Știrile zilei – 25 martie 2019

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

82 comentarii

  1. Imbucurator sa vad ca mai sunt si altii care vad cam aceleasi probleme la USR. Si mai sunt. De exemplu ipocrizia membrilor, accentele totalitare in discurs ale unora, manipularile penibile sau tolerabilitatea unor personaje absolut sinistre, precum Caramitru junior. Nu vor reusi mare lucru. Singura salvare poate sa vina de la un lider mai spalat. Care nu pare sa existe la momentul actual.

    00
    • Cei care ati dat cu voturi negative la postul meu de mai sus. La momentul acesta, e egalitate, 12 la 12. Asta ar trebui sa va dea de gandit. Daca jumatate din voturi sustin ca exista cateva probleme la partid, poate ar trebui sa tineti un pic cont de asta. Nu va ajutati cu nimic partidul daca dati voturi negative unui post care va critica partidul. Sustinatorii unui partid ar trebui sa fie primii la criticat propriul partid. Pentru ca atunci cand iti sustii partidul neconditionat, ei pot face orice vor. Pentru ca stiu ca au votul tau, indiferent de ce ar face. Chiar va doriti un asemenea partid? Chiar nu vedeti pericolul unei asemenea situatii?

      00
    • Din articol: „USR are doi ani plini de parlamentariat. După doi ani de parlamentariat, încă mai auzi scuze de tipul „suntem în minoritate deci nu putem schimba nimic”. Și înțeleg lucrul ăsta, dar la un moment dat ar trebui să auzim și altceva”

      Da, si eu vreau sa aud ca lumea se duce la vot si voteaza altceva decat PSD.

      00
    • e timpul sa punem in context romania si romanii.

      criminalul ceausescu, un dictator nord corean care a mutilat romania, era cel mai apreciat presedinte romanesc din istorie:
      https://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/07/16/53c6ac650d133766a87edc5b/627×0.jpg
      romania e pe locul 66 din 167 cand vine vorba de democratie:
      https://mobile.abc.net.au/news/2019-01-10/democracy-index-economist-intelligence-unit-2018/10703184

      tari ca ghana, lesotho, trinidad tobago, botswana, croatia, grecia si multe altele sunt mai dezvoltate democratic decat romania.

      00
    • Da bai Andrei si voi ceilalti, uite, vin alegerile parlamentare, votati PSD-ul si o sa fiti fericiti, o sa dormiti bine si o sa va treziti si cu erectie dimineata. Succes

      00
    • Ciobanul le spune oilor: „M-am hotărât să vă pun un paznic. Pe cine preferați: pe lup sau pe măgar?”
      „Pe lup, pe lup!” răspunseră oile.
      „Cum, pe lup? Păi, lupul mănâncă oi, alea, alea.. Nu v-ar fi mai bine cu măgarul?”
      „Nuuu! Tu n-ai văzut cât de urât este cu urechile alea lungi?”

      Cu fiecare comentariu sau postare de genul acesta, îmi dau seama că scorul psd-ului în 2016 a fost mic față de ce va obține anu’ ăsta și la anu’.
      Băi, @Andrei, cu chestia asta „… De exemplu ipocrizia membrilor, accentele totalitare in discurs ale unora, manipularile penibile sau tolerabilitatea unor personaje absolut sinistre…” ai descris perfect cam 10% din defectele partidelor politice care ne-au condus din ’89 până în prezent. Dar tu și autorul mizeriei ăleia de articol aveți căutați pete în soare unui. partid care nu are 4 ani de la înființare. Ăla primește bani ca să scrie asta. Tu?

      00
    • @Adrian, și ce-ai vrea să spună. sunt minoritari în parlament și până la următoarele alegeri tot minoritari o să fie. asta e situația și alta nu e! ce-ai vrea să facă și să spună?!

      00
    • Avem PSD, PNL, UDMR PDL, ma rog toata haznaua aia care a condus Romania si pe care o numim clasa politica; stim cu totii cat de nociv e. Apare o alternativa. Si, dintr-o data, ne dam cu curu’ de asfalt ca alternativa asta nu e perfecta. Ca uite, n-au basca.

      Nu zic sa nu le fie semnalate greselile, da’ mai da-o-n pula mea de treaba, ca prea apar in ultimul timp articole anti-USR, de zici ca-s platite de PSD.

      00
    • @johnnyfer – nu contează că usr este partid nou, problema este că lumea s-a convins că sunt niște hipsteri fără idei, scandalagii, cu instincte fasciste, care nu se înțeleg nici intre ei, ce încredere să ai să ajungă să conducă Romania?! Mai bine PSD că mai măresc salariile și pensiile, mai impozitează pe străini, sunt mai familiari majorității alegătorilor! Fii sigur că dacă ar fi politicieni serioși și partide pro- Romania pe scena politică ei ar fi aleși și ar merge la vot și indecișii, dar lumea s-a deșteptat, nu mai merge cu prosteala!

      00
  2. Esti mai matinal decat mine. :)

    00
  3. articolul cu USR este un articol clasic de programator.

  4. Bucuresti, blv. iuliu maniu. S a inventat bordura la bordura…
    https://imgur.com/a/GxAExfP

    00
  5. „City și Euroins dețin 60% din piața RCA” – sau : ” si ce daca nu despagubesc pana nu te judeci cu ei, e treaba lu’ ala pe care l-am lovit, nu a mea, a mea a fost sa o aleg pe cea mai iefitna, nu prea imi permit sa am o masina, dar reduc si eu pe unde pot, pe la revizii, pe la RCA, pe la frane…”

    00
    • Asta pana nimeresti unul cu CASCO si te sifoneaza aia de nu te vezi. A mai fost un viteaz din asta si pentru ca RCA-ul nu a vrut sa recunosca faptul ca ala m-a lovit, i s-a facut regres pe persoana fizica. Dupa aia am inteles ca chitaia prin holuri „sa ne intelegem”. Masina nu e un drept si nici o necesitate. Cand se va intelege asta, am avansat enorm ca natiune.

      00
    • E o diferenta intre sistemul tamp care nu te avantajeaza ca ai o asigurare buna si prostia criminala de a nu avea revizii in regula la masina

      00
  6. Lazar asta e un fel de alina mungiu mai din topor ”nu spun ca psd nu e naspa pe ici pe colo dar ailalti sunt catastrofa chiar daca nu au guvernat deloc in 30 de ani”

    00
    • si bine-nteles, nelipsitul comentariu de la Cristian Banu, care nu rateaza ocazia de a sugera pentru a mia oara ca pesedistii „par să ducă țara pe o direcție bună în plan economic” (mai lipsa linkul la guvernarepsd.ro)

      00
    • Da, exact, tavaleste omul USR in articol si primul comentariu e „PSD-ul e bun”. Sincer, eu nu l-as fi banuit pe Dorin Lazar drept simpatizant PSD, da’ daca ar veni unu’ sa-mi spuna mie ca PSD duce tara pe o directie buna, l-as fi luat direct la pula.

      00
  7. Alianta usr plus e si mai nociva. Se muta cu totul pe stanga… si practic se bat parte in parte cu psd-ul pe acelasi public. Pozitionarea lor e corecta anti psd doar ca acolo e inghesuiala mare: pro romania
    + psd + usr plus

    Pe dreapta culmea paradoxului e ca si pnl si alde in loc sa creeze public nou din nehotarati si sa mobilizeze participanti la vot se bat tot pe aia care se prezinta si sunt socialisti… astfel avem de alde liberalo socialist si pnl la care ar trebui adaugat un s de la.socialist in nume.

    Nimeni nu-si asuma un discurs de dreapta serios la nivel national… eu pot accepta ca nu va avea majoritate dar macar acolo a good chunk din absentii actuali

    00
    • ALDE pe dreapta?! Poate la dreapta psd-ului.
      „pe stînga” nu este deciț psd și proRo, adică unul și același.
      Absenteismul esre tipic celor care ar vota dreapta.

      00
    • NOU
      #26

      Lasa-ma sa ghicesc, Mihai, nu o sa te duci la vot pentru ca nu ai „cu cine vota”, asa este?

      00
    • User-ul mihai e fake. De fapt e tot zoso, care incearca sa mai creasca traficul, aruncand cate o bomba din asta. :D :D :D

      00
    • În campanii electorale nu există diferențieri stânga-dreapta. Fără s-o spună, toți se bat pe electoratul PSD. E singurul care iese la vot. De aici mesajul oarecum asemănător transmis de toate partidele și toate alianțele.

      00
  8. din 2016 incoace toata lumea interesata de politica s-a impartit in 2 : pro psd si contra psd!! eu am pe langa mine si oameni care nu sunt deloc dar deloc interesati de politica si care nu voteaza nici torturati….
    daca zici ceva nasol de psd sar pe tine ca esti platit de statul paralel si de soros iar daca zici nasoale de usr si restul esti clar un pesedist platit din banii lu putin.
    s-a ajuns prea departe !!

    00
  9. ce-mi plac articolele astea „devastatoare” despre pluserei! sunt atât de proaste, ilogice și vădit răuvoitoare încât toate lipsurile plusereului devin acceptabile.

    problema e că plusereii chiar greșesc, însă să-i acuzi că au o activitate parlamentară proastă, că au o ideologie neclară (în țara în care partidul autointitulat social democrat e de fapt naționalist conservator, iar cel liberal e orice altceva, numai liberal nu), că au prea multă democrație internă sau că pun degetul pe rana anaf-ului e doar hilar.

    00
    • O fi hilar. Pentru tine. Si tabara USRPLUS. Dar nu pentru multi altii. In momentul in care asemenea acuzatii le tratezi ca fiind hilare, proaste, ilogice si vadit rauvoitoare, intri fix in problema mentionata in articol, aia in care nu accepti critica. Si care te impiedica nu doar sa te dezvolti dar mai grav, sa atragi votanti noi, cu care sa poti ajunge la putere sa schimbi ceva. Si in cazul asta, toata miscarea politica o sa ramana pentru totdeauna in opozitie, convinsa ca ei sunt prea destepti si poporul prea prost sa vada ce destepti sunt ei. Cand in realitate de fapt situatia e posibil sa fie chiar inversa :)

      00
    • criticile sunt hilare pentru că sunt nefondate și deplasate. în rest, sunt lucruri de criticat. de exemplu, funeriu are un comentariu foarte aplicat (dacă ignorăm stilu-i contondent) pe programul de educație (și omul chiar știe ce vorbește), propunerea lui ghinea cu limitarea libertății de expresie e odioasă, iar, din punctul meu de vedere, faptul că diferiți andrei și oane vorbesc prea mult neîntrebați e o problema.

      DAR
      1. activitatea parlamentară a usr e chiar foarte bună, cu mult peste media celorlalte grupuri parlamentare
      2. neclaritatea ideologică (dincolo de falsurile ideologice evidente, cum e psd, de exemplu) poate fi reproșată doar dintr-o perspectivă bigot ideologică. a avea capacitatea de a filtra lucruri benefice din mai multe doctrine e o calitate, nu un defect.
      3. felul în care cei din usr (strict usr, fără plus) și-au votat lista pentru europarlamentare e exemplar.
      4. pe probleme economice, linia condusă de nasui e excelentă. iar dacă pe această linie se arată cât de rău fac anumite instituții de stat, asta e cu atât mai bine.

      00
    • Ai citit asta: https://economie101.ro/viziunea-fiscalitate-plina-greseli-elementare/ ?

      Nasui e in finantist semidoct. Greseli pe care nu le-ar face un absolvent de ASE. Auzi si tu, linie excelenta. Asta da comentariu hilar.
      Cand in USR e democratie e excelent. Cand in Romania e democratie si iese PSD, nu e bine. Din nou, ipocrizie fara numar. De asta multa lume nu suporta USR-ul.
      Ce vrea partidul asta? Asta inseamna ideologie! Un raspuns simplu la intrebarea de mai sus. Raspuns pe care nu-l are. Are doar o ciorba de raspunsi, multe dintre ele contradictorii. Oamenii vor oameni care stiu ce vor. USR nu stie ce vrea. Asta e rolul ideologiei. De a arata oamenilor: asta e drumul pe care vrem sa mergem. USR nu are asa ceva.
      Activitate parlamentara inseamna legi concrete initiate si trecute. Poti sa-mi dai exemplu de 3 legi MAJORE initiate, trecute de care eu ca un cetatean obisnuit am beneficiat in ultimii 2 ani?

      00
    • tocmai că am citit minunăția aia de articol. omul spune că reducerea taxării muncii, propusă de usr, e proastă (pentru că ar fi expansionistă), iar argumentul că e proastă e că taxarea muncii nu e dublă față de țările din jur, cum se spune în documentul usr, ci că e „doar” de 50%. e doar un exemplu de ratare a temei în discuție. văd că se insistă pe „greșelile elementare”, dar se ignoră total ideea centrală. documentul e perfectibil, însă a-l trata doar chițibușărește, fără a atinge problema de fond e chiar jenant. (și da, reducerea taxării muncii e un deziderat benefic pentru toată lumea)

      în rest, replica ta frizează încrâncenarea ridicolă. cine a spus că psd nu a fost ales democratic? cine poate impune o lege când are 10% dintre parlamentari? (oricum, printre propunerile legislative ale usr ai legea privind desființarea pensiilor speciale sau o lege a reformei electorale, ce propune, printre altele, alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin)

      00
    • Cine poate impune o lege cand are 10% din parlament? Iti raspund eu: un partid cu oameni destepti. Care vin sa propuna legi netre pentru politicieni. De exemplu, cum sa adopti un copil mai usor. Cum sa fie PSD impotriva la asta? Sau sa folosim o carte de identitate mai mica. Sau sa reducem birocratia. PSD are asta in programul de guvernare. Mergeam direct la ei hai sa implementam asta. Au zis ca niciunei firme sa nu i se mai ceara un act emis de o alta institutie. Noi facem legea, PSD doar sa o aprobe, ca o are in programul de guvernare. Dar repet, trebuie sa te duca un pic capul.

      00
    • da, uite, o abordare de genul: „nu-mi place de usr pentru că nu luptă pentru o legislație de simplificare a adopției sau de reducere a birocrației” pot să o înțeleg. tu ai niște lucruri de care te lovești și aștepți ca un partid care-ți vrea votul să facă ceva. de abia asta e o abordare rezonabilă. a le scoate ochii însă că nu reușesc să-și impună o agendă în condițiile în care majoritatea tratează cu un dispreț absolut tot ce vine din opoziție e chiar deplasat. culmea e că puținii pluserei care au fost la putere (cioloș și cu ghinea) chiar au făcut foarte mult pentru reducerea birocrației

      00
    • @berenger De ce nu ne explici si cum sunt partile alea din articol unde scrie ca USR propune chestii care exista in legislatie din anii 90, gen scutire de TVA la exporturi sau de prin 2014, cum e aia cu profitul reinvestit?

      Sau partea in care scrie ca au gresit un calcul simplu de impozit pe salarii? Ne facem ca nu le vedem pe alea?

      00
    • @DanielV, adică tu ai un guvern și o majoritate parlamentară de habarniști grav, oligofreni cu acte unii dintre ei, în frunte cu o analfabetă care, doar printr-o minune, n-a reușit să provoace (încă) un scandal diplomatic de proporții, și te mai interesează greșelile și erorile pe care le-ar putea (eventual) face cei de la usrplus?
      Adică, există în acest moment oameni care, privind cu un ochi la cursul leu-euro din ultimii 10 ani, și cu alt ochi la halul în care au ajuns sănătatea, învățământul și transporturile, ar putea zice că se poate și mai rău? Cum?
      Ăia au greșit un calcul. Bun. Câți din cei aflați acum la putere sunt în stare măcar să-l greșească la fel? Ăia au propus ceva care e deja în vigoare. Bun. Hai să nu-i mai votăm, îl prefer pe Șerban Nicolae cu pozele deocheate și pe Daea cu oile.

      00
    • @danielv, știi că inclusiv asta cu „fără penali în funcții publice” este deja în legislație, în sensul că există pedepse complementare care duc la restrângerea drepturilor electorale? problema e că nu se aplică (vezi dragnea, unde judecătorii au „uitat” de pedeapsa complementară). în rest, nu văd care-i problema cu alte prevederi ce există în programul usr, dar există deja și în realitate. un program trebuie să fie coerent cu sine, în sensul că nu trebuie să conțină unele prevederi ce ar contrazice alte prevederi din cadrul aceluiași program.

      iar faza cu calculele greșite nu e de ignorat. trebuie să-i criticăm pentru asta, nu de alta, dar nu i-a criticat nimeni pe calcule pe pesedei și ei construiesc un buget cu calcule din ce în ce mai greșite. însă trebuie să ne uităm și la cuvintele de dincolo de calculele greșite…

      00
    • LOOOOL „tu ai un guvern și o majoritate parlamentară de habarniști grav, oligofreni cu acte unii dintre ei, în frunte cu o analfabetă care, doar printr-o minune, n-a reușit să provoace (încă) un scandal diplomatic de proporții, și te mai interesează greșelile și erorile pe care le-ar putea (eventual) face cei de la usrplus?”

      Nu frate, daca avem pe cineva prost, hai repede sa punem pe altcineva. Nu conteaza cum e, doar sa-l punem in loc. Nu nene, nu ai auzit de expresia Sa pici din lac in put? Sau dupa ce te arzi cu ciorba sufli si in iaurt? Ba tocmai pentru ca acum sunt niste prosti la conducere, ma uit foarte atent sa am grija sa nu pun altii si mai prosti. Orice om rational face asta. Doar un prost gandeste cu „repede, sa punem pe orcine, ca oricine e mai bun”

      00
    • @andrei, problemuța la psd nu e doar că sunt habarniști grav (și, în acest caz, nu ar fi de înlocuit cu alți habarniști), ci că sunt antidemocrați, anti-ue și, în general, sunt cea mai coruptă grupare politică din europa. așa că dacă e de ales între două grupări la fel de haberniste, intervin și celelalte criterii.

      00
    • @Andrei

      „Cine poate impune o lege cand are 10% din parlament? Iti raspund eu: un partid cu oameni destepti. Care vin sa propuna legi netre pentru politicieni. De exemplu, cum sa adopti un copil mai usor. Cum sa fie PSD impotriva la asta? Sau sa folosim o carte de identitate mai mica”

      Atata toleranta fata de PSD si atata intoleranta fata de USR ma impresioneaza pana la lacrimi.

      Aia din PSD/ALDE/UDMR macelaresc la propriu de doi ani de zile legile justitiei, Codul Penal, Codul de Procedura penala, si prin parlament, dar mai ales prin ordonate de urgenta. La fel Codul Fiscal (290 de modifificari pe un an de zile prin ordonante de urgenta!). Trecerea taxelor la angajat, prin ordonanta de urgenta! Distrugerea pilonului II de pensii – prin Ordonanta de Urgenta!

      Iar tu, ca sa fii multumit de USR, ai vrea nu sa faca opozitie cat mai vizibila la chestiile astea, ci sa dea o lege prin care sa se micsoreze cartea de identitate, lege la care sa colaboreze in armonie cu Iordache, Nicolicea si Serban Nicolae.

      Ok, hai ca la politica e ca la fotbal si la femei, toti ne pricepem.

      P.S. Daca cumva ai totusi un punctaj cu tine, te rog sa ma ierti ca te-am acuzat pe nedrept de nepricepere.

      00
    • @berenger Tot ce e in documentul ala sunt erori. E ditamai documentul cu o lista lunga.
      Iar in taxe nu e ca in fotbal: daca e deja scutit nu poti sa il scutesti de 2 ori! Deja nu platesti TVA la export. Daca ma iau dupa logica ta nu o sa platesc de 2 ori taxe la export. Ce sens are logica asta?

      Cu ce te incalzeste ca unii sunt hoti si altii incapabili de calcule simple daca rezultatul va fi acelasi? Bani se pot toca aiurea si legal si ilegal. Rezultatul e acelasi: ramanem saraci. Asta vrem?

      00
    • cu psd nu rămâi doar sărac, ci și cu pumnul în gură, cu rușinea de a fi român, cu spolierea sistematică în folosul unei clici incompetente și corupte, cu excluderea din europa și din cercul țărilor cât de cât mai răsărite. iar astea sunt date factuale deja, nu aprecieri subiective.

      așa că nu-mi mai veni cu textul răsuflat „toți sunt la fel”. NU SUNT LA FEL. și probabil nimeni nu va atinge în ticăloșie pesedeul.

      00
    • Daniel V, din ce am văzut pe blogul tău, ăla cu viziunea USR pe fiscalitate plină de greșeli elementare, te-ai cam axat pe găsitul acelor greșeli.. elementare. Pe principiul, hai să nu vedem pădurea din cauza copacilor.
      Să diferențiem politica bugetară expansionistă de politica fiscală expansionistă și să vedem cine și cum le aplică pe ambele (că de fapt aici e problema, la ce face concret PSD-ul, nu la definiția din manual). Valabil și pentru taxarea muncii unde s-a jucat alba neagra.

      00
  10. mie mi-au placut articolele cu satena si blonda :D

    00
  11. „Seceta transformă ogoarele în deșert”, cei de la protv ar trebuii trimisi in centrul Californiei, sa vada cum se face agricultura in desert. Acolo au produc anual de vreo 50 miliarde $:
    – lapte si produse din lapte de vreo 7 miliarde
    -struguri de 6 miliarde
    -migdale 6 miliarde
    -capsuni peste 3 miliarde
    -salata verde aproape de 3 miliarde
    -nuci de vreo 2 miliarde
    -rosii, fistic, pui de cate un miliard fiecare.
    Domnul fermier din reportaj a „semnat ca primarul” cum sa crezi ca poti cumpara utilaje de vest la peste de est, apoi sa nu verifici utilajele la primire si sa le refuzi, apoi sa nu te intereseze ce semnezi cand vine domnul de la asigurare.
    In interviul cu domnul inginer care a muncit la tractorul nu se vede nici un utilaj pe care firma dansului il facea, apoi sa vrei 200 de mii de euro si sa nu poti pune jos 10% nici prin credit bancar, e de inteles de ce nu i s-a acordat credit nerambursabil.
    In sectie sunt cateva secvente in care dansul sau altii muncesc la diferite masinarii fara sa respecte minimele cerinte legate de protectia muncii.

    00
  12. Eu nu inteleg urmatoarea logica: Cineva critica USRPlus. Automat, fanii aliantei incep cu jigniri, acuze, ironii, decredibilizari. Lucruri care nu duc nicaieri.

    Nimeni nu ia urmatoarea atitudine: „Am inteles ca ai cateva nemultumiri. Hai sa discutam mai pe larg, ca vreau sa le inteleg. E foarte posibil sa fi gresit, dar impreuna putem sa intelegem unde am gresit si pe urma sa ne indreptam greselile.” Nu e o metoda prin care sa ai succes 100% din timp, dar tot mi se pare ca e mai productiva decat aia cu „esti un psdist prost, nu ai dreptul sa ne critici”.

    Totusi, de ce nimeni nu aplica a doua atitudine?

    00
    • pentru ca #rezist ă?!

      00
    • De ce ar lua un om neimplicat in politica, partea vreunui partid? O discutie logica poate avea loc daca participantii gandesc „la rece”, fara pasiuni electorale.

      00
    • Pentru ca nu merita efortul. Pretentiosii care asteapta a doua venire or sa moara asteptand. Votantii PSD nu au dileme d-astea existentiale.

      00
    • Știi cum e asta? Mergem la luptă să cucerim orașul, strângem cu chiu cu vai niște ostași, dar hei! Io nu lupt cu ăla că e bețiv, ăla e lăudăros, ăla stă cu mă-sa acasă. Chestiile astea își au locul după luptă.

      00
    • Cipper, nu castigati alegerile fara votanti!! Da, suna incredibil, dar asa e. Ai nevoie de votanti ca sa castigi alegerile. Uite un motiv pentru care nu se face asta: nu e nevoie. Poate liderii USRPlus s-au gandit: oricum nu cred ca avem sanse sa ajungem la putere. Atunci hai mai bine sa facem ce stim, noi avem locurile noastre caldute asigurate cu cele 8-9% procente la vot. Traim bine din salariul, mai latram un pic Huo PSD si gata un nou mandat. Iti dai seama ce ticalosie, oamenii sa spuna ca iti apara interesele, dar ei sunt acolo doar pentru interes personal. Sau alt motiv: sunt complet incompetenti si nu-si dau seama cum sa atraga electorat. In ambele cazuri, deja disonanta cognitiva in randul fanilor alientei va genera automat o comanda de a apasa pe butonul rosu din dreapta jos. HUO PSD! Am reusit sa previn totusi gestul automat, asa pe final? :D

      00
    • Frate, am obosit. E deja a 10 oare cand scrii acelasi lucru despre analiza aia cu USR. Mai schimbi pe ici, pe colo, dar in fapt e acelasi mesaj. Tu nu ai obosit?

      Ok, am prins ideea ta. Aia din USR sunt jalnici, nu stiu sa negocieze, nu stiu sa atraga votanti si/sau sunt de fapt intelesi cu PSD-ul. Pe scurt, nu o sa ii voteze nimeni. Mai vorbim dupa 26 mai, ce rost are sa mai tot dam cu bata in sarpele mort?

      Sau, nu? Te rog, nu imi insulta cei doi neuroni pe care ii mai am in cap, spunandu-mi ca tu de fapt critici USR-ul ca sa ii ajuti sa se indrepte.

      00
  13. Normal ca omul se duce la RCA-ul cel mai ieftin. Nu ai nici un avantaj ca platesti o varianta mai scumpa.
    Vor fi unii pe aici care se vor da cu fundul de pamant, dar asta e realitatea. Atata timp cat un produs nu-mi ofera mie nici un beneficiu, de ce as cheltui mai mult decat e cazul?
    Daca s-ar baga decontarea directa, da, atunci cauti o firma serioasa care nu se joaca cu banii tai. Pana atunci, pretul dicteaza.

    Ca sa nu mai spunem ca metoda de calcul a RCA e tampita. De exemplu, in momentul asta, un Golf R, 300cp, plateste acelasi RCA cu un polo 1.9 SDI din 2000 cu 60cp. E normal? Eu zic ca nu.

    00
    • S-a bagat decontarea directa , daca esti dispus sa dai niste bani in plus.

      00
    • 20% in plus la RCA decontarea directă. mult. 4 pachete de țigări.

    • Da bre nenea Zarax, ai toata dreptatea. Dar cand euroins-u muieste pe toata lumea din toate pozitiile, de ce sa-i faci asta aproapelui tau? Pentru 20 lei in plus le dai la fometeii aia de mancare, iar amaratu’ care a beneficiat de greseala ta isi mananca zilele prin service-uri. Nu uita ca poti fi si tu de cealalta parte a barierei si nu stiu cat de bine ti-ar fi.

      00
    • RCA pe 1 an, fara/cu decontare directa pt masina mea:
      Euroins 445 / 658
      Omniasig 697 / 795
      Allianz 738 / 826
      Generali 827 / 1002
      Asirom 993 / 1072

      Ce asigurare aleg? Va las pe voi sa ghiciti.

      Cat despre regresul pe persoana fizica al lu’ ala de comenta mai sus, ca asiguratorul nu a recunoscut accidentul si vinovatul se ruga pe holuri de bunul smaritean comentator, asta e folclor urban.
      Atat timp cat ai o asigurare RCA valabila, de la un asigurator care are autorizatie sa vanda RCA, povestile cu dat in judecata vinovatul sunt doar povesti.

      00
    • eu am oscilat mereu intre generali și asirom, dintr-un motiv banal: au parcare.

    • Nu e vorba doar ca nu-ti recunoaste accidentul, e vorba de cum si cu ce iti face reparatia. Ca daca tu ai bara sparta euroinsu iti va lipi guma de mestecat pe sub si e gata, te-au rezolvat.

      00
  14. 35000??? ‘ai de plt ce sarac sunt!

    00
    • Foarte interesanta cifra aia legata de depozite, si mai ales intrebarea: ce asteapta lumea respectiva pentru a investi banii in bunuri? Oare asteapta scaderea preturiilor in imobiliare? Ca atunci mult prevestita prabusire a pietei imobiliare mai are de asteptat. Ma indoiesc ca sunt srl-uri pentru ca acolo nu prea ai luxul de avea asa mult cash, tot timpul ai ce sa faci cu banii aia.

      00
    • eu sincer nu-mi vine sa bag banii in nimic. Atat.
      Multe mi se par supraevaluate si nu sunt in situatia de a avea timp sa gasesc oferte decente. mi-as lua o padure mai degraba ca sa nu zic ca tin banii degeaba.

      de asemenea in caz de vreo criza sau ceva, plec in lume si stau hai-hui vreo 2-3 ani.

      00
    • BTW. În anul 2009 dupa guvernarea liberalului tăriceanu in parcarea din fata guvernului s-a gasit un porche abandonat plin cu…

      00
  15. Cel mai mult castiga USR-ul cand simpatizantii sai blocheaza trecerile de pietoni si striga jos psd.
    Poate sa imi explice cineva de ce unii ii considera pe cei 60% care nu merg la vot de dreapta sau anti-psd?
    PSD-ul se adreseaza si ia masuri pt bugetari, pensionari, salariati din privat carora le-a marit minimul pe economie. USR+ cui se adreseaza? Doar angajatilor din multinationale?

    00
    • As vrea un partid pentru care pensionarii si bugetarii si aia pe salariu minim sa fie neimportranti. Sa fie importante chestii gen sanatate, invatamant, economie si mediue de afaceri si infrastructura. Sa nici nu abordeze pensii si salarii in platforma, maxim sa promita cresteri naturale derivate din cresterea economiei.

      Prin toate locurile prin care am fost si aici unde capsunaresc n-am vazut atata atentie pentru pensii cat vad in romania. Zici ca tara aia sta in pensionari, n-are viitor, tot ce conteaza e sa vina pensia la timp.

      00
    • In fapt, asta e cam propaganda. PSD a dat cu banul cu adevarat doar in bugetari si pensionari speciali.

      Pensionarii normali au castigat 19% in medie la pensie. In peste 2 ani de zile (din ianuarie 2017 si pana prin septembrie 2019, cand promite PSD-ul alta crestere) punctul de pensie a crescut de la 917 lei la 1100 de lei. In comparatie cu inflatia reala asta e fix-pix. 19% in doi ani si jumatate, exprimat in lei e de fapt praful de pe toba. Inflatia oficiala cumulata e pe la 10-12%, si ala e un basm frumos. Realitatea e mult mai crunta si anume ca unui pensionar normal, ala care a ajuns cu chiu, cu vai, la o pensie medie de 1200 de lei, nu i-a crescut mai deloc puterea de cumparare.

      Cat despre aia din mediul privat, le-a mers atat de bine incat au ajuns 60% din ei sa fie angajati cu salariul minim pe economie. Ia incearca tu sa traiesti cu 1200 de lei net pe luna fiind persoana angajata, cu copii, ca sa vezi cum e, la preturile de ruleaza acum in Romania. Apoi multumeste frumos partidului, ca nu mai poti de bine ce o duci.

      Repet, singurii castigati au fost bugetarii, care au primit cresteri si de 20-25% anual si au ajuns cu salariu mediu brut pe la 5000 de lei. Si evident pensionarii „speciali”. Cam asta e noua armata a PSD-ului, bonus pensionarii care traiesc zilnic „visul” Antena 3.

      00
  16. „Am condus Tesla Model 3: scurt review” alt review de 2 lei in masoara scaunele din spate si cati saci incap in portbagaj.

    Nimeni n-ar pune mana sa faca niste teste de autonomie, teste de incarcare, sau costuri.

    00
    • Pai ce, vrei sa ajunga la concluzia ca in Romania n-ai unde sa incarci intr-un timp decent Tesla aia si ca daca ai de facut 300 de km, n-ai cum? nu se face, dom’le, ca nu mai primesti nici o masina la test de la electromobilitate pentru un „test” de 50 de km :)

      00
  17. @Radu
    Eu as vrea un partid care promite sa elimine toate pensiile speciale cand ajunge la putere. Oare de ce niciunul din cele existente nu promite asta?
    USR a facut un proiect de lege prin care vroiau doar eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. De ce nu eliminarea tuturor?
    De ce nu face USR un proiect de lege sau sa promita ca atunci cand ajunge la putere va elimina pensiile speciale ale SRI-istilor?

    00
    • N-ai inteles, eu vreau un partid pentru care pensiile sa fie non-subiect. Nici sa le mareasca, nici sa le taie, pur si simplu sa nu-i intereseze. Sa nu le consume timpul pentru chestii importante.
      Ma rog, pentru ca sansele sa ma intorc acolo sunt zero, nu mai intereseaza asa de mult, ideea asta era de pe vremea cand ma interesa, pe vremea cand minim 50% din discutiile politico-economice erau drespre pensii, si inca 25% despre salariile bugetare, restul chestiilor cu adevarat importante fiind practic ignorate. Din ce imi dau seama acum e mai rau, se discuta tot despre pensii si in plus statul paralel, tudorel, kovesi, ghita, multinationalele rele si alte perdele de fum.

      00
    • @Vasile
      „USR a facut un proiect de lege prin care vroiau doar eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. De ce nu eliminarea tuturor?”
      Pentru ca e vorba de tactica.
      Daca vii cu legea pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale n-ai nici o sansa fiindca parlamentarii sunt sustinuti de categoriile beneficiare care nu-s putine si in plus ii doare direct pe ei la buzunar.
      Daca vii doar cu eliminarea pensiilor speciale doar pentru parlamentari atunci ai sustinerea populatiei si sanse mai mari de reusita.
      Odata ce te-ai scapat de pensiile parlamentarilor poti ataca si pe cele ale altor categorii. Asta fiindca parlamentarul nu mai e direct afectat si voteaza mai usor.

      00
    • Nu e chiar asa. USR a depus un proiect de lege prin care pensiile speciale sunt abrogate pentru 7 categorii profesionale (personalul aeronautic civil navigant, personalul auxiliar al instanțelor și al parchetelor, funcționarul public parlamentar, corpul diplomatic și consular, angajații Curții de Conturi, judecătorii Curții Constituțională, parlamentarii).

      Deci singurii care ar ramane cu pensii speciale erau magistrații și militarii. Si acolo pensiile speciale ar fi fost plafonate la nivelul soldei/salariului brut lunar din ultima luna de activitate.

      Da, nu era perfect, dar era un pas inainte.

      Dar, daca vrei musai un partid care sa aiba sanse sa intre in parlament si care sa anuleze absolut toate pensiile speciale, nu pot decat sa iti spun succes. Dar o sa ai un pic de asteptat. Sper ca esti tanar, sub 12 ani.

      00
  18. @Radu
    Eu am inteles ce zici, dar fiecare are dorintele lui.
    E greu sa motivezi azi oamenii sa munceasca in mediul privat si pt ca vad ca parintii lor care au muncit 40 de ani in fabrica au 1000 lei pensie si altii care au muncit 20-30 de ani au 5000-10000-20000 lei pensie neta.
    Asta e o problema specifica Romaniei, din ce stiu eu in Occident au pensii speciale doar militarii.
    Sa stii ca, in afara de cei de la putere, cei din opozitie nu vorbesc mai deloc de pensionari, bugetari si angajati platiti cu minimul pe economie din mediul privat. Mie personal mi se pare ca cei din opozitia actuala nu vorbesc serios nici despre sanatate, invatamant, infrastructura, economie si mediul de afaceri.

    00
  19. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/mama-copilului-mort-la-sanador-colegiul-medicilor-nu-ar-trebui-sa-mai-existe-e-o-gaura-neagra-1103258

    Exact. Colegiul medicilor suge bani si-i protejeaza exact pe cei mai incapabili din sistem.

    Pedeapsa pentru treaba de mai sus? Un vot de blam. Adica 6 luni nu mai pot avansa in cariera. I-au pedepsit de nu mai pot aia. Pentru un copil mort din culpa.

    Practic nu ai cum trage la raspundere, nici macar pe partea penala, unde, normal, se va lua in considerare expertiza de la colegiul medicilor.

    „E o mizerie decizia Colegiului Medicilor. Am spus în nenumărate rânduri că nu am încredere în această instiuție din care principalul vinovat, dr. Bălănescu, cred că face și parte sau soțul ei face parte. Fac parte din toate comisiile posibile și imposibile. Colegiul Medicilor demonstrează încă o dată că e inutilă în societatea românească, demonstrează că e diletant.”

    00
  20. Cred ca stirea aia cu fermierii si seceta, o vad de n ori pe an. Cum isi plang ei de mila, plang de mila cumparatorului, ca o sa fie produsele foarte scumpe etc. In tara in care este chemat popa sa se roage pentru ploaie, ce sisteme performante de irigatie. La mine in zona sunt vreo 30 de personaje de acest gen, se plang si se plang, in timp ce unul din ei merge cu Bentley bentayga pe camp, iar restul au minim un amarat de x5.

    00
  21. De ce nu mai merg la vot : am de ales între 2 sau 3 grămezi de căcat colorate diferit,dar care put la fel. Nu am nicio alternativă,gen savarină,friptură,prăjitură,frişcă,etc. Q.E.D. …………..

    00
    • Tokarev, căcat ai mâncat peste 30 ani, poate te-ai obișnuit cu gustul. Alternativa sunt unii despre care doar se insinuează că ar fi tot căcat. Metode comunisto-bolșevice, prind la fraieri. Sau la mâncătorii de căcat.

      00
  22. Pussy,nu ai înţeles,e vorba de vot nu de mâncat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile