Apartamentul ăsta e de vânzare de cel puțin 3 ani. Îl știu că am fost să îl văd, dimpreună cu inginerul în construcții pe care îl cunoșteam. Apartamentul are o problemă legală minoră (a murit cineva din bloc și sunt mai mulți moștenitori care se judecă și nu se poate intabula pe numele noului proprietar până nu se termină procesul ăla) și una puțin mai nasoală.
Nu știu de alții, dar eu am fugit nu din cauza intabulării, ci din cauza construcției. Și vă explic faza ca să vedeți de ce nu actele sunt problema lui.
Blocul e aici, cel cu acoperiș de tablă roșie. Apartamentul e la etajele 5 și 6. În holul de la etajul 5 s-a umflat parchetul și s-a făcut igrasie pe un perete de la ceva infiltrații din acoperiș. Nimic grav până aici. Dar, dacă ieși pe holul blocului, observi că nu există mod de a accesa acoperișul. Deci o intervenție de a repara scurgerea din acoperiș trebuie făcută din exterior, cu macaraua. Și nu vine nimeni cu o macara fără câteva sute de lei doar macaraua, plus oamenii care să lucreze în chingi. Și să lași așa nu merge, pentru că igrasia se va extinde.
Așa că a renovat, încercând să ascundă asta, și încearcă să îl vândă.
Știu, n-ai de unde să știi asta dacă nu te-ai lovit de ea.
Ai dreptate, ăsta e genul de problemă pe care nu o observi decât atunci când te confrunți cu consecințele ei.
pe site, in poza 4 din 8, pe balcon, se vad in colt sus, urme de apa scursa de la „vecinul” de sus. Nu-s de la ploaie sau umezeala ci pur si simplu din „tavan” … numai pentru acest lucru nu l-as cumpara. Dar, sincer, nu mi-a trecut niciodata prin cap sa vad daca ai „chepeng” catre terasa sau nu !
Nu e bine sa cumperi cu infiltrații. Nu stii daca reusesti sa urnesti asociația sa puna bani pt a rezolva problema la radacina si daca e ceva ce afecteaza structura de rezistenta e cam belita treaba oricum, mai ales daca e bloc de tineri in principal si toti sunt mereu ocupati cu munca si revenitul dupa ea in weekend.
Dar daca iti plac sinele de tren, treci peste faza cu acoperisul.
Naspa bloc, naspa zona.
„Oferta valabila numai pentru PLATA INTEGRALA !” – asta ar trebui sa fie primul semn ca ceva e in neregula. Totusi, agentia Kronhouse Real Estate cum isi asuma responsabilitatea pentru lipsa unor detalii esentiale si extrem de importante in anunt?
€52,000 = 242,621.60 RON
Doamne ferească maica Domnului… și prețul, și problemele blocului…
apartament fără igrasie e ca o nuntă fără lăutari sau mai exact
…ca un un student in anul 2 la filosofie care nu vorbeste curent greaca veche presocratică
minune de apartament, pe langa problemele expuse de tine, etaj 5-6 fara lift, gresie si faianta multicolora, pusa si drept si la 45 de grade, parchet din ala cu 25 de lei / mp, instalatie din ppr care in doua poze e stramba ca naiba, ce sa mai, o afacere.
Un dezumidificator nu poate rezolva problema igrasiei?
iesi ai ieftin cu un uscător de păr
mansardele sunt o mare teapa pe termen lung(15-20ani). La reparat acoperisul se gasesc solutii, dar e posibil sa trebuiasca refacut complet de la zero, adica noi autorizatii. Vor gasi la vara fraieri carora sa le vanda. Acum unul cu 45k euro si papagal bun la negociere il poate obtine…
Run like hell! 3 mostenitori nu se pot intelege dar mai multi?!, cine vinde, cine cumpara partile ,cine plateste actele cine mai avea nu stiu ce intre,unul e plecat altul e paralizat nedeplasabil ei etc , plus mandarda care la primul vant > 100km pleaca sigur, despre mucegai si igrasie nu spunem nimic pentru ca fac parte din inventarul oricarui apartament ultimul etaj
Care o fi idiotul să cumpere aşa ceva fără a se gîndi dacă are acces în pod?!
etaj 5-6 fara lift, acoperis de tabla si e destul sa il tai de pe lista.
eu l-as vrea un pic batut pe cel care a dat autorizatia de constructie.
Argumentează.
Pe buna dreptate, toate argumentele cu care ar putea veni sunt contondente.
Boss, eu n-as angaja o firma care n-are macara sa-mi repare acoperisul. O firma serioasa care e in stare sa repare un acoperis are macara si nu cred ca te taxeaza „cateva meleoane” in plus pentru macara.
Se construieste atat de prost, incat atunci cand ma intreaba cineva ce i recomand ca si achizitie (sunt arh.) treburile stau cam asa:
1. Cumperi ceva mai vechi si renovezi.
2. Daca te decizi la in apart nou, excluzi parterul si ultimul etaj.
3. Niciodata, dar niciodata nu cumperi mansarda. La casa sau la bloc. In ultimii 10 ani nu am vazut nicio mansarda executata corect. Nici una ma. Si ma refer la chestii basic.
Din ce am mai vazut la case, cand ai mansarda, accesul pe acoperis se face pe un geam. Oricum de evitat: ultimul etaj, acoperis tabla, structura lemn…
Era sa o patesc acum vreo 4 ani cu o mansarda.
Cautam o garsoniera si am dat peste o oferta care parea prea buna sa fie adevarata:
– la diferenta de vreo 1500 euro, o mansarda cu vreo 27 mp etaj 5 plus inca vreo 8 mp la etajul 6.
Asta in timp ce o garsoniera tipica in zona are 24-25 metri patrati.
Devenisem foarte interesat de oferta, pana am aflat secretul de la o ruda ce statea la vreo doua blocuri mai incolo; desteptii de la primarie, in timp ce incercau sa taie un plop foarte mare, au reusit sa agate cumva cu macaraua si un colt al masardei, pe care au zdruncinat-o binisor.
Adica aveam sanse sa zbor cu tot cu ea la un vant mai puternic.
Concluzia este conform expresiei, ca daca o chestie pare prea buna sa fie adevarata, de regula nici nu este.