Vom avea 100 noi extensii de domenii în 2013

Enom au făcut un grafic pentru extensiile de domenii care vor intra în funcţiune. Printre ele .web, .city, .bar, .ninja, .hotel, .pizza, .hot, .forum, .email, .online şi altele.

E jenant. Până acum aveai de ales între .com, .net, .org şi TLD-ul local dacă voiai să ajungi pe un site şi uitai exact cum se numea. Am înţeles chiar şi .eu şi lus, pentru business-urile transfrontaliere. Ce a urmat după nu am mai înţeles. .me? .ws? Prostii.

.xxx a fost un eşec şi probabil că şi multe din aceste extensii vor fi la fel. Pur şi simplu n-ai cum şi de ce să foloseşti BarulLuiGigel.bar când poţi folosi BarulLuiGigel.ro.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. In sfarsit trolii de 13 ani vor putea lua linistiti nicueunmare.ninja :P

    Era printre ele si .lol, daca nu ma insel. Abia astept candidatpentrusectorul3.lol

    00
  2. Cei de la usl au facut rezervare pentru la.bar

    00
  3. Si totusi mie mi-ar placea.. sa-mi fac.. Catalin.Blog

    00
  4. Sunt tare curios ce o sa insemne astea pentru SEO.

    00
  5. Nu mai gasesc linkul, insa ICANN deja a aprobat liberalizarea totala a extensiilor. Doar ca mai e de lucru la infrastructura pentru asa ceva.
    Poate pina in 2020 o sa poti avea blogul pe zoso.blog sau pe nokia pe phones.nokia si tot asa.

    Faptul ca au aparut 100 de noi extensii pentru mine nu inseamna nimic. E poate doar un test pt a vedea cum se poate administra.

    00
  6. @jules

    Zice ceva de 1k nu de 100, in infografic…

    00
  7. De acord. E imposibil să ţii minte atâtea chestii. Totuşi, o mică precizare: .ws e tld-ul pentru Samoa, iar .me este pentru Muntenegru. E ca şi când un blogger muntenegrean ar scrie că nu înţelege de ce există .ro.

    00
  8. Vali, sa vezi bataie cand or sa scoata .zoso :)))

    00
  9. De ce ar alege cineva sa foloseasca BarulLuiGigel.bar in loc de Gigel.bar? Tocmai acesta mi se pare avantajul extensiei .bar – faptul ca acum vei putea folosi Gigel.bar in loc de BarulLuiGigel.ro.

    00
  10. WS si Me sunt tot locale:

    .ws is the Internet country code top-level domain (ccTLD) for Samoa. It is administered by SamoaNIC, for the Ministry of Foreign Affairs of the Government of Samoa. : https://en.wikipedia.org/wiki/.ws

    .me is the Internet country code top-level domain (ccTLD) for Montenegro. : https://en.wikipedia.org/wiki/.me

    Jenibil intr-adevar ce se intampla, foame de bani probabil.

    Cateva din ele:

    .BROADWAY
    .CAB
    .CHEAP
    .COOL
    .CREDITCARD
    .DEMOCRAT
    .ENGINEER
    .ENGINEERING
    ….
    .WOW
    .WTF

    00
  11. @Legioner , nu am vazut infrograficul, m-am luat dupa cifra din titlul postului care spune 100.
    Inca mai caut linkul pt afirmatia mea.

    00
  12. In clipa in care sunt atat de multe, o sa dispara multe din afacerile cu domenii sau o sa fie mai multe oportunitati. Naiba mai stie… oricum este o aberatie. Sa nu imi spui faptul ca oamenii au ramas in pana de idei cand este vorba de a gasi un nume pentru site. Sau in felul asta vor sa aseze putin internetul prin folosirea altor categorii?
    Pe partea de nume, da…ar putea iesi multe interesante gen: prostie.online.

    00
  13. .cloud o sa fie noul rebranding ! Toți, dar absolut toți vor scoate în evidență cloud-ul.

    00
  14. de ceva timp exista .travel dar nu am auzit de nici un site celebru sau agentie cunoscuta care sa foloseasca aceasta extensie

    00
  15. Acum cativa ani m-a luat valul si am inregistrat „vasile.name”. M-am gandit eu atunci ca e o adresa pe care clientii o vor tine minte mai usor.

    Intre timp am obosit sa le tot explic la telefon adresa site-ului pe litere „punct-neim-adica-nî-a-mî-e”. Asa ca am trecut pe „vasile.eu”, e mai simplu de pronuntat.

    Nu-i invidiez pe „inspiratii” care le vor spune clientilor lor la telefon: „gasiti adresa noastra la http://www.webdesignseo.engineering„… E misto sa zici pe litere in romaneste „engineering” :)

    00
  16. Ce e asa de greu de inteles: numele de domenii sunt resursa limitata. Sunt oameni care inregistreaza domenii cu miile si le tin rezervate doar-doar le vand cuiva. Si atunci, IANA, ce-a zis: „ia sa facem si noi bani si sa vindem un TLD d’asta cu 100.000 EUR!” … daca omul da, de ce nu?

    00
  17. Lol, am un tiz: crossfire.ro :))

    00
  18. Vezi ca nu mai sunt afisate link-urile catre postul urmator si anterior. Pentru postul asta apare doar Prima Pagina >> Tech >> ‘Numele postului’

    00
  19. Te roade invidia ca am fani dedicati :P

    00
  20. Noile titluri din blogurile SEO serioase: SEO IS DEAD! Plateste X ca sa afli ce sa faci! :-))

    00
  21. Zoso corecteaza titlul, in grafic apare cifra 1000 TLD nu 100 :)

    00
  22. de ce să foloseşti BarulLuiGigel.bar când poţi folosi BarulLuiGigel.ro

    FACEPALM

    Specialistul in SEO Zoso nu prea a priceput cum vine treaba si care e scopul noilor domenii. Noroc ca ti-a explicat Alina.

    Tinind cont ca .com-urile cit de cit relevante sunt date de mult, si ca daca iei un .net cind exista deja .com-ul cu acelasi nume risti ca lumea sa se duca la ceilalti, noile domenii pot fi utile. Noile domenii sunt o afacere: costa 100k sa inregistrezi unul, insa daca alegi unul interesant, poti scoate banii inzecit. Cum a scos Tuvalu vinzind domenii .tv la licitatie.

    Pina la urma, nu te obliga nimeni sa te muti pe zoso.blog. Insa poate unii ar fi interesati. De exemplu, dominos.pizza ar putea fi interesant. Sau Google ar putea decide sa ia .google, ca in felul asta sa tastezi doar maps.google sau mail.google sau drive.google in loc sa mai bagi si .com sau .ro sau altceva.

    Faptul ca tu nu intelegi ceva nu inseamna ca acel ceva e inutil sau va fi obligatoriu un esec.

    00
  23. e tare! mi-as lua omucu.ninja, suna al dracului de bine :D

    00
  24. @Legioner nr.2: Ce-o să însemne pentru SEO? Păi să vedem… acum se spune că eşti penalizat pentru „exact domain match”. În viitor vei fi penalizat şi pentru „exact extension match”. Iar dacă ai ghinionul de a avea EDM.EEM, pentru Google nici nu mai exişti. Ajungi ca politicienii, să mituieşti preoţii ca să-ţi redirecţioneze traficul de la slujbă.

    @Alina: te-ai gândit vreo clipă ce va face al doilea, al treilea, al n-lea Gigel cu bar?

    00
  25. @Sakura

    Acum Sakura e penalizat pentru “exact domain match” :)))
    Nu ne tragem deodata izemele dimineatza. ;)

    00
  26. @c3 Stim cu totii ca noile domenii sunt o afacere (probabil sa mai scoata niste bani din buzunarul corporatiilor – ca au de unde). Pentru utilizatorul de rand nu inseamna nimic, ca oricum majoritatea nu stiu ce este aia o extensie. Hai sa fim seriosi ca pe Ion de pe bloc il doare in cur ca domeniul are extensia .bar / .ro / .bla bla. El cauta brandul si atat.

    00
  27. Mă gândesc că înmulţirea extensiilor ar putea avea şi o parte bună. Utilizatorii vor învăţa să ţină cont şi de acestea. Nu vor mai presupune că toate domeniile au extensia .com sau .ro

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.