Întrebare: pentru cine sunt știrile astea?

Sunt foarte curios. Voi pentru cine credeți că sunt știrile astea? Hai să presupunem că nu sunt doar niște redactori plătiți cu 1.200 lei pe lună să bage rahaturile astea pe diverse site-uri de știri, hai să presupunem că presa încă își îndeplinește rolul de a informa publicul.

Cui credeți că se adresează?

  1. Celor care călătoresc și au nevoie să fie informați? Credeți că asemenea știri le va schimba dorința de a vizita țara asta? Credeți că, odată ce li se vor întâmpla și lor faze de genul ăsta, vor recunoaște că știau că e o țară dubioasă și că s-au dus acolo ignorând asta?
  2. Celor care nu ies de la ei din oraș și au nevoie de presupuse motive ca să nu facă asta niciodată?! Genul de tâmpiți care știu totul despre orice subiect, din cărți și de pe net, dar n-au vizitat niciodată nimic? Ăia care se uită la o emisiune la Discovery sau la un film și gata, sunt brusc experți pe subiect?

Pentru că eu nu mă prind.

egipt

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Pentru cei ce fac greva foamei fără voia lor.

    00
  2. 2.
    1 au nevoie de stiri scrise mai credibil pt a le lua in serios. Si cred ca cei care se informeaza inainte stiu in ce sa se bage. Ce sa faca si ce nu.
    In Myanmar un turist a facut parnaie 3 luni pt ca a scos din priza boxele unei procesiuni religioase.
    In Filipine localnicii au voie sa ii omoare pe traficanti si sunt recompensati. Nu ii cerceteaza, nu ii trage nimeni la raspundere. In Paris, Londra si Istanbul atentatele devin normalitate. Exemplele pot continua. Nu exista locuri 100% sigure. (Cele mai multe accidente au loc in casa)
    Una peste alta eu oricum nu prea as merge inca in Egipt.

    00
  3. Sunt pentru aia ce fac emisiuni amuzante dimineata la radio. Sa aibe ceva povești cică interesante intre un smaili și o ina. Cred ca e ceva barter

    00
  4. Sunt concursuri multe la tv cu intrebari bazate pe astfel de stiri.

    00
  5. Mi se pare că-s pentru ăia care au o nevoie constantă de a li se transmite cumva că noi aici o ducem bine.

    00
  6. Scopul e sa indigneze. Doua sunt emotiile pe care aspira stirile sa le genereze in principal: mila si opusul ei, indignarea.

    Foarte multe stiri sau postari pe facebook/bloguri urmaresc sa genereze indignare, pentru a genera astfel implicare, comentarii, redistribuirea stirii etc. Cu cat indignezi mai multi oameni, cu atat ai acoperire mai mare, pe mai multe triburi. Genul asta de stire indigneaza multe categorii (progresisti, femei, turisti etc.), categorii/triburi altfel distincte.

    La randul lor, foarte multi cititori abia asteapta sa se indigneze, pentru a se convinge inca o data ca tribul lor e cel mai bun, iar celelalte put ingrozitor. E o emotie foarte cautata. Indignarea este o forma de ura, dar nu are un cost social, ca alte forme de ura: e cumva gratuita, poti sa te indignezi (adica sa urasti) avand suportul multor altora, fara a fi considerat „hater”: e chiar considerat legitim sa o faci. Este o forma de ura proiectata pe alt grup social.

    00
  7. Pentru ca stiri

    00
  8. Pentru proprietarii de hoteluri de pe litoralul românesc ?😄

    00
  9. turista britanica avea 300 + pilule opioide fara nici un fel de prescriptie

    00
  10. Poate pentru cetateni din Vaslui care cauta sa violeze fara riscuri prea mari?

    00
  11. Sînt știri propagandistice care induc ideea că țările respective sînt locuite de sălbatici, că islamul este așa și pe dincolo. Uitînd că și în România există cazuri cum a fost cel de la Tanacu sau CPF și nenumărate alte forme de extremism religios. Ignorînd faptul că nu există nici o diferență între hijab și basmalele pe care le poartă femeile în zonele sărace și comservatoare de la noi. Uitînd că România a fost ocolită de valul de migrație din Orientul Mijlociu. Destinatarii acestui gen de știri au un nivel de educație scăzut, cred în teorii ale conspirației, medicină alternativă și fake news iar în viitor pot crea un electorat consistent pentru un partid extremist suficient de puternic încît să destabilizeze politic țara.

    00
    • NOU
      #16

      Tot comentariul tau pare luat „copypaste” de pe Vice.com, de duzina si predictibil in retorica.

      Daca pui semn de egal intre crestinismul ortodox practic la caterinca de ochii lumii in Romania si islamul practicat din Egipt, esti dobitoc facut gramada si nu ai iesit niciodata din casa.

      00
    • Corect, egiptenii nu se calca in picioare sa pupe oase.

      00
    • @Cristache Valentin: ce islam se practica in Egipt? Te referi la asta:
      https://youtu.be/TX4RK8bj2W0

      :)

      00
    • Cristache, nu neagă nimeni bigotismul din lumea islamică. Nu neagă nici extremismul religios și, în final, terorismul islamic. Dar nici nu pot să închid ochii cînd vorbim de bigotismul religios de la noi. Nu pot nici să neg că mișcările de extremă dreaptă de la noi au strînse legături informale cu biserica. Că mișcarea legionară, sub toate formele ei, era plină de popi și filosofi.
      Martorii lui Pomohaci sînt sinceri cînd îl susțin. Pelerinajele la Prislop, marea majoritate, nu sînt de ochii lumii. Și Arsenie Boca nici măcar nu a fost declarat sfînt. Tot curentul antivax nu e de ochii lumii. Trezește-te. Trăiești în mijlocul unei popendulații îndobitocite, din ce în ce mai xenofobe, din ce în ce mai captive bisericii. O biserică care nu și-a dezavuat trecutul extremist sau pactul cu regimul comunist.

      00
  12. Pentru cei care dau click pe ele. Cat timp va exista cerere, va exista si oferta.

    00
  13. Nu stiu daca au legatura cu turismul neaparat dar cred ca sunt facute pentru idiotii cu acces la net.

    Din cand in cand mai intru pe site-urile se sport in speranta sa mai citesc cate o stire si sa aflu anumite rezultate. De exemplu, prosport.ro este cel mai imbecil site de sport. Aparent de sport pentru ca acolo ai linkuri catre articole cu gauri negre, asteroizi, razboaie mondiale iminente, extraterestri, cum sa gasesti punctul G.

    Nu gasesc niciun motiv, pur si simplu sunt facute pentru idioti cu timp liber, prostiti de titluri.

    00
  14. Deci daca te duci in Egipt nu doar ca ti se poate intempla sa te fure, dar mai nou sa te si condamne pe te miri ce motive, poate chiar la moarte. Sigur, nu se intempla tuturor, insa „sansa” este cu mult mai mare decat cea de a castiga la loto…

    00
  15. Parca e o anti-campanie pentru turismul in Egipt. Eventual puteau sa insoteasca stirile cu niste fotografii grotesti.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile