FYI
2013 a fost un an destul de bun pentru vinuri, in caz ca mai e vre-un amator de un pahar de vin la masa.
00
NOU
#2
klauss
Oooo DA! Cât de „truuu”!
00
NOU
#3
Radu
Singurele doua tipuri de vin care exista sunt vinul „destul” si vinul „prea putin”. Eu prefer primul tip.
00
NOU
#4
Laur
Poate nu se pricep dar da bine sa vorbesti altora despre un vin chiar daca nu ai habar ce spui. Oricum, nici cei care te asculta nu stiu mare lucru despre vinuri, asa ca nu e nici o problema. E greu sa surpinzi toate nuantele unui vin, trebuie sa-ti educi gusturile. In rest, ce sa zic, nu degeaba exista pe etichete sec, demisec, demidulce si dulce ca sa ne orientam si noi astia ale caror papile gustative nu sunt asa de fine. A, sa nu uit, un vin bun merge cu niste branza, nu-i asa? Dar nu branza de burduf cu ceapa…
00
NOU
#5
Ryan Pivovar
Degustori de vinuri = betivi cu acte in regula.
00
NOU
#6
Setila
Ca necunoscator ce sunt si bautor de bere in principal, daca trebuie sa aleg un vin am o regula simpla pentru rosu: Toscana sau Piedmont, evident la un pret decent. Am baut si vin la cutie care a fost super ok, mai ales rose-uri. Degeaba as da doi rinichi pe o sticla daca nu simt nicio diferenta.
Important este sa-ti gasesti vinul care iti pica TIE bine, restul sunt fumuri.
00
NOU
#7
dan
cam asta zic si ei
00
NOU
#8
Hash
Măcar la vinuri chiar putem fi naționaliști căci avem de unde alege, pentru toate gusturile și toate buzunarele.
Nu știu la ce vin te referi exact (în general îmi plac și mie vinurile italienești sau spaniole, dar Toscana și Piedmont sunt prea generice).
Îndrăznesc să spun că un merlot de Budurească (vin de ~5 eur) bate la cur multe merloturi din alte podgorii celebre (și mult mai scumpe).
00
NOU
#9
Setila
Mai adaug si ca cel mai bun vin din lume este Carlsberg, rece, la sticla, de la mama ei. Din pacate mizeria care se vinde in Romania nu este buna nici de spalat trotuarul. Noroc cu Heineken aici.
00
NOU
#10
mihai007
Stai ca au aparut si degustatori de apa ( in USA desigur). Iti recomanda ce apa merge mai bine la mincare.
00
NOU
#11
neaorin
Există câțiva degustători care sunt extrem de consecvenți, pe care îi poți număra pe degetele de la o mână. O mână cu vreo trei degete lipsă.
Ăia fac practic piața pentru vinurile „cu nume”, ei stabilesc prețurile. Citiți „The Million Dollar Nose”, articol apărut acum 15 ani.
FYI
2013 a fost un an destul de bun pentru vinuri, in caz ca mai e vre-un amator de un pahar de vin la masa.
Oooo DA! Cât de „truuu”!
Singurele doua tipuri de vin care exista sunt vinul „destul” si vinul „prea putin”. Eu prefer primul tip.
Poate nu se pricep dar da bine sa vorbesti altora despre un vin chiar daca nu ai habar ce spui. Oricum, nici cei care te asculta nu stiu mare lucru despre vinuri, asa ca nu e nici o problema. E greu sa surpinzi toate nuantele unui vin, trebuie sa-ti educi gusturile. In rest, ce sa zic, nu degeaba exista pe etichete sec, demisec, demidulce si dulce ca sa ne orientam si noi astia ale caror papile gustative nu sunt asa de fine. A, sa nu uit, un vin bun merge cu niste branza, nu-i asa? Dar nu branza de burduf cu ceapa…
Degustori de vinuri = betivi cu acte in regula.
Ca necunoscator ce sunt si bautor de bere in principal, daca trebuie sa aleg un vin am o regula simpla pentru rosu: Toscana sau Piedmont, evident la un pret decent. Am baut si vin la cutie care a fost super ok, mai ales rose-uri. Degeaba as da doi rinichi pe o sticla daca nu simt nicio diferenta.
Important este sa-ti gasesti vinul care iti pica TIE bine, restul sunt fumuri.
cam asta zic si ei
Măcar la vinuri chiar putem fi naționaliști căci avem de unde alege, pentru toate gusturile și toate buzunarele.
Nu știu la ce vin te referi exact (în general îmi plac și mie vinurile italienești sau spaniole, dar Toscana și Piedmont sunt prea generice).
Îndrăznesc să spun că un merlot de Budurească (vin de ~5 eur) bate la cur multe merloturi din alte podgorii celebre (și mult mai scumpe).
Mai adaug si ca cel mai bun vin din lume este Carlsberg, rece, la sticla, de la mama ei. Din pacate mizeria care se vinde in Romania nu este buna nici de spalat trotuarul. Noroc cu Heineken aici.
Stai ca au aparut si degustatori de apa ( in USA desigur). Iti recomanda ce apa merge mai bine la mincare.
Există câțiva degustători care sunt extrem de consecvenți, pe care îi poți număra pe degetele de la o mână. O mână cu vreo trei degete lipsă.
Ăia fac practic piața pentru vinurile „cu nume”, ei stabilesc prețurile. Citiți „The Million Dollar Nose”, articol apărut acum 15 ani.
Noi restul ar trebui să bem ce ne place, și gata.