Cea mai bună reclamă pentru vaccinare

Ce poate fi mai amuzant decât o vită care a decis să nu își vaccienze copiii să fie umilită în felul ăsta de o boală de doi lei?

(via rs)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. Problema trebuie pusa altfel: cum impiedicam astfel de specimene sa faca 6 copii, avand in vedere educatia pe care o vor da odraslelor si vor transmite mai departe prostia din creierul lor?

    00
    • Ce inteligent esti. Pai tot asa altii pot lua decizia ca romanii nu ar trebui sa se inmulteasca.

      00
    • Nelule, ai o părere cam proastă despre români. Mai scoate nasul din Antena 3. Și cred că tu nu ar trebui să te înmulțești. Sper că nu e prea târziu ..

      00
    • Dacă n-ar fi ăștia și am fi fost toți „intelectuali” cu un copil de familie, de mult am fi dispărut ca specie.

      00
    • Nu ai tu treaba cu asta bre Creanga. E treaba selectiei naturale.
      Problema mare e ca puradeii aia nu au nici o vina. Asta ar trebui sa te preocupe mai mult.

      00
  2. Nu-i adevarat ce spune! Tusea convulsiva nu e rezultatul unei bacterii, e un conflict acolo si trebuie rezolvat.

    00
  3. Care e relevanta problemelor din america de nord in zona noastra?!

    00
    • relativ simplă: vaccinele alea se fac pentru a nu mai contacta boli care în lumea civilizată au dispărut de 20 de ani. refuzul vaccinării le aduce din nou printre noi.

    • Pentru ca bolile au obiceiul sa respecte cu sfintenie granitele si,in plus,nu le duce capul sa treaca balta
      Si pentru ca asta e o problema specifica plaiurilor de vanatoare,intrucat europenii-cu predilectie romanii-au o educatie fara cusur in domeniul sanatatii.
      Fix de asta.Si,nu stiu,poate ramasese zoso fara subiecte si a dat cu banu’ de-a picat cel de fata.

      00
    • In plus, orice cacat zboara in America de Nord, aterizeaza in Romania si este luat ca atare de bravii membri ai societatii, precum Oana Steer

      00
    • Asta nu a auzit de puterea exemplului. Sau de schimb de informatii.
      Vasile, si tu esti om, intelegi? Orice cercetare facuta pe alte cateva sute de milioane de oameni, indirect te ajuta si pe tine. De asta ai acum net, computer si curent electric, datorita si „problemelor din America de Nord”.

      00
  4. Ma refer la isteria anti-vaccinare a carei stiri vin cu precadere din acea parte a globului si care au motivatii care la noi nu se aplica … gen prostii precum „big pharma”. E drept ca sunt troli mai mici precum olivia steer de a carei „fobie” impotriva vaccinarii am auzit doar aici. Asa ca de ce sa propagam isteria anti-vaccin intr-o zona in care nu prea exista aceasta isterie?

    00
    • Isteria antivaccin exista in Romania. Sute de femei au scris ca, indemnate de „exemplul Oliviei Steer”, au decis ca nu-si vor „otravi” copiii cu vaccinuri.
      Prevad ca sfarsitul lumii nu va fi deloc unul apocaliptic, ci unul cat se poate de banal: omenirea va muri in epidemii ale unor boli demult eradicate si readuse la viata, prin grija unor creaturi iresponsabile precum Steer.

      00
  5. M-as abtine sa cataloghez o boala ca fiind una de „doi lei”. Aaaa, ca putem evita imbolnavirea prin vaccinare, dar ca sunt unii care nu o fac, asta e altceva. Cam ce stii tu despre tusea magareasca de exemplu?

    00
  6. Am observat o chestie. In general mamele sunt impotriva vaccinarii. Peste tot pe unde unde sunt articole anti vaccin sunt mai multe femei care scriu. Barbatii nu au nici o putere in luarea unei decizii? Cunosc un cuplu in care el vrea si ea nu vrea. Si copii nu sunt vaccinati.

    00
    • El e bou.

      00
    • @sabotor ai copii?

      00
    • Probabil pentru ca in general ele merg cu pruncul la ‘intepat. Cand stii ca de FIECARE data ala micu plange de sare camesa pe el (ultimul caz la fii-mea, pana a vomitat pe doctor, birou, asistenta, ma-sa) te apuca groaza. Si pe mine ma apuca tremuriciul cand stiu unde o duc si ce pateste (basca niste analize in plus de le-a facut la ceteva saptamani dupa nastere, repetate la 7 luni si tre’ sa le mai facem o data sa fim siguri ca e totul OK), nu te bucuri si poate incepi sa te gandesti ca l-ai lasa in pace de copil.

      Dar, cu toate suferintele ei si spaimele mele de momzilla, stiu ca sunt importante, asa ca le facem. Ea plange, eu incerc sa o consolez, ma stresez, ma apuca dracii ca nu vine si ta-su cu noi etc. Si in 2 minute copilul s-a linistit, vaccinul s-a facut, gata discutia :D

  7. Uite-asa se invață omu’, inclusiv americanu’, cand dă cu capul de pragul de sus, de-l vede și pe cel de jos.

    In altă ordine de idei, văd că în mass-media din Occident problema se pune în termen de tabere, recte tabăra pro-vaccinuri și tabăra anti. Asta e prima victorie a dobitocilor anti-vaccinuri, anume că au reușit să prezinte prostia lor ca pe o opțiune între două idei (sugerând că ambele sunt îndreptățite), nu ca pe o aberație fără fundament științific, de natură să ne pună pe toți în pericol.

    00
    • Aceeasi reteta ca la „grupul” ateistilor.

      00
    • Poate m-am exprimat prea ambiguu datorita faptului ca fost textul scurt. Poate sunt 5 imbecili sinistri pe aici.

      Era vorba de tendinta celor ce se considera intr-un grup religios de a-i pune pe aia cu durere-n pendula in „grupul” ateistilor, desi faptul ca nu crezi intr-un prieten imaginar nu presupune automat si apartenenta la ceva.
      Fraza de mai sus, putin modificata:
      „Asta e prima victorie a dobitocilor religiosi, anume că au reușit să prezinte prostia lor ca pe o opțiune între două idei (sugerând că ambele sunt îndreptățite), nu ca pe o aberație fără fundament științific, de natură să ne pună pe toți în pericol.”

      00
  8. Nu vreau sa dau bani sa creasca si mai mult companiile ‘pharma’, cam asa gandesc unii dintre ei. Pe ideea asta sa nu mai cumpere NIMIC de niciunde, ca asa cresc magazinele. Nu, nici de pe net nu cumperi, ca faci buzunare pline pentru ebay sau Amazon. Nu mai mergi cu transportul in comun, ca fac aia profit de pe tine etc.

    Puii mei, cand aud faza asta cu banii pe care ii fac companiile farma, ma apuca dracii. Sa faca enspe catraliarde de miliarde de dolari din partea mea, atat timp ca copilul meu nu se imbolnaveste de tot felul de rahaturi.

    Am vaccinat-o conform planului oficial si probabil va incasa inca doua vaccinari optionale, recomandate de pediatrul ei si de cumnata-mea, pediatru si ea. Mai tre’ sa discutam detaliile si apoi sa le facem. Costa multisor (spre 1000 de lei amandoua), dar cica is importante, asa zic oamenii astia de stiu mai multe decat mine.

    In toate fazele astea din pacate sufera copiii. Am avut si eu tuse ‘magareasca’ pe cand aveam vreo 7 ani, daca nu ma insel. Nu a fost prea placut, dar eram oricum destul de marisoara. Ma gandesc cu ‘placere’ ce ar insemna asta pentru un copil de cateva luni sau putin peste un an, cu care inca nu te intelegi sa ia medicamentele, sa-ti zica ce-l deranjeaza etc.

    • Da,lacomia unor companii farmaceutice are ca efect secundar alienarea unei parti a popendulatiei fata de ideea de vaccinare in sine.Cati fac efortul sa se informeze temeinic pe subiect?Mai bine luam de-a gata posmagii muieti de cate o figura vazuta la TV
      Daca mai adaugam si politica criminala de-a dreptul a statului fata de Cantacuzino de exemplu,uite cum apar premizele de-a ne intoarce la megaprobleme de sanatate publica.
      Parca vad ceva de genul-„Blog din anul ciumei”…..

      00
    • @Dojo: da-mi de veste cu o luna inainte de optionale; sunt diverse facilitati acordate de catre producatorii aia naspa din pharma tocmai in ideea de a facilita accesul la produse. Din pacate reducerile se „pierd” pe traseu in RO.

      @Peredhil: IC era o ghena infecta de ani buni. Ok, politica aiurea a guvernantilor dar si abordarea de lasa-ma sa te las a angajatilor IC a dus la starea actuala.
      Din punctul meu de vedere mizeria aia nu ar fi trebuit sa mai produca (nerespectand standardele europene) de vreo 10 ani.
      Atentie: nu zic ca nu-i util IC-ul. Dar atata vreme cat nu respecta standardele nu are de ce sa produca.

      00
    • aia cu Cantacuzino e destul de ciudata. Noi nu ne-am vandut tara si in consecinta acolo au tehnologia si brevetele de pe vremea lui Cantacuzino. Sunt necesari bani multi si rabdare multa (ani) ca sa vorbim de vaccinuri ok, nu gripal unde e ca la loto ai 50% sanse sa faci gripa cu si fara vaccin.

      00
    • Cred că toată treaba cu institutul Cantacuzino e pur financiară, nici o altă conspiraţie, pentru că vaccinurile tot trebuie făcute undeva.

      De ce să se producă ieftin la noi în ţară vaccinuri banale, când poţi să le cumperi de afară aceleaşi vaccinuri banale standard pe alte preţuri.

      Întrebarea este, e o conspiraţie venită de dincolo, de corporaţii care pur şi simplu vor profit…sau e conspiraţie locală, în care nişte şmecheri vor pur şi simplu preţuri mai mari ca să îşi poată pune comision mai mare gen afacerea Microsoft.

      Presimt că peste un an doi va fi ceva anchetă explozică de la DNA gen cea Microsoft,

      00
    • @Paul
      Mai,mie mi se pare ca sustinerea unui institut gen IC tine de partea strategica mai mult decat de cea economica.Onor guvernantii aveau datoria de a sustine institutia pentru a deveni competitiva.Nu durut in coccis.

      Scenariul 1: vara asta e un cutremur.ca-n ’40 .Cum suntem grozav de bine pregatiti,vor fi in Bucuresti morti si raniti cu stivele.La propriu.Ce facem,comandam cantitati mari de antitetanos de exemplu de afara?
      Bun,UE si Crucea Rosie se mobilizeaza si ne ajuta.Perfect.

      Scenariul 2: vara asta se umfla ranza in rusi.Tare de tot.Si bubuie.Avem situatia din Bucuresti multiplicata in mai multe locatii.UE/NATO/Crucea Rosie sunt intr-un cosmar logistic pana peste cap,Romania fiind doar un aspect al problemelor.Nu ar fi fost bine sa avem un institut gen IC functional,cu stoc si posibilitati de productie independente?

      De asta zic ca situatia ar trebui mediatizata.Pentru ca daca azi ii inchizi,poimaine e un centru comercial acolo.E necesara o sustinere si o strategie pe termen lung,nu 6 luni-1 an sa nu moara de foame.

      00
    • @Peredhil: cei mai buni dintre noi (o gluma proasta cu reprezentantii statului) au bagat constant mizeria sub pres.
      N-am zis ca IC nu ar fi util. Am zis doar ca trebuia curatat de mizerie / mizerii inca de la inceputul anului 2000.

      Referitor la cele doua scenarii: stai linistit. Cu sau fara IC tot in buda suntem.
      Nu exista capabilitati in sistem pentru interventii de acest gen

      00
    • @Paul, saru’mana. Ajung sa discut cu matusa-sa peste vreo 2 saptamani, asa pe larg, dupa aia adun toate informatiile si dau de veste. Mi-ar placea sa prindem o castana de pret mai OK, dar, daca nu, strangem banii si asta este … Mai spunea pediatrul fetei despre un vaccin anti-varicela, dar cumnata-mea spune ca nu acopera prea multe ‘variante’, asa ca dam banii si probabil tot o face. Acu’ sa vedem ce mai discutam.

  9. Articolul in sine e ok. Ce nu e ok este sa aduci o jignire gratuita fata de un alt semen (vita). Ti se pare ok?

    00
  10. Putea fi mai rău. Puteau să facă autism.

    00
  11. „we defected from the anti-vaccination camp?” wow.. cine-s aia? ISIS 2?

    00
  12. cea mai buna reclama pentru idioti!

    00
  13. Tusea convulsiva e deseori letala pana la 2 ani (daca o faci in forma serioasa, nu aia atenuata de vaccin) si chiar la varste mai mari (tot in forma serioasa) se lasa cu cicatrici pe plamani. Nu e de 2 bani.

    00
  14. Bah, macar vita a recunoscut că a fost proastă dar s-a vindecat. Tot respectul. O vezi pe Lolivia facand acelaşi lucru?

    00
  15. Eu ma intreb ce era acel „wave of negative press” de care zice ea ca a convins-o cu vreo 6 ani in urma, probabil atunci cand i se nasteau copiii si era mult mai influentabila.

    Am lucrat pe un cont asemanator (vaccinul impotriva cancerului cervical) si sunt foarte multe paralele acolo – momentul „crucial” in care devii anti-vaccin e de obicei un moment in care ti se dezvolta anumite anxietati legate de supravietuire si/sau ai prea mult timp liber sa cercetezi subiectul. Combinatia e mortala – cand nu ai alte lucruri care sa iti ocupe timpul, fie ca esti predispus sau nu, incep sa te preocupe in mod obsesiv lucruri care altfel nu ti-ar trece prin cap. Devii inchistat si orice argument contra ce crezi tu nu face decat sa te convinga si mai mult ca ai dreptate. In cazul femeilor, foarte multi vorbesc aiurea – nu stii cum e sa fii insarcinata si sa ti-o ia hormonii razna si sa mai ai si timp liber de la serviciu sau sa alegi sa stai acasa.

    In articol scrie ca nu avea incredere in medici, industria farmaceutica si restul dar spune si ca e genul de mama care nu isi trimite copiii la scoala si ii educa acasa, deci nici in profesori/sistemul de invatamant n-are incredere. Mi se pare ca e foarte usor sa prezici comportamentul asta irational intr-un aspect al vietii doar uitandu-te la cum se manifesta in alte domenii foarte apropiate – in cazul asta, preocuparea cu sanatatea si educatia copiilor.

    00
  16. Gresit. Total gresit. Asta e cea mai buna metoda impotriva campaniei: https://www.bbc.com/news/world-australia-32274107 … si asta vine intr-o tara unde se spune ca nivelul de trai e cel mai bun din lume, democratie si alte prostii. ;-)

    00
  17. NOU
    #41

    de rumegat:
    :

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube