Cum alegi între Canon şi Nikon?

E o întrebare care macină generaţii întregi, dincolo de “de ce ne aflăm aici, pentru a distruge planeta sau pentru a produce plastic”. Serios acum, alegerea e de obicei simplă. Nu are a face cu preţurile (Nikon e mai ieftin decât Canon, de obicei), cu rezistenţa, cu versatilitatea, cu calitatea. Deloc.

canono-60dAlegerea e simplă: îmi cumpăr ce au prietenii mei, pentru că de la ei voi învăţa să lucrez cu aparatul, de la ei voi cumpăra obiective uzate care pentru mine vor fi super, de la ei voi deprinde meseria.

Vă dau exemplu funcţia Vivid de la Nikon. Canon nu o are, fiind necesare nişte profiluri create manual. Prima oară când am auzit de ea am căutat-o febril la DSLR-ul meu, după 5 minute de frunzărit prin meniuri prietenul care mă învăţa mi-a spus că e doar la Nikon. Păi…atunci la ce mă ajută să ştiu că există, dacă eu nu o am? Normal, prietenul cu Canon, care ştia de asta, mi-a arătat cum se face să o am şi eu. A fost foarte simplu, dar aveam nevoie de cineva care să cunoască marca mea de aparat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

3 comentarii

  1. Obiectivele deja existente mi-au „usurat” considerabil alegerea. Nu vorbesc inca de high-enduri dar si asa, pentru amatori sumele mici se aduna…

    00
  2. Raspunsul este cat se poate de simplu: Alegi Pentax.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile