Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Nu cred ca ăstea ar fi cauze ale blogurilor pline de greseli. Totusi sunt chestii grave.
    Eu mai am greseli din cauză că mă grăbesc sau sunt obosit după o zi de muncă.
    Depinde ce pretenţii are bloggerul. Daca e un colalar atunci nu cred că se aşteaptă cineva să scrie corect.

    00
  2. Si la tine am vazut greseli la posturi (mancat de litere sau caractere inversate). De cele mai multe ori e viteza de scriere si nu se mai face verificare …

    00
  3. as adauga la cele 2 si evolutia tehnologica. ce vrea sa spun e ca acu vreo cativa ani buni nu statea copilu de la cateva luni pe calculator. si nu dadea de messenger si de alte modalitati de „socializare” moderne. isi mai pierdea timpul si cu ceva citire. acum nu mai e timp pt asa ceva. caci are calculator. si de obicei accesul la el este foarte usor si chiar facilitat de catre parinte care stie ca poate sa-si mai faca din treburi cat timp copilul e in „siguranta” acolo.

    00
  4. Si eu mai mananc cate-o litera.Cam de fiecare data cand sunt furios si scriu articol.

    00
  5. Pentru ca e la moda sa fii analfabet.

    00
  6. NOU
    #6

    Si motivul 3: Dascalii sunt din an la an mai slab pregatiti, totusi au salariile cu 50% mai mari.

    00
  7. Catalin Nicolescu, dar daca ii ignori financiar poti sa fii sigur ca vor ramane slab pregatiti si in continuare. Abia dupa ce le dai bani poti incepe sa ai si pretentii.

  8. Acum sa nu va asteptati ca profesorii devin niste sfinti dupa majorarea salariilor.:))
    Poate prind gustul si produc elevi si mai praf sa vina banul!

    00
  9. Acum s-au făcut publice aceste informaţii, după ce s-a decis majorarea salariilor profesorilor? :)):)):))

    Morala: să nu mă bazez pe pensia pe care mi-o pregătesc ăştia mici că m-am ars… :)):)):))

    @mikel: Lenea nu ţine de thenologie. La fel, educaţia precară a părinţilor nu ţine de tehnologie. Pe vremea lu’ îngropatu nu prea puteai să rămâi repetent, aşa că toţi proştii s-au trezit cu minim 8 clase terminate de unde au dedus că şcoala este uşoară…

    O să mai plătim încă 100 de ani pentru efectele comunismului. Crede-mă, folosesc calculatoare de când eram în clasa a treia. Dar asta nu m-a oprit să prioritizez sau să merg la şcoală.

    00
  10. 16% dintre elevi nu înţeleg un text scris ?
    nu stiu ce sa zic…nu prea cred. dar o fi. nu bag mana in foc. n-am prea inteles ce scriu oamenii aia acolo. :D

    00
  11. Mai intai trebuie sa facem o precizare.

    Eu n-as considera greseala folosirea unui limbaj colocvial si a unor prescurtari foarte cunoscute, pe bloguri. De asemenea, exista scuze si pentru greselile care apar de la tastatura.

    Intr-adevar sunt de neiertat greselile gramaticale de genul „creaza” in loc de „creeaza” sau „aseaza” in loc de „asaza” si nu mai zic de lipsa acordului dintre subiect si predicat …

    Totusi, asta este dezavantajul scrisului in viteza pe bloguri … Astfel, uneori apar greseli si la case mai mari.

    Important este sa recunoastem ca am gresit, sa corectam greseala si sa invatam ceva …

    00
  12. @dada: Nu cred ca e o greseala de neiertat aseaza, in loc de asaza. Eu nici n-am auzit de chestia asta pana acum, dar am verificat si ai dreptate. Din intamplare am dat peste ce spunea Pruteanu in 2006 in legatura cu verbul asta intrebare de jos) si suna intradevar ciudat.

    00
  13. depune cineva in tara asta, vreun efort REAL, pentru a sti cum ar trebui organiata educatia?

    as presupune ca nu. iar la datul cu parerea, toti suntem asi. e mai nasol la partea cu solutiile practice.

    00
  14. @dAImon: Vin eu cu o soluţie: de educaţia copiilor să se ocupe atât părinţii cât şi personalul didactic. Dar vai, am uitat, părinţii nu mai au timp să se ocupe de odraslele lor…

    00
  15. Depinde ce intelegi tu prin greseli. Ele mai pot fi de tipul „typos”. Stiu ca te-ai luat de mine ca nu m-am exprimat corespunzator intr-un articol sau mai multe. Eu am mai multe idee si din graba de a le exprima, de multe ori gresesc in compunerea lor. O greseala pe care o fac eu, dar sper ca altii sa n-o faca, este aceea de a nu recitii posturile scrise. Eu am inceput sa mai fac si acest lucru.

    00
  16. @AndR3i … ai dreptate Andrei. Probabil ca am exagerat … defect profesional … de … am predat candva romana :) .

    00
  17. Ce modele sociale poate oferi şcoala? Păi în 6 ore cât stă la şcoală elevul învaţă (sau nu) materiile predate de către suplinitori! Acolo, în clasă, elevul vede pentru prima oară discrepanţa dintre dascălul de la catredră şi colgii lui de bani gata! Ai văzut că unii liceeni vin la liceu cu maşini de top iar dascălul vine cu RATB-ul sau pe jos. Unii etalează bani, putere, faimă, pe când ceilalţi etalează haine mizere şi un trai la limita decenţei!
    Şi ce idee se naşte în capul elevului?? Că dacă înveţi ajungi departe în viaţă?? Să fim serioşi.

    00
  18. @PigBrother: cat mai e sedinta de meditatii? (Norma intreaga = 18 ore pe saptamana, norma mea = 45 ore+)

    00
  19. nu sti-m citii, sunte-m analfabe-ti !

    00
  20. Da, e trist! Și mai trist e că ne miră lucrul ăsta. Doar se mănâncă gramatică pe pâine la noi în școală, nu? O fi relevant că am predat eu însămi româna și că acum fac un master în domeniul didacticii? O fi, n-o fi, here I go:
    Am citit undeva că a studia gramatica pentru a comunica mai bine e ca și cum ai studia anatomia sistemului respirator pentru a respira mai bine.
    Deși fac tone de gramatică, elevii nu știu să scrie sau să vorbească în mod corect. Asta e clar. Dar nimeni nu vrea să-și asume răspunderea pentru această problemă. E mult mai ușor pentru școală să dea vina pe copii.
    Slavă Domnului că aici se pune problema altfel.
    Copiii au înzestrări diferite (Howard Gardner le numește Inteligențe Multiple): unii scriu și citesc foarte ușor, alții au nevoie de sprijin. Pentru cei din urmă, sprijinul trebuie să vină în forma care le e cel mai accesibilă.
    La noi în școală, forma asta e inevitabil regula gramaticală, piperată ici colo cu excepții. În alte țări gramatica nu se studiază (de ex. în Anglia), iar în unele școli progresive elevii sunt sprijiniți să scrie și să citească pentru propriile nevoi. La noi copiii sunt obligați să citească și să scrie, făcând toate acestea ca o corvoadă și nu pentru că vor. Tot ce facem pentru din obligație facem superficial și uităm.

    00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile