Braşov – mizeria cu zona metropolitană şi semnele de circulaţie

semne-de-circulatie-brasovSemnul de circulaţie din dreapta pozei este favoritul meu dintre toate semnele pe care le întâlnesc pe drum. Înseamnă că pot să calc pedala până se duce la fund şi maşina începe să gâfâie. Numai că, odată ieşit din Braşov (zona aia industrială cu Petrom şi Ramada), intri în zona metropolitană, care mai ţine vreo doi kilometri, până la intrarea în Timişu de Jos, şi unde limita de viteză e 80 km/h. Că aşa le pute lor creierul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Eu am alta nedumerire: Merg des la Ploiesti (eu stand in Bucuresti). De la centura Ploiesti ( incepand din Barcanesti) si pana la podul de intrare in Ploiesti (la Hipodrom) pe nou largita sosea si pod, din stalp in stalp sunt urmatoarele indicatoare: limitare 30Km/h, dupa 50m avem limitare 50km/h si situatia se repeta la fiecare stalp de pe ambele parti. Cine gaseste logica (de ce pe o portiune de aprox 500m la fiecare 50 m alterneaza 30Km/h cu 50km/h), are respectul meu etern.

    00
  2. @Mircea: N-au mai avut semne cu limitare la 40Km/h.

    00
  3. Aia nu-i zonă metropolitană, e tot Braşov. Timişu de Jos e cartier al Braşovului.

  4. @Mircea: dupa semnul de 30 e si cate o trecere de pietoni, care intre timp s-a sters…dar baietii tot stateau cu radarul sub un pom, la umbra, fix dupa respectivul semn, asta in timp ce un meltean din partea locului intorcea peste dubla continua in spatele lor…

    00
  5. @Mircea: de fiecare data cand trec pe acolo boscorodesc pe chestia asta inteleasa numai de initiati in metafizica.

    00
  6. Smecherie românească. Marcă înregistrată! :>

    00
  7. @eftimie: nu e ‘carter’ pînă nu are artist hip-hop care să iasă de-acolo. Deci nu e pă bune. Yo!

    00
  8. Cine va pune bre sa intrati in Ploiesti pe acolo, cand sunt atatea variante? Eu zic ca sunt de preferat giratoriile de pe centura de vest – asta asa, ca sa alegem raul cel mai mic.

    Oricum, la voi in Bucuresti e mai rau: treceri de pietoni pe centura despre care Boc zicea ca e in regim de autostrada si pe care dupa ce am asteptat-o atata amar de vreme au trantit treceri de pietoni cu „insule” si limitare la 30 km/h? In ce tara civilizata ati mai vazut asa ceva?

    Si sa nu uitam cum se face stanga: fix de pa banda 2, ca ii durea mana sa faca o banda pentru asta.

    00
  9. @eftimie: si cei din Timisul de Jos au buletin de Brasov? sau se poate sa ai buletin de „cartierul” Timisu de Jos(sau de cine tine Timisul de Jos)?

    00
  10. @mircea: sa te uiti atent, limitarea de 30km/h este in dreptul trecerilor de pietoni, cam asta e logica. Ca n-o respecta nimeni e partea a-II-a…

    00
  11. @miluch Dacă și semnele alea mai sunt logice… Sunt treceri de pietoni, într-adevăr, dar nu sunt gândite bine. Ce 50m, că sunt distanțe mai mici între ele. Nu sunt gândite din perspectiva unui șofer, sunt puse anapoda.

    00
  12. Nu sunt treceri de pietoni la fiecare indicator… decand a largit soseaua, si au facut marcajele nu au trasat decat o singura trecere de pietoni parca, iar indicatoare sunt cel putin 7-8…. asa ca tot nu prind logica….

    00
  13. Timisu de Jos este „cartier” al Predealului.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.