Fără categorieAutor:
valivineri, 31 octombrie 2008, 22:15 1870 45
Azi am intalnit 3 studente la comunicare, venite cu o bursa Erasmus in Germania. E bine uneori sa mai auzi graiul romanesc pe strada si sa nu fie idioti.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$
45 comentarii
NOU
#1
Gudrulea
Corect ! :))
00
NOU
#2
Alinush
Infiintati o comunitate, daca tot sta asa treaba…
00
NOU
#3
Bogdan
@offtopic:
Mai..va invit la film luna viitoare. Este vorba despre filmul romanesc NUNTA MUTA (www.nuntamuta.ro) realizat de cei de la Castel Film.
Un film bun, bine facut, un film romanesc placut la vizionare, cu umor dar in esenta trist.
Cand te gandesti cat rau ne-au facut rusii astia…
Asta e.
@Robintel, mersi de raspuns, sincer nu stiam Am un portughez la camin care a venit in danemarca prin erasmus, la o facultate unde se preda in engleza..
00
NOU
#6
Dana
In ASE nici macar nu s-au acoperit toate locurile oferite pentru Germania…
@Victor: Pentru Erasmus trebuie să ştii limba ţării gazdă.
00
NOU
#9
Cristi
@robintel: nu este obligatoriu daca facultatile iti ofera cursuri cu predare in limba engleza. Regula legata de cunoasterea limbii tarii respective este aplicata de tarile francofone si de italieni. E grele enlezele la ei!
00
NOU
#10
S.
Apropo de bursele Erasmus, mi-ai adus aminte de un film franţuzesc mişto: L’auberge espagnole
Comunicare?… Ai nevoie de o facultate sa te invete sa interactionezi cu oamenii?… naspa…
NU mai zic nimic sa nu-mi sara lumea in cap…
00
NOU
#14
18 centimetri
@sidryane: Oare?
sa luam un exemplu:
– Domnule Becali, nu credeti ca ar fi bine, mai ales in perspectiva apropiatelor alegeri, sa urmati niste cursuri intensive de comunicare?
– Fa hahalero, zdreanto, care esti tu zdreanta si comunista lui Voiculescu, io am comunicarea in sange, vorbesc din suflet, asa, din tot sufletu meu si oamenii simt. Asa caaaaa….
00
NOU
#15
Doro
Şi le e bine ca studente? Le ajunge bursa? E grea facultatea?
00
NOU
#16
vlad gidea
In curand ajung si eu
(sper) in Danemarca la North University. Mi se pare nasol sa nu am cu cine sa vb limba materna… Ma gandeam chiar zilele trecute ca ma lovesc de pat (de ex) in camera si incep cu niste cruci di dumnezei.. si cum suna pentru un strain
@Victorelu Trebuie sa vorbim urgent
00
NOU
#17
DJ PaulBert
Foarte bine zis,Zoso.In general 90% din romanii ce pleaca afara sunt prosti…si cu o cultura la nivel subpamantean…
00
NOU
#18
Dan
In Berlin la capitolul „romani” am bifat doar suedejcile cu puradei de prin locurile frecventate de turisti. Bleah.
@DJ PaulBert, prosti da cu bani se pare. Am vazut in Brabrand, cea mai rau-famata zona a Aarhusului, 80% poplatie araba (acolo unde de altfel si locuiesc), cea mai tare masina pe care am vazut-o cu ochiul liber: un Mercedes (nu mai tin minte modelul exact) cu 2 usi, cabriolet. Intorc capul si ma uit la numar.. CT-85-DOL. Vorba aia, imi venea sa ma duc pana in Sondervangen, sa ii povestesc lu Sidryane :))
…Nu te apuci, cand esti intr-o tara straina, sa fac in ca toalte loazele…si ciric, daca vrei sa iti fie bine. E.., nu vorbesc de parasute si de suedejii ajunsi pe acolo la ciordeala etc.
Multora dintre conationalii nostri le este jena sa mai ciripeasca in romaneste; am amic roman in Germania, pe la izvorul Dunarii…, care se da rus, ca sa nu-l ia aia la (minim) misto…Din pacate, desi avem multi romani destepti pe afara, in diverse domenii, respectati in comunitatile lor, acele lepadaturi, acei borfasi si criminali care au impanzit Europa de la noi, ne-au cam pus „stampila”, stigmatizandu-ne practic pe toti.
pai s-o da prietenul tau drept rus dar si daca vine un rus si incearca sa vorbeasca cu el in rusa, cum o da la intors?
00
NOU
#24
sidryane
@Victor: Lasa ca vorbim aici=))… si OMFG:)):))… vorba aia, cum sa nu te simti ca acasa:))
@vlad: o sa fii uimit sa vezi cu cati o sa ai ocazia sa vorbesti romaneste:))…
@18 cm: cursurile de comunicare nu sunt pentru Becali !!! (sau altii ca el) – ce zici tu sunt cursuri de bun simt pt gigi … Doamne, copii, cand o sa intelegeti ca acum banii tin loc de orice?… nu e sistemul de valori care trebuie sa fie…Si cursurile le fac, in general, aia care cica lucreaza pe PR (ca sa trasmita mesajul corporatiei/institutiei)
My 2 cents, PR si HR sunt doua domenii inventate ca sa aiba si pitzi’s un loc de munca si o facultate. Punct! Nu ai nevoie de cursuri sa te invete sa interactionezi si sa citesti reactiile celui din fata ta. Ori „le ai”, ori nu…
@felix: cum sa-ti zic, suntem deja in viitor:)
In facultatile de la noi inca se mai poate invata!… chiar si la ase (dar numai fabbv si cib unde mai dai cu nasul de niste statistica, ceva)… la nivel de bachelor nu stam chiar asa de rau… cand e vorba de specializari si invatat ceva serios, cand vorbim de cercetare… well… viitorul lui felix suna bine:D
00
NOU
#27
Rebeca
@ 18 centimetri:
Frumos exemplul cu Becali, doar ca e pacat sa vezi oameni care isi dau cu parerea fara sa aiba habar despre ce. Eu am o singura intrebare: inainte de a scrie postul acela, ai avut macar curiozitatea de a accesa un site si a vedea ce anume studiaza cei de la Comunicare? Si, daca nu, te-as ruga sa o faci.
@ sidryane:
A citi reactiile celuilalt cred ca inseamna sa ai ceva experienta de viata si intuitie. Ai auzit cumva de Ziua Barbatului si Bergenbier sau de Apa Nova si „De ce iubim Bucurestiul”? Daca da, ai putea sa te gandesti 2 secunde, nu mai mult, pentru a trage propriile concluzii: e vorba acolo de „a citi reactiile celuilalt”?
Si mai incercati si voi sa scapati de boala romanului de a-si da cu parerea despre orice subiect, ca sa para inteligent.
00
NOU
#28
Doro
Să nu cumva să răspunzi la vreun comentariu că-i mare bai.
00
NOU
#29
sidryane
Rebeca, am inteles… esti studenta la comunicare si pr pe undeva… u made your point, i made mine…
Nu o sa ma apuc acum sa scriu nu stiu cate posturi in replica la ceea ce zici, insa care era „your point”? Faptul ca esti total neinformat? Sau ca ti-e rusine sa recunosti acest fapt?
00
NOU
#32
dada
Adicatelea, mata vrei sa ne spui ca acum esti in Nemtia?
00
NOU
#33
mihaela
erai in C&A? ca e cam mare coincidenta pfff.. chiar ma itnrebam daca ma intalnesc cu tine, dar se pare ca au avut mai mult noroc colegele mele
00
NOU
#34
aurache
” E bine uneori sa mai auzi graiul romanesc pe strada si sa nu fie idioti.”
@zoso: nu-i mai simplu sa eviti vizitele la KFC?
