De ce e bine că nu avem autostrăzi

Pentru că la noi nu se va întâmpla niciodată aşa ceva:

Cel puţin cinci persoane au murit după prăbuşirea unui tunel aflat pe o autostradă din Japonia. Sub dărâmături au fost prinse peste 25 de maşini, majoritatea camioane.

De trei zile, un ambuteiaj cu adevărat monstruos, provocat de zăpadă, blochează autostrada Moscova – Sankt Petersburg. Sunt 4.000 de conducători auto afectaţi, iar şirurile de maşini şi camioane se întind pe 190 de kilometri.

La noi se întâmplă aşa ceva:

Cel mai mare viaduct e pe cale să se prăbuşească, pentru că nimeni nu s-a gândit să se uite pe ce teren este construit, acesta dovedindu-se la terminarea lucrării că este mâlos şi instabil. Constructorul ridică din umeri şi cere mai mulţi bani.

Aproape 60 de români au murit asfixiaţi în tunelul doi al autostrăzii Comarnic – Braşov, după ce au deschis geamurile ca să facă răcoare în maşină. Autorităţile au descoperit că tunelul nu este prevăzut cu aerisire, dar asta n-ar fi fost o problemă daca cei 60 de ar fi avut filtre de aer la maşini.

Pe Autostrada Soarelui s-a format un carambol imens din cauza ceţii. Primii proşti au oprit pentru că nu mai vedeau în faţă şi n-au aprins nici un fel de lumini de avarie, valul doi a intrat în ei în plin, iar valul trei a spulberat tot. După ce au coborât din maşini, românii şi-au folosit telefoanele să stea pe facebook şi pe twitter şi să intre în direct la televiziuni pentru a se plânge că nu există telefoane de urgentă pe autostradă.

sosea-8Alt meltean a vrut să întoarcă maşina peste linie dublă continuă şi peste 4 benzi şi a fost spulberat de o maşină care mergea pe banda a doua pe sensul lui de mers. Pentru idioţi, explicaţia pe înţelesul lor: melteanul nu a ajuns nici măcar pe contrasens cu ideea lui stupidă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

  1. Sunt de acord cu toate cele 4 motive. Evident că există mai multe şi cred că ar trebui să se facă în plus la şcoala de şoferi, ore obligatorii cu explicaţii băbeşti pentru tot omul, să înţeleagă exact ce înseamnă traficul. Nu doar: pe roşu te opreşti, pe verde treci şi atele.

    00
  2. am ras de m-am spart! :D

    00
  3. Epica si tipica ipoteza cu ridicatul din umeri si cerutul banilor.

    In curand pe micile ecrane…

    00
  4. Da ce vrei sa mai ramanem maxim 5 milioane?
    Vrei sa disparem ca natie pentru ca avem autostrazi si murim toti pe ele (la aia cu intors pe linie dubla continua murim cel putin 30% din romani – 15% vinovati si 15% nevinovati).

    00
  5. pai ce treaba are constructorul daca nu s-a tinut seama de sol? aia e treaba geologului si proiectantului, constructorul doar executa ce este proiectat de altii. e normal sa ceara mai multi bani pe lucrari suplimentare.

    00
  6. La ruşi e aproape tot timpul cîte-o coadă de 30-40 de kilometri pe autostrăzi. Cînd am fost, anul trecut, la Moscova, am făcut, cred, în jur de 40 de minute pe zece kilometri de autostradă. Şi nu era oră de vîrf.

  7. One must work if one really wants to highways..

    00
  8. De-aia parcă n-aş mai vrea autostrada Braşov-Comarnic: ajung meltenii mai repede la munte.
    Mie-mi place aşa, e melten-free, că e mai greu de ajuns pe DN1, mai ales acum când începe sezonul.

    00
  9. Nu te supara dar ce sunt alea autostrazi.E una din chestiilea alea pe care o iei sa ajungi la mare si te trezesti ca ai ajuns la mare inaintea autastrazii(mama ce tare am condus).Sau cand din Bucuresti vrei sa o iei catre Sibiu(sau mai departe pe ruta asta) si cand zici ca te asterni la drum ai ajuns la Pitesti si treaba-i gata dar tu nu ai ajuns la destinatie.E buna treaba cu autostrazile astea.Cred ca autostrazilea astea sunt o treaba asa de tare ca trebuiesc servite in „Portii mici”.Altfel dauneaza smecherului de la volan(care el vrea sa intoarca,sa se opreasca unde vrea muschiul lui si de ce nu sa mearga cu ce viteza vrea pe ce banda vrea).Rog pe cei ce nu au legitimatie de smecher rutier sa nu se simta jigniti.Si apoi sa o luam si altfel ca vine ea iarna.Daca pe statul roman costa de mult dezapezirea ,la x(nu stiu exact cati avem) km de drumuri ganditi-va ca daca am mai fi avut de dezapizit inca Y km de autostrazi ne-am fi dus draqului de tot.

    00
  10. E frumoasa poza. Tu ai facut-o ? Cum ?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.