O idee pentru copiii noștri

Mi-a rămas apucătura asta de când era mic și mi se pare importantă. Eu verific copilul din când în când când vine de afară iarna dacă are mâinile sau picioarele reci. Când e mic este evident de ce se face asta, copilul nu știe ce este aia frig, și nu poate să spună părinților.

Problema de acum este că este la vârsta la care știe tot. Toți am fost acolo, părinții ne vor răul, lasă că știm noi mai bine.

Ca să previn asta, eu m-am asigurat că are cu ce se încălța. Nu doar teneși de pânză, ci și ghete băieți. Unele impermeabile, altele de iarnă. Pentru că nu te poți plânge că copilul tău nu se îmbracă gros dacă nu are cu ce. Da, tu ai fost cu el la mall și i-ai cumpărat geaca aia de toamnă și plângi acum că a răcit. Cine e de vină, el?

La fel, o pereche de mănuși simple și ușoare, nu ceva butucănos, să le poată purta în geacă. Nu o să bage o pereche de mănuși de schi în geacă, dar una de fleece da.

ghete-copii
(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Unele impermeabile, altele de iarnă. <- ghetele de iarna nu sunt impermeabile din start? Cum ai putea sa mergi prin zapada daca nu sunt impermeabile?

    • Nu e si frig si zapada mereu in acelas timp, poate fi doar frig.

    • Nu neaparat. Ghetele de iarna pot fi „water resistant”, dar nu „water proof”. Zapada este cumva uscata si nu te uda la fel de tare ca atunci cand calci intr-o balta.

      Dezavantajul la incaltamintea complet impermeabila este ca sta prost la capitolul respirabilitate.

    • Dude, si zapada aia nu incepe sa se topeasca? nu se formeaza balti, balticele? Despre ce vorbim? Voi aveti 14 ani? V-ati nascut dupa 2010? Inteleg ca s-a mai incalzit planeta, dar ghetele de iarna trebuie sa fie by definition impermeabile, sa nu-ti intre pic de apa in ele.

      Poate vorbim despre altceva. Alt produs

    • alea impermeabile sunt de toamnă/iarnă ușoară.
      când intră iarna grea sau sunt ploi mari/dese, ai nevoie de ceva mai solid.

    • Eu iarna folosesc niste ghete impermeabile usoare si n-am nici o problema pana la -20 cu doua perechi de sosete de lana.

    • @Giani Mucea, tot ar trebui doua perechi de ghete, unele impermeabile de toamna si altele impermeabile de iarna.
      Pot fi acelasi model, dar cele de iarna sa fie cu un numar mai mare ca sa incapa in picior cu doua perechi de sosete de lana.

      @IonutO, @dny, un exemplu usor de inteles pentru toata lumea ar fi ghetele UGG. Acestea sunt destul de calduroase pentru zilele friguroase de iarna, dar nu sunt impermeabile, nu sunt bune pentru a merge cu ele prin balti.

    • Nah, o pereche de ghete e suficienta. Nu stiu cat de groase crezi tu ca sunt sosetele de lana, pentru mine nu e o problema sa folosesc 2 perechi. Si cum ziceam, testate pana la -20 (chiar sub daca iei in considerare „feels like”) in zapada o zi intreaga.

    • Cine e atat de pensat incat sa isi puna 2 perechi de sosete prin oras? Ca presupun ca nu se refera la mers pe traseu montan in ianuarie. Totusi iti iei niste ghete care tin de caldura, nu tragi de newbalance cu 3 sosete pe sub

    • Daca merg 3-4 km prin oras la -20 o sa vreau sa am picioarele calde. Ghetele de iarna sunt mult prea calduroase, daca intru sa beau o bere transpira picioarele in 30min. Nu fii prost si incearca sa intelegi ca unii oameni au alte nevoi si abordari decat tine.

  2. Ma cert ca nu vor sa ia nimic pe cap!
    La schi plecau in adidasi de vara, ca nu au nevoie de ghete de la masina pana in hotel, apoi au boots de snowboard. Au echipamente bune de zapada.

    Problema este ca ai mei stau foarte putin pe afara iarna in mod normal.

    Masina – scoala – masina – sala sport – acasa.

  3. Raceala nu are aproape nimic de-a face cu frigul, doar cu virusii

    • Frigul consuma resurse si scade imunitatea. Nu racesti de la frig dar esti mai susceptibil sa iei un virus.

    • Iar dacă organismul tău e slăbit de la frig va ține mai greu sub control virușii pe care deja i-ai luat de la ceilalți.
      O fi posibil să stai în frig fara să răcești dar cred că trebuie să te izolezi complet de alți oameni.

      Și în afară de răceală mai sunt și alte efecte ale frigului care încep să se vadă mai bine la vârste înaintate. De asta e bine să nu te lauzi cat de rezistent ești la frig în tinerețe.

    • Corpul nostru este mereu in lupta cu virusii si bacteriile. Mereu in corpul nostru se duc milioane de batalii. Sistemul nostru imunitar scaneaza si elimina cam tot ce nu este cum trebuie. Inclusiv mini cancere face constant in corp, dar sunt destul de mici incat corpul reuseste sa le elimine. La unii din nou la un moment dat nu mai poate si apar boli mai nasoale. Daca corpul tau are anumiti stresori externi sistemul imunitar o sa lucreze mai incep si atunci castiga virusii sau bacteriile. In mare, efectele pe care le simti la raceala sunt de fapt raspunsul corpului in incercarea de a elimina bacteriile sau virusii.

    • Înainte de toate să le zicem pe nume. Sunt virusuri, nu viruși! Virușii sunt cei de calculator.

      Nu, nu trebuie să te izolezi de restul lumii după ce ai stat în frig, ca să nu răcești. Este suficient să respecți niște reguli de bază de igienă. Cele 3 mari porți prin care virusurile intră în corp sunt nasul, gura și ochii. Deci nu te scobești în nas, nu te freci la ochi, nu mănânci cu mâinile nespălate. Astea sunt reguli care trebuie respectate tot timpul anului, dar în sezonul rece cu atât mai mult.

      Răceala este denumirea populară pentru viroza respiratorie. Da, organismul este mai predispus la viroze în sezonul rece, dar nu atât din cauza expunerii la frig, cât din cauza faptului că riscul de a intra în contact cu un virus este mai mare în sezonul rece. Asta pentru că în sezonul rece petrecem mai mult timp în spații închise, aerisim mai rar.

    • Threadul asta e fix dovada ca romanii citesc dar nu inteleg, si repeta prostii prost intelese ca sa arate ca-s ei mai rotunzi.

      Ce zic specialistii – virusurile se inmultesc mai repede cand e frig si intuneric, aka exista o corelare intre sezonul rece si raspandirea virusurilor.

      Ce intelege romanul – daca ti-e frig racesti, pune mama o jaca pi tini.

      Ce face romanul comentard – da cu manute rosii la oamenii care zic corec, si manute verzi la oamenii care zic necorec dar suna apropiat de ce-si aduc ei aminte. Face neuronul sa se simta bine intre alti neuroni la fel ca el. Weeee.

      Si astia-s relativ comentatori mai … imbracati. Si dupa aia ne mai intrebam de ce prind prostiile la aia de voteaza cu calul alb. Pai de aia prind, ca n-am invatat sa citim o lucrare stiintifica, dar am invatat sa comentam pe subiect. Plus, fatala cu „al meu mereu face asa”. Zahar inainte de culcare da energie, te trage curentul, d’astea.

    • @Andrei sa stii ca nu este absolut neaparat sa fii si nesimtit cand comentezi, e posibil sa iti exprimi opiniile si atunci cand gresesti si atunci cand ai dreptate si fara sa fii marlan. Ce spui tu si ce spun eu nu se exclud una pe alta. Da corpul la frig consuma mai multe resurse care i-ar folosi la apararea impotriva virusurilor si exista si studii pe tema asta, ale unor oameni care nu au terminat filologia. In acelasi timp, da in sezonul rece virusurile se inmultesc si daca iti vari deshtele prin diverse orificii ale organismului fara sa te speli pe maini patzesti. Acu, de ce atata invartosare din nimic, cateodata ma uit la energia cu care intrati in lupta si ma gandesc, really, asta e dealu pe care alegeti sa muriti azi?

    • Mie mi se pare ironic cum oamenii nu fac o legatura logica intre sezonul rece si sezonul virozelor.

      Sigur ca virusurile sunt cele responsabile si nu frigul. Dar este extrem de clar ca anumite elemente duc la cresterea numarului persoanelor ce se imbolnavesc. Cateva exemple usor de urmarit:
      – in sezonul rece scade imunitatea, asa ca esti mai predispus la actiunea virusurilor;
      – in sezonul rece bariera formata de mucoasa nazala este mai uscata, asadar un numar mai mare de virusuri ajung in organism;
      – in sezonul rece oamenii se aduna mai des in camere slab ventilate, asa ca posibilitatea de transmitere de la o peroana la alta creste considerabil;
      – multe virusuri sunt afectate si distruse de razele ultraviolete, asadar puterea scazuta a soarelui din sezonul rece se traduce printr-o durata de viata mai mare a virusurilor din atmosfera.

  4. Cu ghetele alea o să-i răspundă fetele doar vara.

  5. pana la pubertate/adolescenta cand incep sa dicteze alti hormoni comportamentul toti copiii (excludem de aici in mod evident diversele afectiuni, sindromuri sau handicapuri mintale sau neurologice) stiu exact cand le e foame, sete, frig, cald si orice altceva, si se si manifesta in consecinta. poate nu stiu sa exprime exact ce ii deranjează dar in mod sigur vor anunta asta.

  6. asteapta pana ajungi la momentul Jordani – originali vs fake vs replica

  7. E usor de vorbit, cumpara copiilor ghetute, copiii cresc foarte repede, dar facem cumva sa fie bine. Trecand peste asta imi amintesc cu tristete ca in viata anterioara am fost miriapod si era un calvar cand trebuia sa le iau incaltaminte.
    Am muncit zi si noapte sa imi incalt copiii si nimeni nu a apreciat, am murit de tristete.
    …si eram o familie de miriapozi numeroasa si fara posibilitati

  8. aicisilea in satul meu din landul bavarez al statului german primim notificari de la gradinita sau scoala ca vine iarna, si este OBLIGATORIU ca toti copiii sa aiba incaltaminte impermeabila si pantaloni impermeabili.

    daca il trimiti in tenisi si nu ii dai haine de schimb si vine leoarca, la gradinita efectiv nu il mai primeste in grupa. dar cum scoala e obligatorie, primesti notificari si mesaje de la invatator pana ii cumperi lucruri impermeabile.

    nu e vorba de ceva scump, ca sunt pline magazinele ieftine de articole impermeabile de copii cu preturi intre 10-20 de euro.

  9. Eu as lua niste sosete impermeabile, ca am o pereche de ghete breathable, de vreme calda. A folosit careva? Pareri sau recomandari?

  10. Intai au venit cu LGBTul, apoi cu manusile de fleece. Singurele manusi pe care le-am pus pe maini 14-20 de ani au fost alea de box.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.