00
NOU
#35
sidryane
Pisi, las-o balta…
Esti studenta la comunicare…. poza de la avatarul meu ar fi trebuit sa-ti sugereze faptul ca sunt fata. Nu ai observat asta, ergo faci o facultate care nu te invata nimic… si vad ca ai nevoie de explicatii suplimentare.
Citez deci din comentariile pe care le-am scris, iar tu, ca specialist in comunicare, trebuia sa le fi citit si interpretat:
My point:=
„My 2 cents, PR si HR sunt doua domenii inventate ca sa aiba si pitzi’s un loc de munca si o facultate. Punct! Nu ai nevoie de cursuri sa te invete sa interactionezi si sa citesti reactiile celui din fata ta. Ori “le ai”, ori nu…”
La urmatoarea ta reactie o sa fiu si mai explicita…. promit:)
00
NOU
#36
Doro
QUOTE: Şi le e bine ca studente? Le ajunge bursa? E grea facultatea?
00
NOU
#37
A
Sidryane, vad ca esti atat de convinsa ca la aceasta facultate se fac niste „cursuri care sa te invete sa interactionezi si sa citesti reactiile celui din fata ta”, ceea ce demonstreaza ca nici macar nu te-ai obosit sa vezi cam ce se studiaza pe acolo. Si, ca sa te scutesc eforturi, iata programa unui masterat de comunicare si relatii publice:
Semestrul I:
1. Teorii ale interacţiunii comunicative
2. Tendinţe în relaţiile publice contemporane
3. Etica informării publice
4. Politici şi instituţii europene
5. Modele si practici actuale în comunicarea mediatică
6. Antropologia comunicării
7. Metodologia cercetării ştiinţifice
Semestrul II:
1. E- marketing
2. Etica în afaceri si politica
3. Elemente de programare in campania de relaţii publice (issues management )
4. Sociologia receptării
5. Cultura poplară, modele, repere şi practici mediatice
6. Paradoxurile comunicării – modele teoretice şi aplicaţii
7. Negocierea conversaţională: forme, funcţii şi strategii în relaţii publice
Semestrul III:
1. Comunicare vizuală
2. Marketing – RP pentru târguri şi expoziţii (atelier)
3. Responsabilitate socială corporativa si corporate affairs (atelier)
4. Campanii de relaţii publice: gestiunea situaţiilor de criză (atelier)
5. Planificare strategică şi logistica evenimentelor – studii de caz (atelier)
6. Corporate identity, branding şi noile tehnologii – studii de caz (atelier)
7. Exerciţiile de advocacy în influenţarea politicilor publice (atelier)
Semestrul IV:
1. Managementul agenţiilor de RP (atelier)
2. Media planning (atelier)
3. Coordonare proiecte de cercetare şi lucrări de disertaţie (tutorat)
4. Practica de specialitate (tutorat)
Daca ai nevoie de explicatii privind unele cuvinte sau expresii, nu ezita sa te adresezi unui PR-ist. Si da, sunt si eu studenta la comunicare si relatii publice.
00
NOU
#38
sidryane
Pisi, e nevoie sa iti fac un compliment in ceea ce iti priveste inteligenta?
Nu ma intereseaza ce inveti, atata timp cat inveti degeaba! Si ti-am demonstrat ca indiferent ce va baga in cap, TU nu esti in stare sa aplici…
Nu am criticat programa (care oricum nu ma interesa), ci ideea de oameni studiind comunicarea in general… TU incadrandu-te perfect in teoria mea (existand exceptii care confirma regula, ofc… cred…)
Iti sugerez sa inveti bine pe semestrul 2 la sociologia RECEPTARII si pe semestrul 3 la comunicare VIZUALA… ca la cum stai acum, le pici sigur:))… nici macar nu ai citit ce am scris (pentru ca lista aia de materii nu e un raspuns la ce am scris pana acuma).
