Zilele trecute, ascultam în maşină la radio cum o tanti se plângea de viaţă:
"ce bine era înainte, aveam timp, nu eram aşa de obosită, veneam de la serviciu şi ieşeam afară cu soţul sau cu copilul, toată lumea era fericită, parcă nu eram aşa de stresaţi. acum, nu am timp de nimic, vin de la serviciu şi sunt frântă. nu mai văd oameni care să iasă în faţa blocului să se joace cu copiii, toată frumuseţea vieţii a dispărut"
Oamenii uită. Asta e principalul atuu al vieţii. Uită cozile, uită teroarea, uită intunericul, uită că toţi trebuia să devenim ingineri şi doctori, uită foamea, uită itb-ul, uită că Ilici a chemat minerii, uită că Remeş a luat şpagă, uită că nu puteam aduce legume în Bucureşti, uită că nu puteam ieşi din ţară, uită cele două ore de la tv…
Oamenii uită. În special părinţii noştri. Uită că erau odihniţi la serviciu pentru că se muncea foarte puţin, uita ce/cât se fura, uită că trebuiau să aibă serviciu, chiar dacă plimbau o ţeavă prin unitate…
E trist când plângem după pupatul în cur, singurul barometru al acelor zile, şi ne plângem de muncă.
Yup. That’s the spirit, zoso. Tot timpul trebuie sa ne aducem aminte ce spunea kaghebistul de colhoznic de comunist de Zaharia Stancu: Sa nu uitzi, Darie, sa nu uitzi.
E atat de ushor, futu-i mama ma-sii de neuron sa-i fut eu de viatza
Zoso, daca n-ai fost, du-te la expozitia de fotografie semnata Andrei Pandele „Fotografii interzise si imagini personale” de la etaj 3/4 a Teatrului National. Mai e deschisa pana duminica 17 februarie. Ai ce vedea. Recomandata si tuturor nostalgicilor.
Nostalgicii? Sunt sătul de ăştia până-n măduvă. Pentru ei toată existenţa s-a redus la şpriţuri, sarmale şi ieşit în faţa blocului. Iar ăia care nu făceau parte din categoria asta erau nomenclaturiştii, cu univers lărgit: gospodăria de partid.
Cu stress-ul asta credeti ca o sa mai ajungem la pensie ? Si doamne-fereste sa fii batran si bolnav, ca nu se uita nimeni la tine. Si inainte era foarte rau, dar nu a murit nimeni de foame. Acum da.
PS: „atu” se scrie cu un singur „u”.
Ce-a zis femeia e adevarat, aveai timp de relaxare, de stat cu familia, de stat in fata blocului la seminte, de citit carti, in sfarsit… aveai timp.
Dar aveai atata timp liber pentru ca lipseau atatea…
Fiecare cu ale lui, egoist vorbind, mai bine traiesc 50 de ani in ritmul asta decat 70 in nenorocirea ce a fost.
Dar, evident, la mine factorii subiectivi sunt amplificati si de factori suplimentari.
Tell me about it.
Intelectualii ne-au dat capitalismul dar nu au fost interesati sa explice oamenilor de rand ce-i asteapta , in toate timpurile au considerat ca este interesul tuturor sa schimbe regimurile dupa bunul plac , caderea lui C. nu face exceptie .Dar o sa ne adaptam ca de obicei
1.In primul rand iti dau dreptate.
2.Insa, daca nu muncesti, de ce plm vorbesti tu intruna ca, ce e munca, ca e bine la munca, ca strangeti bani etc.
cabral, eu nu cred ca e te opreste cineva sa te angajezi la fabrica sau sa fii secretara de la 9 la 5. pleci acasa dupa aia si iti vezi de ale tale.
Stilul de viata al romanilor s-a schimbat … ma uit la copii si NU ma regasesc asa cum eram cand eram in scoala sau in liceu. Cand eram mic ma urcam in copaci, alergam cu bicicleta prin parc si jucam lapte gros …etc Acum copii stau cu laptopul in brate si cu play-station-ul portabil si s-au sedentarizat si asta nu e bine. Se aud voci ca obezitatea va fi un adevarat flagel in 10-20 de ani. Asta din cauza sedentarismului si a chiftelutelor alea stiti voi care … de la fast food-uri.