HA HA HA! Bugetarii cer ajutorul privaţilor!

Cică azi bugetatii fac greva, ca vor salarii mai mari. Si pentru ca nimanui nu ii mai pasa de ei, cer ajutorul angajatilor privati! Solidaritate, socială, nene! Aceeasi solidaritate sociala care ii face pe bugetarii cu 60 milioane salariu sa stea acasa in timp ce fraierii cu 6 ies la aer, la mitinguri.

Vesti bune, bugetarilor, o veti lua sub coada iar.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

91 comentarii

  1. Eu am pancarta pregatita

    00
  2. si blogul nostru este in greva. adica nu mai bem si nu mai mancam la carciuma pana nu ajunge salariul minim pentru bugetari la cat le-au promis portocaliii in campania electorala. :P :lol:

    00
  3. S-a creat o antipatie generala intre bugetari si privati. Zici ca e Steaua cu Dinamo. Parca nu suntem toti popor…sau romani. Ce e drept, multor bugetari li s-a permis o furaciune si o nesimtire si acum ca se strange cureaua…incep sa latre.

    Cand nu mai are cine sa-i ajute, cer ajutorul dusmanului :). Nu stiu, nu aveti cateodata impresia ca parca asta se vrea…sa se certe persoanele intre ele ca sa distraga atentia asupra lucrurilor.

    00
  4. Nu pot decat sa il citez pe Dan „Nu pot zice decat atat LA MUNCA!”

    00
  5. Attilla, poti sa ne indrumi si pe noi unde se spune ca ziua de munca va fi de 10-12 ore? Nu neg ca nu ar fi asa, dar vreau sa vad si eu despre ce e vorba exact.
    Pe de alta parte daca domnii sindicalisti si bugetari ar fi protestat exclusiv pe modificarea codului muncii, era acolo langa ei. Dar ei nu protestatu decat pt. 2 lucruri: sa pice guvernul si sa aiba ei bani mai multi. Si asta cu Ponta si Vanghelie in fruntea lor. Pai in atarii conditii prefer sa muncesc 12 ore pe zi, daca stiu ca astfel se va curata sistemul bugetar de toti parazitii.

    00
  6. Mi se pare normal. Voi opri lucru Simbata si Duminica intre orele 0 si 24! ;-)

    00
  7. @attilla (#3): ești naiv! și acum îi pot da afară după bunul meu plac fără să fiu nevoit să mituiesc vreun inspector itm. e birocrația mai mare dar legea îți lasă suficiente portițe. dar ți’ai pus întrebarea de ce aș da afară pe cineva care’și face treaba și’mi aduce profit?
    modificările sperietoare ale codului vizează în principal flexibilizarea pieței muncii ceea ce nu e un lucru deloc rău. citește studiile de aici și aici.

    00
  8. Știi cum se fac restructurările la stat ? Hai c-am auzit și eu din sursă directă. Plecam de la o instituție de stat unde de ceva vreme angajările în sistem se fac prin pile și nepotisme și puțini sunt cei care intră acolo fără o mână întinsă din interior. Și au ordine de sus să restructureze instituția. Desființează vreo 2-3 servicii în care se plimbă hârtiile iar oamenii sunt lipiți la alte servicii esențiale. Dar toată treaba asta se întâmplă doar pe hârtie. Ăia „desființați” nu fac munca pentru care sunt plătiți ci plimbă în continuare niște hârtii iar ăia de pe posturile rămase muncesc ceva mai mult pentru că acum trebue să acopere și munca altora. Ah, și evident la final se anunță victorios la centru restructurarea a nșpe zeci de posturi din instituție.

    00
  9. Astept cu nerabdare sa vad cum se vor descurca cei din mediul privat cand vor fi aprobate schimbarile din codul muncii:
    – concedierea la bunul plac al patronului
    – cresterea programului de lucru la 10-12 ore

    Probabil ca vor rade-n hohote si atunci….sau poate nu.

    00
  10. @Attilla tu chiar crezi ce zici?

    00
  11. @Atilla cumva tind să cred că așa se face peste tot unde angajații de umplutură sunt rudele mai mult sau mai puțin îndepărtate ale celor cu posturi înalte (și sigure) din instituția respectivă.

    00
  12. Şi bugetarii ştiu că privaţii sunt mai conştiincioşi şi îşi fac bine treaba. Poate că aşa le iese mitingul acum :D

    00
  13. Nu pot zice decat atat LA MUNCA!

    00
  14. @Attilla: Deja se lucreaza si cate 12 ore, lega, cu dispensa de la stat.

    00
  15. Interup si eu lucrul… ma cac, fumez o tigara si fac greva foamei pana la 12

    00
  16. legal*

    00
  17. Nomal tata, si eu am pus pancarta pe usa.. GREVA GENERALA… Ca doar tin cu ei. Sa le dea salarii mai mari, ca nu mai are lumea bani de spagi grase =))

    00
  18. zoso, chiar crezi ca putem lucra TOTI la privat? Incerc sa inteleg, tu ai privatiza politia / finantele / sanatatea /administratia publica? Si daca nu putem lucra toti la privat, aia de la stat trebe’ chiar sa lucreze din pasiune si sa moara de foame?

    00
    • @Jordan: hai sa o luam sincer. jaful din spitale e evident. iti pun o poza sa vezi cum arata parcarea de la floreasca. apoi, bani nu sunt pentru ca politia nu isi face treab. ori, ei sunt de acord sa platesc o curva proasta, dar o platesc cu cat vreau eu, nu cu cat vrea ea. ca am platit-o cu cat vrea ea si degeaba. nu poti face treaba in politie, ca nu te lasa sefii? iti dai demisia.

  19. Vaaai. Ce ocazie. Eu zi ca asta e o oportunitate pentru privati sa-si puna o vorba buna…se pot da spagi la miting…sub pretextul ” ii dadeam bani sa ia hotdogi ca suntem prieteni de suferiunta” se pot obtine favoruri.
    Poti vorbi direct cu cei care dau avize evitand astfel birocratia.
    Eu zic ca fiecare dintre protestatari sa poarte un ecuson pe care sa scrie unde lucreaza si pe ce post.

    00
  20. @zoso:
    Nu e vorba daca iti doresti sa lucrezi sau nu pentru el. E vorba ca altfel te duci la un interviu de angajare si zici ca esti angajat sau ca esti proaspat somer. Negociezi altfel. (asta trecand peste parerile generale ca iti gasesti la orice colt de strada un job de 1000e)

    Spune tu care este gradul de inteligenta al majoritatii patronilor cand
    ideea pe care se merge in privat este „poti pleca oricand …sunt 2000 afara care iti asteapta locul”. (aici intervine faptul ca investitiile in dezvoltarea angajatului scad spre 0 si atunci nu pierd nimic….si din politica de monopol practicata; adica toti ofera servicii la fel de proaste si atunci nu-i mai intereseaza perceptia finala a clientului)

    Si pana acum, chiar daca nu era stiplat in lege, un patron/privat/multinationala te putea convinge sa pleci in 2 luni. Nu era nevoie de o stiplare clara in lege.

    In mod normal nu e o lege rea dar tot in mod normal nu ar trebui sa existe anunturi de secretara cu studii superioara, posibilitate de program prelungit si altele asemenea.

    Si ca idee: a scris un articol Visu despre o problema de care s-a lovit si el acum. In majoritatea firmelor private aceasta problema a aparut de mai mult timp…dar inca nu e acuta…si mai e si acoperita de falnica tanara generatie: daca o munca in mod normal valoreaza ceva nu e normal sa vina cineva si sa spuna ca el o face la jumate deoarece asta scade valoarea pietei de munca. (intr-o societate normala asta inseamna concurenta…la noi nu….deoarece la noi e mentalitatea „Trebuie sa am un loc de munca….seful are intotdeauna dreptate” si altele ca asta) cand vei vedea ca munca ta incepe sa valoreze din ce in ce mai putin (valoare falsa de alfel) vei realiza ca ori muncesti pe mai putin ori o iei in mana.

    00
  21. @atilla newsflash chestiile astea se intampla acum. Iar daca nu-mi convine sunt liber sa ma angajez in alta aprte. Ce bine ar fi sa fac si eu greva.

    Pe de alta parte sa ma astepte pe mine sa intrerup lucrul cand si-or vedea ceafa. Nu concep solidaritate cu ala de ma plimba cu hartiile 3 zile aiurea.

    00
  22. @dorin: faptul ca sunt multi dobitoci care accepta sa faca over-time si nu au nici un fel de viata personala…nu este un motiv de lauda.
    daca tot ne plangem ca la noi nu e ca-n vest….intreaba-i si tu pe nemti, olandezi si alte natii cate ore suplimentare fac ei si in ce conditii.
    2. daca acum cand se lucreaza oficial 8 ore se sta la birou 12…..aplica si tu o regula de 3 simpla pentru un program oficial de 12 ore si vezi daca mai e nevoie sa-ti cauti chirie sau sa-ti faci credit pentru casa ca se poate dormi acceptabil si pe un scaun ergonomic

    00
  23. Atilla, zi drept, la ce directie lucrezi? nu minti ca lucrezi la patron, ca habar nu ai ce inseamna munca la privat.
    PCH, baiatul are si el o lectie invatata. De parca acum nu poti sa dai afara cand vrei pe cineva. Dar ce poti sa ii ceri, cand el plimba hartii printr-o primarie ceva sau administratie financiara, si crede ca munceste.

  24. @43..: cat produci tu acum de nu-ti poti intrerupe lucrul !?!?
    ca daca stai si freci menta intr-o firma care vinde servicii….newsflash…cand se va muta afacerea in India…sau cand vor veni mai multi chinezi in romania…o vei suge si tu ca si bugetarii pe la provident pentru un parizer

    00
  25. @Attilla: De ce spui ca sunt dobitoci daca nu stii cum lucreaza? Se platesc suplimentare, weekend-uri, etc. salariu practic se dubleaza, Patru zile la lucru, patru off e chiar mai bine decat 5 zile la lucru si doua off…parerea mea.

    00
  26. @dorin: ce spui tu e un lucru in tura. per total tot la 8 ore lucrate/ zi lucratoare ajungi. eu vorbesc de cresterea de numarul de ore de la 8 la 10-12 pe zi. in traducere ar insemna ca muncesti 4 zile 12 ore si apoi, urmatoarele 4 …..surpriza…tot 12…asta zice propunerea de lege.
    si atunci…pa plata ore suplimentare….ca nu vor mai fi considerate suplimentare ci program normal

    00
  27. problema este ca daca dai afara pe cineva esti taray prin tribunale, pierzi bani si, mai ales, mult timp car inseamna la randul sau bani si, mai ales, sanatate care inseamna la randul sau bani si, mai ales, fericire care inseamna la randul sau … :mrgreen:

    00
  28. @dan, @gabi: acest indemn incepe (pentru mine) sa sune din ce in ce mai mult cu lozincile alea „inteligente” de prin ’90
    „Iliescu te votam tot neamu’ ca sa moara de necaz Ratiu si Campeanu”
    „Nu ne vindem tara”
    „Nu vrem bani nu vrem valuta, vrem ca Roman sa ne …faca ceva”

    puteti detalia acest „la munca” ?! ce munciti voi acum ?! cand de convinsi sunteti de adevarul acestui indemn?!

    00
  29. @meekuu: asa se face la centru …in minister…..in teritoriu insa…e pe bune…..pleaca aia de 50-60 de ani dupa 20-30 de ani de munca acolo si care nu au alternative…..

    00
  30. hidosenie umana,mai bine ai vinde „marele” blog si ti-ai face un transplant de fata,degeaba dai limbi in dosul unora,n-o sa ti se indrepte singura mecla aia de „ET travestit”.

    00
  31. @ Attilla, apoi testvér, văd că ai timp să pui la punct pe toată lumea. Menjél sztrájkolni dragă că acolo sunteti OK aştia de la BUGETari. Să nu ne plângeţi de milă cu orele şi salariile noastre mizere, în general sunteti parte al unui sistem corupt şi mizer. Şi apropo cât ai dat pentru post?
    Apoi dacă reuşeşti să-mi răspunzi şi mie ai mai frecat menta cu vreo două minute la servici. Dă-i tare că merită. Oricum dacă pici la reducere, doar la BUGETari ai şanse.

    00
  32. in Grecia au iesit si bugetarii si cei de la privat in strada sa faca greva. In Grecia este la fel cu salariile la stat sunt mai mari decat la privat. In Romania de ce nu se poate? ptr ca zici tu?

    00
  33. @vlad: la ce te referi?!

    00
  34. attilla
    – concedierea la bunul plac al patronului
    astea sunt sperietori pt incompetenti. eu am angajati si n-am dat in viata mea afara un angajat bun.

    00
  35. Tocmai am sunat la Adm Fin a sectorului vanghelie (am dat vreo 3-4 telefoane sa gasesc exact-chipurile, biroul cu pers juridice). Le-am zis sa imi dea contul din trezorerie sa le platesc taxa auto pt masina de pe firma. Raspuns: „da ce d-le aici sunt informatiile, nu poti veni la ghiseu?”. Bip, bip, bip, a inchis in nas. Astia nu vor bani pt stat (-ul lor in cur), vor doar pt ei.
    Ma solidarizez, intre 12-16 o sa beau iar bere in fata TV-ului. Stiti vreo emisiune misto?

    00
  36. @Attilla – cei care fac overtime si oncall nu fac pentru ca nu vor. Sunt atatea si atatea firme care au un program de lucru MULT mai lejer si cu un salariu mai mic – dar totusi decent. Cei care fac asta nu vor decat sa primeasca mai multi bani, sa invete, sa acumuleze experienta pentru a avea un job mai bun, pe un salariu mai mare intr-o alta companie. :)

    Cat despre externalizare – ce n-aj da eu sa externalizeze si Boc serviciile publice in India. :) sa sun la ADP de exemplu (redirectat in India, si nu intr-un birou romanesc), sa spun ca e ca e o groapa undeva in Drumul Taberei, sa mi se raspunda politicos ca „da, vor lua masuri”, nu cu „si ce vreti sa fac eu?” (sau sa ma plimbe intre diverse birouri), sa vina vreo 2 indieni d’aia nemancati si pentru 3 euro/zi sa puna macar o galeata cu pamant acolo …

    00
  37. @PCH: nu e vorba de sperietoare. am un comentariu care asteapta inca aprobarea lui zoso.
    in el spun clar ca si pana acum un patron te putea convinge tot in 2 luni sa pleci (adica numarul de salarii compensatorii) ca te putea alerga de-ti sareau capacele si tot iti dadeai demisia.
    nu sunt toti patronii ca tine. probabil ca tu nu i-ai spus niciodata unui angajat ca „asteapta 2000” sa-i ia locul. gandeste-te cati sunt ca tine.

    @arhi: poti explica tu ce inseamna munca la privat ?!
    ps. am mai comentat din cand in cand si pe blogul tau…probabil ca poti vedea ce ip folosesc. ca idee nu am fost bugetar niciodata. dar am rude care sunt. am si pensionari in familie.
    nu am zis nicodata ca muncesc de rup. dar am cerut o definire a acestei „munci”.

    00
  38. @Atilla: Eu am auzit ca de fapt o sa se munceasca 15h nu 12 si nici n-o sa ai voie sa mergi la veceu in timpu’ programului :D

    00
  39. as da 500 de euro sa il vad pe atilla la un interviu da nu la stat. ce zici zoso ai posta inregistrarea?

    00
  40. @miticosul: cei care fac over time …fac pentru nu au incotro…..pentru ca sunt altii care vor face daca nu fac ei…si atunci ei vor pleca…si nu au de ales. de obicei in privat nu se zice „n-ai vrea sa mai stai azi dupa program 2 ore ?!!?”… se zice „azi stai dupa program 2 ore !!!”
    vezi ca si reclama aia de la VDF are un pic de adevar „de maine lucram cu americanii”
    cu externalizarea in india…nu…din pacate se vor externaliza multinationalele nu ADP-ul….

    00
  41. @ictin: ai dreptate cu protestele. sunt facute prost. pentru ca toti ne gandim doar la noi. sindicalistii din invatamant vor leafa mare..fara sa se intrebe ce fac cei din sanatate….pe aia din sanatate ii doare-n cur de transporturi…..etc.
    asta nu inseamna ca aia care lucram la particular nu putem gandi mai mult de „la munca”

    00
  42. Ce de povesti nemuritoare referitor la cliseul „patronul te da afara cand vrea el”. Conform legislatiei in vigoare este foarte greu sa dai pe cineva afara. O posibilitate este de a desfiinta postul, dar in cazul acesta nu mai poti angaja pe nimeni pe acel post. Sa poti da afara pe cineva trebuie sa faci o groaza de hartii, pentru ca daca nu esti foarte bine acoperit si argumentat, cel pe care il dai afara, daca te da in judecata castiga cu succes. Codul Muncii in forma actuala protejeaza foarte mult angajatii.

    00
  43. @Attila – din pacate, intr-adevar – nu vor fi mutati niciodata acolo. Dar ce bine ar fi fost, nu? ;-).

    Am facut overtime la timpul meu. Niciodata nu mi s-a cerut. Mi s-a dat un deadline – luna viitoare sau ceva de genul asta. Din cauza faptului ca n-am stiut sa-mi planific timpul (sau seful meu n-a fost in stare – dupa caz), da, am facut overtime – pentru ca proiectul sa fie gata. De 3-4 ani, n-am mai facut niciun minut de overtime. Am salariu mare pentru Romania si am timp sa ma duc si acasa sa ma joc cu copii mei, sa am o viata de familie. In schimb, fosti colegi si sefi ma cauta pentru a-mi oferi joburi pe care eu trebuie sa le refuz. Intotdeauna am considerat ca overtime-ul e o problema de planificare/management/eficienta – lucruri care se invata cu timpul. Dar nu la ‘stat’.

    Si da, nu prea ai incotro daca esti tanar, nu ai experienta si trebuie sa aduni ceva, sa-ti faci un `portofoliu`. Daca ti se rupe, atunci nu trebuie sa faci nici atunci overtime. :) Am lucrat si cu americanii … nu sunt chiar atat de rai precum zici tu.

    00
  44. @alex #41 @ilie #29: ba voi sunteti idioti ?!?!?! va luati de mine fara sa ma cunoasteti, fara sa ne fi intalnit vreodata …doar pentru ca as putea lucra in buget ?!?!?!? doar pentru ca sustin ca e normal sa traiesti fara sa „muncesti” 16 ore pe zi ?!?!?! plm….si voi frecati menata la fel e mult ca mine…si voi tot pe zoso.ro stati fara sa „claditi viitorul tarii”

    00
  45. una este sa faci over time ca e URGENT…asta insemnand ca patronul pierde clientul si ca atare mori si tu de foame…si alta e sa devina o obisnuinta acest „urgent”
    si eu am facut si over-time si oncall…dar am facut pana cand am adormit a doua oara la volan pe autostrada…..si faceam ca mi se parea cool sa am 3k ron pe cartea de munca si sa castig 5 la sfarsitul lunii.
    eu am doar un an de cand nu mai fac. dar din pacate uitandu-ma la cum incepe sa se puna treaba cred ca voi fi nevoit sa fac….deoarece vin multi cu ideea ca e normal sa faci.
    nu am zis ca sunt rai americanii……subliniam doar modul cum se schimba programul de lucru in acea firma prezentata in reclama.

    00
  46. De ce sa ma duc sa fac greva cu bugetarii. De fiecare cand ma duc la finante sa platesc impozitele doamnele de acolo isi beau cafeaua, si vorbesc cu tine ca si cu ultimul om. Eu sunt pro disponibilizarilor.

    00
  47. @aitistul: nu o sa mai fie cliseu…asta e proiectul de lege.
    si chiar daca nu era …oricum se putea.
    sa zicem ca e o legenada…dar are ca orice legenda un sambure de adevar:

    acum catva timp lucram intr-o mutinationala care avea mai multe sedii in tara. la un moment dat in Timisoara s-a fa cut un team-building. s-au prezentat conditiile..au plecat oamenii….acolo erau alte conditii de cazare, mancare…
    un angajat a facut scandal ca nu e ceea ce i se prezentase. urmarea a fost data afara pe motiv ca a lezat imaginea companiei. rumarea: dat compania in judecata…cazut la pace fara instanta….dauna compensatoare si reangajare. a mai stat fix o zi si si-a dat demisia. compania o anuntase ca o zi va lucra in timisoara, una in cluj, apoi iasi….si cand se terminau orasele reincepea cercul. pentru ca-i permitea contractul de munca….pentru ca fara sindicat nu ai optiuni…ori semnezi ori nu muncesti.

    00
  48. @Atilla: Daca patronul meu ar putea sa zică ca „oricând așteaptă 2000 sa-mi ia locul” as avea într-adevăr o problema. Deși nimeni nu este de neînlocuit, în cazul meu cred ca exista poate 20 care ar putea sa îmi ia locul. Iar oricare din ăștia 20 (sa zicem) nu cred ca ar lucra mai ieftin sau ai bine ca mine, iar patronul meu știe asta. în orice caz nu ca i-ar plăcea sa angajeze oameni noi tot timpul, decât la munca necalificata.

    Concluzia mea: oamenii valoroși sunt mai apreciați în momentele de criza,

    00
  49. „Un african, tocmai recunoscut ca azilant, se plimba mândru pe strazile noului sau oras.
    El se adreseaza primului întâlnit, spunându-i: ” Multumesc draga germanule, va multumesc ca m-ati primit în tara voastra minunata, ca mi-ati oferit ajutor, adapost si asigurare medicala.”
    Cel caruia i se adresase raspunde : ” Va înselati, eu sunt albanez.”
    Omul merge mai departe si se adreseaza unei alte persoane : ” Multumesc pentru ca m-ati primit în asa o tara frumoasa ca Germania ! „Acesta îi raspunde: “Eu nu sunt neamt, eu sunt român…”
    Mai întalneste o persoana si spune din nou: “Multumesc pentru minunata Germanie !”. Cel interpelat ridica din umeri si zice. “Eu nu sunt german, sunt egiptean.”
    Apoi vede el o femeie ceva mai vârstnica si o întreaba. “Sunteti nemtoaica ?”
    “Nu”, zice femaia, “sunt turcoaica.” Nedumerit, o întreaba: “Dar unde sunt, femeie, toti nemtii astia ?”
    Femeia se uita la ceas si spune: “Probabil la munca…”

    multumesc pentru aplauze

    00
  50. Sigur ca da, dupa ce ca fac foarte mult rau limbricii astia angajati la stat vor sa mai strice si economia nationala si sa devenim neproductivi.Afara javre ordinare!

    00
  51. Oricum e nasol sa mai avem inca 50k de someri. Angajatii la stat se vor angaja foarte greu in alta parte – din motive evidente.
    Sunt curios ce anume „se va face” sa apara ceva mai multe locuri de munca in perioada urmatoare. Si nu, faza aia cu „vor fi dati afara cei de 50-60 de ani”, nu se aplica. Decat in teorie.

    00
  52. Atit v-ati certati pe acest overtime incit nu pot lasa fara cuvinte.
    La mine la firma salariul net al unui muncitor calificat este de maxim 1200 lei. In aceasta vara s-au facut ore suplimentare la greu. S-a stat la munca 12 ore in timpul saptaminii plus cite 8 simbata si duminica. Astfel oamenii luau sume frumusele. Dar acum nu mai e de lucru si nici bani nu mai sunt. Am colegi care au 500 euro numai rata la banca. Ei deja au inceput sa implore patronul sa stea la ore suplimentare. Mariri de salarii nu s-au operat niciodata in aceasta firma, cu cit ai negociat la inceput cu atit ai ramas.
    Vedeti ca pe 26 vin niste canadieni in Brasov pentru recrutare de forta de munca, mai bine va concentrati pe CV-uri decit sa va certati aici. Sau voi vreti ca copii vostri sa plateasca inapoi miliardele de euro?

    00
  53. Attilla, stii care e problema de ce toti ii trimit pe bugetari la munca?
    Timp de multi ani de zile bugetarii si-au facut munca in bataie de joc incasand salarii de multe ori nemeritate. Te duceai la doctor, iti cerea (si inca iti cere ceva in plus). Profesorii, iarasi, meditatii la liceu si spagi fara numar la bac si la universitar. Si nimeni nu se atingea de ai. Despre functionarii publici nu mai vorbesc, te duceai la ghiseu si te tratau ca pe sclavul lor, chiar daca banii lor proveneau din munca noastra, si fara o atentie se faceau(si inca se fac) ca nu se poate rezolva. Cei de la metrorex, de cate ori vroiau bani mai multi paralizau Bucurestiul, dar de respectat orarele metrourilor nu ii interesa.
    Si acum aceeasi bugetari care si-au batut joc de noi periodic si inca isi bat, fac greve si demonstratii ca sa ia salarii mai mari si sa pice guvernul. Si acum de ce sa ma solidarizez cu ei? Inca nu sufar de sindromul Stockholm si nici masochist nu sunt. Asa ca ii trimitem la munca, sa vada si ei cum e sa muncesti serios, si sa te descurci cu ce ai, si apoi sa stea de greve si de urlat doar: „VREM!” si „Sa ni se dea!”

    00
  54. Să iasă în stradă iar, că de când „le-a dat te i-a julit” cu tăieri de sporuri şi reducerea promoţională de 25%, ei muncesc mai puţin nu cu 25…ci cu 75%!

    00
  55. „zoso, chiar crezi ca putem lucra TOTI la privat?

    iti raspund eu: NU, nu puteti lucra toti la privat. pt ca sunteti incompetenti.

    @Attilla

    e grea munca de bugetar, nu ? e multa munca sa postezi non-stop pe bloguri ca sa iti plingi de mila. eu zic ca meriti o pauza: mergi la o cafea si o tigara, ca nu mai e mult pina se termina programul.

    00
  56. Daca la stat e asa greu, sunt atatea cerinte, se cer diplome si calificari, inseamna ca oamenii aia sunt foarte capabili. Atunci de ce nu-si pot gasi de munca la privat?
    A, da, pentru ca nu sunt asa cum zic ei.
    Joburi sunt, la mine se cauta oameni pe anumite profile de peste 1 an, am coborat asteptarile pana la a accepta incepatori si sa-i educam inhouse. Nu zic ca nici asa nu vin, chiar au tupeul sa se planga ca nu e de munca si apoi sa intarzie la interviuri.
    Joburi sunt doar ca la unele mai trebuie sa si muncesti.
    Cer si eu solidaritate, hai la munca.

    00
  57. Bugetari, mai tineti minte cand radeati de clasa muncitoare de la privat? S-a intors roata…TEAPA

    00
  58. @ictin: despre doctori nu stiu. nu am avut niciodata probleme grave astfel incat sa fiu nevoit sa dau ceva. si nici cineva din familie.
    despre profesori in schimb…pe vremea mea meditatiile le faceai ca sa mergi la olimpiade sau ca sa intri la o facultate „buna” deoarece la clasa se lucra la un nivel mi slab. si de obicei le faceai cu un profesor de nivel superior…ca sa poti invata si micile smecherii sa rezolvi mai repede o problema.
    in nici un caz nu erau ata de multi „autodidacti” care sa nu aiba nevoie de scoala de nici un fel.

    oricum, ideea generala nu e tocmai ok. ar insemna sa-l iau la omor zilnic pe bunica-miu ca l-a votat in ’90 pe Ilici. ar insemna sa-mi impusc prietenii care l-au votat „la misto” pe vadim.

    nu poti merge pe principiul „lasa sa vada si ei cum e”. este exact „sa moara si capra vecinului”. probabil ca esti realist ca dupa ce aceste mici scantei se vor stinge se va duce-n ma-sa tot. probabil ca esti realist ca la generatiile noi nu exista ideea sa fie bine pentru toti. ori chiar am eu cel mai mare ghinion si e musai sa-mi schimb locul de munca ca toti aia 2000 de unici „meseriasi” s-au adunat aici unde sunt acum…..NOT :)

    00
  59. Privatii ii ajuta din totneauna pe bugetari, doar le platesc salariile, nu?

    00
  60. Noul cod al muncii e cel mai bun lucru în economie, petrecut în ultimii ani. Iar ce spune bugetarul Attila despre indieni, iarăşi este un lucru bun. Va pune presiune şi va creşte productivitatea muncii. Vă invit în Colentina să admiraţi echipe de şantierişti chinezi, curaţi, regulamentari. Exclus Dorel.

    00
  61. ar fi bine sa se privatizeze tot. si apoi sa se nationalizeze tot (ca la 11 iunie 1948).si apoi sa vina iar o revolutie care sa aduca la putere comunistii capitalisti salbatici. ca acum am ajuns doar la nivelul anului 1999.mai e pana la patrusopt! :)

    00
  62. @Attilla:
    1. Esti slujbas la stat,de stai de atata timp la taclale?
    2. Daca iti este teama sa aplici cand vei fi somer,de ce nu te asezi de acum la coada?

    00
  63. attilla, fie-mi cu iertare, nu e capra vecinului aici. e „mai du-te-n mortii ma-tii, sa vezi si tu cum e”. cum zicea ictim, bugetarii au frecat pla 20 de ani, s-au inmultit de 12 ori, si-au tras sporuri si i-a durut in cur de privati. acum plang. au plans si in 2008, cand oamenii isi pierdeau salariile sau cand le erau ciuntite? nu, pe ei ii durea in cur, desi trebuiau dati afara inca de atunci. ah, nu, ei au mai huzurit inca doi ani.

  64. @zoso: corect. sunt de vina. disponibilizarile in domeniul bugetar nu sunt numai acum. sunt de mult mai mult timp. nu stiu…poate pana acum si-au mai spalat din pacate.
    problema e alta. la privat nu exista si nu va exista aceasta unitate…chiar asa la nivel animal cum e la bugetari.
    cum crezi ca va fi atunci cand nu va mai exista aceasta? crezi ca reusesti numai din privati sa impui un punct de vedere corect?
    o fi cum zici tu “mai du-te-n mortii ma-tii, sa vezi si tu cum e”…dar dupa ce vad si ei cum e….ce mai facem? nu-i mai simplu sa le dai acum dreptate si sa fie mai ok pentru toti…cu riscul de a ramane nepedpsita nepasarea lor?!

    00
    • @Attilla: la privat exista o unitate simpla. imi fac treaba » primesc salariu. la stat nu exista unitatea asta. repet: sunt oameni care au terminat facultatea anul trecut si acum au 60 milioane salariu, la stat, si freaca duda toata ziua pe farmville si solitaire.

  65. pe vremea cind eu lucram pentru patron a fost angajata o fosta bugetara. a rezistat la munca din firma fix o saptamina – cinci zile (a lovit-o epuizarea). se lucra pina la 8 seara uneori acolo si nimeni nu se plingea. cind am sa vad un bugetar ca placa de la stat sa munceasca in privat atunci am sa fac si eu greva la firma mea pina atunci nu pot decit sa zimbesc apropos de apelul sindicatelor.

    00
  66. @zoso: parca ai scris un articol despre mancatoria de cur de la privat.
    si nu e chiar asa. uita-te si la comentariile de aici. #69. i se pare perfect normal sa stea pana la 8 la birou. oare e chiar asa ? si hai sa fim seriosi…in privat nu se trage la pila si saiba toata ziua. si in privat se sta pe facebook…youtube si altele….

    00
    • @Attilla: in privat se sta pe facebook si se freaca pla pe barba fiecaruia. tin minte prin 2002 ca am luat amenda vreo 8 insi ca jucam quake in retea. pe barba noastra. spune-mi cand ai vazut vreodata in viata ta un bugetar sanctionat.

  67. @Attilla:

    Imi place ca dai trimitere catre o pagina care are la final o precizare frumoasa:
    Sursa: adevarul.ro

    Deci cu alte cuvinte ne bazam in afirmatiile noastre pe un articol dintr-un ziar, si nu pe un text de propunere legislativa. La mai mare:).

    Deci pana la urma unde scrie in propunerea aia legislativa ca o sa fim obligati sa lucram 10-12 ore? Nu ca o sa poti negocia cu angajatorul, lucru pe care il poti face si acum.

    00
  68. NOU
    #74

    Ce mi-ar place sa am si eu 60 de milioane salariu…..cate lucruri mi-as putea permite, pe care acum nici nu visez macar sa mi le permit. Ce sa fac ?…..Nu-s bugetar.

    00
  69. @ Atilla – uspr cu pianina ca stric tencuiala. a dat exemplul gresit in schimb ai nimerit cifra. Da mi se parea si mi se pare normal sa stau pina la ora 8 l birou si atunci cind eram la privat si acum cind am afacerea mea. atunci pentru ca eram platit bine dar si munceam mult, acum pentru ca daca nu stau la birou pina la 8 nu mai pot sa platesc spagile grase doamnelor avind un super cur mare de la administratia financiara, ITM, CAS si toate celelalte.

    a da si sanu uit stau si comentez aici pe banii pe care EU ii produc, EI stau pe facebuc pe banii mei. e o mica diferenta.

    00
  70. @atilla Pe baietii care lucreaza la privat ii duce mintea sa puna bani deoparte ca atunci cand se muta afacerea in India sau whatever sa aiba din ce trai pana se recalifica pentru a castiga mai multi bani.

    Pe cand pe baietii care lucreaza la stat cand isi iau sut in cur ii apuca strigatul statul sa ne dea, statul sa ne face.

    pai si eu vrei sa va ajut pe voi ca sa sugeti birul pe care mi-l impune statul pe munca mea.

    Bravos

    00
  71. @c3 – hai sa-ti dau o bere odata undeva, poate dupa o sa renunti la tampenia asta re incompetenta in ceea ce ma priveste. Ti-am mai spus, lucrez la privat de cand sunt in campul muncii (4 ani, nu cine stie ce), lucrez 12 ore / zi, castig suficient si mi se rupe, pe cinstite, de criza. Problema mea e daca imi cumpar noul 70-200 f 2.8 IS cu 2200 USD sau iau totusi varianta I, cu 1500 USD (din SUA), care e mai putin sharp la 70mm respectiv 200mm. Cu toate astea nu pot fi de acord cu ideea ‘pleaca si munceste la privat’. Sectorul privat nu poate duce 6.000.000 si, orice ai zice tu, nu putem lasa 3.000.000 oameni sa moara de foame.

    Pe de alta parte da-mi voie sa-ti aduc aminte de toti muncitorii de la toate firmele de constructii din tara asta – cum intarzie ei mereu, cum iti fura din casa, cum fac treaba de kkt etc. Si aia lucreaza toti la privat. Toti kktii de soferi pe dube si Dacii papuc care imi taie calea lucreaza tot la privat. Toti fututii de taximetristi care se pisa pe semafoare si care isi spala masinile o data la 6 luni lucreaza tot la privat. Si nu, noi astia de la privat nu frecam menta pe banii nostri, frecam menta pe banii angajatorilor nostri. Adica egzact ca aia de la stat.

    00
  72. Ce 50.000? 500.000 ar trebui dati afara. Insa nu cred ca are guvernul asemenea… cojones.

    PS: Nu-l mai bagati pe Attilla in seama, e un troll ordinar. Am facut greseala ieri sa incerc sa port o discutie logica cu el, dar n-am avut cu cine. Omul habar n-are ce-i aia economie de piata.

    00
  73. Codul Muncii trebuie sa se scimbe pentru o circulatie mai buna la stat, unde e o constipatie rea de tot sa dai pe unu afara. L apatron e simplu. Maresti targhetul, ii dai 3 luni salariu la jumate ca nu il face, si ori pleaca el, ori il dai tu ca nu face targhetu. La stat ca director nu maresti tu targhetul. Defapt e labareala, ca si salariul.

    Ziua de lucru de 12 ore? si profesori muncesc 18 ore pe saptamana!!! Ce parere aveti? Iar medici mai ca se muta in spitale, ca dupa o tura vine o garda de 12 ore, si daca prinzi si niste urgente… e greu sa nu uiti ceva in ala

    L-am cunsocut personal pe Anton Hadar, sefu Alma Mater. Mi-a fost profesor de Rezistenta Materialelor. Juma de ora vorbea despre revolutia socialismului, inca juma despre materiale…

    00
  74. Daca-i asa bine la stat, de ce pana mea nu va duceti sa munciti la stat?
    Posturile alea de plimba hartiile pe multe zeci de milioane nu-s ocupate de oricine, si sunt putine, iar restul posturilor sunt ocupate de oameni mai bine pregatiti ca in privat, sau de oameni care se multumesc cu salarii de mizerie pentru ca le e frica sa faca altceva.
    Cine crede ca e mai bun ca un bugetar ca e fatat genetic superior se insala. Si la stat se munceste peste program, si exista o raspundere mai mare decat la privati, ca daca gresesti un act, ala esti.
    Pe de alta parte si angajatii de la stat si cei de la privat sunt angajati.Simpli muncitori. Conducerea politica este responsabila de calitatea muncii celor de la stat, ca ei sunt angajatorii, nu lucratorii de la stat. Iar conducerea politica este aleasa de privati, ca sunt mai multi.

    00
  75. error, de ce nu ne ducem la stat? Iti dau 2 variante:
    1. Ca nu avem pile suficiente
    2. Ca vrem sa muncim mai mult si ca atare sa si catigam mai mult, fara sa stam la mila politicului.
    Deci cei care lucreaza la buget sunt oameni care:
    a) au avut pile suficient de bune
    b) traiesc in autosuficienta (nici nu iau bani prea multi, dar nici nu ma omor cu munca)
    c) in alte parte nu au avut loc.

    Cat despre faza cu raspunderea ma faci sa rad in hohote. La buget se greseste pe rupte si nimeni nu raspunde. Spre exemplu, intr-o comuna langa Bucuresti, tipa de la primarie a gresit grupa mare parcelarea, ca era tampita si incompetenta. Ce crezi ca a patit? A fost promovata la o primarie mai importanta, iar oamenii trebuie sa stea prin tribunale sa clarifice situatia! Si asta e doar un exemplu. Sunt zeci de exemple de acte futute de incompetenti, pentru care nu raspunde nimeni. Ca sa nu mai spun despre ineptia despre alegerea politicienilor de privati. Ia fa tu un calcul cat asistati social, cati pensionari, cati bugetari sunt, si cati sunt care cu adevarat muncesc.
    Asa ca dute si spune povesti din astea la retardati, noi pe aici avem in mod normal un IQ mai mare de 10, si nici nu ne-am nascut ieri.

    00
  76. @aAttilla: @ilie #29: ba voi sunteti idioti ?!?!?! va luati de mine fara sa ma cunoasteti, fara sa ne fi intalnit vreodata …doar pentru ca as putea lucra in buget ?!?!?!? doar pentru ca sustin ca e normal sa traiesti fara sa “muncesti” 16 ore pe zi ?!?!?! plm….si voi frecati menta exact ca mine…si voi tot pe zoso.ro stati fara sa “claditi viitorul tarii”

    Cred ca sunt peste tine si ca gandire si ca timp efectiv la munca. Am muncit in Spania 15 ore pe zi, neamtul care vrea ceva tot face si el vreo 12-13 ore pe zi, deci nu e o rusine sa muncesti. Vi tu draga sa spui ca sunt „idiot”, spaima internetului ce esti. Eu zic ca nu mi-am permis sa scriu asta despre tine. Cum e cu faza cu „fara sa ma cunoasteti, fara sa ne fi intalnit vreodata ” Si in Romania muncesc 12 ore pe zi inclusiv sambata, deci” si voi frecati menta exact ca mine” asta e valabil doar la tine. Daca vei ajunge sa muncesti vreo data cu adevarat sunt sigur ca vei reusii sa “claditi viitorul tarii”. Fraiere in primul rand vorbim fiecare de viitorul nostru, ca teoretic tara suntem noi si daca noua ne merge bine construim tara pentru comunisti ca tine.

    00
  77. Pai pana acum cel mai elocvent este Attilla. Restul are argumente de 2 bani si generalizeaza prea mult. Singuriul care raspunde adecvat este zoso. restul generalizeaza, ca tot romanu´, si sunt foarte subiectivi.

    si aici in germania castiga bugetarii (doar beamtii), dupa parerea unora, prea multi bani si au pensii ptr. care ca angajat privat ar trebuii sa muncesti 100 de ani. si care-i problema? nu-i nici una, ptr. ca ma doare-n p. cat castiga, ce munceste si ce face vecinu´.

    Zoso, nu ziceai ca esti `zen`?

    00
  78. lucrez la privat de 7 ani. nu am lucrat niciodata la stat. castig bine si nu lucrez niciodata mai mult de 8 ore. nu voi fi solidar cu bugetarii pentru ca nu sunt genul. nu suport functionarii de la ghiseu, dar: nu toti bugetarii sunt la ghiseu, mai avem si medici, profesori, asistenti sociali, politisti si altii; nu multi bugetari castiga 60mil; cei cu 60mil nu vor iesi in strada; nu sunt de acord cu generalizarea urii impotriva bugetarilor; bugetarii cer solidaritatea privatilor privind aberatiile si impotentele guvernului actual care la un moment dat ar putea afecta pe toata lumea, guvern pe care multi din ‘meseriasii’ in dreptul muncii si economie care comenteaza pe aici l-au adus la putere; in aparatul de stat nu exista eficienta pentru ca nu functioneaza pe criterii de performanta ca la privat, dar asta este vina exclusiva a sefiilor de la stat, care nu vor iesi in strada;

    00
  79. din intelepciunea francezilor, despre care stim cum se omoara cu munca:

    ” les syndicalistes et les fonctionnaires, ils ont tellement l’habitude de ne rien faire, que lorsqu’ils font la grêve ils appellent ça une journée d’action”…

    00
  80. multa cuie dragi bugetari
    @Bogdan Vlad : da, avem si politisti. baieti destepti., 30% din ei au bmw-uri, a4-uri , touarege and the like … din pacate nu mai au bani sa le intretina si acum astia le cer si anvelope de iarna obligatorii.. life is unfair

    00
  81. Atilla: „problema e alta. la privat nu exista si nu va exista aceasta unitate…chiar asa la nivel animal cum e la bugetari.”

    foarte bine spus, atilla ! prostia este cel mai bun liant.

    00
  82. @error – precis cei care au plimbat hartiile in cazul asta: – au fost supra calificati si nu s-au injosit sa se uite la niste detalii minore, nu? :-)

    00
  83. Trebuie sa fie imbecili privatii sa-i ajute pe bugetari.
    Sa presupunem ca ar avea suces si ar primii toti salarile de inainte de criza.
    Reduceri la cheltuielile de stat tot trebuiesc facute. Unde? Fix la contractele de servicii si produse prestate de privati catre stat. Cine urmeaza sa dea faliment? Exact! Privatii… Cine ramane in strada? ;)

    Bafta la greva.

    00
  84. Observ ca generalizam din greu p-aici si divizarea romanilor este in continuare la moda.

    E vorba de perceptie. Cand toti au BUGEEETAARRR isi imagineaza functionarul de la diferite institutii care ne mananca ficatii si fac pe plictisitii. Eu nu muncesc la stat(dar culmea ii stiu pe destui bugetari) asa ca nu stiu cum este dar un fost prieten de liceu a ajuns acolo, pe un post de it-ist practic(face un fel de maintenance la calculatorele alora si se ocupa de reteaua alora) si nu a ajuns acolo pe pile sau asa ceva. Omul mi-a povestit cum sta situatia la ei in institutie(e la fondul imobiliar sau asa ceva). La el in birou e tineret, va vine sau nu sa credeti, nu au mai mult de 35 de ani si din ce mi-a spus aia chiar muncesc. Dar exista o specie in cladirea alaturata, de oameni trecuti de 50 de ani care o freaca juma’ de zi la tigara si ghici ce, aia sunt majoritari. Nici Ion(prietenul meu) nici ceilalti din birou nu iau mai mult de 13 milioane in mana si lor nu le-au redus inca salariile insa omul s-a sictirit cand vedea ca cica salariul mediu la bugetar ar fi de aproape 30 si de milioane. Da, daca faci media cu directorii de sus insa in nici un caz nu iau aia de jos 30 de milioane in mana. Amicul meu are un an acolo si intre timp isi cauta de lucru la privat ptr ca vrea sa schimbe peisajul(si nici reducerile ce vin nu cred ca-l incanta prea tare).

    V-am spus povestioara asta ptr a evidentia faptul ca nu toti bugetarii trebuie bagati in aceeasi oala. Si profesorii,pompierii,doctorii sunt bugetari. Sora mea a lucrat 6 luni ca profa la o scoala de stat si pur si simplu ii venea sa-si smulga parul din cap. Salariu de rahat, nu ai flexibilitate in program(stai de dimineata pana seara) si te enervezi multi mai repede cand ai clase de aproape 40 de copii. Dup-aia si-a dat demisia si in doua luni si-a gasit un loc de munca la o scoala privata(follow me sau asa ceva). Tot muncea mult dar orarul era decent si avea maxim 15 copii iar salariul era mai mare(dar nu cu mult). Si-a rarit si meditatiile considerabil dupa ce a mers la aceasta scoala privata si avea cu totul alte satisfactii profesionale, imi povestea ce bucuroasa era ca acei copii intelegeau(era si logic ptr ca preda la 15 nu 40).

    Problema bugetarilor nu este ca vai, sunt bugetari, huooo parazitilor, ci ptr ca ei stau intr-un sistem prost, extrem de prost si daca nu iesi rapid de acolo, poti sa te transformi si tu intr-un parazit sorbitor de cafele si tragator de tutun, sistemul te transforma. Din pc meu de vedere poti fi profesionist atat la stat cat si la privat, tine de viziunea ta asupra muncii Personal nu cred ca ar fi rusinos sa lucrezi la stat daca sistemul ar fi ok, daca ar fi redus nr. de bugetari si daca s-ar face cumva ca oamenii astia sa aiba un venit proportional cu ceea ce fac. E jenant ma ca pompierul care te scoate din foc sa nu aiba ce pune pe masa a doua zi sau doctorul care te opereaza sa se gandeasca cu ce bani traieste maine. Si se mai mira oamenii de ce se da spaga.

    Distractia maxima va fi cu sistemul de sanatate. Doctorii foarte buni, aia care stiu ca iau de 10 ori cat aici in alte tari europene(si nu numai) o sa plece si noi o sa ramanem cu aia mai slab pregatiti sau aia care nu vor sa plece. Insa si unii si altii o sa aiba salarii de rahat. Asa ca, ta-da, o sa ia SPAAGAA ca sa-si compeleteze veniturile, ca sa castige cat considera ei ca ar trebui sa ia si uite asa incepe din nou cercul vicios.

    Da, sunt fosile la buget care sug bani si freaca menta insa nu ii mai aruncati fratilor pe toti in aceeasi oala. Trierea ar trebui sa inceapa de la functionari, aia sunt mult prea multi si aia sunt cei care freaca menta toata ziua. Matusa mea e asistenta de aproape 20 de ani la maternitate si i-au redus salariul si asa nu foarte grozav cu 25%. Si bag pariu cu oricine de aici ca femeia asta munceste mult mai mult ca un functionar frecator de menta de la vreun minister.

    Basescu si panaramele lui trebuiau sa faca o analiza detaliata a bugetarilor si sa trieze intai din aia care stau acolo degeaba(de multe ori treaba lor ar putea fi facuta de un un sistem electronic, vb de incasat bani si chestii de genul asta) si sa acorde prioritate oamenilor din sanatate si educatie. Nu zic ca functionarii nu sunt importanti insa nu poti sa te pisi pur si simplu pe oamenii care se ocupa de SANATATE si EDUCATIE, practic de viitorul tarii.

    Insa ei ce au facut, 25% la toata lumea frate. O masura atat de primitiva incat faci pe tine de ras. ORICINE putea sa dea aceasta masura, nici nu ai nevoie de studii economice ptr asa ceva. Efectele acestor scaderi o sa se vada in curand.

    Macar de-ar fi brutalizat sectorul de stat si incurajat ala privat insa si acolo e praf si pulbere ptr ca statul pur si simplu isi bate joc de cei de la privat. Cei care au incercat sa-si faca firma stiu ce vreau sa spun. Nici nu mai zic de investii straine sau asa ceva in climatul asta fiscal cand azi e ceva, maine e altceva.

    Acum ca si bugetarii au luat-o in gura, privatii greu testati pot sa jubileze. Insa putini vad ca noi de fapt facem acest „razboi civil” si cei de la putere o duc bine. Parlamentarii inca au salarii mari, laptopuri moca, masini de serviciu, diurne. Cei de sus tot o duc EXTREM DE BINE. Tot se fura ca in codru, la furaciuni nu s-au facut reduceri.

    Din pc meu de vedere, sistemul de stat ar fi trebui reformat fie ca era criza sau nu insa muirea bugetarilor nu va aduce decat niste satisfactii personale ptr unii ptr ca nu se fac mega-economii cu acest 25%, e doar o iluzie, in conditiile in care noi ne imprumutam zi de zi de la FMI. Reducerile astea sunt doar de imagine, nu e reforma adevarata. Sa vada boborul ca liderii lor sunt oameni drepti, carora nu le e frica sa taie in carne vie in timp de criza. Insa foarte multi nu au vazut nuanta aia, conteaza si ce tai si cum tai, nu doar ca tai. Insa ptr mase merge si asa, macar mai moare putin si capra vecinului bugetar chiar daca nici caprisoara mea privata nu o duce prea grozav.

    00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile