Social media: cum să fii dobi cu facebook conect

Ce se întâmplă când moare facebook? Păi, jumătate de net nu se mai încarcă deloc, pentru că toţi socialiştii media au pus butoanele alea de sharing cât mai sus.

Sigur, eu am zis de câteva ori că e mai logic să fie puse jos, ba din raţiuni tehnice (cum veţi vedea în clipul de mai jos), ba pentru usability, dar experti in social media gen Titus Câmpean recomandă punerea lor cât mai sus, pentru că aşa fac şi ăia de afară. Pe de altă parte, eu făceam webdesign in 2002, ce ştiu eu despre internet, nu?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. Ce software de captura ecran ai folosit din sutele existente?

    00
  2. HyperCam, nu?

    Ce înseamnă să-l pui „sus” sau „jos” în pagină?

    Bănuiesc că referinţa e strict la poziţia din cod, nu?

    00
  3. Totul până la Titusache, te rog! Nu te lua de expertul meu soshial media preferat. Doar cum face el muncă de dactilografă pe la toate evenimentele unde nu știe nimeni cine este și ce vrea Titus Capîlnean și cum se oftică el când nu comentează nici dracu la articolele respective și e destulă pedeapsă. Părerea mea! :D

    00
  4. Si eventual implementate cu imaginile pe propriul server, nu cu imaginea de la Fb. in sine sau sa depinda cat mai putin de cod extern. E greu Webu’ asta … mama lui.

    00
  5. Am vazut si siteuri care au doar „Login with Facebook” … astia tre sa fie si mai „destepti” :D

    00
  6. unul din ele.

  7. La toate siteurile pun js-urile la sfarsitul paginii, inainte de . Toate scripturile pt. widgeturi/butoane de share pot fi puse la sf paginii indiferent de pozitia acestora in design, doar ca necesita cateva tweakuri. Ideal ar fi sa se incarce asincron pentru ca daca moare facebook si dupa scriptul de fb mai ai inca 5 js-uri acestea nu se vor mai incarca. Dar ce sa-i explici webmaster-ului din ro…

    00
  8. exista o solutie sa pui buton de share fara sa folosesti ce-ti dau ei. ai nevoie doar de un fisier mic js gazduit local si sa pui manual linkul de share unde vrei tu in pagina sub ce forma vrei tu (text, imagine).

    00
  9. Banuiesc ca videoclipul e facut acum recent. Se pare ca sunt probleme cu serverele, pe langa facebook eu am avut probleme si cu gmail si blogger :-( Cat despre incarcarea elementelor de facebook, parca se putea pune un obiect default care se incarca in cazul in care nu se gaseste sursa respectiva.

    00
  10. @Zoso, cand asez AFTER CONTENT, se duce sub rubrica PE ACEEASI TEMA. Nu reusesc sa-l pun exact dupa text. M-ai putea ajuta nitel? Multumesc frumos.

    00
  11. Care e linia de cod pe care trebuie sa o gasesc si in ce .php? In Single.php nu am gasit nimic… Mersi.

    00
  12. @Zoso, mersi mult. Ma tot joc cu linia asta, dar ori apare butonul deasupra textului ori tot acolo unde era pus de plug-in, adica sub PE ACEEASI TEMA. Oricum as pozitiona codul in single.php, in aceste 2 locuri apare.

    00
  13. iframe FTW
    vezi la mine… er, vad ca deja ai pus sau era asa ?

    00
  14. O fi de la tema. Am pus codul dupa:

    [cod]

    Am incercat si dupa linia cu The Content. Butonul apare in acelasi loc, dupa PE ACEEASI TEMA. Imi scapa ceva? Dupa comenzile de mai sus urmeaza tag-urile la mine…

    00
  15. a luat textul drept comanda. Ar fi trebuit sa ma gandesc la asta. Incerc din nou, dar modific niste caractere:

    Am pus codul dupa:

    [?php the_content(__(‘citeste mai mult »’)); ?]
    [?php wp_link_pages(); ?]
    [cod]

    Am incercat si dupa linia cu The Content. Butonul apare in acelasi loc, dupa PE ACEEASI TEMA. Imi scapa ceva? Dupa comenzile de mai sus urmeaza tag-urile la mine…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.