Ce vin de masă beți?

În weekend ne place să bem o sticlă de vin la masă, de obicei demidulce sau dulce. Am trecut prin Beciul Domnesc, Cricova și Castelul Huniade, care nu sunt nici rele, nici bune. Repet, pentru vin de masă. Am testat și Offley și Banfi. 

Caut ceva ușor și bun la digestie. Nu vin de golăneală. Nu avioane.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

175 comentarii

  1. Beaujolais Nouveau si Busuioaca de Bohotin, din aia la sticla de neam prost cu eticheta urata, nu cea finuta.

    00
  2. Samburel de Olt

    00
  3. Nu prea exista vin dulce sau demidulce.
    Incearca ceva de Purcari.

    00
  4. vin sec roșu spaniol, de la 3 ani in sus, să scrie pe eticheta ca a stat in butoi de stejar minim 4 luni, ideal un an. vezi ce inseamnă noblețea vinului, avantajul e că se contagiază :)

    (vinul demidulce sau dulce e pt doamne si domisoare)

    00
  5. NOU
    #15

    St Bernardus abt 12

    00
  6. Ai zis vin dulce? :) ai stricat tot… si nici nu face bine la digestie…

    00
  7. domeniile tohani: feteasca neagra, merlot si pinot, e ieftin si mi se pare ok la gust. in rest bag numai vin de tara. are demisec, demidulce si dulce. iti alegi ce-ti place. are la mega.

    00
  8. NOU
    #22

    Montrachet Domaine de la Romanée Conti 1978 cu apa minerala.

    00
  9. Roze demisec de la cramele Recaș. Luat de la cramă, nu imbuteliat. Au si demidulce alb sau roze. Bun, usor, de vară….

    00
  10. Domeniile Blaga Merlot Fințești 2010. 15 lei sticla la Kaufland.

    10
  11. cel mai bun raport calitate-pret pentru un vin rosu Chateau de Saint Cosme Cotes du Rhone Rouge 2016 http://hebdo.vin/alte-vinuri/chateau-de-saint-cosme-cotes-du-rhone-rouge-2015-detail.
    pentru un vin alb poti incerca Lechburg – Gewurztraminer: http://hebdo.vin/alte-vinuri?error=404

    00
    • lechburg ,bauer, stirbei, vin arte, serve – in mare ce e pe o plaja de pret de la 50-70 in sus sunt ok. dai 10 lei pe o sicla.. exact de 10 lei primesti marfa, in industria asta pretul spune multe si se apropie de realitate.

      00
    • NOU
      #32

      Syrah-ul nu e un vin „usor”:) De fapt vinuri rosii „usoare” nu prea sunt. Poate anumite Merlot-uri? Asta ar fi un exemplu, desi nu il mai gasesti pe la noi

      00
    • o alegere foarte buna. gewurtztraminerul de la lechburg este sec, fiind foarte aromat te fura si ai impresia ca este demi. personal prefer sauvignon blanc de la ei, editia 2007 insa este mai spab decat 2006. un vin alb cu raport pret calitate
      excelent este Scaia, Tenuta Sant’Antonio

      00
  12. Coaie , ce is cu sorosismele astea? Berea ii sfanta. Lasa burghezismele

    00
  13. Vinuri rosii: Cabernet de Cricova, Rosu de Purcari, Lacrima lui Ovidiu.
    Vinuri albe: Grasa de Cotnari.

    Personal prefer vinurile din republica moldova deoarece sunt calitative si ieftine (5 euro) si le evit pe cele franceze/italiene deoarece cele sub 10 euro sunt de borat.

    01
  14. Vinul dulce nu e pentru consum.

    00
  15. Ai incercat de la cramele Budureasca? Mie imi place FUME alb demisec, gama de vinuri rosii nu am incercat-o.

    00
    • Recomand si eu Budureasca Fume alb. Am gasit in Kaufland si Siel de Tohani cu 32 lei (alb)

      00
    • Budureasca = Seby Ghitza…
      Incearca Gramma din Visani/Iasi. Au vinuri calitative. Sa incerci si rose-ul.

      01
    • Budureasca si de la mine. Le-am testat eu pe cele rosii si sunt chiar bune.
      Mie imi place feteasca neagra.
      Daca vrei dulce, au un cabernet din gama Origini (mai scump, mai de fite) foarte bun.

      00
  16. Este o comuna lângă Baia Mare, Cicârlău îi zice.
    Noa, vinul de acolo e cel mai bun – după gusturile mele

    offtopic
    să-mi dau una – Zitec face si vin!

    00
    • mai e un evreu care face vin..fost ITst Rotenberg. Notorius e cum ii eticheta: iti baga capul prin fund :))

      00
  17. Kagor. Licoros. Bisericesc. Te simti aproape de barbos dupa o sticla. Si nu te poti rdica de la masa fara s-o rastorni. Fara maini.

    00
  18. NOU
    #48

    cea din gradina se pune?

    00
  19. doar vin „de tara”. cel rosu mi-l produc iar pe cel alb il cumpar ca e mai pretentios de facut. beci ai, deci poti incepe sa faci niste experimente in acest sens

    00
  20. Ce inseamna „vin de masa”? Cu ce difera de orice alt vin?

    Purcari (Freedom Blend am baut ultima oara, bun), am incercat si Cramele Halewood (vinuri cinstitie, fara fite sau pretentii). Cameleon rosu e iarasi ceva de scris acasa.

    00
    • înseamnă un vin ușor, fără mari pretenții.

    • @jollyca Vinul de masa e un vin obtinut dintr-o recolta ratata. Au obtinut o zeama din mai multe soiuri si nu prea pot sa-i spuna vin de origine controlata. Au amestecat cu ce au avut prin casa ca sa-i dea un gust cat de cat si au pus la vanzare. Nu prea poti deslusi o anumita aroma. Vin de tractoristi.

      00
    • NOU
      #53

      Vinul de masa e o loterie. Ce insemna vinul de masa? (a nu se confunda cu vinul baut la masa) Un vin caruia nu i se aplica regulile stringente ale DOC-urilor sau IG-urilor. In Romania sunt sanse mici sa gasesti ceva bun, tinand cont de numarul mic de producatori (seriosi). In Franta sau Italia, pe de alta parte… :)

      00
    • Adic il bei direct fara sa il plimbi prin gura inainte!

      00
    • Bai ce de-a hateri pe aci…vin de tractoristi.pff.

      00
    • Dupa cum spunea Jean Constantin in Secretul lui Bachus: „Prin vin de masa te intelege orice vin prost. Nu e cine stie ce. Dar la masa merge” :)

      00
  21. Feteasca Neagra – Budureasca. E demisec, dar mie imi pare mai mult demidulce.
    Cabernet Sauvignon – Ceptura, tot demisec, dar tot mai spre demidulce.
    Busuioaca de Bohotin – Basilescu, demidulce.

    Seci si bune: toata gama Purcari, toata gama Caloian.

    00
  22. Credeam ca doar eu beau toate poșircile dar multi din cei de mai sus m-au luat :)).
    Eu beau rosu sec, de obicei cu cat e mai scump cu atât ai mai multe șanse să fi văzut strugurii.

    00
  23. Salutare. Eu am gasit un vin bun aici: Am gasit in Selgros, nu era foarte scump ce am luat (40 si ceva de lei sticla de Tamaioasa romaneasca parca). Mai beau vin de Madeira, dar nu am gasit decat sporadic in Lidl. Asta e vin fortificat, are vreo 19 grade si se bea cu masura. :)))

    01
  24. Purcari Vinohora Rose – un cupaj excelent pentru vreme calduroasa

    00
  25. Au la Lidl vin in sticlute mici, gen cat un pahar. Mi-a placut ala roze.

    00
    • Si cel alb e bun. Eu il iau cand am chef de o „citirica” si parca nu as bea o sticla singura.

      00
  26. @zoso mai vreo douajdelitri de vin de tara, rosu, demispredulce.

    00
  27. Speram sa fie un post facut de un Guest. Vinul dulce sau demidulce e un vin ratat. Ceva nu a mers bine, seceta prea mare sau o fermentatie la o temperatura necorespunzatoare si a iesit din parametri. Ca sa nu arunce productia au gasit gogorita asta cu vin de desert dulce sau demidulce. La fel ca si cafeaua, daca pui zahar in ea s-a dus naibii toata aroma.

    00
    • NOU
      #67

      Stai asa ca nu inteleg, adica producatorii de vinuri nu incearca sa produca vin dulce/demidulce?

      00
    • @Giani Mucea: nu prea… S-a impamintenit ideea ca vinul dulce (mai ales) si vinul demidulce (mai putin) sunt vinuri de calitate proasta. Si nu prea se vand. D-aia cam toti producatorii se inghesuie la vinurile seci/demiseci. In plus, astea cica s-ar vinde si mai bine in vest.
      Mai umbla vorba ca vinurile dulci sunt si cel mai usor de falsificat. Desi Nea Stefanescu saracu’ nu cred ca avea probleme cu nici un soi…

      00
    • Omul cere sfaturi/sugestii pentru vinuri, iti spune ca bea dulce/demidulce, tu te apuci sa ii explici ca ce bea el nu e bun. Daca omul cere sugestii pentru X, tu consumi Y, de ce cacat simti nevoia sa comentezi si sa explici ca ce ii place omului e inferior? Da-i sugestii pentru ce are nevoie iar daca nu ai, incearca sa nu fii roman. Faptul ca tie iti place sa te bagi in seama nu inseamna ca si celorlalti le place, ori ca ai si cu ce. Jumate din populatie suge pula cu placere si e incurajata sa faca asta, ceea ce nu inseamna ca daca lingi pizda esti fraier. Totul depinde de preferinte si de orientare.

      In alta ordine de idei, nu stiu daca se gaseste asa ceva in romania dar daca se gaseste, merita sa incerci. Ca de la un om care bea dulce si demidulce cu paharul iar cand a descoperit cremant-ul a trecut direct la sticla.

      https://www.vinsmoselle.lu/en/wines/cremant

      00
    • NOU
      #70

      Pai din ce zice omul, inteleg ca de fapt fiecare sticla de vin de genul asta e practic un esec al producatorului respectiv. Adica aia isi planifica, in fiecare an, 100% din struguri pentru sec sau demisec, dar in fiecare an se intampla ceva incat un procent semnificativ, relativ constant de la an la an, nu poate fi folosit decat pentru vin dulce sau demidulce.
      De curiozitate, vinul Porto aceeasi problema o are?

      00
    • @caesar sa bei vin dulce e ca si cand mananci vita well done. Absolutely barbaric…

      00
    • @Giani Mucea Vinul de Porto e un vin amestecat cu brandy, de ce, intreaba-i pe ciudatii de englezi ca ei au venit cu mizeria asta.

      00
    • Auzi Virgil, ca fin cunoscător ce ești, ne explici și unde s-a greșit cu vinul de Sauternes?
      In alta ordine de idei recomand Sauternes, cu cât mai vechi cu atât mai bine și mai bun.

      00
    • NOU
      #74

      @Virgil: mie imi place whisky-ul. Dintre whisky-uri, beau din cand in cand un bourbon, dar de obicei prefer single malt-ul. Dintre single malt-uri, beau din cand in cand un Speyside (Macallan ftw) dar de obicei prefer Islay-urile.
      Acum nu ma intelege gresit, daca am o sticla de Lagavulin si invitatul meu insista sa isi puna si niste Pepsi in pahar, o sa ii zic ca mai bine ii dau un Glenlivet daca tot nu apreciaza acelasi lucru ca mine. Dar nu o sa ma cac in gustul lui, sa il iau la misto ca bautura aia e de rahat. Asta e. Asa ii place lui sa bea whisky-ul. Nici el nici bautura aia nu se afla cumva pe o treapta inferioara.
      Mi se pare de cacat sa iti bati joc de bauturile care deviaza vag de la niste standarde impuse de tine si implicit de gusturile oamenilor care le prefera. Ma bucur ca lumea nu functioneaza dupa stilul tau de gandire – varietatea e buna.

      00
    • @Virgil: Vinul “dulce” cinstit se poate obtine prin oprirea intentionata a fermentatiei astfel incat sa rezulte un procent mai mic de alcool si sa ramana ceva zahar. Se preteaza mai ales la soiurile de struguri cu concentratie mare de zahar sau la recoltele tarzii. Se fac si pe la noi vinuri albe si rose demi-seci/demi-dulci bune.

      Vinul de Porto era alcoolizat pentru a rezista la transportul pe puntea vaselor. La fel Marsala.

      00
    • Corect. Cu toate ca gusturile nu se discuta.
      In clipa de fata in Romania avem un vin foarte foarte bun, dar atentie – produs de casele mici de vinuri. Iar aici dau cateva exemple: Alira, Vinalia, Avincis, Liliac, etc..

      00
  28. Grasa de Cotanari, Lacrima lui Ovidiu
    Pelin Domeniile Dealu Mare Urlati

    00
  29. NOU
    #80

    Ceva care cred ca e perfect pentru gustul tau de acum (daca il mai gasesti)
    http://wine-boutique.ro/cgi-sys/suspendedpage.cgi

    Demisec (bate vinuri mult mai scumpe)
    https://www.bemag.ro/produse/vin-alb/mosia-de-la-tohani-special-reserve-feteasca-alba

    Demisec (bate vinuri mult mai scumpe)
    https://www.winemag.ro/cumpara/jidvei-grigorescu-gewurztraminer-565

    Demisec. Asta e vinul (de fapt soiul, ca vinul e altul: https://www.unvinpezi.ro/oferte/sauvignon-blanc-2014-villa-maria-numai-astazi-la-doar-52-ron-in-loc-de-58-ron-4457, de la care as pleca daca as vrea sa-mi educ palatul in directia vinurilor seci)
    https://www.winemag.ro/cumpara/budureasca-clasic-sauvignon-blanc-246

    Nu-s „avioane” dar iti trebuie ceva experienta in degustat vinuri bune sa le apreciezi.
    Adevaratele vinuri dulci de desert (fortificate sau nu) nu sunt „usoare”, btw:)
    https://www.vinpenet.ro/crama-basilescu-ingeri-busuioaca-de-bohotin
    https://www.vinpenet.ro/lacerta-dolce-lacerta-winery-dealu-mare
    https://www.vinpenet.ro/avincis-cuvee-amelie

    Rose demisec
    https://www.vindor.ro/crama-oprisor/421-crama-oprisor-caloian-rose-2017.html

    Demidulce. 50 e mult? depinde de masa:)
    http://www.rafinat.ro/shop/vinuri-rafinate/nativa-busuioaca-de-averesti-crama-averesti-750ml-2/

    Spumante (demiseci)

    Decent pentru incepatori si imbatabil la banii astia
    https://www.bemag.ro/produse/champagne-spumante/cuvee-millennium-rose-075l

    pentru ocazii mai speciale
    https://www.vindor.ro/cramele-recas/6273-recas-muse-stars-spumant.html

    00
  30. NOU
    #81

    TECTONIC – ALIGOTE&MUSCAT OTTONEL

    00
  31. signum syrah + merlot de la Aurelia Vișinescu. scrie pe el sec, dar la gust e spre demi sec. mediu ca preț. ceva mai bun ca pinot noir de la beciul domnesc.

    00
  32. Un vin decent calitate/pret – casa isarescu. Au de toate. Recomand sec, rosu. Si cel rose, tot sec. Si cel alb. In functie de ce mananci.

    00
    • supra-apreciat, facut sa-i oblige pe cei din banci sa-l cumpere. sunt producatori mai buni in sona Dragasani.

      00
  33. Cabernet de la Cricova e bun. Demidulce, pe la 16 lei erau in Kaufland

    00
  34. Vin alb lejer – Vila Dobrusa; mai era Ok Iris, pana sa faca reclama insipizii aia (de atunci nu mai cumpar); Fume de la Budureasca iar merge;
    Un rose bun mi s-a parut Verite (are un cocostarc sau ceva pasare pe eticheta),mai sunt bune cele de la Visinescu (diverse plaje de pret, pentru fiecare);
    Gama Liliac au vinuri oneste (nici prea prea, nici foarte foarte);
    Pentru vinuri rosii, daca vrei ceva pentru vita sau vanat, Prince Matei sau Soare de la Vinarte.

    00
  35. eu personal nu am baut vin bun(icel) sub 28-30 lei sticla.
    fiindca sunt cu vinurile seci, maxim demiseci, albe. mai nou beau Budureasca Fume dar sticla cu eticheta aurie. E bun si sec si merge si spritz.
    Pinot Grigio mai beau de la Purcari. Domnul guvernator bnr are iarasi niste vinuri bune. Doar de la 50 in sus sticla.

    00
  36. mie Purcari mi se pare un best-buy, asa pe la un 30-35 de lei. sub banii astia nu sunt sigur ca ceea ce cumperi este chiar vin.

    00
  37. Recomand cu incredere Budureasca, sunt client fidel de cel putin 5 ani

    00
  38. Incearca ceva de la Moldova, Chateau Vartely => https://www.vartely.md/produse/vinuri-cu-igp
    Gasesti in Auchan si la pret rezolnabil, sub 20 lei.

    00
  39. Vinurile albe nu-mi plac asa mult. Pot insa sa-ti recomand un rosu demisec rosu foarte bun: Floarea Soarelui (Feteasca Neagra) de la Cramele Halewood.
    Totodata, e foarte utila aplicatia Vivino cand vrei sa vezi opinii mai detaliate, detalii despre gusturi si preturi.

    00
  40. ..dar pentru ca nu se poate un post din asta fara comentarii in care sa ne aratam oole – am baut recent un Finca Azaya 2015 (spaniol) care a fost extraordinar. Din acelasi ciclu – Lieu dit Saint Genis – foarte usurel, fructat (fara sa fie dulce).

    00
  41. Vin obţinut prin bricolaj propriu.

    00
  42. Babanu salveaza masa, iar la fata in iarba deja suntem burghezi.

    00
  43. Si mie imi plac vinurile demidulci si dulci, nepretentioase. Am gasit de curand in Lidl, marca Aligole (nu Aligote), de la podgoria Sarica-Niculitel. Alb si rosu, la preturi imbatabile – 11 sau 12 lei. Merita incercate, ca vin de masa. In rest, orice de la Jidvei (sunt fan). Demidulci de la Jidvei gasesti in gama Traditional (chardonnay, muscat ottonel).

    00
  44. Lambrusco

  45. Boss, dar Babanu ce are, alt vin de masa mai bun nu cred ca exista. Iar daca n-au Babanu la plastic la magazin, parca ar merge un negru de Purcari

    00
  46. Merlot de Comrat, demidulce, 90 lei punga de 10 litri. Magazinul e peste drum de Sala Sporturilor în Brașov.
    Am băut de revelion, îl folosesc și la gătit.

    Dacă ajungi la magazin, ia și pentru desert un Muscat de Romanovca.

    Dacă nu are Merlot sa nu mă înjuri, îți recomandă doamna altceva.

    00
  47. Pelin rosu de Urlati. Excelent pt digestie.

    00
  48. Casa Cotnari, Colocviile. Testate. Mai scumpe dar justificat.

    00
    • Vin alb de Cotnari cu peste, e un deliciu.

      Si vinul alb merge si cu sifon (spritz cum i se mai spune), rece.

      00
  49. Beciul Domnesc – Fetească Neagră

    00
  50. Eu beau vinul dulce doar la desert. Pt masa bag de astea semi-usoare seci si spumante gen Proseco, dar il beau ca pe apa (alcool 8% sau gen). Vinul dulce la masa imi strica pofta de mincare asa dupa cum nu merge decat vin alb sec la cunnigulus d’ala sau cum ii zice (pt cunoscatori)

    00
  51. Crama Histria. Seria Amos. Ala roze cu sote de midii sau creveti in sos e bestial.

    00
  52. Vinul e o fraudă de băutură!

    00
  53. NOU
    #112

    La Lidl gasesti cel mai bun raport pret-calitate pt vinurile pana in 20-25 de lei.
    Daca gasesti si la reducere, chiar este un chilipir.
    Pt vinuri rosii usoare recomand cele din Spania(Rioja etc) nu mai vechi de 2-3 ani. Raportul pret-calitate este de cele mai multe ori mai bun decat la vinurile din Franta sau Italia (pe motiv de subventii si fonduri UE nerambursabile etc etc).
    Din pacate, vinurile romanesti sunt in general bune, dar supraevaluate…

    00
  54. recomand gama de vinuri linistite si spumante de la Podgoria Silvania. mai ales ca printre putinele sampanii produse prin fermentatie naturala din RO. din cate am vaz, au produse si pe emag si galerie pe site ul lor

    am luat chiar recent la iarba verde un demisec si dulce – una pt bograci si cealalta pt un cremes-au mers de minune :)

    00
  55. Recas merlot demisec

    00
  56. NOU
    #115

    Caloian de la crama Oprisor (roze demi-dulce). Il gasesti la Carrefour.

    00
  57. Roșu: Budurească Merlot
    Alb: Budurească Fume

    00
  58. 90+ de comentarii… Wow!

    @zoso – Deci boss, ai vazut cam care sunt subiectele la care toata lumea „se pricepe”: masini, joburi, femei, si iata acum si vinuri :D

    00
  59. Busuioaca de Bohotin – Averesti – demidulce
    Pelin Alb/Roze/Rosu de Urlati – Domeniile Urlati

    00
  60. Eu nu beau.

    00
  61. NOU
    #127

    Ce-mi place! Minusuri la comentarii care țin de preferințe. Muriți mă!

    00
  62. Faci un drum la Pietroasele in Buzau. Vezi si locul descoperirii tezaurului Closca cu puii de aur si cumperi o tamaioasa romaneasca dulce (7 lei litru) si o bagi la beciul lui Petcu.

    00
    • esti un fin cunoscator la vinuri aiurea, ai incercat vreodata ceva de 150 de lei sa vezi cum trebuie sa arate si sa se simta o tamaioasa?

      10
    • @Pic: de ce la 150? Doar la atita ne oprim? Eu vin si spun ca ala la 150 e de kakt, si ca orice tamaioasa sub 200 e la fel.

      00
  63. In Romania nu exista vinuri bune sub 10 Euro, indiferent ce vrei sa bei, abia de la 20 Euro gasesti ceva bun.
    In rest sunt povesti pentru cei care beau orice si considera ca vinul de tara e bun de ceva, toate sunt niste porcarii sinistre si nu au legatura cu vinul si cu lipsa de cunostinte.
    La vinurile de afara gama spre care te orientezi e 5-7 Euro, pt un vin de masa corect.
    Ideal pentru masa, ca nu o sa bei o sticla zilnic ar fi sa dai undeva la 10-15 Euro, vinuri bune in comparatie cu prostiile de la noi cu acelasi pret.
    Pentru vinuri dulci mergi pe cele italiene si usor acidulate, se beau reci si fara apa in el, eventual un pahar langa dar sa nu mai rece apa ca vinul. Poti sa incerci si australia pe vinuri albe, dar sunt cam seci in generla cu mici exceptii.

    Toata lumea de mai sus recomanda vinurile romanesti dar ignora total ce inseamna un vin in zonele de pret pe care le propun ei.
    E japca totala la noi in piata si daca aveti curiozitatea mergeti si cumparati un vin de 45 de lei francez, aici sunt cu precadere seci, sau italian si observati diferentele.
    halewood poate daca il arunci sa faca ceva impresie la modul cum pateaza peretele, doar de asta e bun, in rest e piss
    mai vad beciul domnesc pe aici, gizas ala nu e vin, nu mai recomandati prostia aia

    alt exemplu : „podgoria Sarica-Niculitel. Alb si rosu, la preturi imbatabile – 11 sau 12 lei. Merita incercate, ca vin de masa. In rest, orice de la Jidvei (sunt fan). Demidulci de la Jidvei gasesti in gama Traditional (chardonnay, muscat ottonel)”.
    a uitat sa zica ca vinurile Sarica Niculitel sunt de la 12 Euro in sus, ce e mai jos nu e vin si nici ei nu le considera vin, plus ca la final au un gust usor metalic din cauza solului
    Vinurile de acolo se vand in Japonia in marea lor majoritate, conform directorului de vanzari de la ei cand au prezentat gama, si ce ajunge pe piata la preturi mici este o ameteala cu care nu au venit la degustare ca le era rusine cu el, numai pe HORECA gasesti ceva acceptabil
    Jidvei nu produce vin, e piss colorat cu aroma de vin
    cum poti sa iti in serios un om care recomanda vinuri de 12 lei ?
    doar daca vrei sa te doara capul

    in rest sunt povesti pentru cei care nu au pretentii si nu stiu ce e inseamna un vin.

    00
    • Pic, las-o mai usor. Vali vorbea despre vinuri de maxim 16-17 lei in Carrefour (Beciul Domnesc, Castel Huniade, Cricova). Eu nu am facut decat sa respect cerinta lui, de a-i recomanda vinuri asemanatoare (dulci/demidulci), din categoria vinuri de masa usurele.
      Nu pretul este important aici. Stiu si eu ce inseamna vinuri cu pretentii.
      De asemenea, sunt constient ca sunt si vinuri de peste 30, 50, sau chiar 70 lei (Tamaioasa Roza de Segarcea), care puteau constitui obiectul unei recomandari, conform cerintelor lui Vali, dar eu m-am mentinut in plaja de pret sugerata de el, direct sau indirect.
      Cat despre Aligole Demidulce de Sarica Niculitel, ultima data stiu ca pretul era 18 lei la Mega Image, iar acum sunt pe emag marketplace la pretul de 29 lei/sticla (da, ai citit bine).
      Inclin sa cred ca tu nu ai citit bine ce anume dorea Vali de la comunitate.
      Lasa-ne frate cu vinuri de peste 10 euro sticla, ca nu despre asta era vorba.

      00
    • ooo tu mare cunoscator.. vand in japonia? nu, nu vand.. iti garantez eu ca este o gogoritza de marketing. am baut toata gama, am fost si la degustari organizate de ei. atat etichetele cat si vinul sunt o jena care nu ar avea loc pe piata japoneza.

      00
  64. zinfandel rose de la lidl – cumva, americanii au aflat că vinul are un gust deosebit dacă îl prepari în butoaie de stejar, așa că au transformat primitivul nostru, zăibărel sau cum naiba îi mai zice, în ceva ce nu mai recunoști – e bun, nu te îmbeți de le el, nu e ultra dulce, e fix ce-ți trebuie după masă să îți cureți papilele de grăsime

    00
  65. nu beau vin dulce. E impotriva religiei mele. Mai ma dezgust la un vin licoros, rar, dar dulce nu.
    Asa ca, vinuri seci.
    Ieftinache. Un raport pret calitate curios de bun: la mega imaj frantuzescul cu ratza. Alelalte din gama nu mi-au placut
    Decent: crama mea favorita din Romania. Nici scumpi, dar clar buni. https://www.cramaratesti.ro/romana/

    00
    • Cel mai tare m-am imbatat pe la 20 de ani cu un Muscat Ottonel de Murfatlar pe terasa unde ii placea (poate inca ii mai place) lui Base. Adica Zorile din Constanta. Mama, ce rau m-am imbatat in seara aia… Ideea e ca nu-l simti si-l bei, si-l bei… Si te duce…
      Ca tot veni vorba de mama, era in usa si m-a intimpinat cu „Dufule, te-ai imbatat manga!!!”. Eu, ma uit gales la ea si ii spun: „Eu beat?!??? TU esti beata!!”. Dupa care m-am uitat la var-miu care ma tnea si i-am zis si lui cat se poate de calm: „Ea e beata…”

      00
    • am baut si eu busuioaca d-aia buna de bohotin. Si otonel d-ala de la butoi.
      Au ficatu

      00
    • alea sunt pentru drojdieri :D

    • E marfă rața cu picioare de sticlă.

      00
  66. de masă, gulden draak
    la ocazii, rochefort 10 sau westvleteren 12

    00
  67. Rose d’Anjou ?

    00
  68. am încercat dar nu pot bea vinul dulce. de la demisec spre sec încolo sunt variante de treabă. asta este.
    succesuri

    00
  69. Cramarasova.ro , Pinot Grigio mai spre ale tale gusturi

    00
  70. Cricova, alb sec sau Crisecco Cricova, vin spumant :)

    00
  71. Daca e dulce-rosu, „Merum”. Pentru dulce-alb: „Xanto” sau „Mimosa”

    00
  72. Incearca: este demisec dar si un pic frizzante

    00
  73. Nu stiu daca se incadreaza la de masa sau de mase :) dar eu beau Cotnari (Grasa, Francusa, etc) si mai nou de la Cricova una alta :)

    00
  74. Fetească Neagră sau Cabernet Sauvignon de la Castel Huniade. Un vin corect, fără pretenții, fără regrete.

    00
  75. Recomand busuioaca de la Basilescu sau Husi. Sau demisecul de la Budureasca.

    00
  76. Oprisor au vinuri bune.
    Mai scumpe dar cum beau rar …

    00
  77. Fara pretentii, pt zilele de vara, un vin portughez, vihno verde, de la mega: Gazela. Nu e dulce, dar e perfect pt vreme calda.

    00
  78. Cricova Sauvignon alb demidulce
    ieftin si bun – chiar bun

    00
  79. de ce nu cauti prin zona crame care sa iti vanda mustul toamna si apoi il lasi la fermentat la tine in beci, il prepari cum vrei tu, mare lucru nu ai de facut, gasesti pe youtube cum se face.

    00
  80. Incearca Pinot Noir-ul (si Feteasca) de la Domeniile Franco Romane, au si ceva certificari eco sau bio…
    Un vin sublim, bisericesc, deci inaltator.

    00
    • subscriu. pinot noir-ul de la DFR 2011 este cel mai reusit PN din Romania! dar nu, nu e vin de masa :)

      00
  81. Minima Moralia Recunostinta, un cab perfect pt. tanga.

    00
    • Recunostinta 2008 – cel mai bun CS din Romania.. arome tertiare, post gust lung.. excelent! si 2013 este bun, putin cam fructat acum pt gustul meu, probabil in 2-3 ani se va estompa

      00
  82. Aurelia

    00
  83. Eu sunt fan Malbec. Și la masa, și în rest. Textura catifelata , ceva înspre dulce, dar și ceva (mai puțin) înspre sec.

    00
  84. Recomand si eu un producator mic, pe care il cunosc, face vinuri excelente: 7ARTS. Cred ca ti-ar placea mai ales cele mai lejere: Poezia, Preludiu sau Tamaioasa Romaneasca. Sunt excelente si cele rosii dar un fic mai pretentioase.

    00
  85. Freemont Blend – Cricova ft bun și ieftin 35 RON

    00
  86. Recomand „Conacul din Ceptura” produs de Vinalia – Feteasca Neagra.
    Vin rosu de calitate, fructos, note de cirese amare si anason; iar sticla o poti lua foe direct de la Crama ca nu e chiar departe de BV – cu 18 Lei sticla (fata de 35 magazine) .

    00
  87. Budureasca-Fume
    Casa Isarescu-crâmpoșie
    La vinuri roșii nu mă pricep

    00
    • casa isarescu overpriced. stirbey, bauer, avincis , tot din dragasani dar vinuri mai bine si preturi corecte

      00
  88. Cand zici „vin dulce”, zici „vin de desert”, nu „vin de masa”, ma gandesc.
    Asta e socant de bun https://www.emag.ro/supermarket/vin-alb-samos-0-75l-vin-doux-20155/pd/D9DP37BBM/

    00
  89. La preturile alea, pe la 20 de lei nu poti gasi nu stiu ce vinuri. Dar poti incerca. In supermarket-uri (Kaufland, Auchan, Selgros) uneori e la promotie (20 de lei) vinul de Samburesti. Din sortimentele lor eu prefer Merlot si Feteasca Neagra.
    Poti incerca si de la Feteasca neagra de la Villa Vinea – e buna si e in jur de 30 de lei, o gasesti mai sigur in Selgros.
    Vin alb beau doar sprit, din cele ieftine imi place Gewurztraminer de la Jidvei, iar din cele mai scumpe Lily de la Liliac – cand deschizi sticla simti aroma vinului – un vin foarte bun.
    In rest, si Segarcea are gama premium, care sunt mai bune decat sticlele de 30 de lei. Dar nu gasesti peste tot si sunt scumpe. La crama lor gasesti si unele pe care le gasesti rar sau deloc prin magazine.

    Bineinteles ca vinurile bune sunt mai sus de 20 de lei ca pret, dar poate nu iti permiti in fiecare zi sa iei o sticla scumpa si sa o tii la frigider. Asa ca uneori mai incerci si ceva mai ieftin.

    00
  90. Castel huniade chardonnay mi se pare foarte bun raport calitate preț. Cele roșii de la ei sunt destul de slabe insa.

    Vinuri rosii bune gasesti din zona dealu mare. Budureasca de exemplu.

    00
  91. Nu ma pricep… din asta am baut si e bun… vezi si tu…
    https://www.thesauruswines.ro/reserve/

    00
  92. Sunt foarte bune și vinurile de Sarica Niculițel.

    00
    • nu sunt. la rosii stau foarte prost, albele sunt fara structura. singurul vin bun de la ei este aligote-ul, probabil cel mai bun aligote din Romania ( au doua, cel premium, 50 ron+) . Si ala e subtirel dar asa e soiul.

      00
  93. Szent istvan korona Tokai Furmint – 11 lei la Metro,
    Fetească neagră Budureasca 20-30 lei, demisec
    Vin spumant Silvania, dulce/demidulce învechit in sticla 35-40 de lei.
    Pofta sa ai indiferent de alegere.

    00
  94. rosu sec cu cel mai bun rpc de pe piata: Baturrica gran reserva – Lidl aprox 12 ron. ii lipseste aciditatea dar la pretul asta este imbatabil.
    alb de desert: a mai recomandat mai sus cineva: Samos – Grecia.

    00
  95. Mateus. E frizzante. E super bun rece, pe vara. Eu il luam de la mega cu 35 de lei or so… dar am vazut ca e si pe net https://www.finestore.ro/mateus-rose-75cl.html cu 17-18 lei, nu am comandat pe net niciodata, dar am vazut ca au recenzii bune.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)