Pentru transfer rapid de bani – TransferGO

TransferGO e un serviciu internațional de trimis bani dintr-o țară în alte cu costuri minime. Ideea pe care merg oamenii e relativ simplă: au conturi bancare în tot felul de țări și când cineva trimite bani dintr-o tară în alta, ei pur și simplu plătesc banii din contul bancar din țara respectivă, evitând astfel să plătească comisioane de tranzacționare internațională.

Și costurile sunt minime.

De pildă, pentru a trimite bani în Marea Britanie, TransferGO percepe o taxă fixă de transfer de de 0,99 ₤ pentru bani livrați în următoarea zi lucrătoare. Dacă e urgență, pentru 2,99 £ banii se pot livra în doar 30 de minute (din alte țări către România).

TransferGo este activ pe piața din România din iunie 2015, românii transferând prin ei peste 40 milioane euro, iar global 350.000 oameni îl folosesc deja.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Recomand cu mare căldură. Totul online, fără bătaie de cap. Am trimis peste 3.000 de euro și nu au fost probleme. Dacă doriți primul transfer gratuit, intrați pe acest link: https://www.transfergo.com/ro/referral-gift

    :)

    00
  2. Din ce știu eu, transferGO e irelevant in țările din Eurozone, care au deja implementată directiva SEPA. Exemplu: Transferurile in Euro din Belgia-Romania nu prevăd comision de transfer.
    E vreun motiv interesant pentru care toate taxele serviciului transferGO sînt în GBP, iar totalul sumelor rulate din 2015 e in EUR?

    00
    • Oare cum iesi mai bine, transfergo in RON sau trimiți euro în contul de euro din Romania fără comision și apoi faci schimb valutar in RON din online banking ? Că dacă scoți euro la ghișeu te rup ăștia . Oricum dacă vrei euro cel mai ieftin ii aduci tu și apoi ii schimbi la casă valutară, cred că pierzi cel mai puțin .

      00
    • Pentru ca pe langa taxa minima de 1pound iti ia inca vreo 4’5’6 pounds cu cursul de schimb. Aproape toate serviciile cauta sa faca macar vreo 5 eur de pe tranzactie cu vreo 2 mici exceptii.

      00
    • Teoretic, ai dreptate. Practic, du-te tu la toate bancile din Romania si intreaba-i de SEPA si vezi ce-ti raspund. Ultima oara doar Unicredit auzise de chestia asta desi toate bancile romanesti sunt inrolate de aproximativ 10 ani.
      Iar ca si serviciu de transferat bani, eu folosesc TransferWise.

      00
    • Sunt in lei sau in euro sau in gbp, depinde de tara de pe care accesezi portalul. Iar rulajul e in EUR pentru ca e moneda oficiala a UE.
      Cat despre e irelevant in Eurozone, ia incearca tu sa trimiti bani din Romania in Belgia. Sau in Germania.

    • @Iulia&Mihai: inainte sa lansati tirade gen „du-te tu in Romania si intreaba de SEPA”, „ia incearca tu sa trimiti bani din Romania in Belgia. Sau in Germania” v-ati pus intrebarea: Este Romania in Eurozone?? Eu am vorbit strict de transferuri de euro din Eurozone in Romania (sau alta tara care nu are adoptata moneda euro) pentru care prezenta unui intermediar care iti ia si comision mi s-a parut inutila.
      Pana acum am facut frecvent transferuri de bani din 3 tari: BE, DE, GB. Bancile din primele 2 tari (EUROZONE!!!!) nu percep comision de transfer. Ultima, da. Minim 4 GBP.

      QBogdan: Eu in Romania folosesc RON. Cel mai convenabil mi-a fost sa transfer euro in contul de euro in banca romaneasca si apoi sa fac conversie valutara (in cadrul aceleiasi banci) online. Fara comision; doar cursul bancii ar reprezenta o mica pierdere.

      00
    • TOATE bancile romanesti sunt inrolate in SEPA de mult timp. Asta ti-am mai scris si sus, dar ai ales sa fii idiot si sa ignori. Problema este ca functionarii dau din umeri habar n-avand iar in online banking nu ai optiunea de a transmite prin SEPA, cel putin la Raiffeisen si Transilvania. Unicredit era singura banca prin care se puteau face plati SEPA, comisionul incepand cu 10EUR. O sa-ti mai scriu o data: TOATE BANCILE ROMANESTI POTI PRIMI SI TRIMITE PLATI SEPA, DE FOARTE MULTI ANI. TEORETIC.

      00
    • Prietene esti mare! Vali prezinta un serviciu foarte bun pentru romani si tu vii si spui ” stiu eu unul mult mai bun, dar nu e disponibil pentru romani”. Hipstereala nene!

      00
    • @Raul, poate nu realizezi cat de inutila a fost remarca ta, pentru ca blog-ul asta e citit de oameni care se afla in proportie de 90% in Romania, si pe care nu ii intereseaza cat il costa pe ala care le trimite bani, ci cat ii costa pe ei sa trimita bani . Ai vrut si tu sa iti dai cu parerea ca stii ceva despre SEPA, si nu accepti cand ti se spune ca nu e cazul aici. E ca si cum eu as lauda reducerea la abonamentele NFL in USA. E misto pentru aia 5 cititori care sunt in USA, dar e o informatie complet inutila pentru restul.

    • @mihai: am ales initial sa te ignor ca sa nu te faci mai departe de ris, dar daca insisti…:). Nu exista inrolare in SEPA sau plati SEPA, acesta fiind un standard (Single euro payments area). Obligativitatea adoptarii SEPA de catre tarile care au ca moneda euro, a fost stabilita pentru anul 2014. Asociatia romana a bancilor a anuntat ca „băncile din România sunt pregătite să aplice standardele SEPA pentru plăţile în euro de la data de 31 octombrie 2016″…adica de multi ani :).
      https://www.arb.ro/bancile-din-romania-pregatite-sa-aplice-standardele-sepa-pentru-platile-euro-de-la-final-de-octombrie-2016/
      Din moment ce SEPA stabilește un set unic de instrumente și standarde atat pentru plățile transfrontaliere în euro cat si pentru plățile naționale, Unicredit ti-a cerut incepand de la 10 euro pentru transfer international (asta o fi politica lor). Daca in Romania nu a fost obligatorie adoptarea SEPA de catre banci pana de curand, la ce sa isi bata capul?

      @Iulia: banuiesc ca statistica rezidentei cititorilor acestui blog ti-a furnizat-o Vali Petcu. Cat despre cunostintele mele despre SEPA, s-ar putea sa le egaleze pe ale tale despre AfD si imigrantii care te deranjeaza pe tine in Germania.

      @ Bogdan b: nu cred ca am denigrat serviciile transferGO (a digital remittance solution for migrant workers- din Wiki). Dar pornind de la faptul ca afluxul de valuta din vestul Europei (vorbesc doar de zona euro) inspre Romania este excedentar in comparatie cu viceversa, nu vad un avantaj in utilizarea serviciului comparativ cu un transfer clasic dintr-o banca. Probabil o fi avantajos sa trimiti bani din Romania in lumea larga, dar parafrazand un comentator al articolului: „Tutan Camon: Cine naiba mai are bani de trimis?Si mai ales sa trimiti bani in UK…”

      00
  3. don t shoot da sunt sigura ca am auzit in reclama fraza ‘in europa sau in lume ‘ iar pe lista par a fi doar tari din Europa

    00
  4. NOU
    #15

    Pistol cu apa! PSD folosește o tehnologie prin care se transferă instantaneu din fonduri publice în buzunare private mult mai multi bani decât ne dorim. ;)

    00
  5. Cel mai simplu, ieftin si sigur e sa mergi la aeroport si cauti pilotul si ii dai banii in plic si 20 de lei pt el si in 2 ore is la Luton. Daca vrei sa trimiti carnati, caldabos si toba de sarbatori mai pui 10 lei, deci 30 de lei mult.mai ieftin decat atlasib.Daca comenteaza vorbesti cu stewardesa , ii o cafea de 250 gr si te ajuta, e de treaba.

    00
  6. Nu le merge video … :D

    00
  7. Cine naiba mai are bani de trimis?Si mai ales sa trimiti bani in UK…

    00
  8. Plati anuale externe pe firma via TrasferGO…
    La 100k euro platiti afara salvez cca 5.500 tot euro, bani pe care via „banca mea” ii dadeam pe taxe si curs prost.
    O nimica toata…5.500 euro.
    Dar pentru mine sunt imprtanti.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile