Colonelul și grădinița…

La o grădiniță din Brașov apare un fiu de colonel de armată. Ta-su lucrează vizavi, cred. Nu e o glumă, sediul MAPN e fix vizavi de grădinița asta. Programul grădiniței este 7-17, după această oră copiii rămânând cu îngrijitoarele.

Domnul colonel nu e mulțumit de acest orar. Face o reclamație la Inspectorat, care se face preș în fața lui și se răzbună pe educatoare. Care acum trebuie să rămână cu rândul până la 18, ca să vină domnul colonel sau soția să îl ia. Și domnul colonel e și mizerabil. Știe că a făcut o mizerie, dar nu îi pasă, el e colonel, proastele alea care îi educă plodul nu se ridică la nivelul lui de mizerabil.

Ce zici tu, acolo în spate? Ore suplimentare? În învățământ? Bună gluma. La fel de bună ca aia cu soția colonelului fiind casnică.

 

colonel-gradinita

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

81 comentarii

  1. Asta inseamna sa fii mafiot.

    00
    • De fapt asta inseamna sa fii gradat in Romania…

      00
    • Si-a marit zona de competenta d-l colonel. Da ordine si in afara institutiei din care face parte. Dar sti cum e uneori, nu-i prost cine cere ci ala care da.

      00
    • Dacă ar știiiiii uniiiiiii și cu câți de iiiiii, eheeeeee!

      00
    • mie mi se pare ca asta inseamna sa fi nesimtit dar ce stiu io?
      Poate ca daca privim jumatatea buna a paharului e un castig pt copil care sta mai mult la gradinita si nu e nevoit sa primeasca educatia de acasa. Care are unele lacune din ce a relatat Vali. Si daca dl colonel are un job care ne protejeaza pe noi restu’ sper doar ca instalatorul sa o ‘protejeze’ si pe sotia lui cand nu poate veni la 5 sa ia odrasla de la gradinita. Nu de alta dar mai tranteste un colonel jr. si le da de cap la doamnele educatoare si-n ani urmatori.

      00
  2. Astia si cu politistii isi bat joc de romani in fiecare zi de 70 ani incoace.

    00
  3. Ei, se știe că fiecare colonel are un general acasă, doar nu vine generalul să ia plodu’.

    00
  4. Bv lui ca poate

    00
  5. Iti dai seama ca fara divulgarea numelui colonelului, ca sa fie facut de oală maro putin asa, nu se intampla nimic…

    00
    • Colonelul Burci. 1 metru. Pe toti.

      00
    • bine, burci era doar capitan. de unde rezulta 2 metri la colonel…

      00
    • Asa e, nu e colonel, ci capitan, si nu e nici burci, ci e burcea. Altminteri tii minte vag ceva ce ai auzit de la altii si aproape reproduci corect, felicitari.

      00
    • Zici ca-i in Brasov, nu ?

      Deci nu poa’ sa fie colonelu’ Turcescu … :)

      00
    • Lu Burcea ala din film nu i-a rupt nimeni capul. Scenariul e putin ciudat, pentru ca in pluton era unul care lovise un superior… ce il oprea sa-i rupa capul si lui Pulcea ala?

      00
    • @Cristi: faptul ca deja erau intr-un batalion disciplinar? Si ca Burcea (care mai omorise un soldat) putea sa omoare inca unul fara probleme?

      00
    • Mai tare e la secventa aia ca inainte de cel pocnit de Burcea care cica a lovit un superior, era unul care a injunghiat cu baioneta un superior dar aluia nu i-a facut nimic, probabil asta pocnit arata mai usor de impresionat.

      00
  6. Ma poate lamuri cineva ce putere are, mai exact, armata in fazele astea?
    Care sunt metodele de persuasiune a unui colonel. Vine cu tancul? Sau care e faza?
    Si daca nu „se executa” educatoarea, ce patea?
    Ce fraieri sunt angajatii, sa-mi bag piciorul. Fraierilor, voi stiti cate drepturi aveti!?!?

    00
    • fii tu martirul cauzei.

      00
    • Din pacate astia au controlat tot dupa revolutie. Li s-a pus tot pe tava, functii, firme, terenuri, fabrici etc. E de ajuns sa-l sune pe patronul gradinitei si sa-i spuna ca adio autorizatie de functionare. Sa vezi cum se face ala pres si le ia la penis pe educatoare. Alea probabil au doua optiuni – ori o sug si stau peste program, ori isi cauta in alta parte.

      00
    • Depinde.
      Poate sa fie un securist vechi si (de catre unele persoane) cunoscut pentru asta, cu relatii peste tot si sa fie capabil sa le faca probleme si invatatoarei si directoarei.
      Sau poate sa fie doar un porc, care se bazeaza pe o combinatie de frica cu servilism la angajatii gradinitei; si de multe ori ii merge…

      00
    • Poate fi vorba de intoarcerea unor favoruri, amenintarea pe baza unor pile pe la inspectorat. Chestii d-astea marunte.

      00
    • PCH, mie nu mi-a facut nimeni pana acum faze din astea.
      Si cum am o prietena chiar jurist\avocat pe probleme de legislatia muncii, iti spun sincer ca abia astept cacaturi.
      Mai ales ca eu nu am rate la banca sau alte bube. A, da, seara ma uit la filme porno… se pune proba la dosar?
      Baga-mi-as piciorul in coloneii p$#ii… a fost vreodata nevoie de armata in ultimii 50 de ani? Doar ca sa dea in cap la popendulatie, poate. INUTILII BUGETARI.

      00
    • Bogdan, dar optiunea „fac exact ce scrie in contractul de munca, si daca nu se respecta, renegociem sau te dau in judecata”, de optiunea asta ce spui?

      00
    • ea nu există.

    • Ma scuzati ca intervin, dar chiar nimeni n-a citit randul in care scrie ca don colonel s-a dus la inspectorat? Nu la director, nu la patron (ca e de stat) Inspectoratul taie si spanzura la nivel de judet si de obicei oamenii de acolo sunt numiti politic.
      In plus nu stiu unde lucrati voi, dar eu lucrez la patron si in fisa mea de post pe langa a, b, c,d…. scrie „orice alte lucrari distribuite de superiorul ierarhic sau directorul departamentului”. Ca sa nu mai zic de faptul ca se pot modifica proceduri, targeturi, sarcini astfel incat ti-ar trebui o zi de munca de 48 de ore ca sa rezolvi tot si ar trebui sa fii nebun ca macar sa incerci.
      Mi se zbate o vena cand va citesc tinand-o langa cu contractul de munca si fisa postului.

      00
    • Bai A, hai sa-ti spun eu de prietena asta a mea, care lucreaza si pentru aia din invatamant. In atatia ani de experienta nu a pierdut nici un proces. Ala pe care l-a pierdut, a fost cu una care a dat in judecata „sistemul”. Aia au fost obligati sa o reangajeze si sa-i plateasca salariile in perioada cat nu a primit salariu (pentru ca a fst pusa pe liber = aia a luat salarii chiar daca nu a fost la munca!).
      Cazul 2 e al unui tip care a fost anuntat de pe o saptamana pe alta ca postul lui nu mai exista. Nu a fost anuntat in scris, nu a semnat nimic, ba mai mult, nici demisia nu a semnat-o. Sefii au incercat nici sa nu-i plateasca salariile (mai aveau datorii la omul meu), ba chiar sa-l ameninte cu nu stiu ce. Asta a sunat avocatul, care avocat isi freca mainile ca apare o noua sursa ed castig (cand castigi procesul, ca angajat, patronii platesc si avocatul tau). Omul meu a sunat sefii, a explicat ca a vorbit deja cu un avocat, aia l-au rechemat „sa negociem”, cica.
      Deci da, functioneaza treaba cand nu esti in foame si ai timp/chef sa citesti ceva legislatie, sa te interesezi putin.
      Sa nu mai spun ca, stiind de unde vine „buba”, ai pute aface un scandal super-bun pentru media din Romania: BUGETARII!!! ;)

      P.S.: primul caz, cu singurul proces pierdut, ghici unde a fost: la stat, femeia era secretara la o institutie publica, ceva de genul.

      00
    • @A, stai putin ca acum citesc bine: In plus nu stiu unde lucrati voi, dar eu lucrez la patron si in fisa mea de post pe langa a, b, c,d…. scrie “orice alte lucrari distribuite de superiorul ierarhic sau directorul departamentului”.
      Am inteles acum: „ti se zbate o vena” pentru ca tu ai semnat o foaie care avea pe ea o linie ce ii permitea sefului sa te trimita sa-i speli chilotii.
      Pai ma, daca tu semnezi naspa, nu inseamna ca toti fac la fel. :)

      00
    • aww. cristi, tu nu semnezi?

    • Sa semnez linii din astea formulte ambiguu?
      Am 14 ani de experienta, am schimbat suficiente joburi. Linii din astea nu am vazut niciodata, si nici nu as fi semnat.
      Poate sunt singurul? Restul chiar spalati chilotii sefului, daca spune?
      A, da, perioade de stress am avut si eu, cu duiumul, nopti pierdute, etc. Dar, nu stiu cum, „s-a egalat” intotdeauna cu program liber, 3 zile in plus la concediu, o zi in plus la city-break… asa a fost si am fost multumit.
      Apoi, stiti ce s-a intamplat, de exemplu, acum vreo 10 ani cand nu mi s-a inregistrat contractul de munca, si am aflat? „Format C:” pe server si pe statia de lucru. Luata arhiva de CD-uri in rucsac si plecat acasa. „Ma cautati cand aveti toti banii pe care trebuia sa mi-i dati.”
      Sunt convins ca nu ma crede nimeni, am sa iau minusuri pentru faza asta. :)

      00
    • Draga Cristi, vei fi socat sa afli ca si tu ai o fisa a postului. Ia pune mana, fa rost de ea, si citeste-o….. Sa vezi si tu ce ai semnat! Ca tot e prietena ta avocat.

      00
    • Ultima replica la postarea asta: baieti, voi faceti cum vreti, de ce pierd eu timpul? Luati mure de la „dom’ colonel”, daca asa vrea seful vostru. Cu ce ma chinui eu, de fapt?
      Stati „sub masa” (apropo de proverb).
      –––
      Ca sunt destul de batran, am povesti: acum vreo 15 de ani venise unul sa-l ajutam cu ceva la masina. Eram trei tipi, am pus mana, am rezolvat treaba. Omul ne multumeste si spune:
      – Stiti cine sunt eu? Sunt senatorul…. . Fostul senator, de fapt.
      Replica mea a fost:
      – La cum merge tara asta, va mandriti ca ati fost senator?
      A tacut omul.

      Dar voi nu trebuie sa faceti asa, voi stati in banca voastra, luati mure de la un colonel care sta sa numere tuburile trase de racani, sa faca statistica chilotilor… sau ce puii mei face un colonel intr-o tara unde tancurile de parada isi dau duhul chiar la parada.

      00
    • Nea Cristi…
      nu sunt toti in IT sa-si ia capul(experienta sa plece).
      nu toti au curajul sa isi ceara drepturile

      De aceea s-a inventat o institutie ca sa-o ajute. Buba e ca institutia e la randul ei dadatoare de mure.

      00
    • Ia ma, astia cu minusuri, luati stire de azi (acum am citit-o si eu :) ):
      „Cosmin Stan revine săptămâna viitoare la Prima TV, după ce postul TV deținut de Cristi Burci a fost obligat de instanță să îl reangajeze.
      (…)
      Jurnalistul Cosmin Stan, fost prezentator la Focus 18 de la Prima TV, a dat în judecată postul de televiziune în septembrie 2014 după ce a fost concediat.”
      https://www.paginademedia.ro/2015/12/cosmin-stan-de-luni-ma-intorc-la-lucru-instanta-a-obligat-prima-tv-sa-l-reangajeze

      00
    • Bai nea Cristi, la anii aia de zici ca-i ai in campul muncii credeam ca te-ai mai desteptat un pic. Daca am inteles eu bine si lucrezi in ceva IT atunci e clar ca la voi merge treaba altfel, fiindca e lipsa de oameni in domeniu.. te supara unu, iti bagi picioarele si te angajezi la altul. La profesori nu mai e asa simplu.
      Asta cu drepturile da, asa e, le ai.. dar doar pe hartie. Mai departe nu mai e asa simplu. Iar la stat, cum ti-a zis deja cineva, sefii ai mari sunt pusi politic, asa ca daca cunosti pe cine trebuie te rezolva asa cum a facut si dl. colonel. Da probabil n-ai de unde sa stii cum e in jurul tau, se stie ca astia din IT sunt cam aerieni.
      Cat despre povestea aia cum datul in judecata al patronului si rechematul la munca, chiar asa e, poti castiga procesul, poti sa iti iei si compensatorii dar sa stii ca acolo oricum nu vei mai lucra prea mult. Cunosc cazuri de oameni umiliti la locul de munca dupa contre de genul asta si mori cu dreptatea in mana ca n-ai ce sa faci. La chestiile astea fiecare se intinde cat ii este plapuma, unii nu-si permit sa dea patronul in judecata.

      00
    • 1. Nu lucrez in IT, nu orice munca pe computer e „IT” (format c: poti da si tu, nu e nimic secret :) )
      2. Daca vei reciti ce am scris, vei vedea ca spun de doua cazuri de oameni care au castigat procese, o secretara si al doilea, ieri, un jurnalist.
      Mi-am adus aminte si de un al treilea caz cunoscut de mine, acum vreo 15 ani (concediere abuziva, omul era agent de vanzari; firma a pierdut procesul si a fost obligat sa-i plateasca vreo 20 de salarii, chiar daca omul nu fusese la munca in perioada aia).

      Dar sa raman la intrebarea mea: pentru ce ma chinui? Sa ce?
      Totusi asa, macar de curiozitate, cautati si vedeti cat se sta peste program in tarile mai destepte…

      00
    • @Cristi, format C poate să dea oricine, e adevărat. dar unii mai au și norme de securitate, norme de confidențialitatea datelor și alte bălării. dacă eu fac așa ceva nu m-ar scoate basma curată nici cel mai tare avocat posibil.
      ps. ultimul rând din fișa postului e la nivel de corporație. nu doar cu dedicație pentru mine. și cunosc o grămadă de oameni care lucrează în diverse domenii, în diverse firme. așa scrie și la ei.

      00
  7. E tăticul din povestea de aseară?

    00
  8. Eu nu înțeleg de ce se fac preș. A venit domnu’ Ministru și a cerut. Și ce dacă oameni buni, sunt 5 straturi de management intre, nu poate sa Îți ceara sa faci ilegalități asupra oamenilor tai. Dacă e pedeasupra și în altimp minister… de ce ne ploconim X (

    00
    • O data cu inaintarea in varsta vei intelege.

      Asta e sistemul in romania.
      Clubul colectiv putea sa functioneze bine mersi inca 10 ani, chiar sa i se faca reclama ca fiind cel mai cool club din Romania.

      Avantajul in Romania e ca poti sa fii jmecher si sa faci cam ce vrei. Mai naspa e cand dai peste unu mai jmecher ca tine :D Iar colonelul asta sigur era mai jmecher decat gradinita aia.

      00
    • Cosmine, colonelul era mai smkr dar nu decât grădiniţa, ci decât inspectorul şcolar judeţean general din Braşov. Nu ştim cine este colonelul, dar ştim că la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov se află Bucur Ariana Oana. Ea este cea mai mare jegoasă în toată povestea asta. Orice bou (sau vită, fie şi cu grad de colonel) poate cere oricui orice, dar asta nu înseamnă că se şi aprobă orice. Mă întreb dacă vita numită Bucur Ariana Oana ar fi fost la fel de „înţelegătoare” şi dacă ea era cea care trebuia să îndeplinească efectiv nazurile colonelului. Aşa însă i-a fost simplu, ea doar a dat din clanţă, educatoarea este cea care trebuie să execute zi de zi. Între timp inspectoarea jegoasă dă declaraţii cum că învăţământul românesc trebuie „construit pe valori, pe responsabilitate”. Tocmai a dovedit-o cum stă ea cu valorile şi cu responsabilitatea.

      Şi chiar dacă nu ştim numele colonelului, mai ştim un lucru: nimeni dintre noi n-ar vrea să fie în pielea lui. Am cunoscut relativ multe cadre militare şi nu cred că greşesc când spun că un ofiţer care se comportă astfel în societate, are o viaţă de coşmar acasă.

      00
  9. Ce ar zice oare nea Giovanni?

    00
  10. Desi provaduiam sa laudam initiativele bune din Romania, de data asta zic: „Romania si tragem apa!”.

    00
  11. Turcescu?

    00
  12. Bine ca nu era general, altfel cine stie cat trebuia sa ramana saracele educatoare. Sau maresal….

    00
  13. Si cum ai zis ca se numeste colonelul ? :)

    00
  14. Plm, colonel e asa, un middle manager mai rasarit dintr-o nationala. Efectele pozitiei lui par a fi mult peste pozitia reala, da fuck. Poate nu e colonel sau poate nu e in armata :)

    00
  15. NOU
    #55

    cati colonei pot sa fie la centru militar brasov.;)

    http://www.bzb.ro/stire/sarbatoare-la-centrul-militar-zonal-brasov-a4661

    00
  16. Ala e centru militar zonal, boss. Sediul MAPN e doar in Bucuresti ca toate ministerele.

    Sau cum ar canta Torje:
    „Cladirea MAPN e numai una.
    Ne mandrim cu ea in toata lumea”

    00
  17. Daca erai mai chipeș, te bucurai ca poti sa o arzi pe nevasta colonelului pana la ora 18.

    00
  18. Sau putea sa faca un lucru cinstit, vorbea cu educatoarea si ii dadea bani pt. ora aia in plus daca tot e boss…

    00
  19. Posibil ca in acest este o nedreptate comisa de colonel dar un alt aspect este:

    Doamna educatoare este pontata cu 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, tot anul? Nu stiu in cazul tau dar stiu la alte gradinite de stat ca asa e. Doamnele educatoare au toate vacantele scolare desi salariul este in fiecare luna inclusiv vara cand gradinita se inchide, inclusiv in timpul sarbatorilor de iarna. Vrei sa stii de cate vacante scolare beneficiaza un angajat in domeniul privat? Sau de cat din concediul de odihna se foloseste ca sa stea acasa cu copilul pentru ca bunicii sunt tineri si inca lucreaza si doamna educatoare este in „vacanta scolara”?

    00
    • Gradinitele de stat sunt deschise si in vacante. Doar o luna sunt inchise, pentru igienizare

      00
    • am mai discutat asta, ești in eroare. kthx.

    • Anul asta am platit 2 luni la o gradinita particulara pe timpul vacantei de vara (26 iunie – 14 septembrie) + 5.10 – ziua educatiei + 31.10 > 8.11 – vacanta pentru gradinite si clasele 1-4 + Vacantele de la inceputul anului + ce urmeaza de craciun si reveion (s-a afisat ca este inchis intre 19.12 si 11.01). Nu ar trebui ca gradinitele aiba program astfel incat sa ajute parintii?

      00
  20. De ce nu spuneti si nume cand faceti mega dezvaluiri de astea?
    Toti se plang de sistem da nimeni nu zice un nume.
    Sistemul e de rahat, sistemul e corupt,sistemul e stricat etc. dar toti merg calare pe el.

    00
  21. Programul oficial al gradinitelor de stat este pana la ora 18:00.
    Multe dintre ele fac abuz si trec un orar mai scurt din 2 motive:
    1- ca sa te incurajeze sa vii mai repede si personalul sa reuseasca sa plece si el la un 19:00 de acolo (in conditiile in care e in gradinita de la 07:00)
    2- ca sa aiba un timp-tampon pentru parintii care intarzie INTOTDEAUNA. Gen aia al caror plod l-ai dus cu masina.

    Altfel, sunt convins ca muie asta s-a inflamat aiurea din motive de psihic. O vorba buna face mai mult.

    00
    • Programul oficial ar trebui sa fie pana la 17:00, daca incep la 7:00. Dl colonel nu are nici macar legea de partea lui.

      Din HG 1252/2002
      Art. 13
      (1) Programul de functionare al unitatilor/structurilor/sectiilor in care se ofera servicii de educatie anteprescolara este flexibil, urmareste acoperirea nevoilor copiilor si parintilor si poate fi:
      a) program normal, pana la 5 ore pe zi, in functie de solicitarile parintilor;
      b) program prelungit, 10 ore pe zi;

      00
  22. Băi ce triști!
    Pac, vina pe colonel ca e un mizerabil și ca probabil face trafic de influență.

    La fel de mizerabil aș fi și eu, dacă as putea, de ce nu? Ca doar, dacă eu lucrez schimbul doi și pot face ca cu o simpla „reclamație” să lucreze toată lumea schimbul doi, mai ales d-astia care nu îmi sunt datori cu nimic, de ce nu? Ce ma costă?

    Nu cumva ar trebui sa ii arătăm cu degetul pe aia din învățământ, dacă e o problemă, ca sunt niște nulități și se supun la astfel de mizerii?

    În general când ești competent ( adica, ai valoare, cum ar spune un manelist) tinzi sa nu îți mulezi viața după nevoile capricioase ale altora și le arăți maciuca, dacă se ratoiesc la tine încercând sa te intimideze.

    Toate aceste lucruri arată clar implicarea politicului și faptul ca (și) sistemul de învățământ e din carton, conatruit pe baza de „recomandări”, „omul meu” și alte soiuri de pile și relații. Iar când ai intrat în sistem fiind botezat de punga cu bani și /sau influența cuiva, e absolut normal sa se întâmple așa și nu am nici cea mai vaga urma de simpatie pentru oamenii ăștia. Sa bage trei schimburi legate, dă-i în sânge, că asta le e valoarea. De oameni zic.

    Nu va obosiți sa îmi explicati sa îmi spuneți ca nu e așa și ca nu ai ce face oricine ai fi, ca am rude și cunoștințe care lucrează sau au lucrat ca bugetari în sistemul de învățământ și în ala medical.
    Întotdeauna cei mai prosti dintre ei, care s-a întâmplat sa fie primiți și pe baza de porcoi de bani sau miloaga la relații au fost cei cu care s-a șters pe jos și mai mult au fost și folosiți de manevra în încercarea de ai manipula pe alții. Și da, au fost flexibili pana la autofelatie.

    Ceilalți sunt aia care au zis, „du-te bă, d-aci, dacă nu sunt bun da-ma afara, ca oricum imi caut de lucru de ieri” și a rămas, ca hai ca găsim pe altul, am încercat și noi, nu te supăra.

    Și ca un secret, sa știți ca așa e și la privat.
    Lucram acum vreo 4 ani la unii unde lumea mai baga un weekend de support sau o noapte. Nu era ceva foarte nașpa și se și plăteau, dar eu am negociat de la început /angajare cu managerul de departament ca nu ma dedau la astfel de acte, în principiu ca aveam timpul ocupat cu un al doilea contract, iar când nu făceam asta, trebuia sa îmi fac datoria de soț.

    De nenumărate ori, rețineți nenumărate, am avut discuții cu diferiți colegi, unii mai șefi, ca trebuie că eu de ce nu, ca ce eu sunt privilegiat, ca nu suntem toți o echipa, ca, „oare”, managerul de departament știe de „nesupunerea” mea?

    Le-am spus să mă dea afară și ca eu nu am „prieteni” la serviciu și nici nevoie de prieteni și așa a rămas.

    Alții a căror competență era discutabila împreună alții a căror competenta era verificată și apreciată, dar care erau mai „slabi de înger ” sau de frica ca sunt mai „seniori” și „cine știe”, comentau și băgau.

    Deci hai sa nu ne supărăm pe „bietul” colonel ca nu e vina lui. Cum zicea cineva, are și el un general acasă.

    00
  23. Ce nu prea pricep io: „in armata” se lucreaza de regula de la 7-16. Cum de mai asta-i mai cu mot? O fi avand la randu-i vreo nevasta de ofiter de incalzit pana la 19…

    00
  24. Haideti sa va spun si eu una. O mamica „cu initiativa” era deranjata de faptul ca nu stie ce fac educatoarele de la gradinita in ora in care copiii faceau engleza. Asa ca s-a dus la inspectoratu pacii si a facut o plangere. Ghiciti ce. De atunci, niciunde in tara, la nicio gradinita de stat, nu se mai face engleza. Pentru ca asa a decis o mama, aparent anonima.

    Trecand peste faza subiectul ‘de ce engleza la gradinita’, nedumerirea mea este cum poate o simpla femeie sa influenteze un intreg sistem? E uite ca poate!

    00
  25. NOU
    #74

    Un imbecil, care a vazut ca-i merge cu soldatii sa-i munceasca pe plantatie s-a trezit si la inspectorat sa solicite un abuz: program special pentru imbecilul de fi-su’.
    Programul la gradinita este pana la 17:00, intarzii – nu-i bai, ti-l pazesc ingrijitoarele de animalute mici si rele. Animalul colonistic fiind mai cu oua vrea paza calificata, asa a invatat de la tac-su’.
    Asa va trebuie mai mandri ca sunteti romani – abuzuri de la orice agarici care se crede important…

    00
  26. Gradinita e privata pt ca cele de stat au programul reglementat prin lege. Mentioneaza asta!

    00
  27. NOU
    #78

    Colonelu are dreptate. Educatoarele au program asa: pentru fiecare grupă sunt doua educatoare. Prima vine de la 8 si sta pana la 13.00. A doua vine de la 12.30 si AR TREBUI să stea până la 18.00.
    Asa ca nu mai vorbi prostii.

    00
  28. Ăștia aveau mare influență pe vremuri, că ‘rezolvau’ stagii’ militare, încă sunt destui care au livret da’ n-au încălțat bocanci de armată vreodată. Acum au influență pentru că pot face rost de chestii moca, gen ‘nu se cade să meargă bossu’ în haine nasoale la vânătoare, vrea musai, musai, ținută militară’. Corturi pentru chermeze în aer liber, motorină ieftină, invitați speciali pe la tragerile cu armament de luptă (să se simte și ei bărbați, că au livret da’ nu știu mirosul prafului de pușcă) etc. Plus că armata are niște centre de relaxare și tratament sau baze de instrucție poziționate strategic (stațiuni montane, litoral) în care se pot face concedii moca sau pe bani foarte puțini. Tupeu să fie, că chestii de traficat se găsesc cam pe tot locu’ la stat…

    00
    • Colonel cu copil la gradinita? Dar la cat a facut ala copilul , la 40 de ani?

      @Irositu. Armata faceau toti pe vremuri ,mai baiete , singura „pila” era ca ii ducea mai aproape de casa. Daca erau cantareti si VIP-uri , mai mancau la popota cadrelor – chestii de genul. Dar armata faceau toti. Chiar si Nicu Ceausescu a facut armata , la aviatie. Astia care iti zic ca nu au vazut unitatea militara sunt aia cu un coi ( a se citi probleme medicale) , de rusine ca tre sa se justifice de ce nu i-au luat in armata. Ca certificatul medical se cumpara , aia e altceva.

      Corturile pentru chermeze si tinuta militara vanduta la bucata e cumva tot din putul gandirii tale? Stii ca exista un inventar in fiecare unitate militare de care se raspunde? Iar daca tu ai impresia ca cine merge la vanatoare are nevoie de donatii de imbracamine din partea unui cadru militar , esti imbecil. Tu crezi ca unu care arunca mii de euro pe un sport , are nevoie de haine ca un favor? Pula ta.

      Un comandat de unitate sau un colonel nu s-ar cobora la acest nivel. Ah , ca exista unii gen maistri sau mai stiu eu ce care furau motorina … e altceva,

      Centrele alea de relaxare si „baze de instructie pozitionate strategic” sunt vai de mama lor in marea majoritate. Un colonel are de la 5000 ron in sus / luna , crezi ca merge sa se relaxeze cu pulimea in 3 stele? Acolo poate merg subofiterii si amarastenii din armata sa manance si ei cu 9 lei meniul.

      Nu cunosti , vorbesti si tu din discutii la seminte cu prietenii.

      00
  29. oricum e o tampenie cu programul gradinitelor de stat pana la 16:30 (sau 17) . pt simplu motiv ca oamenii care muncesc (nu cei de la stat) au in general un program de genul 9-18

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)