- Blondă . Brunetă . Brunetă . Blondă . Galben . Blondă . Roșcată . Toamna
- Cineva din apropierea lui Trump face bani pe Bursă
- Averile milionarilor din tech au crescut
- Un prahovean care face cinste județului
- Românii care nu muncesc
- Justiția pe care o apărăm
- Noul Mini Cooper electric
- Cronica de business
- Cronica de tehnologie
Când aud asta cu „nu au lucrat niciodată”, îmi crește tensiunea.
„Nu au lucrat niciodată cu forme legale” asta da.
Lăsați-mă naibii cu statisticile voastre.
Exact!… Cum sa pui pește pe CV?
Peste a.k.a. profesor de educatie a tinerelor talente
Ai fi uimit sa afli cati nu au lucrat niciodata. Numai ieri mi-au venit la angajare 2 insi la vreo 35 de ani, unul nu mai lucrase niciodata, cel putin asa a zis (si nu a vrut sa-mi spuna din ce a trait, ca fata de peste nu avea), iar celalalt nu lucrase decat vreo 2 ani fara forme legale.
@Radu M. Zici ca ai lucrat la resurse umane.
Sunt multi. Unii au parinti in strainatate si le trimit bani si stau in casa parintilor. Iar apoi ajung pe la 30-35, si vad ca parintii au imbatranit, au venit acasa si nu mai au nici o sursa de venit si trebuie sa isi ia bagajele si sa plece. Sau s-au cuplat cu vreo una de tineri, ea si-a gasit job bun, el e inca in stadiul de cautat jobul perfect, si sta pe banii ei. Sunt multe cazuri…
„Ioana e o tipa smechera si descurcareata” aka videochat sau escort/sugar baby.
Dar banuiesc ca doar o parte au lucrat in sectorul serviciilor si nu vor sa declare asta.
O alta parte probabil au lucrat la negru si s-au descurcat din mici smenuri – si iarasi nu vor sa declare asta.
Cam toate cifrele INS sunt eronate cu procente mari.
In articolul de la punctu 5 ne povesteste de AdrianT care a vrut o zi libera sa mearga la docror cu copilul si nu a fost lasat. AdrianT nu e prost, nu si-a riscat jobul pentru copil.
Adrian T nu e prost, e divortat si cu 2 credite pe cap.
Situatia in care se afla Adrian este rezultatul unui sir de decizii nu foarte intelepte.
Nu fii ca AdrianT.
Fiul e ironic sau?
Lăsați-l în plata domnului pe AdrianT ąla.
Ați citit în articol pasajul cu angajații statului?… „sarcinile dificile şi extenuante au fost specificate in special de cei din sectorul public”.
1,2 milioane de bugetari cîrîie pe bani mulți că e greu
@Raul – tot bugetari sunt si medicii/asistentele prea putini pentru cat e de acoperit.
Ar fi fost foarte util ca cifrele sa fie sparte pe domenii
– administratie (unde unii freaca menta si cativa putini muncesc din greu si haotic datorita sefilor incompetenti)
– medicina (sefi incompetenti, sistem feudal si baza care munceste pe rupte)
– invatamant (haos total, profesori inecati in hartiile pe care trebuie sa le faca)
– firme de stat (gen Compania Energetica Oltenia, Tarom, samd – care ar trebui vandute sau lichidate ieri).
@Raul, pe lângă bugetarii de care zice @MariusCC sunt și ăia pe care îi înjurăm toți, din tot felul de instituții. pe lângă toate amantele, nepoții, neamurile și vecinii sus-pușilor, aduși în funcții mișto, pe bani buni, sunt și pălmașii (că tot a folosit cineva zilele trecute), ăia din funcții mici, cu salarii nu prea mari, care fac toată treaba, pe a lor și pe a amantelor, nepoților, neamurilor.
faptul că cele mai multe instituții de stat încă funcționează (mai cu hopuri și gâlme, dar funcționează) li se datorează.
@MariusCC&A:
Voi doi aveți impresia că eu o să stau să împart bugetarii pe căprării ca să știu pe cine apostrofez? Sau trebuie să cunosc organigrama fiecărei instituții? Voi așa faceți oriunde mergeți pentru o treabă ce are legătură cu administrația? Sau cînd nu vi se rezolvă, vă băgați excrescențele în tot statul român?
Apropos de cei pe care încercați să îi scuzați….N-am văzut vreodată bugetari din ăia pălmași, care să se scuture de cur la unison că șeful lor e un/o dobitoc/oacă care nu are habar de rolul instituției conduse. Ce poate face un șef fără subalterni?
Dar…e mai ușor să ții capul plecat în fața potentatului și să-ți murmuri pe la colțuri protestul de bugetar subaltern, spălat cu o cafea primită ca atenție.
și iată cum adrianT a aflat că îngrijirea unui copil e o slujbă în sine :D, adrianT poate să se laude acum că are 3 joburi, nu doar 2
nici eu nu am lucrat între 18 și 24 de ani. între cei 924.000 care nu lucrează în eșantionul ăsta de vârstă trebuie văzut clar câți sunt incluși în sistemul de educație…
Scoala e considerata munca. Deci 924.000 nu au lucrat (cel putin nu legal) si nu sunt la facultate.
nope
tot așa și eu, nici măcar ”la negru”. m-am angajat la 25 de ani. până atunci am făcut școală. am avut noroc și de părinți care m-au putut ține în școală.
Punctul 6.
Tipa nu a depus plingere, deci bataia nu a fost chiar asa dureroasa si traumatizanta. Poate o sa depuna plingere data viitoare, cind o sa bage iubi cutitul in dinsa.
Poate ar trebui si sa schimbam legea, de la un anumit nr de zile de spitalizare in sus sa nu mai depinda de victima (daca depune sau nu plangere)
@D4n dupa mine retragerea plangerii e o prostie. Daca ai depus plangere mergi pana la capat sau admiti ca ai mintit si raspunzi tu legal in cazul ala.
Analfabetism functional much??? I-a rupt ficatul si a trebuit operata de urgenta. Nu, deloc dureros sau traumatizant. A altoit-o parinteste doar.
2 mil de romani „nu au lucrat niciodata” in Romania. Multi au buletine pe la rude si cunostinte dar asta nu inseamna ca si locuiesc in tara.
mi se pare relevant ca FIAT-CHRYSLER se unesc cu PEUGEOT-CITROEN. daca s-ar alatura Renault, Ford, Kia, Hyundai macar am sti una si buna – toata lumea ar avea de castigat. Iar VW cu Toyota, Honda, BMW, Mercedes si alti cativa mai mici ar fi de cealalta parte. Ca si la Windows si Apple. Nu discutam despre nise, gen Aston Martin, Tesla si alte cele.
simplifică mai mult ideea. de câte motoare ai nevoie? unul de 1.4, unul de 2, unul de 3. în loc să te agiți cu 12 variante, pui la dispoziție 3. vrei mașină mică? ia 1.4. vrei un pic mai multă putere sau un SUV? ia 2.0. vrei suv mare, limunzină sau alte minuni? ia 3.0.
simplifică și mai mult. e aiurea să nu ai unitate multimedia cu audio in, usb in și touchscreen în 2019. e aiurea să nu ai geamuri electrice peste tot. e aiurea să nu fi dezvoltat un căcat de aerotermă care să sufle imediat cum pornești aer cald sau aer rece.
Nu am nevoie de touchscreen în 2019 iar dupa aeroterma pot sa astept câteva minute
la cum funcționează unele unități cu touchscreen… prefer echipările cu sisteme mai ieftine, cu butoane și ecran de nokia dar și cu intrari de aux, bt și etc
M-am mutat de pe BVB la americani ca ma saturasem sa prabuseasca guvernul cateva luni de castig doar printr-o zicere prosteasca. Oricum piata era mica si nu prea aveai ce sa cumperi cat de cat lichid. Si am sarit din lac in putz. In afara de rotirile sectoriale in care big boys par intelesi sa ii lase pe fraieri fara bani (adica pe investitorii de retail, atat lacomi cat si usor de panicat), Trump cu siguranta misca piata in ambele directii cu un simplu tweet. Razboiul comercial cu China e o alternanta de una calda, alta rece, numai buna de speculat.
https://adevarul.ro/locale/timisoara/povestea-patroanei-saormerie-s-a-sinucis-coplesita-controalele-repetate-Intr-o-saptamana-veneau-unii-urmatoarea-altii-1_5db9b0f95163ec4271893775/index.html : Povestea patroanei de şaormerie care s-a sinucis copleşită de controalele repetate. „Într-o săptămână veneau unii, în următoarea alţii“
Ce nu se spune (și mă mir că nimeni nu bagă de seamă):
1. Dacă ANAF bagă inspectori pe corporații și multinaționale, acele firme mari angajează avocați din firme cu servicii internaționale.
2. Directorii, managerii șefi, ai firmelor ăstora au relații (familiale, că tot vorbim de corupție) cu conducerile (regionale, centrală) ANAF.
Exact de ce zicea și Alexa, pe care l-au porcăit toți.