Si ca paralela, si la finante se face modelare economica si inginerie financiara, dar asta nu inseamna ca iesim toti experti BNR din facultatea aia…
zoso, scuze ca iti ocup spatiul inutil:)… dar am si eu un issue cu astia mici… si comunicativi asa:))
00
NOU
#39
raluca
nu a raspuns poate pentru ca nu am apucat sa vorbim si despre asta :)) bursa Erasmus e de 300 de euro pe luna, dar costurile difera foarte mult de la tara la tara ;depinde mai ales de cazare, daca facultatea iti ofera locuri in campus sau daca trebuie sa inchiriezi pe cont propriu, caz in care e mai scump. Cat despre limba, in cazul meu nu a trebuit sa stiu germana, pentru ca predarea se face in engleza. Dar e incomparabil mai bine sa stii limba tarii gazda, asta pentru situatiile de zi cu zi, pentru toate formalitatile legate de mutare si in general ca sa nu intrebi la fiecare propozitie:’ce-a zis?’ pe cineva care stie limba. Asta pentru ca in general orasele universitare sunt orase mici si nu stie toata lumea engleza. Plus ca ai mai multe cursuri din care sa alegi la facultate daca le stii limba si ajungi sa-i cunosti mai bine pe oamenii de acolo. Facultatea nu pare grea, iar cel putin in cazul meu profesorii te lasa mai mult sa descoperi singur decat sa stea sa-ti povesteasca ei. N-as putea sa spun exact cum te schimba o experienta ca asta, e extrem de diferit de la facultate la facultate si de la tara la tara, dar cred ca merita din plin sa te deschizi spre alti oameni si alte situatii si moduri de viata.
00
NOU
#40
Doro
@Raluca: eu auzisem de la studenţi din Berlin că se poate trăi şi cu 400 euro pe lună acolo (ce-i drept la limită), vreme ce ăia care aveau buget 600-700 pe lună istoriseau că au viaţă de boieri, îşi fac toate poftele şi le mai rămâne un bănuţ de buzunar..
00
NOU
#41
A
Mda, auzisem eu ca nu e bine sa te pui cu prostu’, ca are mintea odihnita…
00
NOU
#42
raluca
N-am idee cum e in Berlin, pentru ca eu studiez in Ilmenau, un orasel din Turingia. Aici chiria variaza intre 88 si 120 de euro pentru loc in camera de doua persoane (in functie de dotarile caminului) si aproximativ intre 120 si 200 pentru a avea camera ta. o masa la cantina costa in jur de 2 euro, ca sa iti faci o idee.
00
NOU
#43
sidryane
@Rebeca si, mai ales A:
V-am raspuns la mine pe blog, ca sa nu mai consumam spatul lui zoso:P
@Raluca: bafta multa:)… si bravo ca ai avut curajul sa pleci! (si zi mersi ca in Germania sunt preturi mai normale:))… nu ca la altii mai prin nord:P)
00
NOU
#44
Me
Dragi copii,
Nu va mai certati aiurea. Niciodata nu vom putea impaca si capra si varza, logic nu?! – faptul k faci un master la ASE sau unul la Universitatea sau mai stiu eu pe unde asta nu elimina posibilitatea sa-si exprime parerea diverse persoane despre cum ar putea fi si cam ce inveti pe acolo, ca doar de asa suntem noi (romanii).
P.S: faptul k ai o bursa Erasmus nu te face mai destept, dar da bine domnule la C.V (generally avaible – nu e un atac la persoana).
O zi buna in continuare
00
NOU
#45
andra
Nu inteleg ce va doare asa tare treaba asta cu facultatea de comunicare si relatii publice. Se invata foarte multe chestii care tin de marketing, de PR, de etica in jurnalism si informare publica, antropologie si sociologie etc si pregateste oameni pentru o ramura economica aparuta la noi dupa ’90. In occident comunicare si relatii publice se studiaza de foarte mult timp, si cred ca nu e cazu sa ramanem comunisti cu ideea de ase, medicina si poli ca se pare ca mai sunt si alte lucruri pe lume. Comunicare si relatii publice te invata multe alte chestii pe langa cel de a comunica, pe care de altfel il invata foarte bine.Tot ce conteaza e sa fii foarte bun la ce ajungi sa faci si un specialist fara baza teoretica e doar un practician si nu un specialist…Nu te supara ca nu sunt de acord cu tine, sidryane! CHILL
Corect ! :))
Infiintati o comunitate, daca tot sta asa treaba…
@offtopic:
Mai..va invit la film luna viitoare. Este vorba despre filmul romanesc NUNTA MUTA (www.nuntamuta.ro) realizat de cei de la Castel Film.
Un film bun, bine facut, un film romanesc placut la vizionare, cu umor dar in esenta trist.
Cand te gandesti cat rau ne-au facut rusii astia…
Asta e.
erau la o universitate cu predare in engleza sau germana?
@Robintel, mersi de raspuns, sincer nu stiam Am un portughez la camin care a venit in danemarca prin erasmus, la o facultate unde se preda in engleza..
In ASE nici macar nu s-au acoperit toate locurile oferite pentru Germania…
Sounds like a romanian tradional foursome
@Victor: Pentru Erasmus trebuie să ştii limba ţării gazdă.
@robintel: nu este obligatoriu daca facultatile iti ofera cursuri cu predare in limba engleza. Regula legata de cunoasterea limbii tarii respective este aplicata de tarile francofone si de italieni. E grele enlezele la ei!
Apropo de bursele Erasmus, mi-ai adus aminte de un film franţuzesc mişto: L’auberge espagnole
Un video protest pentru toti cei care inteleg sa parcheze aiurea, romaneste. Multam. https://youtube.com/watch?v=NdYGbKCr6Cw
daca erau 3 studenti nu mai auzeai
Comunicare?… Ai nevoie de o facultate sa te invete sa interactionezi cu oamenii?… naspa…
NU mai zic nimic sa nu-mi sara lumea in cap…
@sidryane: Oare?
sa luam un exemplu:
– Domnule Becali, nu credeti ca ar fi bine, mai ales in perspectiva apropiatelor alegeri, sa urmati niste cursuri intensive de comunicare?
– Fa hahalero, zdreanto, care esti tu zdreanta si comunista lui Voiculescu, io am comunicarea in sange, vorbesc din suflet, asa, din tot sufletu meu si oamenii simt. Asa caaaaa….
Şi le e bine ca studente? Le ajunge bursa? E grea facultatea?
In curand ajung si eu
(sper) in Danemarca la North University. Mi se pare nasol sa nu am cu cine sa vb limba materna… Ma gandeam chiar zilele trecute ca ma lovesc de pat (de ex) in camera si incep cu niste cruci di dumnezei.. si cum suna pentru un strain
@Victorelu Trebuie sa vorbim urgent
Foarte bine zis,Zoso.In general 90% din romanii ce pleaca afara sunt prosti…si cu o cultura la nivel subpamantean…
In Berlin la capitolul „romani” am bifat doar suedejcile cu puradei de prin locurile frecventate de turisti. Bleah.
@DJ PaulBert, prosti da cu bani se pare. Am vazut in Brabrand, cea mai rau-famata zona a Aarhusului, 80% poplatie araba (acolo unde de altfel si locuiesc), cea mai tare masina pe care am vazut-o cu ochiul liber: un Mercedes (nu mai tin minte modelul exact) cu 2 usi, cabriolet. Intorc capul si ma uit la numar.. CT-85-DOL. Vorba aia, imi venea sa ma duc pana in Sondervangen, sa ii povestesc lu Sidryane :))
venite din romania sau republica moldova?
cred ca pe viitor multi o sa aleaga burse afara.
…Nu te apuci, cand esti intr-o tara straina, sa fac in ca toalte loazele…si ciric, daca vrei sa iti fie bine. E.., nu vorbesc de parasute si de suedejii ajunsi pe acolo la ciordeala etc.
Multora dintre conationalii nostri le este jena sa mai ciripeasca in romaneste; am amic roman in Germania, pe la izvorul Dunarii…, care se da rus, ca sa nu-l ia aia la (minim) misto…Din pacate, desi avem multi romani destepti pe afara, in diverse domenii, respectati in comunitatile lor, acele lepadaturi, acei borfasi si criminali care au impanzit Europa de la noi, ne-au cam pus „stampila”, stigmatizandu-ne practic pe toti.
pai s-o da prietenul tau drept rus dar si daca vine un rus si incearca sa vorbeasca cu el in rusa, cum o da la intors?
@Victor: Lasa ca vorbim aici=))… si OMFG:)):))… vorba aia, cum sa nu te simti ca acasa:))
@vlad: o sa fii uimit sa vezi cu cati o sa ai ocazia sa vorbesti romaneste:))…
@18 cm: cursurile de comunicare nu sunt pentru Becali !!! (sau altii ca el) – ce zici tu sunt cursuri de bun simt pt gigi … Doamne, copii, cand o sa intelegeti ca acum banii tin loc de orice?… nu e sistemul de valori care trebuie sa fie…Si cursurile le fac, in general, aia care cica lucreaza pe PR (ca sa trasmita mesajul corporatiei/institutiei)
My 2 cents, PR si HR sunt doua domenii inventate ca sa aiba si pitzi’s un loc de munca si o facultate. Punct! Nu ai nevoie de cursuri sa te invete sa interactionezi si sa citesti reactiile celui din fata ta. Ori „le ai”, ori nu…
Tare rau faza cu Becali.
@felix: cum sa-ti zic, suntem deja in viitor:)
In facultatile de la noi inca se mai poate invata!… chiar si la ase (dar numai fabbv si cib unde mai dai cu nasul de niste statistica, ceva)… la nivel de bachelor nu stam chiar asa de rau… cand e vorba de specializari si invatat ceva serios, cand vorbim de cercetare… well… viitorul lui felix suna bine:D
@ 18 centimetri:
Frumos exemplul cu Becali, doar ca e pacat sa vezi oameni care isi dau cu parerea fara sa aiba habar despre ce. Eu am o singura intrebare: inainte de a scrie postul acela, ai avut macar curiozitatea de a accesa un site si a vedea ce anume studiaza cei de la Comunicare? Si, daca nu, te-as ruga sa o faci.
@ sidryane:
A citi reactiile celuilalt cred ca inseamna sa ai ceva experienta de viata si intuitie. Ai auzit cumva de Ziua Barbatului si Bergenbier sau de Apa Nova si „De ce iubim Bucurestiul”? Daca da, ai putea sa te gandesti 2 secunde, nu mai mult, pentru a trage propriile concluzii: e vorba acolo de „a citi reactiile celuilalt”?
Si mai incercati si voi sa scapati de boala romanului de a-si da cu parerea despre orice subiect, ca sa para inteligent.
Să nu cumva să răspunzi la vreun comentariu că-i mare bai.
Rebeca, am inteles… esti studenta la comunicare si pr pe undeva… u made your point, i made mine…
@Doro: huh?
@sidryane:
Nu o sa ma apuc acum sa scriu nu stiu cate posturi in replica la ceea ce zici, insa care era „your point”? Faptul ca esti total neinformat? Sau ca ti-e rusine sa recunosti acest fapt?
Adicatelea, mata vrei sa ne spui ca acum esti in Nemtia?
erai in C&A? ca e cam mare coincidenta pfff.. chiar ma itnrebam daca ma intalnesc cu tine, dar se pare ca au avut mai mult noroc colegele mele
” E bine uneori sa mai auzi graiul romanesc pe strada si sa nu fie idioti.”
@zoso: nu-i mai simplu sa eviti vizitele la KFC?
Pisi, las-o balta…
Esti studenta la comunicare…. poza de la avatarul meu ar fi trebuit sa-ti sugereze faptul ca sunt fata. Nu ai observat asta, ergo faci o facultate care nu te invata nimic… si vad ca ai nevoie de explicatii suplimentare.
Citez deci din comentariile pe care le-am scris, iar tu, ca specialist in comunicare, trebuia sa le fi citit si interpretat:
My point:=
„My 2 cents, PR si HR sunt doua domenii inventate ca sa aiba si pitzi’s un loc de munca si o facultate. Punct! Nu ai nevoie de cursuri sa te invete sa interactionezi si sa citesti reactiile celui din fata ta. Ori “le ai”, ori nu…”
La urmatoarea ta reactie o sa fiu si mai explicita…. promit:)
QUOTE: Şi le e bine ca studente? Le ajunge bursa? E grea facultatea?
Sidryane, vad ca esti atat de convinsa ca la aceasta facultate se fac niste „cursuri care sa te invete sa interactionezi si sa citesti reactiile celui din fata ta”, ceea ce demonstreaza ca nici macar nu te-ai obosit sa vezi cam ce se studiaza pe acolo. Si, ca sa te scutesc eforturi, iata programa unui masterat de comunicare si relatii publice:
Semestrul I:
1. Teorii ale interacţiunii comunicative
2. Tendinţe în relaţiile publice contemporane
3. Etica informării publice
4. Politici şi instituţii europene
5. Modele si practici actuale în comunicarea mediatică
6. Antropologia comunicării
7. Metodologia cercetării ştiinţifice
Semestrul II:
1. E- marketing
2. Etica în afaceri si politica
3. Elemente de programare in campania de relaţii publice (issues management )
4. Sociologia receptării
5. Cultura poplară, modele, repere şi practici mediatice
6. Paradoxurile comunicării – modele teoretice şi aplicaţii
7. Negocierea conversaţională: forme, funcţii şi strategii în relaţii publice
Semestrul III:
1. Comunicare vizuală
2. Marketing – RP pentru târguri şi expoziţii (atelier)
3. Responsabilitate socială corporativa si corporate affairs (atelier)
4. Campanii de relaţii publice: gestiunea situaţiilor de criză (atelier)
5. Planificare strategică şi logistica evenimentelor – studii de caz (atelier)
6. Corporate identity, branding şi noile tehnologii – studii de caz (atelier)
7. Exerciţiile de advocacy în influenţarea politicilor publice (atelier)
Semestrul IV:
1. Managementul agenţiilor de RP (atelier)
2. Media planning (atelier)
3. Coordonare proiecte de cercetare şi lucrări de disertaţie (tutorat)
4. Practica de specialitate (tutorat)
Daca ai nevoie de explicatii privind unele cuvinte sau expresii, nu ezita sa te adresezi unui PR-ist. Si da, sunt si eu studenta la comunicare si relatii publice.
Pisi, e nevoie sa iti fac un compliment in ceea ce iti priveste inteligenta?
Nu ma intereseaza ce inveti, atata timp cat inveti degeaba! Si ti-am demonstrat ca indiferent ce va baga in cap, TU nu esti in stare sa aplici…
Nu am criticat programa (care oricum nu ma interesa), ci ideea de oameni studiind comunicarea in general… TU incadrandu-te perfect in teoria mea (existand exceptii care confirma regula, ofc… cred…)
Iti sugerez sa inveti bine pe semestrul 2 la sociologia RECEPTARII si pe semestrul 3 la comunicare VIZUALA… ca la cum stai acum, le pici sigur:))… nici macar nu ai citit ce am scris (pentru ca lista aia de materii nu e un raspuns la ce am scris pana acuma).
Si ca paralela, si la finante se face modelare economica si inginerie financiara, dar asta nu inseamna ca iesim toti experti BNR din facultatea aia…
zoso, scuze ca iti ocup spatiul inutil:)… dar am si eu un issue cu astia mici… si comunicativi asa:))
nu a raspuns poate pentru ca nu am apucat sa vorbim si despre asta :)) bursa Erasmus e de 300 de euro pe luna, dar costurile difera foarte mult de la tara la tara ;depinde mai ales de cazare, daca facultatea iti ofera locuri in campus sau daca trebuie sa inchiriezi pe cont propriu, caz in care e mai scump. Cat despre limba, in cazul meu nu a trebuit sa stiu germana, pentru ca predarea se face in engleza. Dar e incomparabil mai bine sa stii limba tarii gazda, asta pentru situatiile de zi cu zi, pentru toate formalitatile legate de mutare si in general ca sa nu intrebi la fiecare propozitie:’ce-a zis?’ pe cineva care stie limba. Asta pentru ca in general orasele universitare sunt orase mici si nu stie toata lumea engleza. Plus ca ai mai multe cursuri din care sa alegi la facultate daca le stii limba si ajungi sa-i cunosti mai bine pe oamenii de acolo. Facultatea nu pare grea, iar cel putin in cazul meu profesorii te lasa mai mult sa descoperi singur decat sa stea sa-ti povesteasca ei. N-as putea sa spun exact cum te schimba o experienta ca asta, e extrem de diferit de la facultate la facultate si de la tara la tara, dar cred ca merita din plin sa te deschizi spre alti oameni si alte situatii si moduri de viata.
@Raluca: eu auzisem de la studenţi din Berlin că se poate trăi şi cu 400 euro pe lună acolo (ce-i drept la limită), vreme ce ăia care aveau buget 600-700 pe lună istoriseau că au viaţă de boieri, îşi fac toate poftele şi le mai rămâne un bănuţ de buzunar..
Mda, auzisem eu ca nu e bine sa te pui cu prostu’, ca are mintea odihnita…
N-am idee cum e in Berlin, pentru ca eu studiez in Ilmenau, un orasel din Turingia. Aici chiria variaza intre 88 si 120 de euro pentru loc in camera de doua persoane (in functie de dotarile caminului) si aproximativ intre 120 si 200 pentru a avea camera ta. o masa la cantina costa in jur de 2 euro, ca sa iti faci o idee.
@Rebeca si, mai ales A:
V-am raspuns la mine pe blog, ca sa nu mai consumam spatul lui zoso:P
@Raluca: bafta multa:)… si bravo ca ai avut curajul sa pleci! (si zi mersi ca in Germania sunt preturi mai normale:))… nu ca la altii mai prin nord:P)
Dragi copii,
Nu va mai certati aiurea. Niciodata nu vom putea impaca si capra si varza, logic nu?! – faptul k faci un master la ASE sau unul la Universitatea sau mai stiu eu pe unde asta nu elimina posibilitatea sa-si exprime parerea diverse persoane despre cum ar putea fi si cam ce inveti pe acolo, ca doar de asa suntem noi (romanii).
P.S: faptul k ai o bursa Erasmus nu te face mai destept, dar da bine domnule la C.V (generally avaible – nu e un atac la persoana).
O zi buna in continuare
Nu inteleg ce va doare asa tare treaba asta cu facultatea de comunicare si relatii publice. Se invata foarte multe chestii care tin de marketing, de PR, de etica in jurnalism si informare publica, antropologie si sociologie etc si pregateste oameni pentru o ramura economica aparuta la noi dupa ’90. In occident comunicare si relatii publice se studiaza de foarte mult timp, si cred ca nu e cazu sa ramanem comunisti cu ideea de ase, medicina si poli ca se pare ca mai sunt si alte lucruri pe lume. Comunicare si relatii publice te invata multe alte chestii pe langa cel de a comunica, pe care de altfel il invata foarte bine.Tot ce conteaza e sa fii foarte bun la ce ajungi sa faci si un specialist fara baza teoretica e doar un practician si nu un specialist…Nu te supara ca nu sunt de acord cu tine, sidryane! CHILL