YxSyXwnOVNQ
Ideea e interesanta dar dupa parerea mea o sa ai mult spatiu „degeaba” in cele 2 colturi laterale.
Zic sa mai numeri, ca iti lipseste un colt…
Pai vorbesc de ala din dreapta si de de ala din stinga, imediat cum intri. Cel de deasupra e ok, acolo poti sa iti agati ceaunul de mamaliga, etc!
nu cred ca lumea e adormita. e alta cultura, e alta abordare a vietii. fiecare isi vede de ale lui. noi suntem obisnuiti cu viata de mahala. eu traiesc de 16 ani in Vancouver. laid back life they say. ritmul e mult mai rapid in Toronto. dar depinde de la om la om si de la comunitate la comunitate.
francezul e original, preferata mea e „Harta si teritoriul” si cred ca omul promovezeaza neconventionalul. citeam undeva ca dupa fiecare interviu o intreaba pe reporterita daca nu are chef de o tavalire in iarba.
cred ca ideea de a te face frate cu dracul pana treci puntea se aplica in orice. noi toti suntem maturi si facem alegeri pe pielea noastra.
Am citit cu plăcere recenzia ultimei vacante la tara.. :))) Cuvintele cheie sunt munca fizica, detoxifiere, liniștea interioara ce izvorăște din a trai singur. Ma bucur pentru tine ca ai trăit un rastimp frumos aici..