Știrile zilei – 28 octombrie 2024

  1. Zbaterile astea cu plafonarea prețurilor
    Mi se pare că se negociază ascuns pe undeva și fraierii ies și dau mesaje publice ca să păcălească oamenii.
  2. Prioritățile românilor
    Sunt fix cum vă așteptați.
  3. De aia e plin de mașini de 100K la 7-8 dimineață în weekend
    Sunt bieții patroni care se duc la muncă.
  4. Scrisoare pentru tinerii care visează la dictatură
    Câteva adevăruri uitate de bătrânii nostalgici.
  5. Primul bulevard nou din Capitală din ultimii 30 de ani
    Arată modern și normal.
  6. O să fie răscoală la New York
  7. Reportaj cu românii care muncesc în Belgia
    Ți se rupe sufletul.
  8. Cronica de tehnologie

Săptămâna asta este vacanță școlară, deci mai puține articole.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. 3 – am fost in concediu in Italia anul asta, stat la AirBNB. Vreau sa zic ca m-am plimbat peste 30 min sa gasesc un magazin deschis sa iau paine, lapte, apa. Chiar ma gandeam ce bine e in Romania, am 3 Mega Image-uri si 1 mall walking distance. Dar se pare ca se schimba si la noi. Pana la urma de inteles, nici eu nu vreau sa muncesc duminica, sau daca as face-o as vrea sa fiu remunerat +100%.

    Comentariu apreciat.657
    • Problema este mult mai grava decat iti inchipui.
      Daca s-ar inchide magazinele duminica, ar fi rascoala.
      Ce faci cu familia pe care acum o scoti sa beleasca ochii la vitrine?
      Mersul la Mall/magazine/supermarket este deja traditie de week-end pentru multe familii din Romania.

      Comentariu apreciat.4817
    • @Bogdan, „…sau daca as face-o as vrea sa fiu remunerat +100%.”
      Tocmai asta e unul din motivele pentru care unii nu vor sa lucreze in weekend. Patronii de supermarketuri nu le platesc dublu orele prestate. Plus salariul minim pe economie.
      Aia mentionati in articol o dau cu lucratul la stat, dar sunt multi care ar lucra in comert, insa asteapta sa fie tratati cum trebuie (in primul rand financiar).

      Comentariu apreciat.493
    • In Italia sunt locuri unde poti linistit sa mori de foame daca mergi nepregatit. Daca ajungi de ex. pe la orele amiezei in Misurina si ti se face foame, ca oricarui om normal, am vesti proaste pentru tine: toate restaurantele sunt inchise, deschid abia seara pe la vreo 7. Magazine deschise nu gasesti, decat pe cele cu suveniruri sau articole sportive. Cu ceva noroc, am descoperit singura sursa de mancare din localitate care putea oferi ceva inainte de apusul soarelui: un restaurant care in mod exceptional era deschis, dar oferea numai pizza. L-am gasit orientandu-ne dupa coada imensa care se formase la intrare, zeci de turisti ca noi asteptand sa se elibereze o masa. Aveau o terasa cu vreo 10 mese pentru o statiune intreaga. Am prins in sfarsit o masa dupa o ora de stat la coada, iar pe cand mancam deja, a venit anuntul fatal pentru ceilalti nenorociti care inca asteptau la intrare: s-a terminat pizza!

      180
  2. A spus cineva că pentru cei care regretă comunismul ar trebui să încerce să trăiască că atunci. Să nu folosească apa caldă, să închidă caloriferele și să aibă o mașină mediocră pe viață după 20 de ani de așteptare. Mobilă odată în viață, haine ponosite și încălțăminte de care să tragi cu anii, frica că apropiatul ar putea fi turnător.
    Fără internet, telefoane și alte gadgeturi.
    Și din banii de care dispui să nu poți cumpăra decât ce cumpărai atunci : un litru de ulei de persoană pe lună, jumătate de pachet de unt pe lună, jumătate de franzelă pe zi și carne de proastă calitate doar uneori și doar dacă erai învingător la cozile foamei. O să vadă dintr-o dată că le ajung banii.
    Eu unul care am copilărit în acea perioadă nu îmi amintesc de zilele însorite ci numai de cele cenușii și reci .

    Comentariu apreciat.925
    • Și neapărat cu 3 ore de TV pe zi, din care 2 dedicate scumpului și iubitului…

      Comentariu apreciat.393
    • asta ar fi fost un format foarte tare de TV sau Internet: „Comunism Express” si ar fi mers de minune acum inainte de alegeri

      241
    • Aveți dreptate,dar ce bulevarde se construiau atunci. Am mai spus, se vrea o dictatură (au fost prin Spania și Grecia) fără lipsuri alimentare și energetice. Oricum țigări și băutura, ,,prioritățile românilor”, se găseau și atunci pe la noi.

      523
    • @mopri
      Te înșeli: de care fumai? de Sfântul Gheorghe sau de Timișoara? Și cu astea se făcea contrabandă, cu 5 lei pachetul… n-ai, nici chibrite nu găseai … bere, să iei acasă cu ladă nici atat. Bașca îți trebuia lada cu sticle goale curate la schimb. Nimic nu găseai, dar NIMIC, fără cozi și fără șpagă. Poate în unele zone o fi fost mai lejer, dar la mine nu.

      132
    • Se gaseau Carpati fara filtru si Snagov. Marlboro si Kent erau valuta forte, daca cumva reuseai sa faci rost, le pastrai pentru zile negre (de ex. daca ajungeai la spital si aveai nevoie sa te bage medicul in seama). Unii medici se mai multumeau si cu BT.

      151
    • Dacă vrei televizor nou, e obligatoriu să iei și o pereche de patine!
      Și muzică doar cu ansamblul „Doina” al Armatei!

      60
  3. 2. Este posibil să fie așa dar poate am avea mari surprize dacă ar fi fiscalizate toate meditațiile!

    107
  4. 1. Cu toata plafonarea preturilor, marile retele de magazine au facut profit, si nu unul mic.

    244
  5. Și totuși, simt că lipsește ceva de la știrile de azi.

    184
  6. 6. 230 de arbori? Păi mai mulți a plantat Negoiță pe Vitan colț cu Mihai Bravu (doar pe un colț).

    51
  7. Prin ’93 a plecat si taica-miu in Italia fara viza cu promisiunea ca merge la mai bine (oricum in tara era dezastru, abia ne descurcam). I-au luat vreo 3 ani sa poata sa lucreze ok chiar daca era meserias bun (tamplar) pentru ca si pe vremea aia se dadeau tepe. Tin minte ca zicea ca merge oriunde doar sa fie romani si albanezi putini (un albanez l-a si injunghiat ca muncea prea mult si vroia patronul sa dea afara din rudele aluia). Au fost ani si mai grei in tara pentru noi, prima oara l-am revazut dupa 7 ani cand am mers eu cu erasmus. Tin minte ca am stat efectiv noaptea aia si am vorbit pana ni se inclestau falcile.

    El a mai stat vreo 20 de ani acolo, dar niciodata familia noastra nu a mai fost la fel, rani adanci, cicatrizate si sentimente care niciodata nu au mai fost spuse. Ca mine sunt multe zeci/sute de mii, asa ca povestea aia de la 7 chiar loveste adanc. Si ce s-a ales din toate sacrificiile astea? Au o casa si cam atat, unde stau ca 2 straini si copiii departe.

    Comentariu apreciat.573
  8. 2. Cum e aia cu industria pariurilor care distruge cel mai mult viețile oamenilor?

    60
  9. 7 – 34 de ani de conducere fost securistica a Romaniei, care n-a fost in stare sa tina in tara oamenii cinstiti care vor sa munceasca, ci doar p-aia care „se descurca”

    151
  10. 4. Asta pentru ca nu se interzice odată mizeria aia de TikTok și alte rețele sociale prin care se plimbă nestingherite manipulările despre cat de bun este totalitarismul și cat de naspa este occidentul decadent. Când o să realizăm cat de toxice sunt rețelele sociale o să fie prea târziu.

    82
    • …adica sa interzicem si sa cenzuram, ca intr-o dictatura ca sa nu ajungem o dictatura… pai ce facem coane? ori vrem dictatura, ori vrem libertate, nu poti sa le ai pe amandoua… Nu-ti fa griji, la cat de reglementata e europa, in 10-15 ani ajungem la dictatura, in numele libertatii…

      01
    • Asta e mentalitatea românească. Să se interzică, să astupam o gaura pe termen scurt. In loc să investim în educație și în niste programe care sa se axeze fix pe aceste probleme și să învețe populația să evite aceste capcane de fake news, țepe online și gamblingul cu scopul de a face profit pe termen lung.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Alte linkuri (mostly NSFW)