Asta spune o fată care a terminat zilele astea Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC). Sigur, ea spune și că facultatea e inutilă și că profesorii nu au experiență, dar au scris cărți care trebuie cumpărate și învățate, dar asta știe orice student.
Mie faza asta mi-a atras atenția:
Când ne gândim la facultate, ne gândim la instituția care își pune amprenta finală în dezvoltarea culturală și profesională a noastră, ne simțim oarecum superiori, pentru că nu oricine poate termina o facultate, mai ales de stat, facultatea este cheia catre succes, către un job, fară facultate ești un nimeni, nu te bagă nimeni în seamă. Astea sunt chestiile pe care le auzim toți.
Fata asta nu a muncit o zi în viața ei. Dacă ar fi făcut-o, ar fi aflat că facultatea e o sumă de cunoștințe teoretice, care au oarecum legătură cu practica. Dezvoltarea profesională începe la facultate, nu acolo se termină. Facultatea nu e amprenta finală, niciodată n-a fost. În viață, la muncă, dai de situații care nu sunt în cărți și nici profesorii nu au de unde să le știi, că majoritatea n-au mai practicat meseria asta din anii 80 sau 90.
Cine se oprește din învățat după facultate e condamnat la mediocritate și blocaj profesional.
Și aia cu “fără facultate nu te bagă nimeni în seamă” e iar tristă. Oamenii își pierd patru ani din viață pe băncile școlii și ies de acolo mai proști decât au intrat.
Nah, master-ul in HR management, fonduri europene si psihologie de la Spiru e amprenta ultrafinala in dezvoltarea mea profesionala.
Nu se poate, nu se poate:
https://imgur.com/a/aED7x7i
da, se porneste de la o premisa falsa pentru ca parintii de cele mai multe ori nu-s prea destepti si au impresia ca daca isi trimit copilu la scoala sau la facultate ala devine instant un cult si profesionist si nici nu sunt prea multe voci care sa vorbeasca impotriva, profesorii te indeamna sa treci la urmatorul nivel de studii, angajatorii nici ei nu incurajeaza skillul si nu diploma cand majoritatea deja iti dau reject daca nu ai diploma.. cerc vicios.
@NIX
Argumentul e că, pe vremuri, facultatea se făcea în 4 ani, chiar 5 ani. După criteriile școlii de Bologna, și să fim ieuropeni buni conformiști pe deasupra, am împărțit acei patru ani în 5 ani: 3 ani licență și 2 ani master (general, deși nu e la fel peste tot). De-asta master-ul e o „aprofundare a cunoștințelor”.
Sunt patru prieteni pe arie: trei bătrâni, unul tânăr.
Al treilea bătrân nu contează fiindcă n-a putut să intre la drept.
Doi au făcut licența (4 ani) + master (2 ani) și sunt avocați. Cel tânăr mai are 1 an până termină licența iar avocatul (cu practica) deja i-a spus că trebuie să facă și masteratul.
Eu l-am întrebat p-ăl tânăr de ce să mai faci masteratul dacă termini licența, nu poți să te faci avocat? Habar n-am ce i-a spus avocatul lui cu practica, cât de adevărat sau fals este, dar chintesența era că „îi trebuie” și masteratul.
Întrebarea serioasă e alta: te mai bagă cineva, astăzi, în seamă cu licența și atât?
Eu nu știu, de-asta întreb, să răspundă alții…
nu stiu la drept, dar auzisem, deci nu bag mana in foc, ca la Poli de ex, cu doar 3 ani n-ai fi inginer full ci un fel de subinginer si abia masterul iti confera titulatura full. Nu garantez totusi ca asa o fi …
@maxp
La Politehnica se fac 4 ani.Si pe diploma scrie clar „Inginer”
@maxp Da asa este.
@florin Da, iesi inginer, dar nelicentiat. Cum ar veni, subinginer(aceasta denumire nemaifiind recunoscuta).
Loool. Alta pizduta care s-a dus sa faca Jurnalism cu gandul ca imediat dupa ce termina se face Esca, doar ca la salariu mai mare. Si e si uratica, n-o fwte nimeni mai mult de vreo inundatie, o seceta, ceva.
„și ies de acolo mai proști decât au intrat”
Ei, nici chiar. Mai depinde si de facultate
De asta mă bucur că pot face stagii de practică în timpul facultății.
Ok, m-am intrebat ce plamea e FJSC?!? Fac. de Jurnalism si Stiintele Comunicarii! Futere, stimati telespectatori! Ce nume pompos si inutil.
Bai tata, deci cat de ‘delusional’ sa fii ca sa faci „jurnalism si stiintele comunicarii” in Romania leat 2018?!?
iti dai seama câți specialiști în comunicare sunt acolo? câți premianți pe la festivalurile de publicitate? câți îndrumători de bloggeri de succes?
Pentru ca asa e sistemul la noi, ramas inca comunist, bazat pe cantitate si nu pe calitate. Chiar daca am beneficiat de studii superioare platite de stat, nu sunt de acord cu acest sistem. Te face iresponsabil. Daca ai avea si tu ceva de pierdut, inafara de 4-6 ani din viata, poate ca lucrurile ar sta altfel. Daca ti s-ar spune ca daca faci o facultate si in urmatoarele 6-12 luni nu te angajezi cu forme legale, sa fii obligat sa restitui banii inapoi, poate altfel ar sta treburile. Poate ca nu te-ai mai duce la facultate, de dragul de a face o facultate. Sa nu mai spun ca nu exista consiliere in cariera. Un profesor de la politehnica mi-a spus ca rolul sau nu este de a ne baga pe gat formule si teorii, rolul sau este de a ne face sa gandim si de a ne deschide mintea in acel domeniu. Fara munca suplimentara din partea noastra tot ce ne transmite el e egal cu zero. Asta nu inteleg multi, pentru a putea ramane competitiv pe piata muncii trebuie sa fii mereu la curent cu ultimele noutati din domeniul in care activezi, sa fii intr-o specializare continua. Si asa eviti frustrarile pe la 40-50 ani ca unul cu 10-15 ani mai tanar ca tine are un salariu comparativ cu tine.
Si aia care termina 12 clase, nu dau bacul si tot se dezvolta profesional pe undeva ce fac? Cum traiesc ei fara amprenta sfanta a facultatii?
Multumim bine, unii ajungem sa dam si de lucru la 500 de oameni….
Eu am urat școala dar am iubit (auto) educația.
Făcut o facultate inutilă in care am realizat pe parcurs că nu e de mine și ceea ce as vrea sa fac in viitor. Am terminat-o totuși.
Început a 2-a facultate pe ceea ce doream sa fac(informatica), am abandonat-o. De ce?
1. Primul an numai matematica, de parca toti programatorii vor să facă programe de gestiune cu calcule matematice complexe sau sa calculeze traiectoriile rachetelor Nasa. Ok, algoritmica te ajuta, dar restul de matematica e cam inutilă.
2. Al 2-lea an, limbaje de programare. Primele limbaje: Fortran și Turbo Pascal. WTF. Limbajele astea sunt moarte și îngropate de zeci de ani. Ce rost are să le înveți?
3. Aveai de învățat 3-5 limbaje de programare pe semestru. Pe bune? Ca să stăpânești un limbaj de programare la nivel acceptabil îți ia aprox 1 an, asta spun multi programatori pe net. Iar profesorii vor in facultate sa bagi 3-5 limbaje pe semestru? In ce lume trăiesc oamenii ăștia?
4. Profesorii din Romania nu știu să predea cu exemple reale. La ei orice exemplu e cu un joc matematic sau ceva legat de matematica. De parcă programatorii vor face numai programe gen calculatorul integrat in Windows. Până și la PHP, care e limbaj de web, ei dădeau tot exemple matematice. De integrare cu markup HTML sau variabile dinamice legate la baza de date nici nu cred că auzisera.
5. Practica, care și așa era puțina, se făcea tot cu exemple și probleme care nu nici o treabă cu realitatile actuale si cerințele reale din acest domeniu (iar și iar exemple și rezolvări de probleme matematice idioate).
6. Multi profesori plini de ei au rămas cu opinia comunista că în facultate trebuiesc admiși și sa o termine doar de elitele intelectuale, gen IQ de peste 170, iar cei cu inteligenta chiar și peste medie ar trebui arși pe rug.
Concluzia mea? Move in people, nothing to see here.
Școala românească funcționează după programa de acum 30 de ani, profesorii sunt depășiți de vremuri și realitatea pietei muncii (cu tot respectul pe care îl am pentru profesori, toți sunt biased pe variabile integrale și probleme și exemple matematice, la ei string-urile lipsesc din exemple) iar practica este frecție, ajungi sa termini facultatea cu mai multe întrebări decât atunci când ai inceput-o.
Așa că am renunțat, am învățat singur programare(web) că hobby și chiar daca nu lucrez in domeniu, sunt convins că dacă mă duc acum la profesorul de tehnologii web și îl iau la bani mărunți legat de cunoștințele acestuia, s-ar putea să-l pierd pe parcurs.
daca nu esti capabil sa intelegi utilitatea acelor exemple matematice (chiar si cu php)..
atunci nu ai nici macar o sansa sa ajungi programator.
cel mult vei ramane un ucenic ok pentru restul carierei tale.
Dupa parerea mea, un programator care nu are gandire matematica nu e programator, e cel mult copiator de cod de pe stack overflow. In rest, de acord cu tine, programa din facultati nu tine pasul cu realitatea. Au inceput insa sa apara linii de studii finantate de diverse companii IT, care stiu exact ce nevoi sunt pe piata muncii si care-si permit sa plateasca profesori seriosi. Mai exista si varianta unor cursuri (eventual online), mai mult sau mai putin scumpe, dar din care inveti infinit mai mult decat prin studiu individual.
Din experienta mea, cei mai „periculosi” programatori sunt tocmai „autodidactii” care-s convinsi ca stiu, dar de fapt stiu doar bucatele de ici-colo si nu au viziunea de ansamblu.
Sa vezi cum e sa faci la Automatica – sectia Calculatoare, 3 semestre de electronica, 2 de electrotehnica, 2 sau 3 de fizica, filozofie, logica, psihologie plus n alte aberatii, asa doar ca sa apuce mai multi expirati catedre. Nici acum nu-l uit pe laborantul de la electrotehnica care zicea ca nu vom fi in stare sa lipim nimic cu letconul…
Bine, vorbesc de inceputul mileniului, sper ca s-au mai schimbat unele lucruri.
@john și corcodușul 90% din proiecte nu îți trebuie mai mult de matematica de baza care o înveți la generala, că nu toti programatorii fac game engines. In rest lucrezi cu librării și baze de date unde matematica de baza este suficientă. Asta nu înseamnă că nu e bine să știi și asta, dar ceea ce vreau eu sa subliniez este că în facultate se pune prea mult accentul pe lucruri mai puțin esențiale.
Și ia zis mă @John, lumineaza-ma, care este utilitatea exemplelor numai din matematica și aștept și eu exemple de la tine de web site-uri unde matematica a fost baza și cât de răspândite sunt aceste tipuri de site-uri.
Dar nu te mai obosi să răspunzi, că mi-am dat seama că suferi de sindromul superioritatii matematicianului care se crede miez ca a reușit să termine o facultate cu accent pe matematica, fix ca profesorii din exemplu care au senzația că ei sunt cei mai deștepți. Se observă asta din tonul comentariului tau. Dar am o cunostinta care a terminat 10 clase, cu toate astea este un freelancer de succes pe web development cu venituri de +2500 $ pe luna. Deci omul este ucenic după raționamentul tau, că nu prea le știe cu matematici avansate. Îți dai seama cat de nasol este să fi ucenic pe 2500 de coco? Sunt curios ce venituri ai tu la cunoștințele tale vaste in matematica. Dar hai recunoaște că tu de fapt bagi că negrul la patron iar singura ta consolare este că știi matematica și ai făcut facultatea , fata de alti „prosti ” care nu au reușit.
„Dupa parerea mea, un programator care nu are gandire matematica nu e programator…”
@corcodusul, gândirea aia matematica de care zici este algoritmica și structuri de date, despre care am scris că este intr-adevar necesară, te ajuta mult, la care mai trebuie adăugat și o gândire orientată catre problem solving care se dezvolta in timp.
@cipher ce chestie, chiar aseară mi-am rupt firul de la căștile Senheisser din dotare și a trebuit să relipesc firele cu letconul, îți dai seama, am reușit asta fara sa fi terminat facultatea de automatica.
Lăsând gluma la o parte , de aia multi tineri abandonează facultatea scârbiți, pentru că profesorii îi tratează că pe niște skin of the dick, ca pe niște subordonați, in timp ce în țările cu apa calda profesorii au înțeles că dacă îți apropii elevii prin tratarea lor că fiind egali și cu un tip de predare dezinvolta unde mai strecori și lucruri interesante sau glumite, reușești mult mai ușor să te faci plăcut si înțeles iar asta înseamnă elevi mai buni și rezultate mai bune și pentru tine ca profesor. Am avut în liceu un prof de istorie care pe langa ce ne preda din programa, ne mai povestea evenimente sau întâmplări istorice interesante pe care nu le găseam în carti. Nu am chiulit nici macar o data de la orele lui. Chiar și acum ador istoria și citesc frecvent ca hobby, și asta cred că se datorează lui.
Si eu m am apucat de mate info si m am lasat din cauza matematicii (am terminat liceu de informatica, dar nu am fost pregatit pt atata matematica). Btw am prieteni programatori care nu reusesc sa termine mate info din cauza restantelor la mate(repet, lucreaza deja pe posturi de developeri..)
Ma rog, eu m am apucat de o alta facultate pe contabilitate si m am descurcat sa mi gasesc internship intr o multinationala la sf anului 1. Ceilalti concurenti pt post erau la master si mi a spus unul dintre recruiteri off the record ca erau paraleli cu viata(desi aveau studii gramada..)
Din cauza ca lucrez nu prea am interactiuni cu colegii de facultate(mai mult de sal, cf) dar cand am proiecte in echipa ma minunez ce prosti is..I am zis la unu sa sintetizeze o anumita tema pt o prezentare, omu a copiat mot a mot de pe google GRESIT – nici macar de unde trebuie..I am zis, man, tu stii sa faci un rezumat? Si ai vazut ca ai copiat de pe google alta tema decat cea pe care ai primit o? Raspunsul este nu, pentru ca sunt niste cretini care joaca lol si jocul ala pe telefon de survival(baietii) si fetele stau pe snap si instagram. A, si multe meme uri. Deci eu zic ca internetul a fwtut o mare parte din generatia asta. Bun, pe partea de ce ofera cam asta e – tinde spre 0. Nu au skilluri nici cat sa traga o foaie la imprimanta. Dar pe partea de asteptari? Pai cand le zic cat castig se c@ca pe ei..numai atat? La multinationala? Are rost sa le explic ca is asa retardati ca le curge scuipat din gura si eu nu I as angaja nici pe gratis? Toti au impresia ca daca au terminat sau is pe cale sa termine facultatea sunt niste semi zei si vin ei la multinationale si creste business ul cu 1000%…ca o concluzie: sistemul universitar nu e perfect, dar nu are cum sa acopere niste lacune culturale pe care le are generatia asta, chestii de bun simt( chiar daca suna cliseic). Hai sa intrebam niste studenti care e ultima carte citita, ati fI surprinsi sa aflati ca unii dintre ei nu au citit o carte cap coada IN VIATA LOR!!! Sau maxim enigma otiliei intr a 12a… ce poate sa faca orice mediu universitar de top din lumea asta cu un om incult? Cu unul pe care il doare in pla de dezvoltarea lui, care umbla numa dupa note, diploma, teste standardizate, smenareli la examene…raspunsul e nimic. Singurul care sta in calea succesului esti tu.
xtz, genu de om care nu stie
Abia dupa 17 ani de munca, am ajuns la un post care are ceva legatura cu facultatea. Oricum, cu cunostiintele din primii doi ani. Imi place jobul, sunt mai multe chestii care imi plac sau de care sunt multumit, decat cele de care nu sunt multumit, dar angajarea si rezultatele bune le-am obtinut datorita cunostiintelor invatate dupa facultate (in proportie de 95%)
In secolul ăsta, care e duda cu facultățile de jurnalism? (mai ales in România). Le ce sunt bune?
Referitor la ce zice Eftimie „Cine ar angaja un om, în orice domeniu, cu atât de puțin simț de auto-protejare?”. Și el trăiește într-o lume roz. Cu excepția orașelor dezvoltate (B, CJ, IS, TM, BV. etc.), unde sunt sedii de multinaționale care respectă sau mimează respectul pentru angajați (prin comparație cu alte firme – acum nu trebuie să folosim standardele noastre de respect ca reper; dacă vrei asta, îți deschizi tu o firmă), nu poți spune că angajatorii (marea majoritate) caută oameni dezvoltați, stabili și echilibrați. Angajatorul român (repet, nu toți) are nevoie de o persoană supusă, care face ce i se spune și nu are respect de sine (și implicit instinct de auto protejare). Nu trebuie să ai tu idei gen „Șefu’ asta s-ar putea face așa sau pe dincolo / Acolo sunt câteva probleme, m-am gândit la o soluție”. Nu!
Tu trebuie să bagi ca și cum ar fi firma ta, nu comentezi deciziile, te supui și zici „Mulțumesc” când șefu’ îți bate obrazul cu „Bă, știi că sunt printre puținii care dau salariile la timp”, etc.
Nu sunt de acord cu ce se întâmplă mai sus și nu încurajez în nici un fel practicile respective, dar să nu ne ascundem de realitate.
Pentru mine facultatea chiar si-a pus amprenta in dezvoltarea vietii profesionale, putin si ptin cursuri, dar mai mult prin activitatile extracuriculare. Am participat la organizarea de evenimente, conferinte, am fost implicat in infiintarea unui ONG, lucruri care m-au pregatit pentru ideea de pus osul la treaba si ca lucrurile trebuie luate in serios daca nu vrei sa urle cineva la tine.
Am citit articolul tău, mi-am făcut o părere apoi am citit ce a scris în mesajul de pe Facebook și fata asta le spune bine, facultatea din România încurajează tocitul nu creativitatea și lucrul în echipă, de asta multi absolvenți sunt niște roboți, așteaptă sa fie dădăciți pas cu pas deși au informația în față dar nu știu cum sa o folosească în avantajul lor și așteaptă sa decidă Șeful sau Team Leaderul în loc sa fie motivați sa vină cu idei noi și cu o altă viziune.
Era o vreme când era la modă facultatea Româno- Americană, acum văd ca este FJSC (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării), cine o termină se simte deja influencer și om de bază într-o agenție doar pentru ca știe sa posteze pe Facebook și Instagram.
Ce să zic, sunt un om simplu și îmi plac fetele cu ochii mari, dacă as bea 2 shot-uri de Tequilla și 2 beri n-aș zice nu.
Ba eu am avut un soc cand a trebuit sa imi fac primul CV prin anul 3 de facultate, ca nu aveam ce sa trec la experienta, doar studii. Si ma uitam la altii care bagau cate juma’ de pagina cu participari la diverse, internshipuri la firme mari (pe vremea cand la noi nici nu exista termenul, ca sa faci practica 1 sapt iti trebuiau pile serioase), voluntariat. Si in 6 luni mi-am construit singur niste proiecte (pe langa un job aiurea si facultatea la zi), am muncit in pierdere (nici macar gratis) ca sa am sa pun in cv ceva sa pot intra in interviuri serioase. Ca o data ajuns acolo stiam ce trebuia, dar cum sa te diferentiezi de inca 100/1000 care luau romania libera si sunau la anunturile de acolo.
In special acum cand ai zeci de oportunitati, toate corporatiile au programe de internship, ai acces la tot prin net sa inveti si sa faci, nici nu as chema la interviu pe cineva care nu si-a dat interesul in facultate sa faca ceva, orice, sa vad ca a fost interesat. Altfel asa va fi la la job.
esac, te duceai din facultate să faci niște treburi, să îți dai seama cum e viața reală. nu te trezeai la 22 de ani cu o diplomă și atât.
Intership-urile sunt o tzeapa. O modalitate ca firme de kkt sa economiseasca bani. Cu sau fara primii 2 ani ca programator esti ca ucenic , la mana tuturor. Pe de alta parte o tzeapamai mica decat fac
Am o gluma furata si rasuflata pe tema asta :
„-Parintii mi-au zis sa invat si sa termin facultatea ca altfel ajung sa prajesc cartofi la MeC.
Le-am demonstrat ca s-au inselat, lucrez la KFC.”
De acord. Facultatea te pune în mijlocul lucrurilor, de acolo e de dat din coate până la un loc de muncă bun.
Dojenirea asta a facultăților se practică și la Cluj, am scris și eu pe tema aceasta la un moment dat (link pe nume) când o colegă de facultate se plângea într-un articol că nu găsește de lucru în PR și că lucrează în coafor. Nu își dezvoltase nici un skill în zona de PR, dar știa să tundă…
coafezele si taximetristii sunt maestrii PR-ului
Aici mai e o problemă, capacitatea pe care o au studenții de a se adapta. Vezi ca ceea ce înveți la facultate nu te ajuta? Păi atunci mergi si dai 10% la facultate iar restul de 90% ii investești sa te dezvolti in domeniul în care vrei sa profesezi. Pe lângă platforme online gen Udemy, Lynda, sunt si diverse evenimente gratuite la care participă oamenii care activează în diferite domenii de unde poti cere sfaturi si sa legi anumite conexiuni pentru a obține proiecte, recomandări, etc. Am aplicat această metodă încă din anul 1 de facultate iar în prezent sunt în anul 3 și profesez în domeniul pe care il studiez de aproape 1 an si jumatate, cu toate astea vad ca majoritatea colegilor de facultate nu prea inteleg cum sta treaba, continuă să învețe strict pentru note fără a se întreba cât de eficienta este. A cam trecut vremea când diploma reflecta în mod realist nivelul de cunoștințe al studenților, pe lângă asta nu poti sa te astepti ca niște informații care erau de actualitate prin anii 90″ sa te ajute prea mult peste 20 de ani
Cum dracu’ ne-om fi descurcat toți ăștia care avem locuri de muncă ce n-au nicio legătură cu facultatea terminată? Eu unul n-am lucrat nicio clipă în domeniu, dar n-am murit de foame și nici nu mi-am pus selfie-uri pe net cu texte lacrimogene.
Oare cont de patreon o fi având pramatia?
Stai sa vezi cum e in tari unde facultatea e pe bani seriosi: Fabrici care scot pe benzi rulante absolventi care nu sint buni de nimic.
Ca regula generala orice profil care se termina in „studies” e bun doar pentru un job de barrista. Iar numarul acestor „studies” creste de la an la an ca sint ieftine pentru univesitati si aduc bani buni.
Tarancuta asta e venita de la Pascani (Moldova) si a ajuns in Bucuresti crezand ca in cativa ani se va transforma intr-o veritabila REGINA.
Din pacate, realitatea crunta a bagat-o in depresie.
Eu am facut inginerie mecanica, a fost o experienta negativa. Eram bunicel la matematica, in sensul ca invatam in 10 minute anumite chestii, retin repede etc. Credeam ca e o facultate cu profil real, realitatea total diferita.. Materii de umplutura unde imi dadea sa invat un curs 100 pagini, cerinte absurd, proiecte aiurea. O materie de baza era sa pricepi tainele unui strung manual din anii 70. I-am spus profesorului ca astea nu se mai folosesc, m-a dat afara si mi-a spus ca la materiile nu mai trec niciodata, dar s-a imbolnavit si a plecat. Acum profesez, am titlul de inginer, dar ce e la munca nu are absolut nici o treaba cu ce te-au ”invatat” in facultate, adica nimic concret si real.
Faza ca „nu se mai folosesc” strungurile manuale e o prostie. Dar esti tu destept ca tot romanul.
Da, exista CNC dar alea sunt pentru productie in serie. Un masinist adevarat stie cum functioneaza o freza sau strung clasic, si mai ales stie sa le foloseasca ba chiar unii sa le constriasca de la zero. Sau sa le converteasca la CNC. Uite ce stiu elevii de liceu din USA, unde au olimpiade nationale: https://www.youtube.com/watch?v=9Vh392VfdFo
Si ia ghici, unii dintre ei ajung sa lucreze la NASA si alte companii de varf, ca multe repere din sonde spatiale sunt unicat.
@corector, banuiesc ca esti votant psd, absolvent la Spiru sau RAU, doar din atitudine. Facultatea respectiva era in domeniul sudurii, nu o specializare in strungarie. Felicitari celor ce le place, si iti doresc sa ajungi la NASA, macar la curatenie in baie, daca nu la altceva!
@Saragea Nu sunt absolvent Spiru si urasc ciuma rosie la fel ca tine. Ideea este ca atunci erai un student ignorant si arogant care le stia pe toate dar nu aveai dreptate. Poate ca locul tau de munca actual nu necesita cunoasterea functionarii unui strung dar pe atunci nu aveai de unde sa stii unde o sa lucrezi. Si foarte posibil ca nu iesi la pensie din sudura. Nu am intentionat sa te jignesc. Viziteaza si tu niste muzee de tehnica (Viena, Londra, Paris) si vei intelege mai multe.
A observat cineva ca asta ii sustine carta lui Badau?
nu, dar pare genul.
Nu stiu boss cum e aia cu facultatea, eu o fac doar ca sa primesc deducerea de impozit.
Uite ca va lucra la g4media
https://www.g4media.ro/postarea-dura-a-unei-studente-la-adresa-facultatii-de-jurnalism-s-a-viralizat-pe-fb-oricine-poate-intra-la-facultate-chiar-daca-nu-stie-sa-scrie-corect-gramatical.html
https://www.g4media.ro/decanul-facultatii-de-jurnalism-invit-pe-toti-cei-care-au-simpatizat-cu-cele-spuse-de-studenta-sa-vina-sa-predea-s-ar-putea-ca-25-de-lei-pe-ora-sa-nu-va-para-o-suma-atragatoare.html
25 lei pe oră, studente la discreție și apă gratis.
Pentru studente… desigur…
Ia te uită :)))
https://www.vice.com/ro/article/8xe3qp/studenta-care-a-zis-ca-facultatea-de-jurnalism-din-bucuresti-e-degeaba?utm_source=vicefbrom
”Domnul Horea Bădău m-a ajutat foarte mult în anul trei. Preda social media şi m-a învăţat cum să devin un influencer pe Facebook. A văzut că îmi plăcea să călătoresc şi m-a încurajat să îmi fac o pagină pe Facebook şi un cont de Instagram”.
Deci e influenceră, da? She learned from the best
are 1.000 urmăritori pe instagram, sigur e influenceriță https://www.instagram.com/catalina_vlad/
Exceptia medicina si slujbele de lipitori i.e. bugetari e inutila. Asta pentru ca o facultate de stat si chiar particulara nu poate sa isi updateze curriculumul mai des de 10 ani si ar fi nevoie cam la 2 ani. Asa ca daca nu vrei sa pierzi bani si timp evita facultatea si fa cursuri de specializare la ce vrei 1 an max 2 .