Poliția în acțiune: Mureșan de la PNG

Coletele internaționale pe care le primesc vin la Oficiul Poștal 5 de pe Bulevardul Griviței. OP e pe o stradă aglomerată, unde nu găsești loc de parcare ușor, că sunt bănci și blocuri în zonă. Singura șansă, dacă ai mașină, este să parchezi in stația de autobuz din fața oficiului poștal. Eh, de câteva luni, chestia asta nu s-a mai putut, pentru că poliția a pus o mașină acolo, care dă amenzi celor staționați. În stația de autobuz. Celor staționați pe banda întâi, 100m mai încolo, nu le făceau nimic.

Și acum partea amuzantă: pe 29 mai fac o poză cu un meltean cu BMW care îmi taie calea și oprește pe banda 1 în fața acestei terase, eu pe bicicletă fiind. Mașina de poliție fiind regulamentar, la 500m mai în față, în stația de autobuz. Îl atenționez pe polițist, el spune că nu vede nimic, deși BMW-ul era în continuare acolo, fără avarii, fără nimic. OK. Îmi fac treaba la Poștă, fac cale întoarsă și fac o poză BMW-ului, poză pe care o trimit celor de la PrinBrașov, că ei se pricep la din astea. Aveam să aflu că mașina (B-111-PNG) și terasa aparțin unui mahăr de la PNG, Andrei Mureșan, condamnat la 8 ani de închisoare și fugit din țară, Repet: omul își parca frecvent, cu orele, mașina în fața terasei proprii, fără a fi deranjat de nimeni. L-am filmat de mai multe ori trecând prin zonă, fără a da prea mare importanță faptului. Pur și simplu nu îl deranja nimeni.

Faza și mai amuzantă:  la o zi după publicarea articolului pe PrinBrasov, Mureșan e arestat la Brașov, fiind fugit din țară, desigur.

Poliția e consecventă: stă în același loc, făcând același lucru.

(da, știu, e o greșeală în clip, e iulie in loc de iunie. și când am oprit lângă el să vorbesc cu el a plecat la jumătatea frazei…)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. În curând va trebui să te muți și din Brașov.

    00
  2. NOU
    #2

    vigilante. nu ti-e frica de bataie, verificari la IP-uri pe site-uri pornografice cu minori, de ANAF, de RAR?

    00
  3. Isi fac norma de amenzi si cam atat.

    00
  4. Deci Grivitei ramane singura strada importanta din Brasov unde se parcheaza pe prima banda. Pe celelalte (Saturn, Calea Bucuresti, Garii, Victoriei, Lunga, etc…) au invatat toti nesimtiti ca nu au voie sa parcheze si sa blocheze circulatia fluida pe 2 benzi, numai aici nu.

    Sper sa intre unul cu vreo rabla in toti cei parcati ilegali, poate asa se dumiresc si ei.

    ps: Iar tu ar trebui sa gasesti, linistit, loc de parcare in spatele acelor blocuri-turn, in forma de U, la parterul carora e oficiul postal. Si ai 2 pasaje la mijloc care iti permit sa treci din spate la bulevard. E usor, elegant si civilizat.

    00
    • @pasa: 99% din locurile alea sunt ocupate sau cu triunghi. era să-mi ridice mașina că am parcat o dată acolo 5 minute.

  5. Sunt parcari in spatele blocurilor – atat inainte cat si dupa oficiul postal e cate o straduta care duce in spate. E adevarat ca sunt majoritatea de locuinta si cu triunghi galben, dar se gasesc locuri. Dar ne cade nasul daca nu parcam fix in fata cofetariei.
    Pe mine ma dispera faptul ca pe Grivitei niciodata nu poti folosi doua benzi de circulatie ca omul normal. La fel si pe Lunga, cand se fac din trei benzi doua, prima e tot timpul blocata si se gatuie circulatia.

    00
    • @Dragos: cum ziceam mai sus, am parcat pe acolo o singură dată și deja venise mașina de ridicat mașini de bucureșteni.

  6. Eu stau chiar acolo :) , undeva deasupra oficiului postal… pot spune ca nu mereu este asa aglomerat, doar dimineata vad masini parcate asa… oricum politia amendeaza mai des masinile care nu sunt de bv :D .

    00
  7. 1. Vino tot asa cu bicicleta , cum veneai ,coletul daca e mare il pui in scaun…
    2. Cel mai usori parchezi in fata la Universitate ,corpul de pe M Viteazu (daca esti cu masina )
    3. Masina aia nu mai e demult a lui Muresan , doar in acte poate .

    00
  8. Vali, masina nu vine decat daca parchezi pe interzis, nu si daca parchezi pe locul cuiva. Crede-ma ca stiu: am lasat o data triunghiul jos si s-a parcat un Matiz pe locul meu, iar proprietarul a plecat in concediu. O saptamana m-am certat cu Politia, Primaria si RAT-ul si n-am rezolvat nimic. Ridicarea se dispune doar daca incalci o regula de circulatie, nu un drept al unei persoane particulare.

    00
  9. Poliţia Braşov nu este la prima aventură de acest gen. În general, urmăriţii general din Braşov nu sunt prinşi deşi sunt sub nasul lor. Gorbunov, ăla urmărit general pentru evadare, crimă şi alte năzdrăvănii, trăgea de fiare la o sală de forţă la 200 de metri de sediul poliţiei.

  10. Stiti vorba aia? : „cainele moare de drum lung si prostu’ de grija altuia”:))

    00
  11. Ar trebui sa fie comision pentru prinderea astora fugiti din tara, gen 1% din valoarea prejudiciului cauzat. Sistemul de recompense face minuni in SUA.

    00
  12. Ai gresit titlul … corect era „Polutia in actiune”

    00
  13. Faza de revoltator a fost depasita de mult. Acum e doar amuzant. Si uite asa politia si-a asigurat continuitatea imaginii pe care o tot are din 90 incoace.

    00
  14. Felicitari pentru atitudine!

    P.S. sunt de acord cu tizul de la #1

    00
  15. Trebuia sa-i faci poza politistului care refuza sa-si facă datoria.

    Eventual o reclamatie la: http://www.mai-dga.ro/?l=ro&t=139 sau https://www.politiaromana.ro/sugestii/sugestii.aspx

    00
    • @tiby: cât de greu e să afli cine e pe zona aia sau cine lucra pe mașina aia, dacă chiar ar vrea să își facă datoria?

  16. Asta e adevarat dar daca ai avea o poza cu individul, ai posta-o pe site, ar mai fi un comentator care ar spune ca acel politist are 2 vile la Sinaia desi salariul lui e de 350Euro, poate ca s-ar sesiza cineva de la MAI-DGA măcar de văzul lumii.

    Si daca nu se rezolva, mai scrii un articol despre seful MAI-DGA ….

    00
  17. Ieri am vazut X5-ul de care vorbește Vali în articol. La volan era un tip mai plin pe la vreo 50 de ani. Nu îl cunosc.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.