Noi cu ce realizari ne putem mândri în ultimii 20 de ani?

Noi cu ce realizari ne putem mandri in ultimii 20 de ani ? Ce am facut noi pentru binele poplatiei ? Bani am cheltuit slava domnului si inca cheltuim. Ministerul de finante se imprumuta aproape zilnic de zeci si sute de milioane de EUR de la bancile comerciale pentru a plati salariile celor 1.4 milioane de bugetari si cele 6 milioane de pensii. Banii care in mod normal ar fi trebuit sa ajunga la infrastructura ajung in Bugatti Veyron, in X5-uri care calca oameni pe plaja, in vile si in campanii electorale.

Bogdan despre alte lumi de pe alte planete.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. bine scris/zis.

    00
  2. Cum cu ce? Tot cu ce ne-am laudat pana acum. AVEM OLIMPICI LA MATE, ce plm.

    00
  3. Ma cam arde fiecare comentariu si articol scris legat de bugetari .. nu sunt toti bugetarii intr-o singura oala …. sunt 20% bugetari care la un loc au cat unul singur salar … sunt uni care trag si se sfarma pentru acel locusor de munca …

    00
  4. noi ne alegem cu traiul de azi pe maine iar altii fura la maxim de pe tara asta si deci de pe spatele nostru al celor care contribuim la bugetul de stat fie prin taxe, impozite sau ce or mai fi ele, cred ca o revolutie ar mai putea sa ii inlature pe dinozaurii tip sugativă din conducerile statului.

    00
  5. Din articolul lui Bogdan înţeleg că a călătorit în toată lumea pe banii noştri, iar acum îşi face procese de conştiinţă ?!

    00
  6. Intrebarea e retorica, sau care-i scopul ei? La ce raspunsuri te astepti? Veyron-urile, Maybach-urile, X5-urile si alte d’astea nu prea sunt la bugetari, poate doar la macherii care au facut bani (in general oneros), cu sau fara sprijin politic (mai mult cu) in zona privata sau mai mult cu statul, direct sau indirect. Ca au furat de la patroni dosind venituri sau bagind cheltuieli sub controlul lor, incasind spagi sau kick-back-uri pentru atribuire de contracte, ca au furat statul prin returnari ilicite de TVA sau evaziuni fiscale majore, ca au tepuit zeci de mii de oameni prin scheme piramidale sau falimente spectaculoase, respectivii si-au asigurat pentru ei si neamurile lor un prezent mai mult decat confortabil. Zoso, nu uita ca bugetari inseamna in majoritate oameni cu salarii de 1000-1500 de lei brut, multi dintre ei cu studii superioare (din pacate la facultati inferioare), precum cei din invatamant, sanatate, administratie etc. Dupa mine cea mai mare crima impotriva natiei au facut-o politicienii care in ultimii 20 de ani au „nationalizat” falimente, tepe, evaziuni si toate formele posibile de furturi sau jafuri din zona privata, in timp ce „privatizau”, la mult sub valoarea reala, parti din avutia nationala. Daca Romania ar fi avut o economie functionala, sau macar o masa critica semnificativa precum Polonia, lucrurile astea ori nu s-ar fi petrecut de loc, ori s-ar fi petrecut intr-o masura mult mai redusa, si bugetul de stat ar fi avut posibilitatea sa compenseze gaurile mai bine. Dar istoria nu ne-a ajutat si rezultatul se vede. In plus, mentalitatea romanului se scalda intr-o lipsa de moralitate si se complace intr-o promiscuitate cotidiana, si ma refer in primul rand la cei care si-au trait tineretile pe timpul lui Ceausescu (’70 mai mult decit ’80), care bisnitareau sau ciupeau ce puteau, pe unde puteau, si care acum ii apreciaza tacit sau chiar vocal pe marii hoti de azi, pe principiul „ce ma, daca ai fi si tu in locul lor n-ai face la fel? bravo lor, baieti destepti…” Asta e poporul nostru, prietene, geme de neputinta, si asta istoric vorbind…

    00
  7. Va reamintesc ca traim in democratie … daca poporul voteaza niste hoti ce ati dori sa iasa? De cand a inceput criza, peste tot se vorbeste de bugetari … cei de la privat tac si inghit … Nu stiu ce ma face sa cred ca foarte curand ne vor mai si creste impozitele ca sa poata sa tina bugetarii in brate !

    00
  8. bre, astia 20 de ani nu prea ne-au dat motive de lauda, noroc insa cu cei 2000 de ani de impliniri marete – care mai spala rusinea recenta. deci, pt amatorii de statistici: scoateti repede carnetelele sa notati marile realizari ce ne asteapta in urmatorii 2000 de ani. ne revenim noi si rupem gura tirgului din nou.

    00
  9. @cosmin da, exista bugetari care muncesc pentru un salariu minim – dar de ce nu se muta la privat ? Daca 200.000 de bugetari s-ar muta la privat poate lucrurile ar sta altfel in economie sau daca respectivii nu s-ar complace cu situatia si ar face ceva pentru schimbare: nu, greva pentru salarii mai mari nu inseamna „ceva”, dar refuzarea spagii si denuntarea celor care iau spaga este ceva.

    00
  10. NOU
    #11

    Adevarul e ca nu avem cu ce sa ne mandrim, dar nu cred ca e cazul nici sa ne plangem prea mult. Nu am facut nimic specific, sa putem spune, mai …am incercat si nu ne-a iesit. Daca mergi pe niste drumuri care duc spre nicaieri , exact acolo ajungi. Noi asta facem de 20 de ani din pacate. Si daca se mai treseste unu’ ca vrea sa faca o harta , un plan , cu sagetute ( pt aia care nu se descurca cu citirea unei harti ) , apare ” inginerul sef” -> vreun ministru ( de profesie tamplar ) care spune ca …nu e bine . Si reluam drumul spre …nicaieri.

    00
  11. @Tim:
    este incredibil ce spui. Sa se mute la privat unde exact? Tu chiar crezi ca sta cineva sa faca foame la stat cand are perspectiva unui loc de munca mai bine platit?

    00
  12. :)zilele astea tocmai imi spunea tatal meu niste vorbe de bine:)cum ca in ultimii 20 de ani nu s-a facut nimic remarcabil in tara asta.dimpotriva.de fapt era nostalgic dupa zilele cand coordona lucrari de constructie la casa poporului si la canalul dunarea marea neagra. imi povestea atat de mandru ca si cum el ar fi avut ideile de baza ale ambelor lucrari,si ca fapt divers isi mai amintea criticile fata de casa poporului pe care unii o priveau ca pe o inutlitate si chiar una costisitoare…….:) si ca sa extrag esentialul: nu mai facem lucruri deosebite de minim 20 de ani,dar nu pt ca nu am stii ci pt ca oamenii cu viziune nu sunt lasati sa-si o etaleze daramite (sa primeasca aprobarea) sa puna in practica, La urma urmei….chiar nu mai putem realza ceva de capul nostru daca nu e ordin de la Stalin sau etc?este adevarat ca raul pe care cineva si-l face singur este mai rau decat cel provocat de altii.

    00
  13. Servus Zoso,

    – castigarea a 2 concursuri internationale pt noi
    – peste 20 de articole publicate
    – oferirea cate unui loc de munca temporar (cam slabutz din pacate)
    – ajutor dat sub forma de mici sponsorizari
    – ajutor dat prin invatarea celor mai tineri decat mine (tanar sunt si eu) in ideea de a produce calitate prin viata in activitatile curente.
    – exemplu personal (imi amintesc de un drum cu trenul la Praga unde eram 2 in vagon care mergeam la o conferinta, in timp ce o buna parte din restul „romanilor” mergea la smecherit, furat etc,) :) )
    – a fi in general deschis la ai ajuta pe altii

    Mult mai putin decat mi-am dorit sa fie, dar voi persevera :)

    Bogdan
    PS: Nu asa ceva vroiai ca raspuns?

    00
  14. Apropos de ajutor, sunt cel care ti-a scris legat de 3DCar.
    Bogdan

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile