AirBNB și proprietarii bucureșteni

Un prieten caută ceva de închiriat în București pentru câteva zile. Și caută. Și știți ce e cel mai mișto la AirBNB? Ca poți lăsa reviews.

Și pe ăla care închiriază îl doare un pic la buzunar când vede că ăla care a stat acolo i-a listat toate mizeriile din apartament, mizerii pe care el le trecea constant cu vederea ca fiind normale sau că “merge și așa”.

Două amuzante:

Filthy shower, bathroom. Shower leaked, excessive mildew, previous tenants’ hair all over apartment. Dead bugs, no hot water–my small children cried during showers, stained mattress, two twin flat sheets used as a queen fitted sheet, hand towels instead of bath towels, 18 hours with a family of 4 and no working toilet, advertised free airport transport but driver charged us 110 lei! A/C barely worked. Worst Airbnb experience ever!

The flat we were supposed to stay at was unavailable so we had another one with as many features but less beautiful to us ; it was in the same district though.

Momentan treaba merge așa și așa, dar pe măsură ce pozele și cronicile negative se vor aduna, va fi din ce în ce mai greu să închirieze, indiferent cât de central va fi locația.

Și se vor întoarce la închiriat cu luna, pentru că acolo încă sunt stăpâni, bucureștenii înghit multe, iar legea chiriașilor nu există.

 

dus-modern

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. AirBNB? Bucuresti? Ce gluma buna :))

    00
    • Am stat de vreo 10 ori cu AirBNB in Bucuresti. Ai fi uimit cat de ok sunt oamenii si apartamentele. Doar ca trebuie sa fii atent si la review-uri.

      00
    • Am un prieten care a investit în 3 apartamente special pentru AirBNB. Ultracentral (romana – universitate). Și-a scos investitia (aprox 20k eur / apartament – mobila ikea, zugraveala și chiria pe 1 an) acum o lună, după aprox. 14 luni de zile. Omu e profi, afacerea merge… Dar nu e pentru oricine

      00
    • Ca peste tot ‘votezi’ cu portofelul si incet dar sigur rezultatele se vad.

      00
    • Ahahaha. Deci si-a scos investitia de 60.000 de euro intr-un an din AirBNB? HAHAHAHAHA. Serios , ne crezi prosti? boss , cu un asa randament ma faci invidios. Nici cele mai luxoase hoteluri nu scot randament de 60.000 de euro pe 3 camere intr-un an. Vinde ma gogosi in alta parte.

      Realizezi ca nu esti singur in piata , nu? O matematica simpla ar face 20.000 / ap / 365 zile = 54 de euro /zi in conditiile in care ai tot timpul clienti si nu ai nicio cheltuiala suplimentara. La asemenea preturi practic te cazezi la hotel de 4 stele in bucuresti LEJER si ai si mic dejun – de ce ai mai merge pe AirBNB. In fine , ce spui tu e mega inflorit. Realitatea e alta.

      00
  2. „free airport transport „WTF I JUST READ ? :)))

    00
  3. Sa vezi ce misto e cand te suna managerul ditamai hotelului din statiunea de top si te intreaba daca poti sparge Booking.com sa-i stergi recenziile negative (genius much, au combinat la piscina hotelului de 5* clientii straini cu tabere de scolari) si din cauza notelor minime obtinute in ultima perioada au scazut cu 75% rezervarile de pe canalul ala, incepeau sa piarda bani.

    Spalatul de cadavre se plateste ca la cuvre, cash si in avans. Me likey!

    00
  4. Am zis sa caut pe airbnb cazare pentru cateva drumuri prin orasele tarii. Am gasit listari ridicol de scumpe in orase fara drumuri/apa calda/iluminat pentru apartamente care:

    1. fie au fost cuibusoare de nebunii, „nu coaie nu am chef sa dorm in pat de plus in forma de inima intr-o camera roz”;
    2. sunt in zone asa de naspa incat nici la studenti nu au fost in stare sa le inchirieze.

    00
  5. Am luat prima data anul asta pentru 5 zile in Sibiu. A fost aprox. OK, apartamentul recent renovat, curat si pus la punct minimal (a se citi baia cu faianta veche, dar totusi curata). Se vedea ca e facut in graba, il tine un tanar de 18 ani, dar era CURAT si s-a observat ca isi da interesul.

    In anunt se zicea ca e aproape de Centru (de fapt e langa Carrefour, pentru localnici – adica la marginea orasului), ca are free wi-fi, dar nu mergea deloc. A promis ca rezolva intr-o zi, am avut noroc ca ne-am dat noi net de pe telefoane si a putut fii-mea sa-l vada pe ta-su.

    Nu ne-a deranjat nici distanta de Centru, oricum luam masina (pe tema asta am avut un soc sa vad ca parcarea in oras e 1 LEU pe ora, cand la noi, astia bogatii din Palmisoara, este 6 lei) si chiar ne-a picat bine sa stam acolo, ca prin zona aia veneam de pe coclauri, deci macar nu mai treceam prin zona centrala.

    I-am lasat un review foarte bun, pentru ca mi-a placut atitudinea lui, curatenia perfecta si faptul ca si-a dat interesul cat de bine a putut. A fost o experienta chiar buna si ne-am simtit fain.

    • Huh? 1 leu pe ora? Era 1 sau 2 lei pe jumate de zi (intre 7 si 12) si la fel intre 12 si 18. Sau asa ceva. Bine, nu ca 1 leu pe ora e scump, dar era si mai ok.

      00
    • Nu inteleg, serios.
      1. a zis ca e in centru – de fapt a fost la marginea orasului
      2. a zis ca e free wifi – nu era deloc

      Pentru mine e destul sa depunctez bine de tot, cu toata atitudinea lui. E ca si cum ai vrea sa cumperi o masina si samsaru’ te minte la telefon ca masina are ca are a/c si satnav. Ajungi la fata locului, masina nu are nici una, nici alta, dar tu tot o cumperi ca samsarul avea atitudine OK, wtf? :)

      00
    • Am fost recent în Sibiu, am stat la 1 minut de centru, foarte faină locația – într-o casă săsească, dar renovat și curat.

      Am plătit vreo 4 lei pe 2 zile pentru parcare.

      00
    • Ce nu intelegem noi, din cate am vazut eu, este sa facem recenzii obiective. De multe ori, daca ceva nu ne place gata, dam cu totul de pamant, daca ne place omul, inchidem ochii la tot ce nu merge ca deh, mai este si ceva bun. Nu este OK, daca vrem sa se schimbe lucrurile, trebuie sa lasam recenzii obiective. Nu ne-a placut ceva (de obicei aici sunt tot lucrurile subiective, ca nu am fost tratati regeste de obicei), dar am primit ce am platit, sa nu dam 3, ci 9 sau cat merita locul pentru aspectele care tin de calitate/ret si ce a promis. Ne place omul, dar nu este totul ok? Mentionam ce nu este ok, spunem ca proprietarul a fost excelent si ca ne-a placut per total si am mai sta dar dam nota corecta.
      De ce face evaluate positive cu emotionalul, cu ce ii ajuta pe cei care citesc recenziile?

      00
    • Parcarea pe strada e 2 lei pe zi (2 intervale de 1 leu), acolo unde e cu plata. In parcarile din centru e 1 leu pe ora.

      00
    • @Gogu e 1 leu pe ora parcarea cu bariera de la Cazarma 90. Ce zici tu acolo e pentru parcarile unde trebuie sa cumperi tichete.

      00
  6. Airbnb e o loterie în sine, nu că ar avea ceva special Bucureștiul.

    00
    • Daca mergi doar pe locatii cu 10+ review-uri, AirBnb nu-ti prea ofera surprize neplacute.

      Am fost cu AirBnb pe trei continente, la conditii mergand de la „spartane” si pana la „lux”. In 90 la suta din cazuri ce scria in descriere (si in review-uri!) am si gasit la locatie.

      00
    • Depinde de norocul fiecăruia. Standardele de curățenie și lux nu sunt egale peste tot în lume. De asemenea, o ședere de una-două zile este diferită de una de 5-10 zile.
      Am stat și eu în câteva locații Airbnb pe câteva continente. Unele au fost extraordinare (apartament complet utilat cu 35$ pe zi la etajul 30 cu infinity pool la etajul 56), în altele a trebuit să șterg rahații de șoareci de pe canapea la preț de hotel.
      Cât despre preț, e de prea puține ori e mai mic decât la hotel. Dar na, ai bucătărie.

      00
  7. Am fost de 2 ori anul asta cu AirBnB, cu sotia si copil mic, in Bucuresti si Cluj. Am cautat de fiecare data superhosts, cu loc de parcare disponibil. Experientele au fost foarte bune, si o sa il mai folosesc. Problema e ca in afara de superhosts, in general sunt poze foarte proaste, fara lumina, fara perspectiva sau cu chestii neinteresante (exemplu: poza cu o masa cu farfurii si pahare aranjate pe ea, wtf), apartamente proaspat renovate cu mobila din anii 70 sau pur si simplu oameni dubiosi care le inchiriaza.

    00
  8. offtopic
    Dacă treceți prin Timisoara, alternativa ar fi 2 hosteluri faine: Cornel si Costel

    00
  9. La fel si cu cei care închiriază apartamente, nu au mai dat cu var de la mineriada dar vor 300Euro pentru ca asa i-a spus un agent imobiliar ca este prețul zonei, apoi se întreabă de ce nu are clienți, sau de ce chiriașii pleacă dupa 2-3 luni.

    Dezinteres total, un motiv ar fi ca apartamentul la oraș a rămas de când a murit o bunica/mătușa, încălzirea la apartament e scumpa asa ca mai bine ramai la casa de la țara sau unii care au plecat in străinătate si au contract cu cineva are grija sa închirieze apartamentul.

    00
  10. Chirie in Bucuresti prin AirBNB! Ms, boss, nu eram la curent cu cele mai recente hipstereli din urbe

    00
  11. hai mai Vali, cum e plin Yelp de fake reviews, pe airbnb de ce nu ar fi, faci promotie la 10 lei pe noapte si iti vin prietenii in vizita prin airbnb si iti lasa doar reviewuri pozitive. Nu mai citesc review-uri de 1 si 5 stele deloc, cele de 2-4 ai sanse sa fli mai multe.
    Apoi traisca fiverr ca se gasesc acolo care sa scrie numa de bine pe unde vrei tu.

    00
  12. Asta imi amintește de o experiența avuta acum 4-5 ani când doream sa închiriez o camera într-o cabana pe lângă Bran-Moeciu, pe Airbnb arata fain, poze profesioniste însa am avut inspirația sa ii caut numele pe internet si am găsit un articol pe turistinfo in care se explica ca la baie nu exista ușă, nu ca ar fi fost reparații ceva. Probabil din cauza ca proprietarul era un italian, poate asa e pe acolo.

    00
  13. N-am mai vazut pana acuma asa ceva… sa tii cutia de ketchup in baie. O fi vreo noua chestie kinky…

    00
  14. What can I say? Charming Spacious Central Suite!

    00
  15. Eu am avut o experienta destul de buna cu Airbnb. Am inchiriat o casa in Brasov care corespundea cu pozele si descrierea. Singura chestie a fost ca nu au putut (sau nu au vrut) sa deschida portile de la curte pentru a parca masinile. Am avut noroc ca se putea parca in strada fara probleme. Cand am ajuns acolo erau doua persoane din republica Moldova care inca faceau curatenie…in rest totul ok.

    00
  16. Bună, am și eu un apartament pe AirBNB iar dacă treceți prin Alba Iulia va invit sa stați la mine cu drag. O sa va convingeți ca ” dragu nu e asa de negru” https://www.airbnb.com/rooms/21258900?guests=1&adults=1&s=41&user_id=153727110&ref_device_id=a84b8a2a718148d&_branch_match_id=697589770319833977

    00
  17. Nu am folosit AirBNB decat in afara si am avut experiente relativ bune.

    Am fost recent in Paris si, desi am nimerit intr-un cartier majoritar de senegalezi si subsaharieni, o tipa chiar scria intr-un review ceva de genul „infused with black culture” – my ass infused, nu vedeai un alb pe strada, a fost decent, mai ales pentru ca era un fel de gated community.

    In Budapesta am fost de cateva ori, mai am deplasari cu munca, si a fost super pentru banii dati, pe care nu as fi luat nici hotel de doua stele. Nu prea le au ei cu limba engleza, dar nu a fost o problema niciodata.

    Varsovia a fost o semi teapa, in sensul ca nu era intr-un complex de apartamente, ci intr-un fel de vechi atelier dintr-un corp de cladire care mai cuprindea si un bar si ceva magazinase, si incalzirea era centralizata si lipsa – se pare ca octombrie cu 5 grade afara nu e suficient de frig ca polonezul de rand sa ceara caldura. Am facut gura, au venit cu un fel de aeroterma, a fost relativ ok. In schimb avea conexiuni super bune cu aeroportul si centrul orasului.

    Nu inteleg atitudinea asta de a spune numai de de bine sau de rau, poate pentru ca pe AirBNB primesti si tu ca musafir review. Daca e ceva ce nu imi convine, spun. Daca e ceva ce trebuie adaugat de bine, nicio problema mentionez.

    00
  18. Am fost si eu in Sibiu. Apartament cu 2 camere, 5 minute de mers pe jos de zona pietonala, in bloc vechi la etajul patru, cu loc de parcare, am stat 3 persoane, conditii super ok si curatenie maxima, 170 lei / noapte.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Alte linkuri (mostly NSFW)