Produse “…cu Nutella”

Cred ca Nutella ar trebui să pună mâna și să facă ceva cu toți comercianții care anunță “clătite cu nutella” sau alte asemenea și folosesc în loc clone de Fineti. Adică nici măcar aia care e la jumătate de preț de Nutella, ci o clonă de aia care e la jumătate de preț.

OK, Nutella e 14 lei borcanul de 400 grame, e scump când vinzi clătita cu 5 lei și ai de plătit curentul, chiria locației, mâna de lucru și țigările, e de înțeles de ce iei Fineti, că e 8 lei, reduci costurile. Dar cât naiba costă clonele alea de Fineti?

De asta zic, Nutella ar trebui să pună niște avocați pe ei măcar să nu mai scrie “clătite cu Nutella”, ci “clătite cu cea mai ieftină cremă de ciocolată”.

cioco-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. Au făcut altceva. Au lansat Nutella Cafe.
    In Chicago la cafeneaua asta erau cozi la intrare ca pe vremuri la Alimentara .

    00
  2. Nutella e ceva generic la români, care înseamnă ”cremă de ciocolată”. Nici când spuneam pe vremuri ”ce adidași mișto mi-am luat” nu ne referam strict la pantofi adidas ci la pantofi sport în general. Astfel de mărci vedeam doar la televizor. Românul a reținut doar esențialul: nutella = cremă de ciocolată, adidas = pantofi sport.

    00
    • Pe vremuri? Ete ce-a evoluat lumea…eu tot adidași le zic. Dar una e să-i zici și alta e sa scrii in fata produsului.

      00
    • Sau Gipan = mașină de teren. Also, hello Roxi ;)

      00
    • și eu tot adidași le zic dar am avut un șoc când eram copil și am aflat că adidași este de fapt adidas și nu se compară deloc cu adidașii mei :))

      00
    • Gipan, da. Sau raffaello, orice bomboană de ciocolată albă cu cocos. Șampanie, orice chestie spumoasă la sticlă cu gât lung.

      00
    • Bărbat e o chestie generică pt tot ce are pulă, femeie e o chestie generică pentru am uitat ce

      00
    • Generalizarea unei denumiri la români reprezintă imposibilitatea de analiză, comparație.
      Dacă ar spune pe nume cel puțin unui produs din gama cremelor de ciocolată ar fi mai cîștigați fiindcă ar exista posibilitatea să afle că nu toate cremele sînt Nutella.Adică, printr-o minimă comparație și-ar ridica nivelul de gîndire.
      Substantivele comuniste nu intră în discuție fiindcă în vremea aia șansa de a avea 2 produse de calitate apropiată era aproape zero.

      00
    • @sly
      Ma plătesc companiile sa respect trademarkul in vorbirea de zi cu zi? Nu? Ok.

      00
    • Sau xerox-ul.

      Reactia unui coleg in facultate cand a auzit prima data de fotocopiator: „zi ba xerox ca toti oamenii, nu te mai prosti asa”.

      00
    • E un caz tipic de transformare a unui nume propriu în substantiv comun, doar că unii comercianți profită prin înșelarea consumatorului.
      P.S: Pe vremea mea adidași li se spuneau la picioarele de porc. Dar atunci nu era legea denumirilor de origine controlată. Vă dați cu seama ce avere ar fi făcut frații Petreuș dacă ar fi beneficiat de pe urma asocierii numelui lor de scenă cu celebri pui din galantare (doi la kil). Sau Alain Delon și cojoacele din piele de oaie.

      00
    • @Sly: Edding – marker permanent, Tesa Film – banda adezivă transparentă sau Scotch®-ul. Am auzit și un nume de marcă, dar nici am reținut care, pt șervețele de buzunar. Asta, în Germania, în prezent.
      Dar, plm, e generalizarea de la români e mai la îndemînă.

      00
    • @Sly de aia olandezii zic la gps tomtom ,ca ei nu sunt ca romanii inculti.
      Sa vezi ce discutii inteligente despre superioritatea tomtomului Garmin fata de tomtomul Mio..

      00
    • wtf… da la adidasi asa e … dar nutella stii ca e NUTELLA … n am auzit pe nimeni sa zica la o mizerie de crema grasa fara gust ca e nutella

      00
    • @Sly: da, mah, noi romanii suntem atat de retardati incat nu stim ce e marca si ce e substantiv comun. Spre deosebire de alte popoare care n-au problema asta. Or wait…

      http://mentalfloss.com/article/56667/41-brand-names-people-use-generic-terms
      http://www.londonip.co.uk/part-1-top-50-brand-names-people-use-as-generic-terms/

      In alta ordine de idei, va mai zic una de care nu stiati, ca a venit, ca lumina, de la rasarit: „prietenie” in rusa se zice „drujba”. Am vazut odata la vecinii nostri mai mult sau mai putin prieteni cartierul „Drujba”si am crezut ca au dat numele ala in bataie de joc, ca e populat cu redneci violenti gen Leatherface. Dar Drujba e(ra) probabil ceva marca de motoferastraie rusesti.

      Cand eram copil, bunica-mea raposata imi spunea sa imi usuc parul cu „feonul”. „Foehn” e(ra) o marca – nemteasca cred – de uscatoare de par, iar in germana la „a-ti usca parul” se spune „foehnen”. La origine inseamna un vant cald local din Alpi. Deci se poate si la case mai mari.

      00
    • „almette” zic si la crema de branza pufosa de la Delaco.
      @hazbizarai: sa fie oare „kleenex”?

      00
    • @alunelu: aia in SUA. In DE e Tempo.

      00
    • NOU
      #18

      E o chestie uzuală chiar destul de normală. Americanii spun hoover după marca ce le producea și nu vacuum cleaner.

      00
    • Alex, dar ce să mai zicem de Flex? Dar e de înțeles, fiindcă dacă îi spui cuiva că o să tai gresia cu polizorul unghiular o să se uite cruciș la tine.
      Nu mai spun câte studii lingvistice și antropologice am făcut ca să mă dumiresc de ce toți meseriașii care lucraseră prin Libia, Israel etc, îi spuneau la ciocanul rotopercutor „congo” (indiferent că era vorba despre hilti, bosch sau makita). De fapt era vorba despre Kango, acum un sub-brand al Milwawkee Power Tools.

      00
    • De ”alunele” din comerț care sunt de fapt arahide nu spune nimeni? Ok, spun eu: arahidele cresc în pământ iar alunele în pom.

      00
  3. Shaorma cu nutella

    00
    • ambalată intr-un durex XL

      00
    • NOU
      #23

      Vine prietena lui Alex acasa si il gaseste pe acesta aplecat pe vine, scremandu-se si impingandu-si o shaorma cu nutella ambalata intr-un durex xl in fund.
      – Sfinte Pomohaci, Alex! Ce naiba faci?!
      – Am fost azi la dentist si mi-a zis ca urmatoarele doua ore sa mananc pe partea cealalta.

      00
    • Asta inseamna sa fii un adevarat futurist(aici folosim cuvantul futurist cu sensul de fute mult) adica sa lucrezi cu materialul clientului.

      00
  4. Am vazut la Auchan „lapte”cu 3,2% grasime care daca te uiti pe eticheta scrie 51% lapte, un cacat la cutie pe care scrie Sole – Milk Drink. Aia de la Auchan pun pe eticheta aia mare LAPTE UHT inseland astfel clientul.

    00
  5. Eu zic altceva. Pe cutiile de Nutella nu sa nu mai scrie „Nutella – crema de ciocolata” ci „Margaritar – 60% zahar”

    00
  6. Si astia de la institutiile statului sa nu mai ceara copii xerox la dosar.

    00
  7. Zici de clone? Uite un exemplu: cremă de ciocolată Proxi de 400 grame la 4,49 lei.

    00
  8. In parcul AI Cuza/ IOR sunt cateva tarabe cu diverse sortimente de clatite. Cele cu ciocolata, producatorul nu e specificat, costa 10 lei/ bucata iar cele cu diverse gemuri/ dulceturi 12..

    00
  9. Să nu se mai numească topor dacă îi lipsesc lama și mânerul

    00
  10. nutella + rodii = love

    00
  11. Daca ncercati Venchi nu va mai intoarceti la Nutella

    00
  12. Poate pun o crema de cacao fara alune de padure, caci sunt printre cele mai alergene nuci

    00
  13. Oare se mai gaseste Nucrema?

    00
  14. Boss, în Oradea la lotus desface borcanul genuine cu Nutella în faţa mea şi o pune în clătită. Şi scrie pe afiş clătite cu ciocolată, nici măcar nu pomeneşte Nutella, deşi aia îţi pune, câtă vrei.

    Cred că le fac o vizită deseară că mi-ai adus aminte…

    00
    • Desface Nutella pentru ca scrie „ciocolată”.
      E exact ca atunci cand scrii „Nutella”, desfaci caca.
      Știți ca „Nutella” e, de fapt, ciocolata săracului, da?
      Nutella și alte creme de felul ăsta sunt 40% ulei. Ulei frecat cu zahar, asta e Nutella & co.

      P.S.: locuind in orașul în care a fost inventată Nutella, de curiozitate am citit și văzut ceva mai multa istorie. As putea cita mai multe surse, povestea Nutella e interesantă. :)

      00
  15. Cum ar fi ca avocații Adidas să ceară bani de la cei care vând adidași, cei de la Xerox pentru centrele de „copiat acte”, eu de la BNR…

    00
  16. Romanii sunt oricum niste destepti, dar pana la urma, a mai baut vreunu sampanie adevarata la revelion? :D Ca vad ca pe sticle scrie doar vin spumant….

    00
  17. nutela știe că procedând astfel beneficiază de reclamă pentru care nu plătește niciun cent, astfel consumatorului îi este înfierată direct pe creier numele mărcii. Bani mulți de încasat.

    reversul medaliei: nutela plătește avocați ca să-i dispară reclama gratuită. Bani mulți de plătit și o grămadă MARE de potențial pierdut.

    00
    • bos, nutella nu e degeaba 14 lei borcanul in timp ce restul sunt 6 sau 8 lei. pe afiș apare nutella și tu halești cremă cu pământ, nu te duci rapid să cumperi nutella, că ai mâncat din aia infectă și ți s-a făcut poftă…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile