Știrile zilei – 22 ianuarie 2025

  1. Blondă . Culori . Brunetă . Apus . Șatenă . Brunetă . Brunetă . Insula . Brunetă
  2. Guvernul anunță concedieri de bugetari
    Sunt curios cum o să funcționeze, pe cine dau afară și ce vor face oamenii ăia.
  3. Legea anti avans imobiliar masiv a fost aruncată
  4. Burduja e aerian, ca de obicei
    Hai, Sebi, zi-ne la ce preț pleacă energia la poarta fabricii.
  5. Justiția funcționează
    Măsura ținerii în libertate a nenorociților funcționează.
  6. Spre deosebire de noi, la chinezi justiția funcționează
    Noiembrie 2024 accident, condamnat peste o lună.
  7. Fostul primar Tudorache scapă de închisoare
    După 8 ani de procese, e curat și uscat.
  8. Poliția a încercat să explice ce este aia spoofing
    Tot aștept un tutorial de la DNSEC pe tema asta.
  9. Bălănel voia să se lipească de mitingul sindicatelor

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Lăbănel …

    Indecis. Tu ce zici?1912
  2. 4. „România trebuie să aibă curajul să spună lucrurilor pe nume: europenii merită să plătească mai puțin pentru energie, iar noi putem oferi soluția. Este simplu: producție masivă de energie înseamnă prețuri mici, prețuri mici înseamnă bunuri și servicii ieftine produse/prestate…”
    Draga Sebi, atunci de ce românii au cel mai mare preț la energie? Vorbim de prețul neplafonat. Că până la urmă, diferența între cele două preturi tot noi o plătim către jmekerii din industria energetica.

    Comentariu apreciat.633
    • E bine fraților, după ce că sîntem grînarul și porumbarul Europei, vom deveni motorul energetic al Europei de Est, ce să mai, zburăm pe lîngă polonezi ca rachetele, și cu viitorul președinte „suveranist” vom da afară toți nepalezii și angajăm nemții care nu mai lucrează la VAG.
      Plusez puțin, vom avea bone din Germania, că nici alea nu vor mai avea de lucru în Bavaria.
      Poporul ales de d-zeu :)

      Comentariu apreciat.4311
    • // side topic
      ===========
      Dragă Sebi, eu sunt un prosumator minuscul, însă conform legislației PPC îmi dă banii ce mi-i datorează pentru producția de energie doar peste 2 ani.

      Calcul grosier: 500 lei (blocați 2 ani) x 120.000 prosumatori = ~12 milioane euro, credit cu dobândă zero pentru furnizori – și creditul ăsta se tot rostogolește.

      Comentariu apreciat.455
    • Draghe Gupi, ai facut un calcul gresit daca te asteptai sa incasez ceva din panourile alea de pe casa ta.

      Panourile pe casa si statutul de prosumator sunt doar despre compensare cantitativa.
      Daca ar veni ANRE sa impuna prosumatorilor plata costurilor de echilibrare toti si-ar scoate panourile din retea maine.

      Eu, comentator cu patalama pe zoso.ro nu as lasa conectarea la retea a panourilor, e un concept imbecil care nu face decat sa garanteze dezechilibre, da ce stiu eu.

      Indecis. Tu ce zici?2826
    • @alxzen, comentariul meu se referă doar la principiile fiscale existente în lege pe care le consider incorecte (dacă nu ticăloase).

      Pentru partea cu oportunitatea (sau nu) a conectării micilor prosumatori la SEN discutăm când vrei la o bere – pe care o dau cu plăcere.

      104
    • @alxzen: treaba cu echilibrarea e în gestiunea statului(politrucii), nu a mea personală.
      În cazul în care ar fi numiți profesioniștii în companiile energetice(pe asta pare că vom pierde ceva fonduri UE) am discuta mai puțin despre echilibrări.

      43
    • sa traiesti! si sa iti vezi banii de la PPC!

      21
  3. NOU
    #11

    4. „Aceasta nu este o cale spre prosperitate. Președintele Trump a arătat ieri lumii că democrațiile sunt puternice doar atunci când economiile lor sunt puternice.”
    Băi, îmi vine să vomit când aud cum citează toată lumea din “președintele Trump” de parcă e Mesia. Seamănă cu de limba de lemn a raportărilor comuniste din perioada de bună amintire a părinților lui Burduja.

    Comentariu apreciat.4518
    • Economie si model de afaceri ” Trump ameninţă Uniunea Europeană: ”Cumpăraţi petrol şi gaze americane sau pregătiţi-vă de tarife drastice” parca e Don Corleone si uleiul lui de masline.

      Comentariu apreciat.348
  4. 9. Pe 24 ianuarie 1859

    deci ce zic sindicalistii?????????

    „Pe 24 ianuarie 1859 a fost o acțiune militar organizată, prin care bucureștenii au înfrânt Europa politică prin luptă, deschizând drumul spre unire.”

    POFTIM?

    deci o unire decisa la PARIS impotriva imperiului otoman este acum o actiune militar organizata IMPOTRIVA EUROPEI????!!!!

    bah baiatule

    Comentariu apreciat.566
    • O mică exagerare dar la București s-a votat în timp ce măcelarii(adunați spontan și desigur complet dezorganizați..) își ascuțeau cuțitele, în ambele principate a fost ales un militar, unirea a avut nevoie de un destul de sângeros război de independență și de o victorie în primul război mondial pentru ca statului nou creat să i se facă loc în Liga Națiunilor.

      34
    • @Doru Florin
      Mica exagerare?
      Este o minciuna manipulatoare si toxica!

      Mica Unire s-a facut cu accordul Frantei si Rusiei in contextul in care RU si FR tocmai ii casapisera pe turci in Crimeea si in contextul in care habsburgii (austriecii si ungurii) nu ne voiau uniti pentru ca asta insemna sa fim mai puternici si mai „periculosi” si „tupeisti”

      Mica Unire a fost o chestiune de context favorabil, vointa populara si intelepciune politica romaneasca in acest context

      Mai mult, Unirea din 1859 a dus la recunoasterea totala in 1862 a Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei adica Romania.

      Sa spui ca Mica Unire a fost facuta IMPOTRIVA EUROPEI este o ticalosie fara margini in conditiile in care IMPERIUL FRANCEZ care ti a dat „binecuvantarea” pentru aceasta unire, era cea mai puternica forta politica din Europa la vremea respectiva

      Daca nu exista Franta nu exista nici Mica nici Marea Unire …

      22
  5. 2. in Noiembrie +6000 bugetari
    https://economedia.ro/numarul-bugetarilor-din-romania-a-continuat-sa-creasca-la-peste-1306-milioane-aproape-6-000-de-persoane-angajate-in-noiembrie.html

    Vor fi dati afara aia fara pile, care munceau.
    Vor aparea Mii de procese de concediere abuziva si statul roman va plati cu varf si indesat legislatia pro-angajat.

    Statutul functionarului public ii face inatacabili pe cei din aceasta categorie, deci o mare parte nu pot fi concediati.

    4. burduja are partial dreptate.
    Am inchis mine si termocentrale antice, pentru ca nu aveam nevoie de curent, poluau enorm si minele ne costau prea mult.
    Acum dam vina pe UE ca le-am inchis, ca ne trebuie curent (importam enorm) si nu avem facilitati noi de productie.
    Pretul kwh costa in fct de cine il produce.
    Hidro, solar, eolian si nuclear probabil e mult mai ieftin decat termo, dar tine de vreme.
    Peste 50% din pret e taxa de distributie (sarmele), apoi mult taxe cu diverse nume.

    244
    • abia astept sa deschida minele si sa dea ortacilor de munca si sa bage in cativa ani tara in faliment :) si apoi sa dea vina pe UE ca nu a vrut nimeni sa cumpere :)

      *sa le spune cineva astora ca de exemplu pentru a redeschida mina Petrila ar fi necesari cam 100M de euro si vreo 3 ani. Apoi anual costuri de operare de minim 20M de euro si la o capacitate de 500.000 de tone anual (ceea ce nu este posibil), recupeararea investitiei se va face in minimum i15 ani. Deci minim 18 ani de mers in pierdere cu costuri de peste jumatate de miliard de euro

      *cu jumatatea asta de miliard ai putea costuri cel putin 150 de „ventilatoare pentru vaci” care sa produca din maximum anul 5 de functionare curent ieftin pentru peste jumatate din gospodariile Bucurestiului

      dar na, SUVERANITATEEEEEEEEEEEEEEEEEEE …

      Indecis. Tu ce zici?2313
    • Asa ma gandesc si eu, vor fi dati afara cei care nu sunt pile sau sinecuri.

      La stat nu cred ca managerii au target de performanta, asa incat e mai important sa-si mentina relatiile cu cei de la care au de castigat, decat sa-si faca treaba pentru care-si iau salariile.

      104
    • > Vor aparea Mii de procese de concediere abuziva si statul roman va plati cu varf si indesat legislatia pro-angajat.

      Pai da, dar bravii conducatori vor spune „noi am incercat, am vrut, nu s-a putut”. Nu e ca si cum tot ei cu mana lor au facut se ajunga aici.

      63
    • Băi eu nu înțeleg ceva, cum se poate ca în țara în care se anulează alegeri să fie atât de greu să dai afară niște angajați ?, fie ei și funcționari publici.

      Âștia nu se supun și ei unor legi? Legile dacă se constată că sunt proaste nu pot fi schimbate?
      Adică nu știu , mi se pare de noaptea minții

      114
    • „Vor fi dati afara aia fara pile, care munceau.”

      Eu nu cred ca va fi dat nimeni afara. E un efort prea mare sa te apuci sa selectezi pile de non-pile, pe cei critici pentru activitate de cei care taie frunza la caini. La cum arata administratia publica acum e o chestie practic imposibila.

      Se va apela (cel mult) la inghetarea posturilor, la pensionari anticipate. In cel mai rau caz, la plecari voluntare contra unor compensatii solide.

      Deci, nu, nu se va reduce deficitul bugetar prin concedieri. Se va apela la blocarea investitiilor si la taieri in cheltuielile curente (medicamente compensate, consumabile prin spitale, caldura, curent, benzina, chestii care nu se vad direct). apoi se va arunca vina pe directorul de scola sau de spital, ca din cauza lui e frig sau nu sunt medicamente sau sapun lichid sau detergent, ca nu stiu sa se gospodareasca cum trebuie.

      52
  6. 4. Nu e aerian, e usor de verificat ce impact au certificatele verzi in pretul energiei, Green Deal este un cancer pentru economia UE in forma de acum.
    Dar Burduja este ticalos pentru ca, desi era evident ca este un plan total rupt de realitate, fara nici un funcament tehnologic si economic, Romania a fost de acord cu toate aceste masuri pentru ca nu a existat nimeni in guvernele de la Bucuresti care sa inteleaga si sa poata negocia un acord mai realist. In plus Romania chiar s-a angajat prin PNRR la masurile alea legate de termocentrale. In plus colegul de partid si predecesorul lui Burduja a fost o catastrofa pentru sistemul energetic, neinvestind nimic in capacitati noi de productie de energie (nucleara).
    6. Ma intreb de ce nu emigreaza lumea in China …

    Indecis. Tu ce zici?276
  7. 2. „Toti vor da concurs”…de spagi.

    145
  8. Cea mai mare problemă a sistemului energetic din România este faptul că canadienii de la Candu nu acceptă să dea 50% din contract șpagă.

    Altfel aveam încă 2 reactoare funcționale încă de 20 de ani de pe vremea lui năstase. Ba chiar poate mai deschideam o centrală undeva.

    Dar asta e, dacă nu poți lucra cu oamenii, nu poți, ce să faci, ai noștrii sunt sigur că au încercat, nu s-a putut.

    Comentariu apreciat.394
  9. 7. Tot e bine căinfractorul tudorache a luat 3 ani cu suspendare. Pentru el este clar o înfrângere, probabil se aștepta la achitare.
    2. Bine ar fi să plece macar 150000 de bugetari plimbatori de hârtii si nu doar 150. De ce să ne umplem de nepalezi când avem atâția vrednici angajați la stat?

    215
  10. După știrile pe justiție îți vine să pleci in Vanuatu.

    136
  11. 3. Legea Anti Nordis
    Si ne mai miram de ce are CG 44% intentie de vot?

    Indecis. Tu ce zici?265
    • Da, sa vina CG, sa faca si cunostintele lui un Nordis, nu doar PSD-ul

      613
    • Guliver în călătoriile lui a ajuns într-o țară care își alegea conducătorii în funcție de numărul de circ pus în scenă.
      Un gândac de bucătărie ia 44% la modul cum este condusă țara. Trebuie doar să ofere spectacol.

      125
    • eu tot mă mir, indiferent cât de rea e corupția, nu se rezolvă cu un diliu (susceptibil de a continua și tripla corupția). s-ar fi rezolvat cu partidul ăla care urlă de 10 ani fără penali în fcții publice, dar na. cineva a stabilit că e cu gayii

      138
    • E un scut în Bucegi care ține gay-i pe graniță, Schengen-ul doar l-a slăbit. Dacă ieșea Lasconi se prăbușea scutul.

      Cine a zis că suntem o țară serioasă?

      64
  12. Sa te prinzi in hora romaneasca e o datorie stramoseasca care se face oricand si oriunde!

    75
  13. Hai sa nu ridicam in slavi pseudo-justitia din statul totalitar te rog, stiu ca avem frustrari legate de justitia din tara noastra dar pe cat de proasta subfinantata si ne-dorita este, e mai reala decat minciuna aia din China.

    138
    • Pai o putem ridica in slavi pe aia de la licurici, ca-n unele state e si-acum pedeapsa cu moartea (si asta mi se pare o omisiune ESENTIALA din textul de la punctul 6).

      30
    • eu nu inteleg de cei mai multi romani considera ca atunci cand ne mai uitam pe altii prin ograda sa vedem cum fac ei si vedem niste chestii ok ar trebui sa luam de acolo TOT si nu doar exemplul bun.

      au chinezii o procedura prin care un criminal dovedit in afara oricarui dubiu este condamnat si executat in 6 luni? pai hai sa luam doar procedura aia. nici macar pedeapsa cu moartea nu trebuie sa o luam, doar procedura si ii condamnam pe pascu si pe iorgulescu la 30 de ani sau cat cacat e in romania maxim maxim.

      au americanii ceva lege care ne-ar placea si noua, hai sa o luam pe aia, nu trebuie musai sa luam si sistemul medical la pachet.

      dar olandezii?hai sa luam ce e bun, nu si drogurile.

      marea britanie? franta? germania?

      hai sa luam si de acolo doar ce ne place.

      21
    • thebblack, românul are apucătura asta: doar pentru că există 0,1% șansa să se întâmple ceva rău, hai mai bine să rămânem așa.

  14. Astia din pnl nu fac decat sa-si taie singuri craca, acum 2 zile a postat despre CG ca e kgb-ist si cum au trait bunicii lui pe vremea rusilor. Mai mult de jumatate din comentarii a fost luat la maciuci de oameni(el si partidul lui). Acum vine si zice ca green deal e naspa doar ca sa mai calmeze apele. Aceeasi prostie a facut si Ciucu, n-au invatat absolut nimic dobitocii, scriu posturi despre CG si dupa se intreaba de ce ii scuipa lumea cand tu vii cu taxe mai mari.

    86
  15. Fiul lui marinel burduja a schimbat mesajul dupa cum bate vantul. Macar nu avem vant potrivnic.

    45
  16. 2. Dati afara nerespectand legea=> dat in judecata statul => reangajat pe aceeasi pozitie + plata salariilor din perioada in care au fost afara.

    62
  17. Sa va verificati impozitele cat aveti de plata. Mie mi s-a marit impozitul auto de la 69 de lei anul trecut, la 109 lei anul acesta. S-au marit cu aproape 50%. Ce ma bucur ca vand masina anul acesta. Un motor amarat de 1.4 benzina. Anul viitor cat as plati? 200 de lei. Aiurea! De impozite si de taxe nu scapa nimeni, vorba aia!

    45
    • ai mașină dar n-ai 40 de euro?
      impozitele ar trebui să fie triple

      511
    • @Flat: e vorba despre faptul ca platim impozite si nu primim nimic la schimb de banii aia. Drumuri pline de gropi si denivelari. Daca vreau sa merg de la Arad pana la Bucuresti, Constanta sau Iaşi doar pe autostrada, nu pot. Oare de ce? Acum intelegi de ce vand masina dupa 3 ani de zile? Pentru ca doar dau taxe, dar nu am beneficii. De impozitul ala anual, mai bine cumpar apa plata sau vin rosu anual de banii aia, si ies mult mai câstigat.

      88
    • vaaai, ce tragedie. Impozitul la masina cat 3 meniuri la mc, asta chiar e un motiv sa o vinzi mai repede. Adevaratele probleme ale tarii….

      25
    • mai exagereaza oamenii da’ nici chiar asa…

      cati kilometri ai in astia 3 ani pe drumurile alea de care zici ca nu exista?

      ca pot sa fac pariu ca eu am in ultimele 6 luni mai multi…

      51
  18. Nu as numi ce a facut ala in China chiar accident…asa si 9/11 a fost o aterizare nereusita.

    81

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile