Șefa Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Geta Burducea, s-a retras, luni, din examenul pentru reconfirmarea în postul de inspector general al ISJ, după ce a văzut subiectele, relatează Mediafax.
În condițiile în care niciunul dintre candidații la șefia ISJ Buzău nu a trecut de examen, cel mai probabil, postul va fi ocupat în continuare de Geta Burducea, actualul inspector general al instituției.
Tanti aia ocupă postul fără concurs, de aia s-a dus la concurs. A văzut că probele sunt grele și s-a retras, pentru că există o portiță de scăpare care îi permite asta.
Perversiunea constă în faptul că sunt o căruță de cadre care sunt în aceeași situație, de a nu promova examenele, dar se retrag și rămân astfel în învățământ. Aceleași cadre pe care le vedeți la televizor plângându-se că elevii sunt slabi și că nu învață.
Așa se ține învățământul românesc pe loc. Profesorii slabi nu vor aducerea la zi a materiei, legea nu îi îndeamnă sau forțează în nici un fel să se pună la punct cu ce predau și iată copiii ieșiți de pe băncile școlilor, licee sau facultăți, total nepregătiți pentru piața muncii.
Spune-i unui profesor că trebuie să dea un examen la fiecare cinci ani din materia pe care o predă să îl vezi cum se schimbă la față.
De ce la fiecare cinci ani? De ce nu anual? Sau semestrial? Ei nu aşa le dau examene elevilor?
Profesorii invata ceva nou la fiecare 6 luni?
La cinci ani e chiar indicat – la fel ca la alegerile prezindetiale.
2 cuvinte iti zic: esti prost.
Din pacate pe guvernanti ii doare la ….
Mai rău, și pe părinți îi doare la ….
Nici macar acolo; nici pe unii, nici pe altii…
Din pacate ai absoluta dreptate. Trebuie sa se dea examen din 5 in 5 ani. Daca aud sindicatele de asa ceva innebunesc. Pentru ca-i schimba si pe ei ceilalti din invatamant pe motiv de incompetenta, adica pentru faptul ca se ajunge la examene. Ca sa fii ok in ansamblu, trebuie sa nu generalizezi; exista vreo 5 procente dintre profesori diferiti de prezentarea ta.
Dar instructorii auto asa au, la fiecare 5 ani dau examen pentru reinoirea licentei.
De fiecare data cand intalnesc un profesor ii povestesc ca suntem pe locul 45 la materia unde ne laudam ca suntem fruntasi, la matematica, conform testelor PISA 2012, cu 40% din elevi care nu trec clasa! Nu inteleg de ce nu se incepe fiecare emisiune de stiri cu asta: astazi suntem tot pe locul 45, ieri am fost pe 45..
vezi si:
Majoritatea inspectorilor generali au facut asa. E o strategie politica.
Oare inspectorii trec prin aceleași emoții ca și unii profesori?
Performance standards?
pentru 800-1200 Lei/luna mi s-ar falfai de toti elevii din clasa. Problema nu e numai la profesori!
Atunci de ce ai vrut sa fii profesor in RO ?
Eu cred ca tie ti s-ar falfai si cu salarii de 3000 de euro asa cum au unii profesori de la ASE.
Daca nu te verifica nimeni, de ce nu?
Intr-un fel ai dreptate, pe de alta parte profesorii n-au nici o vina ca nu pot fi inlocuiti, nu prea vine nimic calitativ din spate sau daca da, nu atat de multi.
Ma gandeam prin liceu si facultate, ce poate fi in mintea unuia care vrea sa devina profesor? Dupa ani multi de scoala, apoi examene de titularizare, ajungi sa predai pe un salariu infect care o sa-l iei o perioada lunga de timp pe cand o multinationala iti poate oferi cel putin dublu pentru mult mai putina bataie de cap. Si nu zic asta pentru ca desconsider aceasta meserie, consider ca invatamantul si sanatatea ar trebui sa fie baza societatii, dar tocmai acest sistem (cel putin in RO) isi bate joc de cei care urmeaza acest drum din placere.
asta e cu dus și intors. nu vin cadre bune pentru că locurile sunt ocupate de cadre decrepite, care au format cu timpul o mafie.
cred ca expresia pe care o cautati este „cerc vicios”
Daca te lamentezi si vrei sa ramai un profesor de scoala generala chiar iti meriti soarta, trebuie sa evoluezi ca sa prinzi posturi universitare sau la unitatile de invatamant private de elita.
