Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. ”însă din cauza întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care aveau nevoie germanii demararea lucrărilor a fost amânată.”

    Cineva nu a vrut să dea șpagă.

    00
    • Sau cineva a cerut prea mult…

      00
    • Nu v-ati prins voi, spaga au cerut-o ei.

      00
    • Când vii în România ca un capitalist pentru că aici sunt sclavi ieftini, dar tot ai nevoie de finanțare de la guvernul socialist.

      00
    • Capitalism cu ajutor de stat. Adică asistați sociali din liga mare nu teleormăneni.

      00
    • Ajutorul de stat este spaga ! Nu Romania , cu metehnele ei, este problema. Au invatat de mult nemtii cum sta treba aici si s-au adaptat. Eu vad problema ca sta in recesiunea ce a inceput la ei si va ajunge peste tot. Prea multe produse pe stoc. oamenii , chiar daca au mai multi bani, cumpara mai putin. Cam peste tot in lumea ,,capitalista”.
      Atat timp cat dobanzile la depozite sunt de maxim 2-3 % pe an, sau subunitare/an la cele pe o luna, ma doare’n dos despre ce trambiteaza toata media. ,,Crestere” economica cu dobanzi negative. Adica scadere, vorbind corect , logic.

      00
    • Alti mizerabili in cautare de gratuitati si ajutoare de stat. Parca era capitalism.

      00
    • Siemens, marele gigant tehnologic german, are mereu câte un scandal in diverse țări în care dă mită pentru contracte. Ajungi să crezi că oamenii ăia doar așa pot lua contracte, că șpaga și corupția sunt modelul lor de business

      00
    • Cam toți investitorii străini primesc, într-un fel sau altul, un ajutor de la stat (scutire de taxe, finanțare, teren gratis etc.)

      https://jurnaluldearges.ro/ajutor-stat-25-milioane-euro-dacia-martur-automotive/

      http://www.ajutordestat.ro/documente/297%20-%20AC%20-%20SC%20AUTOMOBILE%20DACIA%20SA%20Pitesti_204ro.pdf
      De interes ”2. ISTORIC. DECIZIILE CONSILIULUI CONCURENTEI NR. 428/2003 SI 119/2004 ”

      http://www.ramp.ase.ro/en/_data/files/articole/2018/30-05.pdf

      ”The inflow of foreign direct investment (FDI) is one of the most important stimuli boosting the economy of host countries. No wonder, therefore, that the governments of the countries show a great interest in the inflow of foreign capital and create favorable conditions for investors.

      Supporters of fiscal incentives for FDI argue that they are needed to increase investment which, in turn, create jobs and generate economic and social benefits such as positive externalities or spillovers conveyed by foreign firms.

      Investment incentives may also provide higher income from a possible increase in investments from other countries. The aforementioned authors, Madiè sand Dethier, also noted a few arguments negating the legitimacy of tax incentives: they may cause corruption or seeking profits. Excessive competition may lead to this, in the opinion of domestic businesses, governments of countries favor foreign companies. ”

      Ce zic ăia acolo în studiu legat de corupție, mai are o față nevăzută în capitalism. În anii ’90, când multe companii încă mai erau de stat, cei din ministere preferau să cumpere de la companii străine, ceea ce puteau cumpăra de la noi, pentru a negocia și o mică șpagă din partea respectivei companii.

      00
    • ” Pe o piaţă liberă, banii pot fi dobândiţi producând şi vânzând bunuri şi servicii pe care oamenii le doresc sau prin extracţie (o afacere care, pe termen lung, nu e mai profitabilă decât oricare alta). Dar dacă guvernul află modalităţi de a se lansa în falsificare – crearea de monedă nouă din nimic – el va produce rapid banii de care are nevoie fără să-şi mai bată capul cu vânzarea serviciilor sau extracţia aurului. El va putea atunci să-şi însuşească resurse pe ascuns şi aproape neobservat, fără a deştepta ostilitatea pe care o dezlănţuie impozitarea. Ba mai mult, falsificarea produce chiar în victimele sale iluzia paradisiacă a unei prosperităţi fără precedent.”

      00
  2. „Lumea E A Mea”

    00
    • pe melodia asta nu pierdeam la starcraft nimic, mi-a luat un prieten cd-ul cu melodia (era un cd cu vreo 6 variante in tot felul de remixari) ca sa nu-l mai bat, ce vremuri

      00
    • Ma uit in fiecare zi la mama si la tata
      Parca sunt tot mai obositi, mi se pune pata
      Vad cum cad baietii de langa mine, ii tot mai greu
      Si incet, incet la fel se duce si sufletul meu

      vs

      Pe un raft prafuit dintr-un vechi magazin
      Zace-o lada cu inimi printre sticle de vin
      Unele albastre ca cerul dupa multe furtuni
      Altele rosii dar cu urme de la prea multe maini

      00
  3. Hbo go e cam default la Digi. Interesant ar fi cati au doar netflix

    00
  4. @Xiaomi CC9 mergand pe link si apoi pe DxOMark am vazut o chestie interesanta, absolut toate pozele puse pentru comparatie sunt 2x la marime, le-am descarcat separat si avem poze de 3MB puse langa poze de 6MB, sau 12 langa 6 si tot asa. mi se pare normal sa se vada bine in cazul asta, bonus din exif-uri diferente mari la rezolutii

    au comparat mere europene cu pere chinezesti si a castigat vanzatorul din piata de pere

    nu mai poti avea incredere in niciun site de review-uri ca toti se vand

    00
  5. Deci asta cu 7 din 10 e SF. Poate cu HBO GO bagat pe gat, cum zicea cineva mai sus.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)