Ce ar fi mai ieftin decât campania “ca-n priză”

Pe Europa FM rulează o campanie tâmpă în care un furnizor de curent își face reclamă că lucrurile merg ca-n priză dacă cumperi curent de la ei. Îmi scapă numele companiei, pentru că de obicei sistemul de operare mi se resetează pe la jumătate reclamei.

Și mă gândeam la ceva.

Cum ar fi ca, în loc de reclame imbecile, ar face ceva de genul “despăgubim clienții cărora penele noastre de curent le-au afectat electrocasnicele”? Nu complet, dar sume rezonabile așa. Cât a costat frigiderul ăsta nou? 1.500 lei acum cinci ani? Luați 1.000 lei.

Ar fi mai ieftin decât producția reclamelor și agenția de media. Și ar avea mai mult efect.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Daca Vlad citeste pe aici: Voi ascultati reclamele inainte sa le dati pe post ? Aveti una noua de ieri, incepe cu ceva despre ganduri si o ia razna dupa cu un ritm pentru care am schimbat postul instant… va rog, oricum sufar de vertij de cand va ascult.
    Cum faceti cu melodiile, puteti sa aplicati si pe reclame, sa voteze ascultatorii… :))

  2. Ăia din reclama aia arată că niște martorii lui Iehova. Iar gestul ăla cu mâinile la ochi, altă tâmpenie. Cum merge treabă? Ca-n prizda.

  3. Cam toate reclamele de la noi sunt penibile.

  4. Esti despagubit daca poti sa demonstrezi ca o pana de curent ti-a stricat electrocasnicele.
    Furnizorul de curent nu este responsabil pentru ceea ce face administratorul retelei de curent.

    • What this guy said.

      Nu confundați enel/Engie/eOn/Digi Energy etc. cu TransElectrica.

    • un mic video pe tema transportator/distribuitor/furnizor (daca il lasa zoso)
      https://www.youtube.com/watch?v=2rGJybGKz7A

      Transelectrica e transportator; Electrica (responsabila de reclama „in priza”) are si distributie si furnizare, deci poate fi vinovat de problemele de retea doar in zona in care este distribuitor. De ce? pentru ca distribuitorul detine reteaua si are obligatii de investitii/mentenanta.

    • NOU
      #10

      Mai simplu e sa iti faci asigurare pentru ce e valoros si acoperi si alte riscuri.
      Pe subiect, toti furnizorii trebuie sa isi despagubeasca clientii pentru deteriorarea electrocasnicelor datorata supratensiunilor accidentale. Pentru gazda din Brasov exista chiar detalii: https://www.sdeets.ro/sdeets/distributie/despagubire.html
      Ca paguba si-o recupereaza ulterior de la distribuitori e un amanunt.

    • @znuff

      nici tu nu confunda Transelectrica (majoritar de stat , transportator national, monopol national) cu distribuitorii (privat, monopol regional, administrator al retelei detinute de stat). Astia ce isi fac reclama sunt o a treia categorie numita furnizori, se ocupa de contracte, cumparare/vanzare energie. Toti distribuitorii au si firma de furnizare subsidiara dar pe langa mai sunt si furnizori care nu se ocupa cu distributia (DIGI de exemplu).

      Penele de curent sunt de cele mai multe ori din cauza distribuitorilor.

    • Znuff, Transelectrica transporta marfa furnizorului de la producător la distribuitor.

  5. Am impresia că asta cu despăgubirile e o cerință legală (ca garanția la produse). Și atunci nu e un diferențiator, și n-ai voie să zici „hai la noi, că noi îți dăm ce ar trebui să-ți dăm oricum”. Vezi cum și-au luat-o băncile cu reclamele la credite pe chestii de-astea.

  6. Ea: Iuby, cat de mult ma yubesti?
    El: #canprizda, tu?
    Ea: #metoo

  7. Aia cu despagubirea a fost buna. Mie mi s-a ars smart TV-ul la o furtuna (si stau in oras la bloc nu in mijlocul campului) si mi-au cerut sa le aduc de la centrul de depanare dovada ca a fost de la supratensiune (se arsese placa de baza). Ala de la depanare a zis ca e arsa si nu are cum sa imi spuna el de la ce s-a ars. Asa ca am ramas cu paguba de 600 de lei. Televizorul avea 5 luni.

    • Ai incercat tehnica spaga?

    • smarttv 600 lei? iar daca era 6000 chiar nu mai gaseai 2 3 sute pentru un ups sau macar prelungitor d-ala uns cu toate alifiile?

    • ps, da stiu, teoretic platesti un serviciu care include si asigurare pentru chestii… dar traiesti in romania, tara undr asigurarile nu functioneaza nici cand e vorba de viata ta, daramite de televizor…

  8. buna aia cu despagubirea avand in vedere ca modernizari 0. stand la bloc ma macina ca nu am impamantare. blocul e din ’72 si intre timp oamenii au mai mult de 1 bec care consuma (luand exemplu declaratie lui nea de la transelectrica referitor la pana de curent din bucuresti cum ca consumu a crescut mult fata de 1900 toamna cand a fost proiectata instalatia) dar ei nu au facut mai mult de schimbat contoare. adica mai se mai puteau schimba niste faze, trasa impantarea. cand cineva isi leaga impamantarea pe nul, nu e deranjant dar nici excitant cand frigiderul sau masina de spalat te ciupesc

    • NOU
      #20

      tu astepti sa-ti schimbe electrica instalatia din casa?

      ce sa zic, succese si asteptare placuta.

    • Gogule de pomana ai împământare in casa dacă de la tabloul din casa la contor și de la tablou e inexistenta…

    • NOU
      #22

      presupun ca de la tablou la contor si de la contor pana la reteaua publica se trece prin spatiile comune ale blocului.

      sa intrebam la asociatia de locatari, zic.

      asa poti sa zici ca-i vina alora cu gazu’ ca n-are fiecare contor separat la blocurile din ’72. sa vina domne sa ne puna contor!!114!

  9. Intre timp, mizeria #nuskoda continua – https://imgur.com/ySMZfyR
    Asta asa, apropo de campanii.

  10. Daca legi nulul la impamantare iesi cel mai ieftin!

    • NOU
      #25

      dada, si daca inversezi plusu cu minusu se invarte contoru invers si iti dau ei bani

    • Stiti voi ceva, da’ nu stiti bine.
      Da, era o metoda de furat curent ce implica o legare la impamantare si o inversare a fazei cu nulul in amonte de contor (plusu cu minusu sunt doar la curentu continu).

  11. Furnizorii nu pot avea pene de curent. Aia-s distribuitorii.

  12. NOU
    #28

    Ce vrei tu nu se poate! Calitatea EE depinde de monopolul local, adica ENEL, CEZ, etc.
    A vrut RDShit sa-si traga sarmele lor pentru curent pe nu stiu unde, si le-a dat ANRE in cap, probabil impins din dos de multinationale; Pai suntem monopol ori nu mai suntem?

  13. Nu cred ca ar fi mai ieftin. :D Cat costa o asemenea reclama ? Bani de seminte ce se vad in salarii de 2 lei si piscoturi de 3 lei.

  14. campania „ca-n pizda” ar fi o solutie

  15. Reclama prinde, o stie toata lumea tocmai pentru ca se gandeste la pi*da :))

  16. daca ar face vreo companie asa in secunda 2 ar aparea anunturi pe olx,lajumate,publickkt,ocazii,etc de genul ” cumpar electrocaznice stricate,scurt-circuitate,bla bla „

  17. NOU
    #34

    Bossule, furnizorul poate fi oricare, distribuitorul e unu singur in fiecare regiune. Reteaua fizica e a distribuitorului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.