Cine nu munceste sau nu da examen nu greseste. Si cine nu greseste merita promovat. Sau macar mentinut in functie
As fi curios sa aud parerea madamei despre rezultatele la bacul simulat. Ca elevii sunt dezinteresati, ca nu mai invata, ca asa si pe dincolo… La ce profesori, asa elevi. Curat Bula
Si la Arges la fel s a retras
din pacate ai dreptate, ne invartim intr-un cerc fara scapare. Sistemul actual este unu agreat atat de profesori(ma refer la marea majoritate) cat si de elevi, parinti si mai ales de factorii de decizie din aceasta tara.
Știți care e problema? Nu că doamna e incompetentă și rămâne în post. Ci că restul candidaților nu au trecut examenul.
Nu sunt profesor, nu sunt in Romania dar am o gramada de certificari si daca vreau sa le tin mai am din 3 in 3 ani trebuie cate un examen.
Consider ca trebuie facuta o precizare importanta.
Inspectorul scolar e functionar public, in timp ce profesorul nu. Ca inspectorii, ca toti directorii de institutii publice, sunt pusi politic si isi permit sa iasa din examen cand vor, asta se cunoaste si e reprobabil.
Pe de alta parte, profesorii sustin examene periodic (definitivat, gradul 2, gradul 1), cam din 3 in 3 ani. Asta presupune inspectii curente, lucrari sustinute in fata unor universitari, deci formare continua.
Teoretic, suna bine, practic pica din fasa ideea. In primul rand dinozaurii astia sunt bine infipti inainte de 89, cand se mai facea carte cat de cat. In al doilea rand, absolut totul in sectorul de stat, are o spaga adaugata la orice, indiferent de cine vorbim, de la medici, profesori, functionari, orice chestie care o faci are o spaga adaugata, fie ca e la vedere, fie ca nu, iar asta contribuie foarte mult la degradarea serviciilor, fie ca vede cineva sau nu.
Referitor la invatamant stiu ca sunt niste examene, instruiri, care fiecare profesor, trebuie sa le faca, dar toate se fac pe sistemul, facem prezenta si mergem mai departe, ceva util, nu am invatat. Pe de alta parte, depinde de materie, da in informatica unde cica suntem noul el dorado, ar fi obligatoriu o revizuire de programa anuala, fie ca e vorba de facultate, fie ca e vorba de liceu, in general in stiintele exacte ar trebuie facuta, o revizuire, dar la disciplinele umaniste, e cam aceeasi chestie de ani si ani de zile la liceu, poate la facultate se mai schimba.
Cercul este vicios, pentru ca si legislatia e facuta asa, daca s-ar liberaliza cat de cat si s-ar crea competitia ceva bun ar iesi, la clasa 0 cel putin toti parintii disperati si-au facut mutatii si alte nebunii, doar sa prinda o scoala buna.
Daca s-ar da o lege in care profesorii sa dea examen la o anumita perioada de timp, putem fi siguri ca s-ar revolutiona sistemul de invatamant, asta in cazul in care nu s-ar da spaga. Dar ma gandesc ca daca s-ar respeta 100% acest lucru, poate ar iesi de pe bancile scolii niste copii cu un anumit scop, care stiu incotro sa o apuce in drumul lor in viata.
La ce sa dai examen? La materia pe care ai invatat-o 4 ani in facultate si pe care o predai de, poate, 25 de ani? Asta se numeste rutina.
Schimbarea ar trebui sa vina din mentalitati progresiste (da, stiu, suna desuet).
Am fost în învățământ și am mai vorbit cu diverși profesori și inspectori școlari de una și de alta.
În mare, sunt prea multe școli și prea puțini profesori, adică cererea este mai mare decât oferta, din cauza asta se acceptă profesori corigenți pe posturi de suplinitori.
Pentru că doar corigenții ăia acceptă să se ducă profesori acolo unde sunt trimiși să predea pentru un salariu mizerabil.
uite inca una
http://www.aradon.ro/cine-va-conduce-invatamantul-aradean/1514914
Ca profesor zic: inspectorii si directorii sunt PSD si aliati, au o delegatie. Aceasta e o hartie care se poate transforma in ceva serios prin examen. Nu se prezinta decat unul pe un loc. Ceilalti stiu ca ei invata mii de pagini de legi de management , nu din materia predata, iar cel care trebuie sa fie acceptat invata 5 pagini. Nici camere ca la bac nu sunt. Dar retrasi, continua sa ocupe postul cu delegatia respectiva.