Profesorii dau lucrări săptămâna asta…

Când mai auziți că lucrurile merg rău în învățământ și că profesorii se plâng, aflați că săptămâna asta, fix asta, se dau lucrări de control și se grăbește încheierea mediilor.

Pentru că așa se face. Copiii sunt cu gândul la vacanță și la Moș Crăciun și e momentul perfect pentru recuperat tot ce nu s-a făcut din septembrie până acum.

Și apoi plâns că copiii nu sunt atenți și interesați de școală. Nu că nu poți încheia mediile, că nu ai pus note tot semestrul. Nu că nu ai dat lucrări la timp. Că nu sunt ei interesați de școală.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. Oricum trendul e de dat lucrari si dat teme de proiect. Ascultat la tabla? Nu se mai practica nici macar in clase cu 15 copii.

    00
  2. Pe undeva au dreptate, anul acesta au terminat mai repede semestrul 1.

    00
  3. Poate au intarzaiat manuele si nu s-a putut respecta programa =>>decalaj si intarzaieri.
    Sau poate ar trebui scoala altfel in ultima sapt din dec.
    Sau poate parintii n-ar trebui sa fie asa de mega ingrijorati de notele date de un sistem vechi care rasplateste tocitul si doar 6 din 10 elevi inteleg ceea ce citesc.

    01
  4. e vechea tactică de a-i menține „interesați” de școală până în ultima săptămână, altfel n-ar mai veni nimeni la școală în ultimele 2 săptămâni până la finalul semestrului

    00
  5. Nu ştiu cum a fost la şcoala lu’ fi-tu, dar la ai mei s-a anunţat încă din septembrie că în săptămîna asta vor fi teze şi lucrări de control.

    00
  6. Cand ai 30 copii in clasa si doua ore pe saptamana, mai bine dai un test si le pui note la toti, decat sa-i scoti la tabla si sa pierzi din timpul de predare a materiei foarte stufoase.

    Apropo, la 2 ore pe saptamana copii trebuie sa aiba minim 3 note la final de semestru. 3 note x 30 elevi = 90 note. Sa scoti la tabla un copil, pentru minim 5minute, pentru a pune o nota rezulta 450 minute. Inseamna minim 9 ore.
    15 saptamani pentru semestrul 1 inseamna 30 ore. Se scad 9 ore, rezulta 21 ore pentru predare.
    Concluziile le trageti si voi.

    00
  7. Crezi că „Abramburica” e un alint?

    S-a scurtat semestrul cu vreo 3 săptămâni dar este normă de note: în funcție de câte ore are, elevul trebuie să aibă și un anumit număr de note.

    E stupid, toți profesorii se plâng de asta, dar buba e un pic mai sus.

    00
  8. Snif, poor kids. Sigur, de aia nu merge bine învățământul. Dacă ar fi după copii nici nu ar mai exista teme, teze și lucrări de control. Ei stau cu gândul la vacanță din 15 septembrie, după prima oră.

    00
    • Si tu nu erai la fel cand aveai varsta lor?

      00
    • Nu, eu eram ăla care se ducea în genunchi la profesor și îl ruga să-i mai dea 100 de probleme în plus în vacanță.

      Evident că 99.99% din copii sunt așa, dar ăsta e blog de om de 4x ani, tată de școlar. Dacă era blogul lui Gigel dintr-a șasea, mai înțelegeam.

      00
  9. Scoala se termina pe 20, nu pe 13. Avem problema asta de a trata finalul scolii ca pe inceput de vacanta. Nu e ok. Si in sport, un meci dureaza cat dureaza, nu are ultimele minute pregatire pentru pauza dintre meciuri. Meteahna asta din scoala, cu tratatul ultimei saptamani ca fiind degeaba se regaseste mai tarziu in stilul de lucru: Vineri e de trecere spre weekend, orice punte e binevenita, saptamana dinainte de sarbatori e o semilibera, etc. Din ce am cunoscut in alte modele de invatamant, mai dezvoltate, prima e saptamana in care se testeaza calitatile/cunostintele cu care se masoara nivelul initial, ultima e cea in care se testeaza nivelul final. Prin teste, aka lucrari de control.

    00
  10. mama cat de gay e fundalu’ ala cu ninsoare

    00
  11. Să pună special pentru tine unul cu suli … să simți și tu spiritul până în străfund🤭

    00
  12. Pregatesc copii pentru campul muncii cand vor avea dateline-uri in ziua de Craciun

    00
  13. Pe vremea noastra, la sfarsit de trimestru mai erau 3 categorii de elevi care dadeau teste: aia amenintati de corigenta, aia care nu aveau destule note (in general fiindca nu prea dadeau pe la scoala) si tocilarii care nu se multumeau cu media 9.

    00
  14. Dar nu ar fi mai bine un cantec vesel sa cantam si noi pe partie sa stam cand trebuie sa votam ? Na, ca ne vine cu sifon acu’!

    00
  15. ”acum nu e momentul!”

    00
  16. Invatatoarea unuia dintre copiii mei a rezolvat problema foarte elegant: a spus ca nu are nicio sansa sa terminte de predat toata materia care era prevazuta pentru semestrul 1 de cand acesta a fost scurtat, sa o termine astfel incat sa si inteleaga copiii ce a predat si sa aprofundeze.
    Asa ca femeia a spus ca avand in vedere ca ea decide cum si ce se preda si avand in vedere ca anul se termina tot in a doua saptamana din iunie, va avea timp sa predea cum trebuie tot.
    Problem solved.
    P.S. Ma indoiesc ca stie directorul ce face ea…pentru ca ar da cu subsemnata…ca na…Romania, sa fereasca Sfantul sa faci altfel decat toata lumea! :)

    00
    • Nu exista materie pentru semestrul I si materie pentru semestrul II. Fiecare profesor isi respecta programa si isi imparte capitolele dupa cum doreste, astfel incat sa fie toate parcurse integral. Pentru asta se fac planificarile calendaristice anuale, semestriale si pe unitati de invatare.

      00
  17. Cea mai tare e aia cu … a treia nota(clasica nota din burta) e media primelor 2… si poc ai 3 note si pot sa-ti inchei media.

    00
  18. Pentru testele in aceasta perioada multumim doamnei Andronescu. Anul trecut parintii s-au bucurat cand au aflat ca semestrul I se va incheia in decembrie si va avea doar 15 saptamani, acum se plang de teste multe. Eu personal pana acum aveam 2 note, iar cea de-a 3 venea in ianuarie, acum trebuie sa ma restrang. 15 saptamani, din care prima nu se pot pune note ( este pentru recapitulare si teste initiale – care nu se trec), ultima vad ca nu poti pune note, in perioada tezelor nu poti sa dai lucrari sau sa asculti in aceasi zi cu teza, daca te-ai pricopsit si cu saptamana altfel in semestrul acesta, ramai cu 10 saptamani in care sa asculti 30 de elevi intr-o singura clasa. Fac aici referire la materiile cu 1 ora pe saptamana. Am ajuns sa dau test dintr-o singura lectie doar sa am note.

    00
    • Ati incercat sa faceti din cand in cand o lectie deschisa? De tipul, data viitoare vom invata despre revolutia de la 1848 (istorie) sau despre Industriile mari ale Romaniei (Geografie) sau despre opera narativa a lui Creanga (Limba Romana) etc.. Si dragi copii, pregatiti-va cu informatii, va fi o lectie deschisa, tip debate/discutie libera si vom preda impreuna. La sfarsitul orei se vor acorda note bune celor pregatiti. Rezultatul: copii interesati de ora, foarte multe note date intr-o ora, dezvoltarea placerii de a studia pentru unii elevi. Eu am avut 2 profesori care faceau asa ceva acum 20 de ani, aveam si 5 note pe trimestru (nu semestru) si sunt materiile pe care aproape toata clasa le-a placut, aprofundat si astazi constituie cultura generala pentru noi. Copii mei au de asemenea cativa profesori care fac asta si efectul este acelasi ca acum 20 de ani.

      00
  19. La profesorat-educație, că și la fotbal, tenis, orice de altfel, se pricepe toată lumea; și mai ales cei care n-au nici o treabă cu „chestia” despre care își dădu cu părerea. Cred că fiecare din cei care își dădu cu părerea despre cadrele didactice ar trebuie să stea (nu să educe-predea-învețe-educe!) trei zile în clasă cu elevii. Mai ales în anumite clase și școli; sau la clasele de primar-gimnaziu vreo 10 pauze in trei zile consecutive. Doar atât!

    00
  20. E boală veche. Acu’ treij de ani aveam programată teză la istorie pe 13 decembrie și ne-am bucurat că se amână cu o zi că ne-au scos pe traseu la vizita lu Tovarășu’. Anterior, în gimnaziu, ultima săptămână era rezervată celor care voiau să-și mărească media, nicidecum pusului de note care ar trebuit puse până atunci.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)