sinceritatea, arma mea

La completarea vizei pentru State e o întrebare cel puţin ciudată…

Do you seek to enter the United States to engage in export control violations, subversive or terrorist activities, or any other unlawful purpose? Are you a member or representative of a terrorist organization as currently designated by the U.S. Secretary of State? Have you ever participated in persecutions directed by the Nazi government of Germany; or have you ever participated in genocide?

de aici

fun

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Stiu ca am trecut prin beleaua asta. Partea frumoasa e ca pe aeroportul Kennedy daca ai pronuntat vreunul dintre cuvintele astea ai pus-o :)

    00
  2. Oamenii tre’ să-şi facă datoria şi să

    00
  3. Like cine ar spune pe bune acolo?

    (comentariu sponsorizat de Sprite)

    00
  4. Mie imi aduce aminte de intrebarile absolut interesante din testele psihologice. „Ati chinuit animale cand erati mic?”
    Aparent demnitarii nu trebuie sa completeze astfel de formulare, intrucat Cioroianu a ajuns totusi in America. Iar el stie numai „Yes”.

    00
  5. That’s _so_ old.

    Postasem şi eu acelaşi lucru acum 2 ani.

  6. toate par ushoare, insa acolo tipele alea nu’s proaste deloc, eu cred ca sunt kiar psihologi in toata regula. Been there, done that…de 2 ori fara success.

    00
  7. Aparent intrebarile par prostesti de-a dreptul, caci cine ar recunoaste asa ceva, nu?
    Poanta nasoala este ca sint declaratii facute pe proprie raspundere, si odata intrat in USA, in caz ca se descopera ca de fapt persoana a mintit/omis ceva in acea declaratie, atunci incepe „dansul” fiindca la momentul respectiv, probabil persoana se afla in jurisdictia guvernului USA.
    Asta face diferenta: daca pui un Yes in formularul de viza, teoretic doar ti se refuza viza. Pe teritoriul USA in schimb, ti se pot intimpla multe grozavii, mai ales de cind cu Patriot Act.
    Inainte de 2001 mai puteai glumi cu baietii de la INS, daca-i prindeai intr-o zi mai buna. Azi, si daca te uiti mai fix la ei li se pune pata rau de tot.

    00
  8. aurache ai dreptate nea

    00
  9. Este echivalentul unei intrebari de control de pe un formular de test psihologic.

    00
  10. haha mda asta nu-i nimic stai sa vezi cand am aplicat eu pt cetatenie ce intrebari aveam
    „Have you ever been a member of the communist party?”
    „Have you ever committed a crime which was not reported to any authorities?”
    „Did you use drugs for more than 5 times in your life?”

    vai de capu lor.

    Good luck cu viza, nu cred ca vei avea pb si o sa ti-o dea pe 10 ani.
    Un sfat legat de zborurile care o sa le iei – stai departe de companiile americane. Sunt cele mai nasoale la servicii si la calitate.
    Cauta sa iei un zbor non stop gen Londra – Las Vegas sau Manchester – LV, etc. O sa-ti faca viata mult mai usoara, trust me.

    00
  11. what aurache said, intrebarile alea au un foarte mare sens, pe baza raspunsurilor de-acolo poti ajunge in guantanamo bay in 2 timpi si 3 miscari :) daca n-ar fi acolo si te-ar prinde cu matza in sac, ai scuza ca nu te-a intrebat nimeni si mai poti sa scapi :)

    00
  12. Din cate stiu eu intrebarea are legatura cu sistemul lor juridic. Practic e un fel de „sa nu zici ca nu te-am intrebat”. La noi se practica sa spui „nu stiam ca nu am voie pe aici, nu am voie droguri etc”. La ei nu merge pentru ca iti spun clar si te si intreaba, sa indeparteze orice indoiala. Deci nu sunt prosti, sunt americani :)

    00
  13. Intrebarea e cu-atat mai distractiva cu cat la sfarsitul setului parca exista o nota cum ca un raspuns afirmativ la oricare din intrebarile astea nu garanteaza ca nu vei primi viza. Yeah, right!

    Ca sa-ti faci sejur la Guantanamo nu e obligatoriu sa te afli in US. Poti sa te strambi in fata unui soldat american oriunde ar fi el si ai sanse bune.

    Zoso, stii ca e foarte posibil [sa nu zic sigur] sa ti se ia amprentele cand ajungi in state … te deranjeaza gandul asta sau… ‘whatever’?

    00
  14. hahaha! deci veteranii de razboi nemti au probleme la intrar in state?

    00
  15. amprentele se iau la ambasada, inainte de a da interviul de viza. partea buna e ca e un scanner electronic si nu te manjesc de cerneala pe maini.

    00
  16. Amprentele se iau acum la toate degetele, si la ambasada cand depui aplicatia dar si la controlul de pasapoarte cand ajungi in URSS..err I mean USA.
    Zoso grabeste-te cu aplicatia cica se scumpeste taxa cu 30%.
    (chipurile ca sa acopere costurile extra care se impun datorita faptului ca acum iau amprente la toate degetele in loc de doar doua ca pana acum) pff.

    Ar trebui si .Ro sa faca ca Brazilia. Adica sa taxam si noi americanii cu o taxa reciproca de 130$ sau cat naiba mai e acu taxa.

    00
  17. Au fost oameni care au fost alungati la 50 de ani dupa ce au bifat NU la intrebarea asta. Luna trecuta au prins un mosh roman, fost gardian de lagar. Cica statea in azil cu un nene pe care il pazise in lagar. Cum l-au prins, au zis ca tot ce a semnat e lovit de nulitate prin minciuna initiala, si ca nu mai e cetatzean american, si nici viza de turist nu i se mai da, – marsh in Romanica! E si o intrebare cu comunistii, astept cu nerabdare sa ma alunge -doar am fost pionier.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.