Știrile zilei – 25 septembrie 2015

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Calacanis greseste, se uita la Apple cu ochelazi roz-gold, conform ultimei versiuni de iPhone.

    Apple nu poate ataca Google dur, cum o face acum, decat in gradina lui. Adica pe iPhone, care are acum 13% cota de piata mondiala. E mult prea putin ca ce incearca ei acum cu un mecanism eficient Add Blocker pe acest segment de piata sa doboare Google. Sa ii usture un pic, da, ca segmental ala e utilizat de oameni cu bani, Dar sa ii doboare, ba.

    In plus autorul viseaza la cai verzi pe pereti. Cum ca Spotlight e de fapt concurentului motorului de cautare Google. Asta e cel mult o gluma proasta.

    In materie de servicii web, Apple e nicaieri fata de Google, adica fata de Google Search, Google Maps, Gmail, Google Docs, Google Talk sau Youtube. Astea sunt servicii cu sute de milioane de utilizatori, care pot fi accesate pe aproape orice calculator in lumea asta, indifferent de sistemul de operare. MS mai poate concura cu acest ecosistem de servicii web. Apple, nu.

    Dar cred ca o sa fie interesant, pentru ca nu cred ca e o lupta 1-1. Apple a trecut la atac fata de Google si s-au pupat frantuzeste cu aia de la MS la ultima conferinta. Cred ca au inteles si ei ca poti trai acceptabil cu MS, cum au facut-o si pana acum. Cu Google, nu prea. Astia sunt cam lacomi si vor totul.

    00
    • bos, pot sa am un mic amendament dureros la ce zici matale? ăia 13% ai lui aifon au chestia aia de care au nevoie publicitarii, como se dice aici la noi la romania, putere de cumpărare. tocmai lor să le blochezi reclamele? :)

      înțelegi acum pe ce se dă războiul ăsta? nu pe low level users ai android, ăia cu telefoane de 400 lei și data plan de 500mb.

    • Aia cu puterea de cumparare a celor cu aifon nu prea mai e valabila in tarile in care orice boschetar isi permite unul. Mai degraba cine va afisa mai putine reclame chiar si contra-cost, ala va castiga

      00
    • Bate campii rau Calacanis. Cred ca a fumat ceva tare bun inainte de a scrie.

      00
    • @vali: da, pentru ca pe Android nu exista useri cu putere de cumparare, in timp ce toti aifonistii sunt bastani, asa-i? Realitatea e ca Google, pentru advertising, are cea mai mare acoperire prin serviciile lor si chiar Calacanis observa ca pana si userii aifoanelor dau ‘read later’ pentru ca apoi se mute in desktop world.

      Ideea ca asta ar fi doar pentru ca apar popupuri e doar o presupunere, mai ales ca adwords si alte chestii de la Google nu-s intrusive. Bait-urile cu reclama cu da click aici dupa 3 … 2 … 1 nu-s de la Google, deci ce face Apple va reduce traficul provenit de pe aifoane ceea ce s-ar putea sa inspire publisherii la a cauta alternative in alte directii, deci suport pentru Google. In plus, chestiile embedded, painea si sarea Youtube-ului si ale altor servicii video, alea raman. All is fair, cum zice Calacanis, Apple nu da doi bani pe advertising, cauta ca banii userilor sa ramana in ecosistemul lor, dar asta nu inseamna automat ca vor castiga mai mult. Daca omul dadea click pe o reclama cu masini ca-i trebuia masina, degeaba il blocheaza Apple, ca Apple nu vinde masini.

      00
    • @vali
      Iphone-ul nu mai e simbol de status decat in tarile de lumea a doua spre a treia. S-au dus vremurile cand a avea iphone insemna ca ai bani.
      Casiera de la tesco pe 0 hours? Iphone 6, de la 30′ de lire pe luna.
      sau 6+ de la 50.

      00
    • pai hai ca e simplu. Android are o cota de piata de 82.8% si iOS de 13.9% pe Q2 2015. Google play a vandut in 2015 de 1.3 Miliarde $, Apple Store a vandut de 1.2 Miliarde $. Cam cum sta cu puterea de cumparare a alora cu android?

      00
    • @saracii cu android. cati dintre voi ati cumparat/inchiriat/streamed pe smartphone-ul ala de 2 lei?

      75% din banii facuti pe mobile de google in state vin din ios, cam $9 miliarde. Daca numai 10% din userii ios isi activeaza ad block-ul, google pierde $1 miliard.

      Asta ca sa bagati in cap odata pentru totdeaua, cel mai bun telefon al lui google e iphone-ul, nu mizeria aia de android plina de bug-uri si gauri de securitate.

      00
    • nu stiu de ce dar numerele ale ar arata mai bine daca veneau de la un third party.

      00
    • „Apple’s highest moral commitment is to users – not publishers.”

      Daca tragi de un fir se rupe toata logica. Cum ma sa scrii asa ceva?

      Hai sa nu o mai dam in jurul batului, nu e meci de box intre giganti. Voda Apple a adunat boierimea la festin i-a cinstit si ghiftuit si acum urmeaza sa ii inchida in sala de mese si sa dea foc la cosmelie.

      Moarte boierilor ( Spotify ), Traiasca regele si curtea ( Music, News).

      Piesa e veche, a mai regizat-o si Microsoft.

      00
    • @Virgil

      nu mizeria aia de android plina de bug-uri si gauri de securitate.

      o chestie de genu’ n-a fost in android. si, sa-ti reamintesc, vedetele alea care s-au trezit cu pozele-n pisda goala pe internet, nu android aveau. Asa ca mai usor cu pianu’ pe scari.

      00
    • Revin si eu intr-un tarziu, ca e noapte si nu am somn. Eu nu am zis ca nu o sa il usture pe Google treaba asta. Am zis doar ca visele lui ala ca Apple ii va face muci sunt doar niste vise. Google are enorm de multe porti prin care oamenii sunt bagati in ecosistemul Google, ca oile, ca sa zic asa :) Si asta e tot ce conteaza pentru Google.

      Pe scurt: Google a facut in state cam 9 miliarde de dolari din reclama pe iOs pe 2014, iar cifra lor de afaceri la nivel mondial din reclame a fost cam de 60 de miliarde. Iar Apple nu poate sa il dea pe Google complet in gat nici macar pe iOs, ca ala are multe porti, cum am zis mai sus. „YouTube is the main driver for the increase in Google’s mobile display revenue according to eMarketer”. Cum poate Apple sa blocheze asta?

      Pe scurt, eu stiu ca Google va pierde ceva banuti, si nu putini, si o sa ii doara, dar e complet exagerat sa spui ca aceasta smecherie o sa rapuna Google. Apple nu are armele sa il dea jos pe Google. Ca sa faca asta, I-ar trebui in primul rand un motor de cautare. Care nu exista nici macar la nivel de proiect.

      00
    • te cramponezi in ideea de motor de căutare.

    • @silicon_v vezi ca apple nici pana in 29 iunie 2007 nu a avut „o arma” care sa dea jos marii producatori de telefoane din acel moment. intre timp, incet – incet, unii s-au dus pe copca iar altii au inceput sa danseze pe muzica pusa de ei. planurile si jocurile se fac pe termen lung, adica invers de cum se intampla in mediul de business ro, unde dinamica data de instabilitate te determina sa joci pe termen scurt, la ciupeală. iar cu MS se vor pupa atata timp cat grosul veniturilor lor vin din zona enterprise si nu din consumers.

      00
  2. Ce jegos si grețos este nenea Ciorbea … sper sa nu il mai vad vreodată in posturi plătite din bani publici, dar sunt sigură că o să se găsească mereu ceva pentru el – doar e teribil de ascultator…

    00
  3. iphone: „Asta în vreme ce locuitorii din Paris, din Berlin sau din Dublin au nevoie de doar 42 – 43 de ore de muncă pentru a și-l permite.”
    E mai „kul” sa fii parizian, sa muncesti o saptamana in cea mai poluata capitala europeana, cu banii sa faci ce? Sa-ti iei un cacat.
    O saptamana, zi de zi, 8-9 ore pe zi… SA CE!? PENTRU CE!?

    00
    • „Dacă diferența dintre timpul necesar de muncă pentru un bucureștean și un parizian e de 177 de ore”… Adica, un bucurestean munceste 220 de ore? Vreo luna jumate? SA CE??!?
      Ai toate generatiile de iphone pe-acasa (cum am vazut la mai multi)? Fraiere, ti-ai futut juma de an de viata (poate chiar mai bine, pentru ca tre sa si mananci, sa platesti chirii), in stres, pentru niste cacaturi.

      00
    • Dap, mai bine muncesti 3 luni in cea mai imputita capitala ca sa constati ca nu iti raman bani sa-ti iei nici macar un cacat.

      00
    • mortii mamii lor de struguri

      00
    • cheddar, explica exact unde e gresit rationamentul meu.
      Sau… despre ce struguri vorbesti?
      Nu e pune ca esti prostalan daca muncesti doua luni pentru un cacat „valabil” un an, pana la urmatorul model?
      Sclavule modern ce esti! :)

      00
    • Cand veti ajunge la o varsta, veti incepe sa va cuantificati viata in ce ati facut/ce faceti cu ea.
      Unii si-o vor cuantifica in „chestii” cu mar pe ele. LOL!

      00
    • Cristi…daca ai scoate putin capu din cur ai intelege ca e vorba de valoarea orelor muncite. Pentru a cuantifica asta, se ia un produs de larg consum (daca nu ma insel era chiar o comparatie cu un macBurger).

      Diferenta aia de timp zice asa: un parizian isi ia un cacat dupa care isi face laba 177ore, pana cand un bucurestean ajunge la cacat

      00
    • problema nu e cu cumparatul de produse Apple. Problema e cu asta „E mai “kul” sa fii parizian, sa muncesti o saptamana in cea mai poluata capitala europeana”.
      Asta e chestia cu strugurii.
      Toate capitalele sunt poluate. Diferenta e ca atunci cand nu esti in Romania ai avantajul de-a nu-i plati pe aia care se caca pe tine pentru privilegiul de a te sterge de cacatul lor.

      CE faci cu banii tai dupa aia e treaba ta. Taxele mele se duc pe servicii pe care le folosesc, si intre ele e si faptul ca platesc sa stau intr-o tara civilizata care-mi permite sa traiesc cum vreau si unde drepturile mele de business owner si platitor de taxe sunt respectate. Taxele celor din Romania se duc pe Ponta, Nastase, Voiculescu etc.
      Astia sunt strugurii.

      00
    • Eu am facut „in reverse”: cat munceste un bucurestean pentru in aifon. :)
      Si imi dau seama cu ce se lauda lumea: „am muncit LUNI DE ZILE pentru un cacat care la anul e considerat expirat.”
      Dar nu, strugurii sunt acri, nu? Ce „fraer” sunt, eu n-am valoare sa muncesc luni de zile pentru un nimic. :)

      00
  4. Calcanis vede lucrurile clar?
    Lol,in niciun caz.Omul e super bias. Nu e la primul articol de acest fel:

    Ar trebuie sa te informezi mai bine de ce e atat de butthurt cand vine vorba de google si Larry Page.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile