Știrile zilei – 27 mai 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. S-a incurcat cronul care trebuia sa posteze asta peste 6-7 ore :))

    00
  2. Si, uite asa, spaga de la candidatul la obtinerea bucatii de plastic roz va fi insotita de spaga de la patronul scolii de soferi care, altfel, risca sa ramana fara autorizatie…

    00
  3. Tocmai am revăzut back to the future. Ai venit cu Delorean cu stirile de maine?

    00
  4. Nu e vegetarian, e vegan. Adica nu manca nici lapte , oua, miere si alte produse de origine animala …

    00
  5. Ma intreb cum ar suna o lege care sa mareasca salariul minim la valoarea 95% din valoarea salariului mediu pe economie? Sau de ce nu la 120%?
    Evident modul cum se invata soferia acum e deficitar. Insa impuerea unei reguli de promovabilitate pentru absoleventi, este ne-practica din ratiuni pur si sumplu matematice. Daca generatia noua e analfabeta (si este) n-o sa invete alfabetul la scoala de soferi.
    Solutii sunt:
    – o lege care sa interzica soferilor care au carnet de mai putin de un an si a celor mai mici de 25 de ani sa conduca masini mai puternice de 100KW
    – o lege care sa dubleze perioada de suspendare pentru fiecare suspedare in interval de 10 ani.
    – de departe favorita: aplicarea legilor existente: majoritatea accidentelor sunt procovate de atitudinea agresiva a soferilor de acum. Daca politia ar sta „la panda” la depasirea coloanei la semafor in loc de radar ar lua mult mai multe carnete. (sa adaug ca printre alea sunt si ale vitezomanilor deci si-ar indeplini si obiectivul prezent declarat). Acolo i-ar gasi si pe cei care nu-si aduc aminte cum au luat carnetul.

    00
  6. tudor, primul punct este o prostie şi probabil explicaţia atâtor minusuri încasate rapid.

    Legat de soferie, de acord, dar am o obiecţie la prima liniuţă. Să luăm ca exemplu maşinile Lotus. Au multe dintre ele motorizari sub 100 kw, dar maşina are sasiul din aluminiu şi caroseria din fibră de sticlă. Având greutatea proprie foarte mică şi o aerodinamică excelentă, bate la fund multe BMW-uri cu motoare de sute de KW, raportul putere/greutate fiind în favoarea Lotus.

    Nici să modifici propunerea adoptând raportul putere/greutate în locul puterii nu ştiu dacă ar fi corect, deoarece există şi maşini cu motoare puternice nu pentru viteză ci pentru alte lucruri. De ex. capabilităţi off-road.

    Pe scurt, înainte de a ne gândi la n-spe modificări de legi, ar trebui APLICATE cele care deja există. Altfel oricum degeaba.

    00
  7. NOU
    #7

    Eu zic că mai bine lucrezi, chiar și pe un salariu mic, decât sa stai acasă.
    O argumentație mai pe larg, dacă e ok link-ul:

    00
  8. Aia cu salariu vs somaj omite o chestie minora – numarul de joburi de necalificati de pe piata. Pentru un muncitor simplu, sofer, vanzatoare, manipulant, agent de distributie, etc ce conteaza un an de lucru in plus pe cv? Pe cine intereseaza ca in ultimul an ai stat acasa sau ai lucrat pt o super firma cand criteriul primordial e sa accepti salariul minim pe economie? Analize, sfaturi si prostii se aplica unde exista studii, o cariera, etc, insa la nivel de salariu minim pe economie exista doar supravietuire. Daca va uitati in jurul vostru o sa vedeti ca sunt extrem de multe joburi de acest gen, pe sal minim unde nu ai nevoie de experienta sau cv ci doar de forta de munca si sa accepti sal minim pe economie.
    Altfel… mi se pare de un cinism extrem sa discuti despre avantajele salariului minim, de cat de importante sunt 200 de lei in plus pe luna.
    As dori si eu un calcul realist de la aceiasi autori care sa imi explice cum traiesc doi soti cu un copil din 2 salarii minime pe economie platind cazare, mancare si restul.

    00
  9. Foarte buna ideea cu rata de promovabilitate impusa pentru scolile de soferi! Am vazut aplicata o lege asemanatoare in Italia, insa acolo e ceva mai drastica, 70% rata de promovabilitate, si nu pentru scoala ci pentru fiecare instructor in parte!
    Teoretic legea asta i-ar provoca pe instructori sa fie mult mai grijulii si mai atenti cu elevii, sa-i invete sa fie soferi nu idioti la volan!
    Ca sa fiu carcotas, as putea spune ca acum apar doua noi probleme (bine, exista deja) si anume cat de bine pregatiti profesional sunt instructorii si cat de bine pregatiti profesional sunt examinatorii!
    Sunt curios ce rost mai au camerele de luat vederi in conditiile astea, pentru ca teoretic nici un instructor nu va mai lasa un elev nepregatit sa mai dea examenul, deci toti cei care vor merge la examen vor fi, din punctul de vedere al instructorului, capabili sa promoveze examenul!
    S-ar putea sa existe o solutie romaneasca, la aceasta lege de stil european, si anume cresterea sumei daruite ca spaga, pe relatia instructor-examinator, relatie deja existenta si in prezent! :)

    00
  10. Articolul cu Android si iPhone e cam gresit. Cand zici Android zici Google, nu Samsung, HTC, Sony sau mai stiu eu ce chinezisme. Si Google nu pierde chiar deloc din afacerea asta, el doar foloseste producatorii HW (ii toaca de fapt, bizar ca se lasa calariti asa, cu exceptia Samsung) ca sa cucereasca piata. Si a cam reusit. Apple tot refuza sa inteleaga ca batalia e software, nu hardware. Avand un singur hardware o sa ajunga inevitabil la ce a ajuns pe piata desktop: un produs de nisa, calitate foarte buna, pret mare, marja mare de profit. Si atat. Nu o sa poata sa lupte pe toate fronturile (software+hardware). O sa fie cam ca batalia de la Minsk: nemtii au venit cu cele mai bune tancuri din lume (Tiger parca), rusii au venit cu o tona de tancuri mai primitive si greoaie (T34), dar cu coaja tare rau. La un tanc nemtesc, aia au venit cu 10 tancuri ieftine. Privind statistic nemtii au castigat de departe, au avut niste procente de success fantastice, dar in final au pierdut clar batalia. Si aici batalia nu se duce pe marja de profit, ci pe cine o sa impuna standardele pentru urmatorii 10 ani.

    Cat despre noua chestie google pe youtube, e ceva cat de cat util, spre deosebire de porcaria cu reclama inserata in videoclipuri, aia sunt bani aruncati direct pe fereastra. Cam cum suma noua lor reclama la adwords, care apare peste tot: Ai 50 de lei ai tai? Transforma-i in 200 de lei ai nostri!

    Cam la asta se ajunge in final in orice relatie cu Google. Microsoft erau mici copii pe langa astia.

    00
  11. @4
    Ba e vegetarian, in limba romana existand doi termeni: „lacto-vegetarian” pentru cel care mai mananca si lactate, eventual oua si „vegetarian”, pentru cel care o tine doar pe vegetale. Bineinteles, termenii astia doi existau de dinainte sa ne rupem in figuri cu englezisme preluate aiurea, c-asa-i sta bine omului modern.

    00
  12. @silicon_v: Pentru multi, Android e sinonim cu Samsung (sau cu alt producator, dar in mare parte Samsung). Bat pariu ca majoritatea utilizatorilor mai putini tehnici nici n-au idee ca Android-ul e de la Google.

    00
  13. Lenovo vrea sa se extinda pe piata din SUA cu smartphone-uri cu procesor Intel si sunt zvonuri ca ar vrea sa preia si divizia de servere IBM, dupa ce a avut succes cu PC-urile.

    00
  14. Din cate am inteles cei de la HP s-au laudat ca sunt pe crestere si ca revine consumatorul business la ei. Acum ce sa ma inteleg?
    Multi aleg sa fie someri, sa piarda vreme acasa. E probabil o meteahna de a noastra.

    00
  15. @11 Acei doi termeni sunt la fel de englezisme precum „vegan”, trebuie doar sa te uiti la originea acestor idei in lumea moderna. In plus vegetarianul propus de tine nu acodera tot ce e inglobat in veganism ( evitarea hainelor de piele de ex).

    00
  16. Vecina, avocata, beata moarta de facea opturi pe strada vine dimineata si parcheaza masina la scara si pe locul corect.
    Sor’mea tot n-are permis pentru ca a picat traseul vinerea trecuta, inca o data.
    E tocmai invers de cum ar trebui sa fie.

    00
  17. @silicon_v.. mentalitatea asta cu cantitate vs calitate e la moda in ziua de azi. Intrebare: chiar crezi ca nemtii au pierdut razboiul datorita rusilor?

    00
  18. @Xgaby: Are dreptate siliconul, ei isi impun propriile standarde calarind practic pe altii, sunt doua modele de afaceri diferite.

    Referitor la articolul orginal, oricat de bine ai scrie sau ai argumenta un punct de vedere trebuie neaparat sa te caci inainte pe opiniile antemergatorilor, asta e o manie la asa-zisele „stiinte” si analistii lor. Revin, articolul e bun, prezinta un punct de vedere foarte interesant dar cam trece cu vederea faptul ca sunt din start doua modele de afaceri diferite.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube