Care mai e treaba cu blogurile?

Blgosfera românească numără cu aproximație 58.900 de bloguri şi lunar, acestea înregistrează 240.000 posturi și 180.000 comentarii. În jur de 3,56% dintre bloguri se înscriu în categoria heavy bloggers, cu mai mult de 5 postări săptămânale, în timp ce în categoria blogurilor active – cu minimum o intervenţie săptămânal, se înscriu 9.315 bloguri – 15,82% din totalul blogurilor realizate în România.

Media ultimelor 3 luni arată că în România se scriu în medie 44.404 de articole pe săptămână, care înregistrează aproximativ 34.365 comentarii şi 3,470 de trackback-uri. (sursa)

Deci 9.000 bloguri active din 58.000. La care se mai adauga vreo 2.000 de conturi de twitter. Si rezulta 10 bloggeri care conteaza si restul…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. Pai s-a cam dus moda cu blogu! Multe nu mai sunt active.. si rezultatul e cel de sus!

    00
  2. Daca ar sti cu ce se mananca multi nici nu s-ar apuca.

    00
  3. Peste 40000 de articole si doar 35000 de comentarii? Stam slabut la partea cu feedbackul.

    00
  4. Mi se pare ciudata diferenta dintre numarul de articole si numarul de comentarii. Chiar si blogurile nepoplare tot mai au cate un comentariu, iar in rest sunt mai multe (sunt destui care au zeci de comentarii la fiecare articole..)

    00
  5. Da’ mai sunt şi ăia care au câte două trei bloguri pe care scriu mai rar sau mai des. Şi ăia ce au mai multe conturi de twitter, unele ascunse, să nu ştie nevasta de ele.

  6. asa-i, vali. eu si dupa aia voi restu :P

    00
  7. Acum… eu zic că nu trebuie să fie toţi bloggeri de profesie. Mai aiurea este cu cei care se cred meseriaşi în timp ce ei sunt praf. În rest, cifrele sunt aşa cum sunt. Zic că nu e nici bine nici rău. Fiecare face ce vrea, dar cu responsabilitate şi simţul ridicolului.

    00
  8. multi fac un blog au grija de el 1-2-3 luni dupa care il parasesc … :) iti trebuie timp pentru asa ceva…si multi nu continua sa scrie pentru ca nu prea au cititori.

    00
  9. sa ma enerveze, ca sa moara cicinel, la cat poci scrie io de nu tin 20 de bloguri odata la continut, le dau statistica peste capul lupei.

    io oi fi intrat in calculele astea? :))

    00
  10. Nu pot sa spun ca fac blogging ”de performanta”. Prima data cand m-am apucat ( acu un an cred ) am zis ca..” o sa-mi treaca repede ” . Uite ca virusul m-a prins. Intr-un an am adunat peste 3000 de comentarii si 160 mii de vizite. Habar nu am daca e mult sau putin. Important e ca deocamdata imi place, si atunci cand nu am chef.. O SCRIU !

    00
  11. sanatosi sa fim ca … blogurile curg ! :mrgreen:

    00
  12. Pai oricum din alea 50,000, 49500 ori copiau de pe alte bloguri, ori de pe siteurile de stiri ( care copiau tot de pe bloguri la randul lor ), ori copiau poezii de jale :))

    00
  13. Comentarii poate sunt mai multe, dar nu vad lumina zilei. Tu ai aproba toate organele bagate in propria familie ? Cat despre astia mici…eh..lasa ca o sa crestem noi mari (asta daca nu se apuca camionagiu sa tina vro 50 de bloguri si sa ne fure toate subiectele ca un sofer impertinent care este el, dec,i fara deci :D)

    00
  14. Nu că te lauzi…” Si rezulta 10 bloggeri care conteaza si restul…”

    00
  15. e greu sa ai un blog citit si cautat de lume,in speranta noastra toti ne dorim asta desi stim ca e foarte greu.Bloguri sunt multe dar bloger mai putini:P

    00
  16. Daca heavy bloggers sunt aia cu 5 posturi pe saptamana…

    00
  17. din bloguri nu se castiga nimic. multi isi fac blog sperand ca vor face lovele, dupa putin timp se conving ca si-au pierdut vreme si renunta :)

    00
  18. E greu sa ai un blog citit si cautat sau e greu sa storci continut din cocktailul cenusiu si sa stii sa il si reprezinti? Sindromul copy-paste va conduce la apatie fata de blogurile romanesti.. sper sa ma insel.

    Are dreptate cu nr. de blogeri in sensul de bloger-brand care sa conteze intr-un fel

    00
  19. faptul datorat incetarii din activitate a multor bloguri e si criza , pentru ca i-a taiat masa netu si gata administrarea blogului + ca l-a trimis la munca , de unde sa mai stea copilu` in on-line cand el nu are ce pune pe masa . @Bogdan nu sunt multi aia care isi fac blog cu speranta sa castige bani incat sa se intretina … multi se exteriorizeaza cu ajutorul blogului sau isi pun placerile in on-line . Cred

    00
  20. restul iti zic eu:there is no wisdom in crowds.

    vin ca oile la zoso ca au auzit de undeva ca e cool.

    nu zic alceva, esti cool,te citesc zilnic,articolele tale sunt misto.dar poate sunt si talente nedescoperite.

    00
  21. @zoso: Blogul respectiv a fost o idee cat se poate de tampita. Mea culpa.

    00
  22. Am avut ceva de furca si eu cu cei care copiau de la mine

    00
  23. Cred că foarte mulți, ca și mine, și-au făcut bloguri pentru însemnări personale – nu ca să schimbe lumea, cum mulți pretind, ci ca să influențeze microcosmosul în care trăiesc.
    E foarte dificil să ții un blog relevant pentru multă vreme – de-aia, zoso, jos pălăria. Mai știu ce înseamnă și să-ți vină 300 de pageviews cînd l-ai înjurat pe zoso (sau cînd ți-a dat zoso un link pe twitter) cînd tu pe blogul tău ai în mod curent 20 de vizite zilnic. Nu mi-a plăcut rezultatul în nici una din variante așa că m-am săturat destul de repede să fiu pageview whore. Cu toții creștem.
    Și a rămas blogul meu pentru lucrurile care chiar mă dor – și am făcut altul tehnic. Și încă unul – blogul antiproști, pe care nimeni nu-l vede și nu-l citește, că nu am vreme de el. Pînă la urmă un hobby e un hobby, o afacere e o afacere. Cîțiva au reușit să facă din blog afacere. Eu nu – nici nu vreau.
    Așa că blogurile mele o să fie actualizate rar, rar de tot – cine vrea, are RSS la ele, le găsește prin google… Avînd în vedere cît de puțină activitate am, sunt mîndru că am 30-40 de pageviews zilnic pe blogul meu personal :)

    00
  24. Am in jur de 7000 pageviews /zi, inseamna bine sau nu ? Si nu-l injur pe Zoso .. :))

    00
  25. Dacă vrei îți zic de ce. :) Dar după aia te superi pe mine și nu e frumos să supăr oamenii fără să-mi fi făcut ceva :)

    00
  26. Daca-mi spui „in privat”, nu ma supar :)

    00
  27. Care sunt aceia 10? :D

    00
  28. Sunt mai multi, nu doar 10, numai ca pe diferite domenii…

    00
  29. Bogdan Glavan pe Logec.ro a avut in ultima luna cam 1500 de comentarii, majoritatea venite de la acelasi grup format din 10-15 oameni.

    Adica 2-3% din total blogosfera – sau 10% din blogosfera care „conteaza” (mesaje cu subiect si predicat).

    Cred ca urmeaza o trecere a audientei de la comunitatea de tip „gara de nord / libertatea” (unde fiecare vine, casca ochii si merge mai departe – unde doar numarul conteaza) spre o selectie a calitatii cititorilor in functie de interes, competenta, domeniu de activitate samd.

    E trist ca nu iti alegi si tu o nisa pe care sa te specializezi, sa o diseci in profunzime macar din cand in cand . De exemplu mai demult, cand i-ai publicat articolul despre Chile vs Romania, traficul i-a sarit destul de mult, venisera o gramada de cititori ce doreau sa afle mai multe insa preferau sa nu comenteze pentru ca nu intelegeau prea bine cauzele. Fapt ce arata ca astfel de initiative ar putea fi benefice de ambele parti. Cititorii tai cred ca vor dori sa citeasca articole mai „adanci”, mai „academice”, pentru ca problemele sunt cronice, structurale si nu se mai pot trata numai cu „aspirina” (aici fiind cererea).

    Dupa criza probabil se va reveni la „can can”, insa pana atunci..

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube