Ieri nu aveam ce face și, ca să economisesc 8 minute, m-am dus la Auchan în loc să mă duc la Carrefour. De fiecare dată regret, aranjarea lor e absolut stupidă, n-au covrigei GrandPapa, n-au Milka de care vreau eu, n-au din aia, n-au din ailaltă, și, din nou, așezarea e stupidă și se schimbă des. Și nici gagica de la Betty Ice, o frumusețe spectaculoasă, nu era acolo.
O chestie mișto e că berea cumpărată în perioada asta, în special cea adusă din afară (Amstel, Budweiser) nu e trezită. Fiind rece, nu mai are timp să stea în depozite calde și să se strice.
Altfel, am văzut pe raful de cafea Segafredo (Le) Origini, cu variantele Costa Rica și Columbia. Eu beam Julius Meinl Praesident până acum. Care știți, e ceva de asta?
Mai bine lasa cafeaua si da-i cu ceai verde, are cofeina si e mai sanatos.
Cristi, lasa-ma sa ghicesc, esti banatean get beget. Altfel nu puteai lasa un raspuns atat de cretin.
Segafredo e destul de buna, in general, iar asta origini-brazil e interesanta (nu am incercat-o pe Costa Rica, ce-i drept)
Auchan are aranjarea stupida? -asta nu o cred! :))
Jacobs sau Amaroi nu iti face cu ochiul?
Am folosit-o cel mai mult cu espresorul moka (dupa si cum e si recomandarea de pe amabalaj) si merge foarte bine. Are aroma si gust bun.
”Fiind rece, nu mai are timp să stea în depozite calde și să se strice.”
nice :))))))) La cât bere trezită găsești în patria-mumă..
Și pentru că nu mai pot comenta la articolul despre ibricul ăla de la Carrefour – uite ibrice simpatice la nenea ăsta
Gheorge Florescu – autorul ”Confesiunilor unui cafegiu” (am citit-o de două ori:P)
https://www.delicateseflorescu.ro/ro/ibric-de-arama-cca-125-ml-_791.html
Evident ca nu e buna, nici o cafea ambalata nu e. E imposibil ca o cafea prajita (si macinata) cu luni/ani in urma sa isi mai pastreze aroma. Sa nu mai zic ca de obicei calitatea materiei prime din cafelele astea ambalate e indoielnica.
Au aparut si pe la noi diverse prajitorii, in special in Bucuresti. Gasesti la ei cafea de origine* proaspat prajita la preturi pentru toate buzunarele (eu iau la 75-100lei/kg, dar gasesti si altele ce depasesc bunul simt:)). Iti recomand sa iei de la ei boabe (adica nemacinata) si sa iti iei o rajnita buna.
Diferenta e enorma, mai ales daca ai si un espresor bun. (gen parizer vs carne de vita argentiniana :D)
* cafeaua e pe soiuri/origini (regiunea de unde vine, ex Ethiopia, Columbia, etc), nu pe firme (gen jacobs, lavazza). Ca si atunci cand cumperi mere, iti alegi un soi anume, nu o firma.
Auchan e peste Carrefour la gama de produse.
@Arhi Era banatean daca ii sugera sa treaca si la raw-vegan :)) Cu sugestia lui de mai sus e doar un hipster obosit de locatie nedefinita. :))
Lol. Pune omul o intrebare decenta gen „e buna ba cafeaua asta” si ce primeste? Bea ceai verde si „n-are cum sa fie buna coaie, ca e ambalata”. This is so internet :)))
Sper pana la urma sa aflu si eu cum este ca sa o incerc. O curiozitate – e rajnita „de ibric” sau mai mare? Am o experienta foarte trista cu un Julius Meinl d-ala portocaliu, rajnit mare.
@Arhi Nu ti-e frica ca incep sa te caute banatenii , Timisoara nu-i chiar asa mare ?
Am avut si eu o tentativa cu o cafea exotica si am renuntat rapid. Tot Julius Meinl President beau si eu de vreo 3 ani. Gustul ei mi se pare mai bun decat la multe altebranduri mai cunoscute sau mai putin cunoscute. De curiozitate, cum o prepari?
Ontopic, am baut doar varianta Columbia si mi sa parut mai amara decat altele de la Segafredo. Degustibus. Eu prefer sa beau Segafredo sau Julius Meinl, nu m-au convins altele.
Offtopic: ceai vs. cafea este noul iPhone vs. Samsung sau cum? :))
Cum beai coane Julius Meinl pana acum, ca acum ceva vreme ne povesteai cum te-ai dat pe Segafredo. Vezi ca unii dintre noi incepem sa ne amintim ce-ai scris in trecut
Segafredo e naspa, cel putin in comparatie cu alte optiuni de pe rafturile supermarketurilor din Romania. Bine, hai, nu e naspa … e cel mult average. Dar cel mult!
Eu nu sunt deloc bautor de cafea dar am vazut ca exista si la noi Kofi Luwak. Am vazut la un stand de cafea la Bookfest (sau Gaudeamus). Eu zic ca atunci cand o vezi, sa iei vreo 3 kile, sa fii sigur ca ai, pentru ca e foarte rara.
julius mein e mai buna.
Mie mi se par comparabile la gust/calitate, cu un foarte mic avantaj catre Julius. Mentionez insa ca nu ma consider un „cunoscator”/”cafegiu”, e doar opinia bazata strict pe papilele mele gustative.
raw ba da, plang in pumni in fiecare seara
Este sortimentul low cost din gama care contine 100% arabica. Pentru banii platiti este ok. De Julius Meinl President m-as feri pentru ca are in pondere nedeterminata si cafea robusta, care e un tip mai rezistent, mai productiv, dar care sufera mai multe tratamente, are o cantitate aproape dubla de cofeina fata de arabica si ramane mult in urma si la arome.
@Cristi: hop si eu cu Suru’, sa va zdruncin curu !
De ce nu pot sa dau like sau dislike si la comment-ul lu Arhi ?!?
@raw: pot sa-l caute… ca el s-a mutat deja la Bucuresti…
@lecampeur – vad ca asa iti place tie, sa te pisi contra vantului, huh? Cum dracu’sa fie Auchan peste Carrefour? La ce? Au mai multe tipuri de scobitori? Hai sa fim realisti.
eu o beau infuzata cu presa, e bunicica. tot pe stilul asta dar mai buna mi se pare doncafe gold.
@Jordan, in Bucuresti Militari Auchanul are de zeci e ori mai multe sortimente de bomboane vrac sau pateuri congelate, sau carne de curcan/porc sau alune/fistic sau bere decat are orice Carrefour.
P.S cine se respecta isi ia expresor care functioneaza cu cafea boabe (cel mai ieftin e 1.500 de lei) si bea Lavazza boabe la 89lei/kg. Restul sunt profani si bautori de fiertura neagra
E nashpa rau de tot….
….
….
….
….
….
habar nu am, n-am baut niciodata, dar nu ma doare tastatura sa-mi dau cu parerea…
….
….
….
….
si @lecampeur, cine se respecta bea Luwak …ce conteaza c-au cacat-o maimutzele inainte…respect sa fie….
Cum spunea un coleg mai sus, cea mai buna cafea este cafeaua proaspăt prăjită.
Și se poate cumpăra la același preț la care se găsește și cafeaua din supermarket.
@Maria, eu vorbeam de average consumer. Daca e pe asa, cine se respecta bea cafeaua la Paris in restaurantul din Tour Eiffel
@lecampeur: nu mai e chiar așa de interesant Tour Eiffel de când au reparat lifturile, e plin de hipsterași și turiști. Adevărații cunoscători urcă pe scări.
@Cristi.. sigur votezi cu PSD
cafea de supermarket…. zeama de pe spalatoare,
ia de aici, frate, proaspat prajita, nu te mai caca pe tine ca tot romanu.
https://www.sarkiscafe.ro/
https://www.hedonecafe.ro/
https://www.papajacques.ro/
https://www.delicateseflorescu.ro/ro/acasa/
si , desi nu au mereu referinte bune. incearca-i!
si mai cauta si singur.
si sa-ti traduc ce ai intrebat, de fapt: ai zis ceva de genu, cu ce imi descarc mai repede un film .mkv, prin dial-up sau cu sticku gratuit de la rds?
La Betty Ice zici …. Luni trec pe acolo :d